Jump to content

Moto Zajednica

Silkolene FUCHS ulja

Recommended Posts

• motoras, 2624 postova
  • Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500

Ne mogu bas da se opterecujem time da je kod nas bas sve iskopirano. Silkolene je brend koji bas i nije popularan na nasim prostorima,a to potkrepljuje i činjenica da cesto prodavci ne znaju sta trazim na pominjenje tog ulja. Tacnije,nikad mi se nije desilo da mi kazu da imaju,vec se objasnjavamo sa kodovima sta je. Iz tog razloga mislim da se malo kome isplati da kopira nesto sto je nepopularno kao npr Motul ili Castrol.

Ja u mog boxera samo Silkolene 20w50. 

U Ninju isto sipam comp4 10w40, kao što sam nasuo i u Hondu st1100 koja će ići na prodaju. Jedino se još nisam odlucio šta da sipam u vn1500. Fabrika kaze od 10w40 do 20w50 tako da još ne znam sta da radim. U njemu je nevoženo ulje,ali stvarno ne znam sta je prethodni vlasnik nasuo. I to ulje mi tako stoji već dve godine... Tri godine... Ko zna već više koliko...

• Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 3699 postova
  • Motocikl: Versys 1000 Kiklop aka Belka, Sym ST200 aka Robb
21 hours ago, stari roker said:

U njemu je nevoženo ulje,ali stvarno ne znam sta je prethodni vlasnik nasuo. I to ulje mi tako stoji već dve godine... Tri godine... Ko zna već više koliko...

...sva ulja imaju aditive koji "rade" iako se ne vozi. Jednostavno vremenom ta hemijska reakcija traje i adivit nestaje, zato sva ulja imaju 2 roka, kilometražu ili 2 godine. Ja lično bi ga u 3. Godini promenio čisto zbog svog mira...  👍

• Podržavam 2

• motoras, 2624 postova
  • Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500

Bmw i Vulcana ne vozim. Bembari cu ovih dana natočiti Silkolene 20w50, filter imam odavno. Tu idu dve litre pa nije ni skupo. 

U VN mislim da ulijem neko jeftinije (mannol),pa kad odlučim da vozim ispusticu i naliti novo. Za njega moram i filter da spremim jer sam ga stavio na Hondu. A ulje nasuo u Ninju... Nije kome je namenjeno već kome je suđeno...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja