acim 768 Napisano Jun 17, 2008 Ne silazi, 5816 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Pored ride by wire (ili fly by wire) sistema, izgleda da je na redu i kočenje preko elektronike. http://en.wikipedia.org/wiki/Honda_CBR600RR#.22Combined_ABS.22_prototype http://en.wikipedia.org/wiki/Brake-by-wire http://hellforleathermagazine.com/2008/06/honda-cbr600rr-gets-brakebywir.html Ufff, a ako zakaže elektronika? ;D ;D ;D Šalim se, ovo će se verovatno koristiti samo na trkama, a nadam se da će za drumske motore ostati hidraulični sistemi, nekako su mi pouzdaniji. Interesantno je da Honda eksperimentiše i sa ABS-om na trkačkim motorima, do sada su svi tvrdili da ABS smeta u trkama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Scarface 0 Napisano Jun 17, 2008 Zainteresovan, 564 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Po mom milsjenju, sto manje elektronike, to bolje...pogotovo u Srbiji... MEXANIKA RULLES!!! :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Jun 17, 2008 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Stavljanjem elektronike umjesto hidraulike se znacajno gubi "osjecaj" za doziranje, cisto sumjnam da ce to u skorije vrijeme da stave na trkama. A ABS je problematican na trkackim motorima jer on ne moze da reaguje na bocno proklizavanje, a upravo to je jedini problem za trkace, ostala proklizavanja su ok Sto se ceste tice i kocenja dok je motor uspravljen, ABS je super stvar. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kiro 153 Napisano Jun 17, 2008 Drug član, 1334 postova Lokacija: Beograd Motocikl: GSA Prijavi odgovor kao problematičan Honda ozbiljno radi na tome, mislim da će već sledeće godine izbaciti CBR600 sa kombinacijom ABS-a i njihovog CBS-a...Evo detaljnog teksta, mrzi me da prevodim, ima slika. ;D http://www.motorcyclespecs.co.za/model/Honda/honda_cbr600rr_abs%2008.htm Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Jun 17, 2008 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Elektronika je zakon!(Dok ne crkne ;D to vam kaze jedan elektronicar) Sto manje tih stvari oko motora to je bolje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
revolution 52 Napisano Jun 18, 2008 Drug član, 1261 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Jedva sam pre dvadeset godina skonto kako radi elektronsko paljenje, pa pre desetak injection, a sada hoće da završavam elektrotehnički fakultet pod stare dane. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6517 Napisano Jun 18, 2008 Svakom po zasluzi, 12485 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Izgleda ćeš morati ;D Bez šale, normalno je da se polako mehaničko upravljanje pojedinim sklopovima menja elektronskim, to je uobičajen trend kod automobila. Uskoro će i na "Kineze" da ugrađuju OBD konektore za dijagnostiku... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
XSR 62 Napisano Jul 24, 2008 Zainteresovan, 556 postova Motocikl: Trenutno nista Prijavi odgovor kao problematičan Ja mislim da bi bilo suludo na R motor staviti ABS, al opet to sam samo ja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 288 Napisano Jul 24, 2008 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan Samo da ne bude pre krivine "opet mi pala klema sa akumulatora" ;D ;D ;D Necu bre da me mali japanac voza, ocu da kocim kad JA hocu, kako JA hocu, i kojom kocnicom JA hocu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
revolution 52 Napisano Jul 24, 2008 Drug član, 1261 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Izgleda ćeš morati ;D Bez šale, normalno je da se polako mehaničko upravljanje pojedinim sklopovima menja elektronskim, to je uobičajen trend kod automobila. Uskoro će i na "Kineze" da ugrađuju OBD konektore za dijagnostiku... Ima li neko ko može da plati popravke. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6517 Napisano Jul 24, 2008 Svakom po zasluzi, 12485 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan ...Sve će manje biti popravljanja, samo što ćemo se ipak načekati do tada...kao i sa novijim mobilnim telefonima, slabo više ima popravljanja...baciš, uzmeš novi i teraš dalje ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1976 Napisano Jul 25, 2008 Aktivirao se na času, 3281 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: Tamić XL-1000V Prijavi odgovor kao problematičan Nisam čitao domaći, jel piše kako da ukočiš ugašen moped na nizbrdici ili nešto slično... Totalna glupost na moped staviti brake-by-wire Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 768 Napisano Jul 26, 2008 Ne silazi, 5816 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan @Dexterr Nije predviđeno da gasiš moped ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...