Jump to content

Moto Zajednica

Sekund ne paznje mi je unistio celu sezonu

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 179 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 850 thunderbolt

Padoh i ja...ali sa bicikla  :(  Mozda i nije ovakva tema za ovaj sajt, ali verujte mi da je pad bio dovoljno ozbiljan, cak i gori od nekih  padova sa motora.

Sve se desilo pre nedelju dana ispod Brankovog mosta u Karadjordjevoj ulici.Ja sam, kao i svako drugo, to jutro kretao na trening.Isao sam bajsem.Kretao sam se iz pravca novog beograda i na prvom desnom iskljucenju sa Brankovog mosta sam skrenuo,zatim skrenuo opet desno na sledecoj raskrsnici i krenu nizbrdo ka Karadjordjevoj u nameri da izadjem na biciklisticku stazu.Na oko pedesetak metara od mene sam video auto koji mi ide u susret, naravno ,njegovom desnom stranom ulice....ne znam sta sam ja u tom trenutku istripovao, valjda da ce da  skrene u sporednu ulicu, i skrenu pogled sa njega.Tada sam uradio ono sto ni pijan ne bi .Da bih presao na drugu stranu ulice ja sam u punoj brzini od nekih 30 kmh (za bicikl brzo) krenu da secem celu ulicu i presao u suprotnu traku......tada je usledio sok,video sam auto na dva metra ispred mene...nisam stigao ni da trepnem vec sam glavom bio na njegovoj soferci...usledio je kraci prekid posle koga sam lezao u kolima hitne pomoci.Zavrsio sam sa osam savova na glavi i polomljenim prsljenom,zbog koga cu morati da lezim u krevetu TRI meseca....

Tog dana NISAM nosio kacigu, iako je to bio "samo"bicikl.

Istog tog dana sam mogao da vozim motor......ko zna kako bi se to zavrsilo.

Iz ovoga mogu samo da izvucem zakljucak da kaciga uvek mora da bude na glavi....

Zato bajkeri poziranje bez kacige ostavite za parkiran motor a za voznju pa makar ona bila i do sledeceg coska UVEK koristite kacigu!

POZZ  ;)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1736 postova
  • Motocikl: Kilo Smor L8

Mudro zboris nema sta , nadam se samo da ces se sto pre oporaviti i u voznji uzivati....srecno i da ti vreme proleti sto pre ;)

• Bona Fides, 1310 postova
  • Motocikl: http://www.motoscout.de
:( auuh, bas je djavo iza svakog svakog coska. zelim ti brz i uspesan oporavak. pa da ti se vise nikada ne ponovi takva sekunda.

• U prolazu, 41 postova
  • Motocikl: Honda CB 500, onaj najbrzi plavi

Dakle, odseko si me. Verovatno si i hteo taj efekat da izazoves kod nas i uspeo si. Mada ja ni krug oko zgrade na motoru ne napravim bez kacige!!!

Sta me je onda odseklo? Prsljen. Ja na mojoj jakni imam protektore za laktove i ramena ali nemam za ledja. Hmmm...

Videcu sta treba da uradim...

Za one pozere si dobro rekao...

Bas steta, ali bitno je da si ti dobro.

I ja vozim bajs, sa 30 kad padnes je ozbiljno,a sigurno jos gore kad udaris glavom u soferku... Brz oporavak zelim!!!

• Drug član, 1592 postova
  • Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada

Uh, sada se ja sjetih kako sam se razbio sa bicikla. Naime, udjoh u mracnu (neosvetljenu) ulici i razmisljam da je najsigurnije voziti sredinom te uluce.

Inace, puno puta prosao tom ulicom pjeske, jer se saobracaj tuda ne odvija, cak su na polovini ulice stavili stepenik za koji znam gdje se nalazi.

na biciklu, od opreme samo katadiopteri... pedalam ja tako sredinom ulice, kad... biciklo naglo stade i ode na lijevu stranu, ja na desnu stranu i krenuh da se kotrljam asvaltom, biciklo se pored mene prevrce... Sta bi? U mraku ne vidim nista, dizem biciklo, neupotrebljivo, obe gume u defektu.

Privikavaju mi se oci na mrak i gledam sta bi? Kada, na sred ulice stoji metalni stubic koji sprecava automobile da udju u tu ulicu...

Kada sam se oladio, kada je krenulo sve da boli... Ima nas jos koji znamo da se prospemo sa bicikla...

• Svrati ponekad, 142 postova

Auuu...dobro si prosao prijatelju. JA sa svojih 13 godina intezivnog biciklizma nisam tako zaginnuo, a skupljali su me i automobili i kamioni i autobusi  i drugi biciklisti.....( bocni sudari najcesce ). Imam toliko oziljaka i ukupno 6 kopci samo do padova ( nikad nisam nista lomio...par puta sam iscasio zglob na ruci ).

Dobro si stvarno prosao, to je bio frontalni udar. Uvek moze gore.

Zelim brz oporavak !

• Drug član, 1359 postova

Nadam se da nece ostaviti neke vece posledice po tebe , a za sezonu nemari mnogo imace ih jos .

Uvek se setim kad neko pomene biciklu kako sam iseko ko klinac ortaka na druom bajisu i kako je moja zadnja osovina sa matiocom zavrsila umedju negovim zicama prednjeg tocka . Sto je za posledicu imalo blokadu njegovog prednjeg tocka sa njegovim preletom preko volana i prosipanja po asfaltu na uscu posvim onim lopticama koje iskacu po asfaltu leti . Rezultat je bio odrana cela leva strana lica  (u krastama skoro dva meseca), nekoliko kopci na bradi . Na pitanja VLADO STA TI SE DESILO ??? ??? ??? uglavnom je odgovarao : pao sam sa motora  ??? ??? . Zamislite da kaze pao sa bicikle  ;D ;D ;D ;D Svi bi mu se smejali , ovako je dobijao savete da proda motor (mada ga nikad nije ni imao) ;D ;D ;D ;D

• Zainteresovan, 493 postova
  • Motocikl: Honda Vision

Slicna stvar je mogla meni da se desi samo sto sam isao pesaka. Idem normalno trotoarom rano ujutro, tek ustao. Pogledam u nazad i vidim auto vozi polako na nekih 100-50 ak metara, sve vreme razmisljajuci kako treba da predjem na drugu stranu ulice, jer mi je sa te strane stanica za bus.  Cujem auto kako se priblizava, jedini u okolini, i u jednom momentu iskacem ispred njega sa trotoara, potpuno nekontrolisano. Srecom, u istom momentu postajem svestan sta radim i cak ga krajickom oka vidim sa leve strane, i nastavljam skok u neki dvoskok ili troskok. Okrenuo sam se i video zapanjeno lice isto tek probudjenog lika kome je nesto proletelo ispred.

Jednostavno odsustvo svesti ili sta vec, postojala je namera da se nesto uradi ali nema kontrole o ispunjenju uslova za tako nesto, pa ako niko nista ne kontrolise, ajdmo odmah pa ko macka preko ulice.

Slicna stvar je mogla meni da se desi samo sto sam isao pesaka. Idem normalno trotoarom rano ujutro, tek ustao. Pogledam u nazad i vidim auto vozi polako na nekih 100-50 ak metara, sve vreme razmisljajuci kako treba da predjem na drugu stranu ulice, jer mi je sa te strane stanica za bus.  Cujem auto kako se priblizava, jedini u okolini, i u jednom momentu iskacem ispred njega sa trotoara, potpuno nekontrolisano. Srecom, u istom momentu postajem svestan sta radim i cak ga krajickom oka vidim sa leve strane, i nastavljam skok u neki dvoskok ili troskok. Okrenuo sam se i video zapanjeno lice isto tek probudjenog lika kome je nesto proletelo ispred.

Jednostavno odsustvo svesti ili sta vec, postojala je namera da se nesto uradi ali nema kontrole o ispunjenju uslova za tako nesto, pa ako niko nista ne kontrolise, ajdmo odmah pa ko macka preko ulice.

e upravo ti o tome govorim...potpuno odsustvo svesti...ne znam kako mi se to desilo,to mi je bilo prvi a nadam se i poslednji put! Pozz

• Svrati ponekad, 278 postova

zelim ti brz oporavak!!

tek sada vidim koliko sam ja imao srece..

proslo leto, Nesh63 i ja se vozimo gradom, biciklima.. prevrnusmo mi CEO Beograd.. doslo je vrema da se vratimo kuci, na NBG.. bili smo na Zvezdari pa smo isli ulicnom Cara Nikolaja.. isli smo nizbrdo.. ja sam bio ispred Neshe na nakih 20m.. on se zalio da ima problem da zadnjim tockom (glavom).. isavsi nizbrdo, brzina se povecava, neosetno.. ispred mene je bio taxista na 30ak metara.. u jednom trenutku sam se okrenuo, pogledao Neshu i pitao jel sve ok? faca mu je prebledela, kao da je nesto hteo da kaze..! okrenuo sam se napred i video na 2m taxistu koji stoji!! stigao sam na sekund da stisnem kocnice ali uzalud, udario sam taxistu, zakicao se u njegov branik..! ja sam zavrsio na ulici posle pada sa gepeka.. lezao sam na ilici i pokusao da se priberem.. malo posle sam video taxistu koji je samo bacio pogled na mene i gledao u **bena kola, da ih nisam mozda ostetio! nisam mogao da verujem sta se desava! u tom trenutku mi Nesha prilazi i pomaze pri ustajanju, nogu su mi klecala.. nisam mogao da verujem da je taxista izasao i prvo pogledao branik i gepek, a posle mene!! da sam imao nesto sa sobom, prosuo bi mu mozak na licu mesta.. nesHa shvativsi da sta je uradio taxista, poceo je da se prepire sa njim i da mu *ebe majku! zbunjen i nadjacan je samo usao u kola i skrenuo u prvu ulicu..

stvarno si dobro proso ako nisi nista povredio.....a taxsista......pa...ko i svaki drugi....jebiga  ;)

• U prolazu, 46 postova

mali, zao mi je sto ti se to sve desilo.nadam se da ces se brzo oporaviti. a bas sam se nadao da cu te sutra upoznati na Bokijevom rodjendanu, tebe i tvoj motor, a sad sam povezao pricu...

pozdrav, Goran (stariji brat)

• U prolazu, 60 postova
  • Motocikl: Suzuki Freewind XF650

Nije to ni malo naivno .. ja sam prosle godine imao mnogo srece.Spustam se niz brankov most lagano ruka na kocnici i pricam telefonom.Posto magarci kao i svake godine nesto moraju da rade na tom mostu tako su i ove .. kako sam ja pricao telefonom a drugom rukom dozirao kocnicu naleteo sam na sipku koja je bila na sred trotoara onog,uspeo da podignem bajs na jedan tocak i zveknuo od bankinu i prelteo je a bajs poceo da klizi niz trotoar.Sva sreca pa niko nije isao u tom momentu tom trakom na mostu .. inace fleka bi ostala.Dizem se ja odranih ledja i laktova preskacem bankinu i gledam bajs.Devojka mi priulazi jel ti dobro krene da panici ona zamnom ja panicim za biciklom ... izgrebao nov scott ram sjebao hidrauliku :) ... Od tog dogadjaja izvukao sam pouku ... nikad ne pricaj dok vozis :)

mali, zao mi je sto ti se to sve desilo.nadam se da ces se brzo oporaviti. a bas sam se nadao da cu te sutra upoznati na Bokijevom rodjendanu, tebe i tvoj motor, a sad sam povezao pricu...

pozdrav, Goran (stariji brat)

eeeeeee jebiga,bas mi je zao sto necu moci da dodjem....POZZ

• Svrati ponekad, 333 postova
  • Motocikl: CB 500

Brzo se oporavi!!!

Mnogo smo ugrozeniji na bajsu nego na motoru, do sada nisam nosio kacigu (na bajsu) ali izgleda da cu morati da pocnem

A sto nisi isao na lift?

• U prolazu, 60 postova
  • Motocikl: Suzuki Freewind XF650

pa poceo sam da razmisljam i o kacigi na bajsu :D ... liftom sam isao ali sam vatao spust od lifta ka nbgdu ... znas uvek tu nesto mrse mu*a i kao nesto rade oko mosta

A sto nisi isao na lift?

to mi je mnogo komplikovanije, brze  mi je da se spustim ulicom ali ovaj put se nisam spustio do kraja  :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja