aspirinikus 293 Napisano April 6, 2020 Zainteresovan, 633 postova Lokacija: Nis Motocikl: crf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Pre nekoliko dana pokušah da upalim vespu posle nekoliko meseci mirovanja i nakon nekoliko bezuspešnih pokušaja što na kurblu što preko el.startera ,setih se da zamenim svećicu i vespica pali na prvu kurblu,radi mirno ,prima gas .Međutim kada sam hteo da pođem odjednom se čulo jako škripanje i pištanje sa leve strane iz dela gde je prenos i ni da makne.Kad dodam gas pištanje i škripanje se pojačava a vespa ni makac. Ne budem lenj i otvorim poklopac prenosa.Izmerim širinu kaiša (17mm),donja granica 17,5mm po servisnom uputstvu.Skinem varijator rolnice originalne 7,5g i na nekoliko mesta imaju poprečne linije crne boje (dimenziono identične 19x15,5).Skinem zvono kvačila lamele imaju oko 2,5mm mesa .Da li je samo kaiš problem ili treba da obratim pažnju na nešto drugo još?Hvala unapred! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2969 Napisano April 6, 2020 Ne silazi, 5059 postova Prijavi odgovor kao problematičan Задња кочница, назубљена осовина која улази у задњи точак, муф улијен у задњем точку, нешто у редуктору. Какав и да је ремен треба да крене, осим ако је поцепан. Sent from my SM-G955F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aspirinikus 293 Napisano April 6, 2020 Zainteresovan, 633 postova Lokacija: Nis Motocikl: crf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Zadnja kočnica radi o.k. ali ova osovina koju si pomenuo me brine.Sutra rasturam zadnji točak pa da vidim šta dalje. p.s. kada okrećem rukom zvono kvačila zadnji točak se vrti lagano bez ikakvog otpora Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2969 Napisano April 6, 2020 Ne silazi, 5059 postova Prijavi odgovor kao problematičan Који је тип машине? Минарели?Sent from my SM-G955F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aspirinikus 293 Napisano April 6, 2020 Zainteresovan, 633 postova Lokacija: Nis Motocikl: crf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam to je 2012 godište S50 2T mislim da je model ZAPC 38103 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2969 Napisano April 7, 2020 Ne silazi, 5059 postova Prijavi odgovor kao problematičan Сликај са неколико угла ако није проблем.Sent from my SM-G955F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6808 Napisano April 7, 2020 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Kako bre Minarelli ma Vespi...to ne biva To je Piaggio agregat...ali na stranu to, imala je ona neku muku i pre mirovanja...ili je stajala ispod nekog oluka pa zalivana vodom. Za probu bi moglo da se za kratko pokrene bez dekla...pa da se vidi. Preporučujem....da se skine dekl, da se izvadi bendiks (mali zupčanik ispod varijatora)...da se dekl vrati sa dva šrafa provizorno, upali na kurblu...pa zatim skine. Tako, dok motor radi videti šta se događa. Kada je već sve otvoreno, trebalo bi uraditi ozbiljan servis svega, jer drugačije nema smisla. Sve se lepo opere i pregleda. Servisira se kvačilo i remenica, zamene rolnice i kaiš Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2969 Napisano April 7, 2020 Ne silazi, 5059 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ма не љути се ја мислио да је реч о неком кинезу, многи људи за скутер кажу "си купив веспа" бар код нас. После твог поста укапирах да сам погрешно схватио.Sent from my SM-G955F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aspirinikus 293 Napisano April 7, 2020 Zainteresovan, 633 postova Lokacija: Nis Motocikl: crf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Zamenjen kaiš,kaiš uljne pumpe,rolnice i onda prc.Kad htedoh da zavijem šraf kvačila ,ćorak, pojeden i ne može da se stegne.M10x1,25.Sutra se bacam u potragu,Prvo Wurth ,a ako oni nemaju onda idemo dalje. p.s. mislim da je neko prčkao nešto pre mene jer sam video neku belu pastu na navoju i šrafu kvačila p.p.s izgleda da je navoj osovine o.k. ali ako nije onda jbg nova osovina Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16450 Napisano April 8, 2020 Integrisan, 9435 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Znači predpostavka ispade tačna, s'tim da sam tipovao na maticu variatora. Imas sreće što problem imaš na kvačilu, bez obzira dal je navoj na osovini ili na matici u problemu. Ne bi valjalo da je problem na osovini radilice, tad lepak ne pomaže. Ako ti je navoj na osovini u problemu, nemoj stavljati nikakve lepkove. Skini zadnji točak, spusti reduktor, zameni osovinu, maticu, semeringe, ležaj ako je neki van tolerancije, ulje i bićes miran. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aspirinikus 293 Napisano April 8, 2020 Zainteresovan, 633 postova Lokacija: Nis Motocikl: crf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Sve sređeno ,kupljena m10x1,25 u Wirthu i pažljivo stegnuta po uputstvu moment ključem.Navoj neoštećen verovatno jer je od tvrđeg čelika u odnosu na maticu.Sve sklopljeno i vidi čuda radi.Probna vožnja par kilometara i sve je o.k.Hvala na pomoći!!! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...