ivica744 6086 Napisano Avgust 12, 2020 Ne silazi, 1816 postova Lokacija: valjevo Motocikl: mali strom Prijavi odgovor kao problematičan pre 8 minuta, 00vladan je napisao: Broj ljudi koji može da skupi novac za kuću za 10 godina je vrlo mali. Ako to pretvorimo u neke cifre,pricamo o 500+ eura mesecno (nebitno kredit ili 10-o godisnja stednja) a opet smo svedoci da je ogroman broj stambenih jedinica kupljen-prodat. Nov motor je NOV motor,ako je gornji limit u finansijskom smislu onda bolje ne.Branko je u pravu,da drhtis da li ces ga ogrebati,kvar koji ne pokriva garancija a nemas novac za popravku,bolje je smanjiti sebi stres sa nekom jeftinijim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LuckyVladano 5073 Napisano Avgust 12, 2020 Drug član, 2234 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS ADV 2013 Prijavi odgovor kao problematičan Postavljac teme, nov na forumu, bacio rovca i nestao. Opet se crno dete zabavlja ? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasa.93 2645 Napisano Avgust 12, 2020 Drug član, 1300 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2 Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, branko_stefanovic said: ...ne daj boze da padnes u tom roku dok ga isplacujes, srce bi mi puklo da znam da placam nesto a to nesto vise ne radi ili sta god. To zavisi od perspektive. Zamisli slupaš sada tu svoju polovnu Teneru. Istina, nećeš je otplaćivati na dalje, ali si ti svakako već neki prethodni period radio i štedeo da bi je isplatio odmah u celosti. Kada se setiš sebe od pre par meseci ili par godina, praktično si skupljao novac da bi u nekom momentu platio nešto što više ne radi ili šta god. Šteta je šteta i objektivno nema mnogo razlike da li slupaš nov ili skoro nov motor. Jedino što je nekome subjektivno draže jedno, a nekome nešto drugo. Npr. ja kad biram motor biram ga po onome što mi pruža dok ga vozim, a ne po onome koliko bi me koštala šteta koja bi mogla da me zadesi. Ako ja padnem sa motora nebitno mi je da li bi me popravka koštala 500€ ili 1000€ manje ili više, ali mi je bitno da kad sednem da se vozim uopšte ne moram da razmišljam da li ću negde da stanem ili slično. Na kraju, u jednom možemo da se složimo - sve ima svoje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3056 Napisano Avgust 12, 2020 8-bit, 1882 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan Džaba i kredit kad nema motora. Znam dvojicu kolega koji su se raspitivali za nov crf250L, ali nema ništa do aprila sledeće godine Jel to stala proizvodnja ili se razgrabilo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6061 Napisano Avgust 12, 2020 Svakom po zasluzi, 12432 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Razgrabilo. Ima se, može se. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjordjeMijailovic 2645 Napisano Avgust 12, 2020 Strucnjak, 1633 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Uvezli su malo primeraka CRF-a. Jurio sam ga od pocetka godine i ugrabio poslednji od 3 koji su dosli u Stojanov u NS. Jos jedan je prodat isti dan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pevac 273 Napisano Avgust 12, 2020 Zainteresovan, 513 postova Lokacija: Donje Konjuvce Motocikl: Caponord 1000 ETV Prijavi odgovor kao problematičan Pre 20 sati, Skyrunner je napisao: Pa majku mu kako primaš platu a nisi u radnom odnosu? Solarno,pare na sunce Pare na ruke,radim nekoliko dana pa isplata,ne cekam nikog duze od 5 dana Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 5011 Napisano Avgust 12, 2020 Drug član, 1886 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Jeste, ali čovek je rekao, ako godinama primas platu, a to nije isto kao i ako godinama uplacujes na svoj racun u banci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokibd 1342 Napisano Avgust 12, 2020 Zainteresovan, 461 postova Lokacija: Crna Gora Motocikl: BMW GSA 1250 Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi na balkanu gledaju na kredit, lizing kao na zlo nevidjeno. Ali nije bas sve tako. Sasvim je normalno da na primjer auto koje kosta 30 hiljada e uzmes na lizing, ne zato sto nemas 30 hiljada nego zato sto je pametnije te pare uloziti u neki posao ( nov ili razradjen) pa da taj posao generise pare za ratu i vise od toga. Zato puno firmi koje imaju pare kupuju sve na lizing, kredit jer pare ulazu u posao. Skupljas pare 10 godina da kupis motor od 10 hiljada. Pa majku mu kad vec imas 10 hiljada na gomili, mucni malo glavom stisni muda i pokreni neki posao. Pa kad posao krene lako ces platit ratu 200 e mjesecno za motor od 20 hiljada. 5 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13106 Napisano Avgust 12, 2020 Ne silazi, 7452 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Eh da je to baš tako. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Avgust 12, 2020 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi na balkanu gledaju na kredit, lizing kao na zlo nevidjeno. Ali nije bas sve tako. Sasvim je normalno da na primjer auto koje kosta 30 hiljada e uzmes na lizing, ne zato sto nemas 30 hiljada nego zato sto je pametnije te pare uloziti u neki posao ( nov ili razradjen) pa da taj posao generise pare za ratu i vise od toga. Zato puno firmi koje imaju pare kupuju sve na lizing, kredit jer pare ulazu u posao. Ne znam za Balkan ali su u Srbiji kamate malo jače jer je dinar, suprotno svakoj logici, stabilan. Sa tog aspekta se eventualno isplati jedino stambeni kredit u EUR. Za firme je druga priča sa stanovišta namene... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
00vladan 301 Napisano Avgust 12, 2020 Svrati ponekad, 174 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Fixie Prijavi odgovor kao problematičan Evo gledam ja I eur I rsd stambene, nije drastična razlika. Čak mi I eur više odgovara. Ako znaš neku tajnu, slušam Sent from my VOG-L29 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrmiki 431 Napisano Avgust 13, 2020 Svrati ponekad, 314 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara, Mirijevo Motocikl: Suzuki GSF 650S Bandit Prijavi odgovor kao problematičan Pre 7 sati, 00vladan je napisao: Evo gledam ja I eur I rsd stambene, nije drastična razlika. Čak mi I eur više odgovara. Ako znaš neku tajnu, slušam Sacekas sledecu godinu kada smanje ucesce i kamate (bar su tako najavili) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokibd 1342 Napisano Avgust 13, 2020 Zainteresovan, 461 postova Lokacija: Crna Gora Motocikl: BMW GSA 1250 Prijavi odgovor kao problematičan 18 hours ago, Alekre said: Eh da je to baš tako. Sastavni dio uspijeha je i neuspijeh. Nikada neces saznati ako ne probas. Da bi pogodio biznis, proizvod. Moras i da omanes. Bitno je da ne odustanes. Imam drugara koji je omanuo 4 puta. Bankrot. Ali je bio uporan i peti put pogodio. Trebalo mu je 10 godina da da nauci, razvije firmu koja je profitabilna. Ja sam imao vise srece, omanuo sam samo 3 puta. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pevac 273 Napisano Avgust 13, 2020 Zainteresovan, 513 postova Lokacija: Donje Konjuvce Motocikl: Caponord 1000 ETV Prijavi odgovor kao problematičan Koliko je potrebno vremena kada otvoris firmu da mozes da podignes kredit? Kod kojih je to banaka najbrze i koje su najpovoljnije? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3056 Napisano Avgust 13, 2020 8-bit, 1882 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, Pevac je napisao: Koliko je potrebno vremena kada otvoris firmu da mozes da podignes kredit? Kod kojih je to banaka najbrze i koje su najpovoljnije? 2 godine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrmiki 431 Napisano Avgust 13, 2020 Svrati ponekad, 314 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara, Mirijevo Motocikl: Suzuki GSF 650S Bandit Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, Pevac je napisao: Koliko je potrebno vremena kada otvoris firmu da mozes da podignes kredit? Kod kojih je to banaka najbrze i koje su najpovoljnije? Zavisi od firme, mislim da mozes posle prvog predavanja bilansa uspeha-zavrsni racun (nisam siguran mozda se nesto promenilo), to je valjda posle 1 god Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3056 Napisano Avgust 13, 2020 8-bit, 1882 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan Meni su rekli u Raiffeisen minimum 2 bilansa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivica744 6086 Napisano Avgust 13, 2020 Ne silazi, 1816 postova Lokacija: valjevo Motocikl: mali strom Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Pevac je napisao: Koliko je potrebno vremena kada otvoris firmu da mozes da podignes kredit? Kod kojih je to banaka najbrze i koje su najpovoljnije? Kredit na firmu ili fizicko lice. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pevac 273 Napisano Avgust 14, 2020 Zainteresovan, 513 postova Lokacija: Donje Konjuvce Motocikl: Caponord 1000 ETV Prijavi odgovor kao problematičan Pausalno gradjevinska firma otvorena Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivica744 6086 Napisano Avgust 14, 2020 Ne silazi, 1816 postova Lokacija: valjevo Motocikl: mali strom Prijavi odgovor kao problematičan Tri plate preko racuna je dovoljno za kredit na fizicko lice,za kredit na firmu nisam siguran. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 5011 Napisano Avgust 14, 2020 Drug član, 1886 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Zavisi od mnogo faktora kad može kredit da se uzme. Naravno da zavisi i od banke i od toga kakva je firma. Ja imam ograničenje da zbog posla kojim se bavim mogu da budem samo preduzetnik. To ti ograničava poslovanje sa bankom, ali nije nemoguće. Odobrili su mi kredit, a ja ću da ih tužim pošto sam nezahvalan. Ko ih šiša kad imaju nezakonite odredbe u ugovoru jel da? haha Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1059 Napisano Avgust 14, 2020 Drug član, 1081 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure Prijavi odgovor kao problematičan Za firme sve zavisi od banke i njene poslovne politike, ali uglavnom je to 2 godine, odnosno 2 zavrsna racuna. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrmiki 431 Napisano Avgust 14, 2020 Svrati ponekad, 314 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara, Mirijevo Motocikl: Suzuki GSF 650S Bandit Prijavi odgovor kao problematičan Pre 9 sati, ivica744 je napisao: Tri plate preko racuna je dovoljno za kredit na fizicko lice,za kredit na firmu nisam siguran. Mislim da i to zavisi od banke do banke, meni su trazili 6 meseci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BorisJ 20 Napisano Januar 2, 2021 U prolazu, 45 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki zr-7s (2003) Prijavi odgovor kao problematičan Ne zaboravite da tužite banke za obradu kreditnog zahteva! Ja imam za sada 3 pravnosnažne presude Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...