Jump to content

Moto Zajednica

Teflonska/pancirna creva (Srbija)

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 211 postova
  • Motocikl: KTM 1290 Super Adventure

I na kraju gde je bolje raditi creva i da li uopšte ima razlike u kvalitetu? :zbunjen:

Boan Sajla BG ili Metaloproizvod NS? 

(Boban daje garanciju neku koliko sam razumeo prilikom razgovora).

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 176 postova
  • Motocikl: Yamaha xj 900 S

To usijavanje i naglo hlađenje bakarnih platni se zove otpuštanje a stari majstori su zvali ausglidovanje.

Posle toga platna je meka kao otprilike olovo i kad se stegne dihtuje ko bog.

Ovo može da se ponavlja neograničeno puta.

• Svrati ponekad, 170 postova
On 3/2/2020 at 8:08 PM, Bojan Budjevac said:

I na kraju gde je bolje raditi creva i da li uopšte ima razlike u kvalitetu? :zbunjen:

Boan Sajla BG ili Metaloproizvod NS? 

(Boban daje garanciju neku koliko sam razumeo prilikom razgovora).

Пре две, три недеље радио у Металпроизводу, директно отишао реко нећу се мајем са курирским службама. Готове за 20 минута. Радио сам црева за кочнице и квачило. Фабричка демонтирана и по мери урађена баш као што је неко претходно напоменуо (два црева из цилиндра). Међутим морао сам додатно да дођем (на 15 минута) и још мало скратим за кочнице, зјапила са стране и биле су ко слонове уши. Момци који раде коректни. 5 'иљади испало... Препорука.

• Drug član, 3827 postova
  • Motocikl: Honda VFR750 RC36

Imam u planu i ja da uradim kočiona creva u Metalprozvodu. Čuo sam se sa njima, rekli mi da dodjem lično da vidimo kakva creva i holenderi mi trebaju i da će ih odma napraviti...

• Sviđa mi se 1

• Andragog, 4964 postova
  • Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS

Ko u Beogradu/Zemunu radi pancirna creva?

Zapravo, ko radi hidraulična creva ? ;)

Boban sajle više ne radi, bio sam danas ;)

Pozdrav :takoje:

• Drug član, 1210 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000

Da oživim temu, ove godine primećujem da vozim, recimo agresivnije nego prošle. Više sam na gasu i kočnici, više obaram u krivini. Kontam da je to donekle normalno u razvojnom putu Bore Bajkera (neću više), ali i fizički sam se promenio, konačno sam se digao iz rupe u koju sam upao i prešao sam stabilno preko 70kila žive vage, vratio mišićni tonus, što možda utiče da lakše vladam mašinom. Kako god, počeo sam da primećujem da bi voleo malo življe kočenje. Koliko znam za moje motorče najsmisleniji prvi korak je zamena kočionog creva pancirnim-teflonskim ili kako već. Ko je još u igri još? Boban sajla znam da nije odavno, ostali?

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

• Svrati ponekad, 121 postova
  • Motocikl: Honda CBF600SA PC43

Metalproizvod, Novi Sad 021419210
Ja sam prosle godine radio kod njih, skinas svoja posaljes, za dva tri dana dobijes nazad tvoja i nova pancirna.

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 2

• U prolazu, 46 postova
  • Motocikl: Cb600f Hornet
On 3/8/2023 at 10:40 AM, DzoniV said:

Metalproizvod, Novi Sad 021419210
Ja sam prosle godine radio kod njih, skinas svoja posaljes, za dva tri dana dobijes nazad tvoja i nova pancirna.

Hvala za kontakt ! ✌

• Hvala 1

• Svrati ponekad, 168 postova
  • Motocikl: Himalajac

Hidraulik 2 u Ustanickoj, malo pre hotela Srbija. Prva Kuca-radnja kad se udje na parking. Prodavnica napred, pozadi majstor, strug i radionicom sa cim god treba. Meni su radili teflonska pancirna creva za ulje agregata. Po principu na licinom mestu.

• Ne silazi, 6535 postova
  • Motocikl: đački pešački

Postoje dva Hidraulika u istom objektu. Ovih dana sam ih oba posećivao, leva radionica nema teflon creva za kočnice, već ojačana gumena, završeci su pocinkovani i deluju vrlo dobro.

Desna radionica, ulaz do kafića, dva puta mi odmah puca njihova spojnica na peraču za kola visokog pritiska. Na pritužbe su se vadili neistinom i pokušali da me prave na budalu, vratili su mi deo novca, a preskupi su.

Problem kod svih što rade creva su  "T" račve kojih dosta često ima na motorima, pošto ih nemaju, vare holendere što mislim da nije dobro, na stranu što je ružno, a kad je pocinkovano, zarđaće odmah, isto se dešava kad savijaju za potreban ugao. 

Račve se izbegavaju, vuku se dva creva direktno na glavni cilindar, potreban je samo duži šraf.

Odlična Hell creva su iz prodavnice na Novom Beogradu otišla na Trešnju, na žalost. 

• Ne silazi, 6535 postova
  • Motocikl: đački pešački

Hell creva, koja su zaista odlična po svemu, godinama su rađena u prodavnici Motomanija na Novom Brogradu, sada su na Trešnji. Duško se zove čovek, ne znam ga, niti gde je, samo sam se čuo telefonom par puta i slao vlasnike da idu lično i da im uradi, ja nemam vremena da idem toliko daleko i to mi je već problem. Preksinoć sam vlasniku dao, obeležio, objasnio šta i kako, nije rekao i juču sam morao da vratim prednja creva jel su bila predugačka, znači, gubitak svog vremena, nerviracija i odmah pomeranje planova. 

Ko što sam rekao, fabričke postavke nisu dobre, barem ne uvek, kao prvo, gumeno crevo se nekako fino izuvija i legne, pancir teflon neće, pa i mala razlika u dužini ili uglu i već neće da legnu lepo. Prednja uvek imaju neku rečvu sa metalnom cevkom i više spojnih mesta, što nije dobro, zatim, sve te račve su pocinkovane, a od inoxa su skupe bile kod Hella i onda drugojačije ih "konstruišem".  Jednostavnije i bez suvišnih spojeva i nastavaka, jer svaki spoj je kritično mesto, plus neminovno se javi promena preseka, ili remećenje konstantnosti cevovoda, što izaziva kavitaciju tečnosti i pravi otpor, ja to gledam sa trkaće tačke gledišta, gde sve što  makar i teoretski može degradirati, se eliminiše. Tako da po originalu nikad. Sad izbacujem i servo ABS koji je krajnje nebezbedan i onda je i zbog toga razvod creva potpuno drugojačiji. Sve u svemu, sada u problemu. 

Već sam ranije pisao, radni prečnik kočionih creva za motore je nešto uži nego kod automobila, o tome se mora voditi računa, Boban sajle ih nikad nije imao. 

Usput, skoro svi vozači kazuju da ne voze brzo, da koče blago, da koriste motorno kočenje i sl. međutim, saobraćaj je postao takav da drugi itazivaju situacije takve da je potrebna trkaća kočnica i to sve češće i za te neke, možda retke momente,  radi se sve ovo o čemu pričam, santimetri kraćeg zaustavnig puta mogu spasiti glavu, kočnica spada u naj značajnije sisteme kod svakog prevoznog sredstva, kod dva točka naročito.

Promenio član đunta
  • Sviđa mi se 7

• U prolazu, 84 postova
  • Motocikl: '93. VFR750F

Druže Đunta, jeste malo off, ali jel može neki detalj o tom nebezbednom abs-u?

Jel u pitanju neki od starijih bmw-a?

Zanima me jel nemam lična iskustva, a pročitah da su dotični umeli da se umešaju bespotrebno rano i isuviše jako praktično ostavljajući te bez kočnica... 

Pitam i zbog neke eventualne dalje budućnosti jer bih jako voleo da jednog dana u garažu udomim jedan k100rs 🙂

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja