Jump to content

Moto Zajednica

Testiranje kaciga - i rezultati koji iznenadjuju!

Recommended Posts

• Zainteresovan, 755 postova
  • Motocikl: Multistrada 950S

Ukratko, najskuplje u ovom slucaju izgleda nije automatski i najbolje...

Klikniet na link ispod ovog pasusa kako bi videli koje su kacige dobile koliko poena.

The Government has finally revealed the results of its SHARP motorcycle helmet tests - a five-star rating system to reveal just how safe a helmet is.

Although the initial results are restricted to a limited number of full-face helmets, over the coming weeks and months the Department for Transport, which operates the scheme, plans to rate every helmet on sale in the UK.

As MCN revealed last month, the Arai RX7 Corsair - the most expensive helmet tested - gets only three stars out of five, while top-rated five star lids include the Lazer LZ76, which costs just £59.99!

Check the full results below to see how your helmet did, and see next week's MCN for full details of the test and reactions to the incredible results.

You can now buy many of the helmets tested online through MCN's new Shopping section. Click the buy now link to get all the info on the lid and get the best selection of prices.

Izvor vesti www.motorcyclenews.com

http://www.motorcyclenews.com/MCN/News/newsresults/mcn/2008/June/9-15/jun1208-sharp-motorcycle-helmet-test-results/

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 5816 postova
  • Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24

Ja ne bih ovome baš puno verovao zato što je odmah tu BUY (kupi), cene, komercijala, dakle ovo može da bude čista reklama. Nigde ne vidim kriterijume ocenjivanja, recimo ove dobre kacige su možda dobile zvezdicu manje zbog visoke cene. Uostalom, zašto vozači MotoGP-a ne nose te jeftine kacige od 60 dolara  ;D

Da, ali buy stoji i pored onih sa dve zvezdice, ne prodaju samo  visoko ocenjene kacige :)

Naravno, ali ipak prodaju kacige. Da ih uopšte ne prodaju, onda bih verovao ocenama. Možda jednostavno dobrim ocenama forsiraju one na kojima imaju bolju zaradu. Pa zar možete da verujete da bi se Arai ili Shoei brukao? To su Japanci bre!  ;)

• Zainteresovan, 755 postova
  • Motocikl: Multistrada 950S

Acime, hajde lepo procitaj celu vest pa onda komentarisi.

Evo da ti pomognem, akciju testiranja je iniciralo i nadgleda Ministarstvo saobracaja Velike Britanije a cilj je da se isprobaju sve kacige koje se nalaze u prodaji u UK.

motorcyclenews je privatni sajt i naravno da ce iskoristiti ovakvu vest da preko njih neko kupi bilo koju od navedenih kaciga

ps. nemoj meriti druge zemlje prema nasoj :)

evo jos jedna korisna adresa

http://sharp.direct.gov.uk/

evo jos jedna korisna adresa

http://sharp.direct.gov.uk/

I tu prodaju kacige, ali evo nečega konkretnog:

http://www.dft.gov.uk/pgr/roads/vehicles/vssafety/pdfmotorhelmets

I ovaj gore link je neki državni sajt, ali me čudi da nigde nema rezultata testiranja, samo zvezdice.

Ne znam čemu odmah ovakav ton? Da me mrzi da čitam, sigurno ne bih pronašao link koji sam poslao gore. Eto, pokušavam da pronađem i rezultate testiranja za svaku kacigu posebno, ali ne uspevam. Čudi me da su vrhunske kacige dobile loše ocene i ne vidim ništa neljudski u tome što pokušavam da pronađem dokaze za to. Neki drugi testovi su pokazivali da su ovde ocrnjene kacige u stvari vrhunske. Pokušavam da pronađem tabelu sa ocenama u pojedinačnim testovima i vidim gde su to podbacile ove skupe kacige.

Evo još korisnik linkova:

http://www.webbikeworld.com/motorcycle-helmets/sharp-helmet-rating-system.htm

http://www.webbikeworld.com/Reviewed-motorcycle-products/Products.htm

Evo i jenog komentara sa gornjeg sajta:

Note that some of these helmets may not be available in all countries, and some helmets are sold under different names in different countries.  Also, it's difficult to determine whether the construction of these helmets are identical to helmets that are sold in markets outside the UK to meet different safety standard ratings.

Ispade da je najbolji pazar Lazer kaciga LZ 6, koja u Louisu košta 80 evra, a ima 5 zvezdica po ovom sistemu ocenjivanja.

• U potrzi za performansama..., 3388 postova
  • Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE

Upravo sam pogledao i video na ovu temu, razlika izmedju ovoga i ECE 22-05 je sto su ovdje mjerili sile koje kacige mogu da izdrze, a kod ECE-a se trazi da svaka kaciga predje odredjeni prag sile koju treba da izdrzi. Ovo ne znaci puno jer je svaka od ovih kaciga prosla ECE atest, ali nije lose ni to vidjeti, ali ne treba se zaletati, ovo nije skroz pouzdano.

• Drug član, 844 postova
  • Motocikl: Bandit 650 K7, V-Strom k8

Pa ja odkad pricam da su Lazer kacige najbolje, a vi i tu neke Shoei, Arai i ostale tricei kuchine :)

pa i ja sam kazo ;)

• Drug član, 1342 postova
  • Motocikl: ZX10-R

Bilo bi lepo kada bi ste uz tekstove na Engleskom dodali i prevod na nasem jeziku u startu tako biste pomogli svima koji ga ne razumeju bas najbolje a interesantna je tema....normalno nemozemo nista ni komentarisati jer cinjenice izvlacimo iz konteksta postova drugih clanova.....unapred se zahvaljujem...:)

• Drug član, 1738 postova
  • Motocikl: Kilo Smor L8

Bilo bi lepo kada bi ste uz tekstove na Engleskom dodali i prevod na nasem jeziku u startu tako biste pomogli svima koji ga ne razumeju bas najbolje a interesantna je tema....normalno nemozemo nista ni komentarisati jer cinjenice izvlacimo iz konteksta postova drugih clanova.....unapred se zahvaljujem...:)

Samo odes nas Google Translator, izaberes hrvatski i dobijes malo robustan ali razumljiv tekst ;)

• U potrzi za performansama..., 3388 postova
  • Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE

A nigde moje GP-PRO ???

Odlicno, to je dobro, manje ces da se tripujes ;) Racunaj kao da ima svih 5 zvjezdica :)

• Zainteresovan, 642 postova
  • Motocikl: Honda CBR 954

A nigde moje GP-PRO ???

Odlicno, to je dobro, manje ces da se tripujes ;) Racunaj kao da ima svih 5 zvjezdica :)

Koliko kosta racunam da ima i 6 *  ;D

• Drug član, 2247 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 800xc

E kad sam video sajt i naslovnu neoštru fotku na kojoj nije uradjen ni WB ni levels - odma sam ga zatvorio...  ;D ;D ;D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja