Jump to content

Moto Zajednica

Sarajevo u sred srede

Recommended Posts

• Drug član, 2247 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 800xc

Krenuo sam stihijski. Utorak popodne beše najavljen nekakav kijamet, pa nisam mogao da sačekam da se smrači nebi li izbegao žegu.  Već pred zalazak sunca sam bio na granici kod Zvornika. Posle rupčaga na mostu od kojih zamalo nije otpao kofer, puče put kao iz snova. E odavde je drugi bog na vlasti. Upaljena svetla na svim vozilima, svuda skoro puna linija, svi voze brzo i po mojoj proceni bezbedno. Tu i tamo neko nacionalno vozilo Golf II preseče poneku krivinu ili ako ispred vas pretiče neki šleper zaplahne većim crnim oblakom i od samog kamiona.

Vlasenica, mrak pada, struže ledeni vazduh, gusti saobraćaj od 4-5 automobila koliko sam obišao ostao negde dole...

Tamo zapadno negde neki vrhovi, pa oblaci.

Romanija.

Koliko malo treba da se prevazidje nelagodan osećaj nemanja saobraćajne gužve ispred, iza i oko sebe, i čovek opusti i počne da uživa u vožnji.

Sve sam obukao na sebe od garderobe. Sad je već prijatnije.

Kiša ne tako strašna me je ipak stigla pred Sarajevom, a nije strašna zato jer ulice nisu klizave kao kad padne u masnom gradu.

Grad puče ko na tepsiji. Provešću ovde skoro tri dana. Osvetnjena zgrada vjećnice, topao vazduh i opet predamnom kolone i semafori. Nigde se ne provlačim i vozim kao i svi ostali. Naslućujem iznenadjene poglede upućene ka mom prevoznom srerstvu i BG tablici pozadi. Imponuje mi. Žao mi je što neću imati vremena da obidjem sve što me interesuje.

Sutra je za mene ovde radni dan.

-------------------------------------------------------------------------

Hotelski omlet sa sirom i bela kafa – saršenstvo - nestao je sa tanjira u sekudni, i već mi je u ruci bila kaciga, sprej za lanaci ostala oprema.

Ali ono pravo tek sledi...

Tmurno nebo i vlažni kolovozi ostali za Sarajevom. Mrzelo me da blenem u navigaciju i table kraj puta pa sam odmah promašio skretanje i otišao na Pale. Sve ovo drugačije izgleda po danu. Srbi odave sigurno misle da sam neki špijun, i da garant tražim Radovana. Tako me i gledaju dok palim Drinu sarajevsku pod crnom fantomkom i blenem u mapu i displej navigacije jedva vidljiv po dnevnom svetlu. U doba vladavine princa Filipa od Morisa i novih tehnologija, akcizni duvan više nema šmek niti je bitno geografsko poreklo. 

Žice vire na sve strane iz mene. Sigurno sam došao u izvidnicu i komuniciram sa NATO satelitima...

Ljubazno svima odmahujem koji me posmatraju, i pod točkom pršti rizla sa parkinga. Nisam hteo da ispadnem cupi pa sam ubeljivo krenuo i naglo pustio kvačilo na 4000 obrtaja.

«Teško bogu sa nama kakvi smo» pisalo je mirosavljevim pismom ogromnim slovima na nekoj drvenoj tabli usput.

Ovde sigurno bosanski Velja Ilić vozi motor. Krivine i put su savršeni. Romanija pitoma i prelepa planina, a putevi blago krivudavi, krivine pregledne i po kilometar u napred. Sve kombinacije su u igri. Od oštrih, blagih, «S» duplih, troduplih «S», i tako sve dok nisam ogulio skramu sa ivica guma i izbacio iz karburatora nataložen gradski šlajm.

Motor ponovo diše.

Vrlo brzo sam prešao granicu,  počeli su da smrde svinjci, a muve i ostali leteći gmizavci nemilosrdno da udaraju i razmazuju  po licu. Vozila ablenduju iz suprotnog smera jer saobraćajna policija u srbiji revnosno radi posao. Shvatio sam da se ovde jedna strana vožnje završava.  Skoncetrisao sam se na vožnju, zatvorio kacigu, i bez piš pauze odjurio za Beograd gde me naravno isti dan čeka gomila posla...

post-94-12878999659584_thumb.jpg

post-94-12878999659909_thumb.jpg

post-94-12878999660268_thumb.jpg

post-94-12878999660637_thumb.jpg

post-94-12878999660981_thumb.jpg

post-94-12878999661517_thumb.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 695 postova

Krenuo sam stihijski.

ako ides opet za nedelju dana javi se , poslom idem u SA i iako mi firma neda da idem motorom idem na dva točka :) inače put znam napamet u rupu ... sjajno si ga opisao !

• drkadzija, 1226 postova
  • Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza

Svaka čast za turu i putopis i ja planiram da je odradim u narednom periodu, zadnji put sam bio tamo sa osnovnom školom na ekskurziji , pa kontam red je da vidim taj grad o kom sam kao stariji toliko slušao.

• Bona Fides, 1310 postova
  • Motocikl: http://www.motoscout.de

Krenuo sam stihijski.

ako ides opet za nedelju dana javi se , poslom idem u SA i iako mi firma neda da idem motorom idem na dva točka :) inače put znam napamet u rupu ... sjajno si ga opisao !

:o e ja sam malo-pre poslao email posl.partneru da potvrdim dolazak 30.06.  u SA. opcija je bila i sreda 25.06. upravo sam gledao letove (nista od toga mi ne odgovara) pa poceo da razmisljam o rent-a-car opciji (podsvesno odbijam da kupim auto :D). a onda me cope zagolica svojom reportazom kad ono - ako se ne varam to tvoje "za nedelju dana" pada bas tu negde? ;)

• Zainteresovan, 695 postova

Krenuo sam stihijski.

:o e ja sam malo-pre poslao email posl.partneru da potvrdim dolazak 30.06.  u SA. opcija je bila i sreda 25.06. upravo sam gledao letove (nista od toga mi ne odgovara) pa poceo da razmisljam o rent-a-car opciji (podsvesno odbijam da kupim auto :D). a onda me cope zagolica svojom reportazom kad ono - ako se ne varam to tvoje "za nedelju dana" pada bas tu negde? ;)

pa tako nekako bi trebalo da odem na 3 dana :) ... ili dva transa do sarajeva ili ideš samnom meganom :( ... ma letovi su uzas ... pola 8 i pola 5 povratak , da se ubiješ ko siroče :(

• U prolazu, 73 postova
  • Motocikl: Kawasaki LTD 750, Suzuki Freewind

Alal vera! proveo sam u Sarajevu 5 meseci prosle godine ali ovakve fotke nemam. Kao da se bavis fotografijom. Putevi su sasvim korektni, zar ne? Svaki vikend sam isao SA-Nis.

Ride hard!

• Drug član, 2247 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 800xc

Pa Cope je to !  ;D Bravo ! wussy a 5D ? a !

Vidim i ja... fali ono malo sa strane kad stavim 16mm, pa nek vinjetira ko ga jbe**

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja