Jump to content

Moto Zajednica

Nordkapp team - najnovije vesti

Recommended Posts

• Zainteresovan, 503 postova

Dečki držite se one - Što vas ne ubije, ojačat će vas!

Iako ne nosim ne znam kakve novce sa sobom na putovanja uvijek keš držim na 3 različita mjesta, pa ako mi netko mazne torbu u jakni imam još novaca, ako maznu mene kompletnog onda ima novaca kod djevojke,...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2888 postova
  • Motocikl: Kliks

a da nas 100 sa foruma uplatimo po 1000din na one njihove racune i da ljudi nastave tamo gde su krenuli?

Jbte, mislim da bih se manje iznervirao da se ovo meni desilo.....

Ja sam za. Ali se toliko malo ljudi odazvalo prvi put da se bojim da će i ovaj put odaziv biti očajan. Ako nastavljaju put za Nordkapp, ja ću im prvi poslati još jednu donaciju.

P.S. Koliko para im je ukradeno Djenerale? Jel' možeš da ih pitaš?

Momci nemaju puno vremena, godisnji curi !  Ajde drugari da damo GAS !!! Ovo putovanje mora da se nastavi.

Djenerale, Djuro, Motoholicu, bilo ko;  ajde organizujte prebrojvanje, da se upisemo ko je voljan i imamo uvid u situaciju.

Jozef, napisi ovde podhitno tvoj broj racuna.

• Zainteresovan, 541 postova

Dečki držite se one - Što vas ne ubije, ojačat će vas!

Iako ne nosim ne znam kakve novce sa sobom na putovanja uvijek keš držim na 3 različita mjesta, pa ako mi netko mazne torbu u jakni imam još novaca, ako maznu mene kompletnog onda ima novaca kod djevojke,...

Mlad si,ali rezoniraš do jaja!Nikad nemam više od 200 ojra na jednom mjestu!  ;)

• Zainteresovan, 541 postova

Ja sam u Francuskoj jbga....pare nije problem da javim da uplate, ali da organizujem akciju, tesko.

Ako nešto organizirate djuro stavi hiljadarku i od mene na račun!  ;)

• drkadzija, 1225 postova
  • Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza

+ 1 za novčanu donaciju. Drug se poznaje kad je teško a i svi možemo odvojiti koji dinar za drugare na putu.

• Zainteresovan, 695 postova

+ 1 za novčanu donaciju. Drug se poznaje kad je teško a i svi možemo odvojiti koji dinar za drugare na putu.

ajde ljudi, tj vi što ih bolje poznajete, smislite šta ćemo i kako ćemo ... vreme ide

• Vlasnik sajta, 5371 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR

Zna li neko Jozefov broj racuna? Hajmo sutra akciju da kontaktiramo momke, saznamo broj racuna i da im taman javimo da ne odustaju od originalne rute, ako nije vec kasno...

• Bona Fides, 1310 postova
  • Motocikl: http://www.motoscout.de

8) ajmo ljudi opusteno. ja sam po profesiji bankar i gubitak novcanika u danasnje vreme nije kraj sveta sve i da je isti bio pun kesa a kamoli ako je veci deo kesa bio na racunu cc. znaci, kao sto gore neko rece danas postoje razni, efikasni, pouzdani, brzi nacini za transfer novca. pretpostavljam da su gubitak cc prijavili kako bi ista bila blokirana odmah. ako s tim imaju problem neka mi neko dojavi - 18 godina iskljucivo radim sa kreditnim karticama tako da nema banke ili processing kuce u srbiji da ne poznajem nekoga od nadleznih. ako imaju u posedu bar jednu cc neka neko postavi broj racuna (NE BROJ KARTICE) na koji mozemo da uplatimo novac. istog dana im je taj novac dostupan. druga varijanta je naravno Western Union - malo slozenije i malo skuplje ali funkcionise. treca varijanta: nema drzave/grada u evropi gde nemamo nekog naseg. mi njemu ovde ili napolju na njegov racun a on njima cash na ruke. samo treba da nam jave sta im od toga odgovara.

Ali za bilo koju od varijanti potrebno je zaista da neko jos jednom ovde objavi broj racuna na koji mozemo da uplatimo kintu. sve i da nadju novcanik i sl. na takvom putovanju uvek nesto zatreba neplanirano i nema razloga da mi koji mozemo i hocemo ne uplatimo prilog. 8)

• ¡Siempre adelante!, 2188 postova
  • Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster

OK, sad sam se čuo i sa Davorom (quasaar) i Josephom. Evo šta je bilo: nestao im je novčanik sa oko 800 evra keša i sa Davorovom platnom karticom na kojoj imaju 700 evra. Dakle u minusu su 1500 evra. Proverili su sa bankom i pare im *nisu* skinute sa računa, i taj račun je sada blokiran. Dakle trenutna situacija je sledeća:

- 800 evra keša je baj-baj

- 700 evra na Davorovom računu (Pro Kredit Banka) su "zarobljeni" i ne mogu da ih podignu.

Joseph ima svoj keš kod sebe, i njegova platna kartica (Societe Generale) je i dalje kod njega i funkcioniše OK.

Dakle ako ćemo nešto da radimo treba da uradimo sledeće:

1. Ima li nekoga ko radi/ima veze/poznanike/nekakav uticaj u Pro Kredit Banci? Ako da, onda da vidimo da li taj račun može da se odblokira (Davor možda može da pošalje punomoćje nekome iz našeg kozulata u Minhenu, Hanoveru ili Hamburgu, gde već ima), pa da neko s' punomoćjem pare podigne sa računa *u Srbiji* i uplati ih na Josephov račun, takođe u Srbiji. Onda bi te pare mogli da podignu preko Josephove platne kartice.

2. 800 evra keša je nepovratno izgubljeno, pa bi to onda morali da prikupimo kao donacije. Da li ima dovoljno ljudi koji bi hteli da pošalju pare? Joseph, kao što rekoh, ima devizni račun u Societe Generale, pa svako ko želi da pomogne može da izvrši uplatu (Joseph treba danas da proveri sa bankom) direktno na taj račun. Ako svako da recimo 10 evra, da li ima bar 80 ljudi koji bi se odazvali?

3. Ako ovo pod 1 ne uspe, onda će trebati da se skupi još dodatno para...

Dakle ovako... Ako ima ljudi koji su voljni da pomognu, ajde da vidimo koliko nas je. Ali molim vas da se jave samo oni koji će zaista dati kintu, da ne bude kao što je bilo sa scijem gde mu je svašta obećavano pa mu je na kraju stigla samo jedna(!) uplata na račun. Dakle da ne ispalimo ljude, kažemo im stižu vam pare, oni krenu dalje ka Nordkappu, pa im stigne đoka i onda ne mogu da se vrate. Jel' možemo da skupimo bar 800 evra?

I drugo, što se tiče ovog gore pod 1, isto molim da se jave samo oni koji znaju da sigurno mogu nešto da pomognu oko odblokiranja para u Pro Kredit Banci. Dakle ne ono tipa, čuo sam da može, rekao mi Žika...

Dakle? 8)

• ¡Siempre adelante!, 2188 postova
  • Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster

Mislim da nije potreban spisak... Evo tema je otvorena, pa nek sve bude javno... Ko želi da obeća prilog nek se javi ovde...

Ja ću ih ponovo zvati oko 4 popodne po njihovom vremenu da vidim za broj računa i javim im koliko nas je obećalo pomoć.

• Drug član, 1385 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS1000

Motoholic, onda neka bude tako. Da ih nebi sad i ja cimao na mobilni onda ti do kraja saznaj sve pa cemo se organizovati.

Ako treba napravicu ja spisak, bice tako lakse da se zbroji koliko bi nas pomoglo

• Svrati ponekad, 233 postova
  • Motocikl: Aprilia SL1000 Falco & APN 6

Neverovatno.

Ja sam tu. Javite racun pa da pocnemo da uplacujemo.

Ljudima je novac neophodan a vreme ide.

• Zainteresovan, 681 postova
  • Motocikl: BMW S1000XR

javite broj racuna i ja cu gledat da skupim ovamo ljude koji ce donirat nesto. za sebe mogu da tvrdim da cu donirat isto nesto. predlozio bih da se napise koliko je ko dao ZBOG TOGA sto moramo znati koliko je skupljeno para, ne zbog prozivanja ili nesto slicno da me ko pogresno ne svati  ::)

sto se banke tice evo se javio covjek koji radi s tim 15 godina pa neka predlozi sto i kako...

ajmo ajmo, necemo dat ljudima da odustanu od toga, ajmo aktivirung bre!!

p.s. Pablo, mozda bi dobro bilo da se posalje SMS ili PM svima koje imas na BJB forumu da pogledaju ovu temu, jer ne zalaze svi na ovaj podforum

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja