niki0910 1 Napisano Jun 19, 2008 U prolazu, 57 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Pantheon Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi,ja ovoh danas pronadjoh na mts-ovom sajtu http://www.mts.telekom.yu/index.php?ID=3215&Type=2 pa mozda neko zatreba. Ne znam da li ovo vazi i za motore? Nije losa stvar..samo je glupo sto se zakljucuje ugovor na 24 meseca. Vase misljenje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxi 735 Napisano Jun 19, 2008 Drug član, 1737 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kilo Smor L8 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo odavno postoji u Dunavu ukoliko koristis kasko osiguranje na autu ugrade ti neki CERTUS sistem i onda u svako doba dana znas gde su ti kola, ukoliko dodje do neovlascene upotrebe tj. ukradu ti kola sistem automatski salje SMS i alarmira centar za nadzor, ovi policiju i kao manje su sanse da ti vozilo ispari bez traga .... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nidza11 8 Napisano Jun 24, 2008 U prolazu, 43 postova Lokacija: Internet Prijavi odgovor kao problematičan Vise ni to nije neka zastita. Evo jednog od uredjaja za ometanje, neke sam nasao i na ebay. http://www.navigadget.com/index.php/2007/01/29/gps-and-gsm-jammer/ If the do-it-yourself version of the GPS jammer is above your skills you may be interested in this GPS and GSM jammer. This GPS / GSM jammer plugs into the cigarette lighter in your car and gives your paronoid self a peace of mind. It is manufactured by a company in Netherlands called DetectNu, however it is not showing in their online shop at this moment. The device is designed to prevent a GPS logger that may be implemented in your car to collect data and send it back to the base station. Because GSM jammers will only prevent GPS/GSM tracking devices to communicate with the base station. The GPS/GSM devices are still able to receive and buffer all GPS positions. The tracking devices will still be able to send out all the GPS positions if the car or when the GSM jammer is shut down. So they can still see where you went that day. Only GPS jammers will prevent the GPS loggers and GPS/GSM devices to get GPS positions from the Satellites. But they still can track you by the GSM network used by the GPS/GSM devices or track you by your mobile phone. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano Jun 24, 2008 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan Naravno, sto se tice kradje ovaj uredjaj nema nikakvog smisla, kao sto Nidza kaze. Moze na motore, mi smo to nosili. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Jun 24, 2008 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Na jednom drugom forumu sam pokrenuo temu o zastiti motora. Htedoh da pravim nesto slicno ali su me ljudi uveravali da to nema smisla. Alarm je trebao da bude baziran na ovom projektu: http://www.elektronika.ba/projekti/?akc=daj_projekt&idprojekt=6 I dalje mislim da ne koriste bas svi lopovi jammere i bolje je imati 3 zastite nego 1. Nesto mozda pomogne. Kao sto saxi rece ovo je obavezno za kasko, pa ne verujem da je bas toliko beskorisno. U svakom slucaju nebih placao pretplatu, vec je istu stvar bolje realizovati besplatno i to u smislu... ako se alarm aktivira salje GPS lokaciju svako X sekundi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...