Jump to content

Moto Zajednica

The NORDKAPP TOURE 2008 - Podgorica, MNE - Nordkapp, Norway

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 343 postova

Obzirom da ja nemam tehnickih problema, ja cu napisati da su mi se "pajseri", sto bi rekao kompadre Koma, upravo javili iz Kopenhagena...

Doduse, nisu rekli explicitno:"Mi smo u Kopenhagenu", vec:"Znas li ti koliko Ingi ima u Kopenhagenu?!"

Valjda bi to znacilo to, da su stigli tamo.

Vec ranije sam im objasnio, da kad Inge, Frida, Helga izvuku plasticnu kitu na vezivanje ili utvrde da je Frida sa lubrikantom ustvari Fric sa lubrikantom, ostanu potpuno kul, i da u duhu motociklizma postuju i prihvate obicaje i tradiciju zemlje u kojoj se nalaze. Da ne bude posle, mi Balkanci - divljaci! Nego fino, neka se integrisu malo sa zapadom!  ;D ;D ;D

P.S. Evo update proteklih dana na zvanicnoj stranici: http://www.vijesti.cg.yu/nordkapp/dani.html

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

" Svedskoj se smjestamo kod Ivanove prijateljice Sandre (mjesto Helsingburg). Odlican docek, jos prijatnija domacica"

Hmmmm :D

Ahhhh!

Necu dozvoliti da ispadnu frajeri dok to ne zasluze!  ;D

Sandra J., nasa drugarica vec duzi niz godina, koja je rodjena i zivi u Swe, ali su joj korijeni sa ovih prostora. Dakle, nije to tako kako izgleda vec se na "wannabe motosvalere" smilovala jedna dobra dusa, da se ne potucaju po bijelom svijetu i da imaju dje da prespavaju  ;D

Vidjecemo, mozda kod neke Inge (ili Ingea sa lubrikantom) budu imali prolaz  ;D ;D ;D

Evropa je to!  ;D

• Zainteresovan, 681 postova
  • Motocikl: BMW S1000XR

dragi moji junaci, i svi ostali koji se tako ne osjecate ;)

trenutno smo u Dammen-u, gradic juzno od Osla.. nekih 40tak km. Znaci nevidjeno kako smo danas pokisli... cim smo krenuli jutros iz Helsingborga(Svedska) kisa je pocela da pada, a kroz cijelu Norvesku nije stajala,.... i evo ni sad nije stala da pada, a mi smo preko naseg brata Zuma 550 nasli kamp, iznajmili Hytte i ususkali se da se zgrijemo i osusimo jer je napolju 11 stepeni...

Predjeli tek pocinju bivat zanimljivi i bice finih slikica koje cemo nakacit, samo da udjemo u jos ljepsi dio Norveske..

dobra stvar je sto u Danskoj, Svedskoj i Norveskoj putarina za motore nema tako da peglamo bez tih muka, ali je zato cijena benzina  :o

ljudi, Norveska je za zatvor skupa, Danska skoro isto a Svedska je eto nesto jeftinija. Inace jos uvijek nismo imali nikakvih problema s policijiom i prekoracenjima pa se nadam da cemo i dalje nastavit takav trend ;)

eeeee zamalo zaboravih, ovo je totalni cudni trip... u 23.20 veceras jos uvijek nije mrak totalno pao bio... bilo je kao kod nas oko 20.15 recimo u sred ljeta... al prilagodjavanje je pocelo, i evo sad cu lagano put kreveta, taman se smracilo a i osusio sam se :)

Space Direktor je dao link dje direktno postavljamo svaki dan(bar kad imamo internet) update s putovanja ali i ovdje cemo stavljat zanimljive stvari.

Znaci za sad je sve ok, nismo imali vecih problema tako da manje vise ide sve po planu. Sledece javljanje ce bit opet iz Norveske... mozda bas sa Nordkappa :)

zivjeli junaci pa se cujamo i hvala svima na podrsci!! ojdoh sad da susim carape ;D

• Zainteresovan, 845 postova
  • Motocikl: KTM 990 Adv, KTM 350 Freeride

svaka cast junaci! veci pitaj tog jednog krupnog junaka je li bio 2007 u fr na skijanju,jako mi je poznat.

• Drug član, 2888 postova
  • Motocikl: Kliks

Znaci nevidjeno kako smo danas pokisli... cim smo krenuli jutros iz Helsingborga(Svedska) kisa je pocela da pada, a kroz cijelu Norvesku nije stajala,.... i evo ni sad nije stala da pada...  ojdoh sad da susim carape ;D

:D :D

Ne brinite nista, u Trebinju sam im nanisanio motore ka Nordkapp-u, stizu nema frke ;D

Super ekipa, sigurno se dobro provode...

Al`  si ih nanisanio, ko protivgradne rakete !!  ;D ;D ::)

dan 8 - Prekestolen

Kratko jasno - Prekestolen (Pulpit ROck). 600mnv, stijena odsjecena od svijeta, 2 sata pjesacenja od kampa uzbrdicom

i divokozjom stazom i na kraju prizor koji se ne zaboravlja...

Tako nam je dan poceo, a tekao je samo uzlaznom putanjom kad smo od Prekestolena naisli na nase prijatelje iz Hrvatske i poceli zajedno da obilazimo fjordove i puteve koji vode kroz nacionalne parkove. Da ne zaboravimo, na ovom putu su nam se pridruzili i 2 bajkera iz Njemacke, Andrej i Katerina, s kojima smo se upoznali u kampu noc prije. I njima je cilj Nordkapp, ali ce prije toga malo bolje "prostudirati" ovaj dio Norveske tako da smo odvozili turu od 100njak km i rastali se pred odabir kampa za nocenje. Voznja kroz nacionalne parkove, prolaz kroz X tunela koji su radjeni nevjerovatno dobro (u sred tunela kruzni tok, uzbrdice/nizbrdice, spirale...), vodopadi od kojih dah zastaje, sume kojima kraja nema i totalno nezagadjena priroda su ono pravo koje nam ovaj put pruza nebi li nesto i naucili od svega ovoga i, ne daj boze, primijenili mozda i u nasu zemlju, koja ima potencijala... dobro mozda ne bas kao Norveska, ali definitivno potencijala imamo, samo uz njihov odnos prema prirodi to bi bio pun pogodak...

Sa prijateljima iz HR iznajmili smo Hytte-u u jedno prelijepo malo ribarsko mjesto koje se zove Sunndal, spremili veceru, oprali prljav ves i stavili na susenje. Sjutra idemo dalje ka sjeveru i uz malo srece prici cemo Trondheim-u, grad u srednjem dijelu Norveske. Kad dodjemo do tamo vec smo na pola puta do ostvarenja naseg cilja.

Do sjutra pozdravlja vas ekipa Nordkapp Tour 2008

Predjena kilometraza 4580 km.

dan8a.jpgdan8b.jpg

dan8c.jpgdan8d.jpg

dan8e.jpgdan8f.jpg

dan8g.jpgdan8h.jpg

dan8i.jpgdan8j.jpg

dan 11 - Polar Circle (Polarni krug)

Da da... naslov govori vise od hiljadu slika!! ili kako li bjese ona dobra izreka... nebitno!!

Prije nego dodjemo do najbitnijega sto je ustvari obiljezilo danasnjih dan, moram reci da je dan bio krajnje zanimljiv. Sve vise i vise motorista srijecemo usput, sto ka sjeveru sto sa sjevera... uglavnom su sve bajkeri sa ordkapp ciljem, i uglavnom imamo kontakta sa onima koji idu u nasem pravcu, ali bogami i sa onima koji se upravo vracaju sa tog putovanja. Kao sto je slucaj sa dvije Norvezanke koje su sa juga svoje zemlje krenule ka sjeveru da "odrade" isto sto i mi, samo sa MALO manjom kilometrazom i potrebom za prilagodjavanje na stranu valutu...

A u nasem pravcu vec drugi dan se srijecemo sa istom ekipom Italijana koji su iz Bolzana (grad na sjeveru Italije), otac i sin iz Njemacke koji su sa

2 motora isto krenuli ka sjeveru... tu su i muz i zena iz Spanije koji su, kako kazu, isto pobjegli od juznih vrucina da se malo ohlade... u sto vjerujem da su uspjeli, cak su se i previse ohladili, kao i mi neki...

A sad ono najbitnije za danasnji dan - ulazak u Polarni krug. To je dio planete u kom smo mi trenutno koji odvaja ovaj dio svijeta od juznog dijela koji ostaje za nama, i ukazuje nam na to da smo usli u polarni dio nase predivne planete. A tamo... pa tamo smo vidjeli dosta finih stvari, ali jedna koja nas je skroz prevrnula je bio spomenik palima partizanima koji su se borili protiv fasista cak u Norveskoj u 2 Svj. ratu. Ma, vidjecete slike pa ce vam sve jasno biti... Ali sami osjecaj da ste usli u totalnu drugu zonu je savrsen! Niste na velikoj nadmorskoj visinu, ali snijeg na obliznjim vrhovima kaze da ne morate biti visoko da biste se dobro ohladili. Vegetacija koja je u tom trenutku bila spala na skoro golo kamenje isto to svjedoci...

Dalje, dosta se novih ljudi upoznaje, raznih kultura i sa raznih djelova svijeta, a i oni bogami za nas i nasu zemlju saznaju preko vasih ambasadora na 2 tocka i necemo vas obrukati, to je sigurno :)

Danas je ruta bila dugacka, punih 730km smo presli, i kad se prelazi tolika kilometraza nesto gotovo da mora da podje na krivo. E sad, u svakoj nesreci ima srece, tako da je u nasoj nesreci (danasnjoj) bio jos jedan peh jednog vozaca pri brzini od punih 0 km/h (nula prekrizana). Silazak sa motora u parkiranom stanju je obiljezio prevrtanje istog na suprotnu stranu.... razlozi su umor i pad koncentracije, a dizanje motora je ishod rasta adrenalina i zelje za toplom kupkom i krevetom ;)

Sve u svemu, kao sto vec rekosmo, dan jako zanimljiv, sa puno pozitivne energije i malim pehom na kraj dana koji se zavrsio odlicno, i po vozaca i po motor. Nema nikakvih kvarova, ni psihickih ni fizickih. Spremni smo za jos jedan korak do cilja koji ce se realizovati vec sjutra. Poslednjih 550km nas odvajaju od osvajanja nasjevernijeg dijela Evrope, 1800km udaljenog od Sjevernog pola.

Zasluzili smo malo da se naspavamo... laku noc

Ukupna kilometraza do sad - 6401km

Zajebavaj Veci, zajebavaj...  ::)

• Drug član, 1300 postova
  • Motocikl: R1150GS

Nesto nam se Space D. ulenjio...

Evo, ja cu da ih najavim  ;D

Sokoli su sleteli na Nordkapp!

dan12l.jpg

(nadam se da nije fotomontaza ;D)

Cestitam drugari, i puno srece i na drugoj deonici puta.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja