Pablo 1759 Napisano Decembar 7, 2006 Vlasnik sajta, 5348 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice ogranicenja kubikaze licno mislim da je i ovo sadasnje u redu jer sve zavisi od coveka kako shvata sve to.Nije mali broj starijih motorasa da strada zbog divljanja tako da nije sve u godinama' date='a i mnogo je onih koji su stradali a da uopste nemaju dozvolu.[/quote'] To nije bas skroz tacno... Jeste da ginu i stariji, to ce na zalost uvek biti slucaj. Ali mi ovde pricamo o mladima koji voze preterano jake motore, bez da imaju dovoljno iskustva, sto vozackog sto zivotnog... Poenta je da se novim restriktivnim merama smanji sansa da ce neko neiskusan da vozi mnogo opasniji motor. Uvek ce biti talenata koji bolje voze od drugih, ali ce biti i onih koji ce poginuti na malim motorima. Stvar je da se globalno (u smislu Srbije) ucini makar onoliko koliko je moguce. Naravno, mladi cesto misle da ih stariji ne razumeju ili da im nesto zavide pa ih zato ogranicavaju. Mudrost dolazi sa godinama i stariji ljudi ce uglavnom na osnovu veceg iskustva bolje da sagledaju stvari. Mladji, na zalost, to tek skapiraju kad dodju u godine tih 'starijih' i tad prirodno imaju zelju da savetuju tadasnju omladinu, koja ih opet 'ne razume' i krug se zavrsava, tj. iznova pocinje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pedriic 1 Napisano Decembar 7, 2006 Svrati ponekad, 436 postova Lokacija: BGD Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice ogranicenja kubikaze licno mislim da je i ovo sadasnje u redu jer sve zavisi od coveka kako shvata sve to.Nije mali broj starijih motorasa da strada zbog divljanja tako da nije sve u godinama' date='a i mnogo je onih koji su stradali a da uopste nemaju dozvolu.[/quote'] To nije bas skroz tacno... Jeste da ginu i stariji, to ce na zalost uvek biti slucaj. Ali mi ovde pricamo o mladima koji voze preterano jake motore, bez da imaju dovoljno iskustva, sto vozackog sto zivotnog... Poenta je da se novim restriktivnim merama smanji sansa da ce neko neiskusan da vozi mnogo opasniji motor. Uvek ce biti talenata koji bolje voze od drugih, ali ce biti i onih koji ce poginuti na malim motorima. Stvar je da se globalno (u smislu Srbije) ucini makar onoliko koliko je moguce. Naravno, mladi cesto misle da ih stariji ne razumeju ili da im nesto zavide pa ih zato ogranicavaju. Mudrost dolazi sa godinama i stariji ljudi ce uglavnom na osnovu veceg iskustva bolje da sagledaju stvari. Mladji, na zalost, to tek skapiraju kad dodju u godine tih 'starijih' i tad prirodno imaju zelju da savetuju tadasnju omladinu, koja ih opet 'ne razume' i krug se zavrsava, tj. iznova pocinje... Meni tek sad nije jasno sta sise ti bunio pre neki dan? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 1759 Napisano Decembar 7, 2006 Vlasnik sajta, 5348 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan Meni tek sad nije jasno sta sise ti bunio pre neki dan? Zato sto je jedna stvar voznja po gradu i naseljenim mestima, a druga stvar voznja van naseljenih mesta. A ima tu jos milion stvari, za koje me sad mrzi da objasnjavam... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikica 8 Napisano Decembar 7, 2006 Svrati ponekad, 115 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha TDM850 Prijavi odgovor kao problematičan STRASNOOOO,Definitivno malog treba nalupati kada se oporavi ,samo je problem shto su takvi klinci uglavnom nedodirljivi i uvek ce naci razlog da zapravo oni nisu krivi vec neko treci a takvi su im i roditelji pa ce im poverovati. tako da je definitivno izlisno komentarisati taj soj ljudi bitno je samo da ih se dobro pazimo.Koliko naleto i ja cu postati tata verovatno cu se buniti ako mali ili mala budu u fazonu voznje koliko ija ali definitivno necu moci da ga ili da je odvratim od toga ali cu se bar truditi da budem tu da ga i ili da je uputim kako kada i pod kojim uslovima moze i treba da vozi jer je (bar ja tako smatram) naj bitnija bezbednost da bi se i uzivalo u ovakvoj mentalno fizickoj relaksaciji. Moja mama ima jednu opasku sa kojom me uvek isprati na put " PAZI KAKO DRUGI VOZE " Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gremlin 24 Napisano Decembar 7, 2006 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan Mama ti mudro zbori.... :shock: :shock: :shock: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
garabin 6 Napisano Decembar 27, 2006 Svrati ponekad, 112 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM450EXC Prijavi odgovor kao problematičan Zato brate detetu svome nikada ne kupiti motor. Meni za prvi motor falilo 100 eura i molio oca da mi pozajmi na mesec dana i on nije hteo. Naravno bio je u pravu. Dok sam ne kupis ne umes ni da cenis. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ema 0 Napisano Decembar 27, 2006 U prolazu, 8 postova Lokacija: montenegro Prijavi odgovor kao problematičan ..moj stav je da zenskom djetetu treba kupiti motor sto prije ako pokaze interesovanje da ne bi doslo u situaciju da sjeda sa svakakvim likovima na motor... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Cubric Napisano Decembar 27, 2006 Prijavi odgovor kao problematičan Ja mislim da nema toliko veze sta ko vozi, koliko sta nosi u glavi. Najcesce se nesrece desavaju kada ljudi podcene motor. Ja imam 21-nu godinu i vozim R1 (jeste da vozim motore skoro deset godina ali nije to neki staz). Svaki put se najezim kada sednem na nju jer je se, iskreno, plasim. Kacigu obavezno nosim, cak i kada idem do prodavnice. Pored kacige najcesce nosim jaknu i rukavice, bas ako je vrucina onda stavim kornjacu. Po gradu izbegavam da vozim, jer mi nije zanimljivo, a kada vozim, ne prelazim 60 km/h. Nikada se ne zna kad ce neko da ti oduzme prednost. Dzaba sto nisi kriv kada popijes patos. Veliki problem bajkerima u BG-u je sto su prakticno primorani da voze po gradu, jer nemaju gde drugde. Ja u Ivanjici imam tri deonice, na kojima saobracaja skoro da i nema(za pola sata voznje sretnem 3-4 auta), asfalt solidan (nema rupa), lepe su za voznju, ima dosta krivina, a do njih dolazim za max pet minuta i onda udarim vatru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Decembar 28, 2006 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan ..ako pokaze interesovanje da ne bi doslo u situaciju da sjeda sa svakakvim likovima na motor... ŠTOO :shock: ???!!!! Šta fali nama 'svakakvim likovima'? Treba neko i sa nama da se vozi :cry: ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ema 0 Napisano Decembar 28, 2006 U prolazu, 8 postova Lokacija: montenegro Prijavi odgovor kao problematičan ..ako pokaze interesovanje da ne bi doslo u situaciju da sjeda sa svakakvim likovima na motor... ŠTOO :shock: ???!!!! Šta fali nama 'svakakvim likovima'? Treba neko i sa nama da se vozi :cry: ... ...necu da se bavim filozofijom ali svi dobro znamo koliko je velika razlika izmedju likova i likova,i ja sam znala da sjednem na plastiku i od stapova da mi naprave drazce ,pa da se na motoru predvidjenom za jednog vozimo dvoje uz budvanske strane,ali zna se ko vozi da bi vozio ,ko za paradu ,a ko za izivljavanje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MotoBarbi 2 Napisano Januar 19, 2007 U prolazu, 74 postova Lokacija: Slovakia Prijavi odgovor kao problematičan ..moj stav je da zenskom djetetu treba kupiti motor sto prije ako pokaze interesovanje da ne bi doslo u situaciju da sjeda sa svakakvim likovima na motor... e to reci mojoj mami koja je rekla da ce mi kupiti motor NIKAD ... al ovako sama stekam pare koje zaradim pa cu kupiti sama... zenu i donekle razumem jer ona ne bi sebi oprostila da mi se nesto desi. Posebnu dozvolu imam da me brat vozi i njegov najbolji drug a to samo kad sam u Srbiji sta ce one jedne sponzoruse moraju da pokazu guzu na sportasu iako ne znaju ni na koji motor sedaju. i ja cu moju "pokazivati" al mom motoricu.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...