Jump to content

Moto Zajednica

Ugradio sam accessory konektor iliti uplaljacki prikljucak

Recommended Posts

• Bivši vlasnik Super Tenere, Afrike i Varadera, 398 postova
  • Motocikl: ADV 350

Kostalo me je oko 1000 din i par sati posla.

Elem, javila se potreba da na mom XTZ-u imam i prikljucak za upaljac, odnosno manje uplaljac nego njegovo "grlo" u koje se uljucuju svi moguci punjaci za mobilne telefone, GPS-ove, pomocna svetla, auto kompresore i sl. Sam sa "dizajnirao" instalaciju koja uljucuje jedan relej od 45A, osigurac, upaljacki konektor sa osvetljenjem i nekoliko komda raznobojne zice od po 0.5m.

U svakom slucaju, na kraju sam dobio funkcionalan utikac koji se nalazi ispod leve bocne stranice, a koji se uljucuje i iskljucuje davanjem kontakta na kontakt bravi.

Iako sam to danas zavrsio, zaboravio sam da slikam, tako da ako nekoga interesuje kako sve to izgleda, okacicu ih kasnije.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1300 postova
  • Motocikl: R1150GS

Odlicna stvar, i ja sam hteo da stavim na BMW, ali nisam imao vremena , pa ce na sledeci motor.Samo ja nisam hteo da bude prekidac na kontakt bravi. Sta ako hocu da recimo, punim telefon i moram da dam kontakt, mada mozda je i bolje ovako.

U svakom slucaju , svaka cast za ideju i naravno realizaciju.

Pozdrav! :thumbsup:

• Drug član, 1465 postova

Pozdrav,

izuzetno pametna stvar, meni su ovi trenutni motori jos koji mesec u garanciji pa na njih ne stavljam tako nesto ali da je korisno, itekako jeste. Kod mene je prvi pik mali kompresor za gume umesto skidanja sedista i kacenja na kleme recimo.

Joseph, zasto kazes da si zakasnio za BMW, rastajes se od njega ili...? Ako se odlucis za rastanak, javi da razgovaramo ;)

• Bivši vlasnik Super Tenere, Afrike i Varadera, 398 postova
  • Motocikl: ADV 350

U svakom slucaju ' date=' svaka cast za ideju i naravno realizaciju.

Pozdrav! :thumbsup:[/quote']

Hvala, ali ideja je daleko od originalne posto sam na netu vidjao slicne naprave. Na primer, slicno strujno kolo sa relejem se koristi za kacenje dodatnih farova na enduro (ima ih na r1200 gs) ili custom motocikle. Mada, koriste ga i autoelektricari kada ubacuju 100W halogenke umesto standradnih 55/60W sijalica. U svakom slucaju evo slika. Priznajem da izgleda malo raskupusano, cime cu se pozabaviti cim stignem.

IgqP5_img0191resize5ti.th.jpg

fXOE5_img0192resize0wu.th.jpg

TQMNj_img0193resize2ab.th.jpg

ehUNZ_img0194resize7bm.th.jpg

ORCC4_img0195resize8pv.th.jpg

• Zainteresovan, 837 postova

Znate onaj senzor da kad vam je spusten stender a vi ubacite u brzinu i da krenete motor vam se ugasi?

Pretpostavljam da znate.

Dobio sam taj deo da ugradim na Hondu i namesticu ga da kad podignem copavu da pritisne onaj pipak ali ne znam gde treba da ga povezem, na koji deo instalacije?

Da li mi moze pomoci neko oko toga?

• Svrati ponekad, 276 postova
  • Motocikl: DR 650
Znate onaj senzor da kad vam je spusten stender a vi ubacite u brzinu i da krenete motor vam se ugasi?

Pretpostavljam da znate.

Dobio sam taj deo da ugradim na Hondu i namesticu ga da kad podignem copavu da pritisne onaj pipak ali ne znam gde treba da ga povezem' date=' na koji deo instalacije?

Da li mi moze pomoci neko oko toga?[/quote']

Ti to na hondi nisi imaooo?? :)

a ovamo Honda je Zakon,ovo ono... ehehe :D:D

• Drug član, 1300 postova
  • Motocikl: R1150GS
Pozdrav' date='

izuzetno pametna stvar, meni su ovi trenutni motori jos koji mesec u garanciji pa na njih ne stavljam tako nesto ali da je korisno, itekako jeste. Kod mene je prvi pik mali kompresor za gume umesto skidanja sedista i kacenja na kleme recimo.

Joseph, zasto kazes da si zakasnio za BMW, rastajes se od njega ili...? Ako se odlucis za rastanak, javi da razgovaramo ;)[/quote']

Jos ne, naravno! Znas i sam da volim ( i zelim ) da napravim nesto jedinstveno, da bude stvarno takav kao sto ja zelim i sto sam sam zamislio i napravio.Za ovaj motor nisam imao dovoljno vremena, i neko je vec uradio pre mene dosta velik deo posla, a kad budem imao vremena, bice mi ga zao da krenem sa pocetka. Pa ce biti bolje da uzmem drugi i preko zime da ga sredim natenane.A ovaj ako izdrzi letovanje i izlet u Rumuniju, Madjarsku itd, mislim da ce biti dobra preporuka za buduceg (nadam se isto tako srecnog) vlasnika. Koji moze da stavi na njega konektor od upaljaca :D ( da ostanem u okviru teme) :D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja