Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha tdm 850 iskustva,saveti.......

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 179 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 850 thunderbolt

skoro sam uvezao tdm 850 1998 godiste nisam mnogo upoznat sa ovim motorom pa bi mi dobro dosli tudji saveti i iskustva u vezi ovog motora....  :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 755 postova
  • Motocikl: Multistrada 950S

vozim ga oko pola godine, jako sam zadovoljan prakticno svim osim potrosnjom po gradu

motor fabricki trosi ulje pa ga proveravaj svakih 1000km kada se doliva oko 1dl [ovo je meni savetovao boske arhangel koji je svojevremeno ovaj motor uzeo nov, i upravo je tako]

moj TDM je po cajgeru presao 24 hiljade i do sada nisam imao kvarova...

daj fotke!

• drkadzija, 1224 postova
  • Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza

Motor dobar, vozan moli za duge kilometraže, ako troši više vidi temu na forumu o tome , mislim da je emulzione tubice ili tako nešto.Daj slike da uživamo. Inače taj posle 97 mi je mnogo lepši od prethodnog sa onim okruglim farovima a ako se nevaram i nešto lakši.

• Drug član, 1187 postova
  • Motocikl: Yamaha FAZER 8 - Race Blue 2014

Kad bi morao da napustim R sektu, jedino bih presao na novog TDM-a ili Fazera. Imaju dobre karakteristike, a i zgodni su za putovanja.

• Podržavam 1

• Ne silazi, 5552 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere

Pre Stroma sam vozio TDM-a `97. Jos uvek mi nedostaju neke njegove osobine. Mnogo lepse se vozi od Stroma, samo da ga ima malo vise, mislim na snagu. Cak i mojoj zeni je bio udobniji nazad. Skoro idealan motor. U gradu kao skuter, na putu kao GT. Po krivinama ide odlicno, ako nema mnogo pravca, drzi mnogo jace motore. Vozi se i na Moto-hapeningu. Ogibljenje moze da se podesi lepo, tako da zadrzi udobnost, a opet da ima cvrstinu za teranje.

Ja sam moj kupio sa 17000km i prodao sa 46000km. Prevezao sam sve od Turske do Slovenije, cesto u dvoje. Za to vreme na motoru se nije pokvarila ni jedna jedina stvar. Potrosnja kod mene je bila u proseku od 5,5-6,5 u svim rezimima.

E, sad ono sto se meni nije svidelo.

Trosi ulje-kad ga vozis umereno i nije velika vrucina, cesto ne potrosi skoro uopste, a kad ga lozis, mislim auto put i preko 150km/h, i uz to jos i vrucina zna da potrosi malo vise. Sve u svemu, do 1l od menjanja do menjanja.

Moj nije imao merac goriva, kasnije dodat merac goriva, a skala rashladne tecnosti ukunuta i kompenzovana lampicom. Mislim da je to nedopustivo za jedan touring motor.

Nema centralni stender, sto nervira prilikom prskanja lanca. Postoje da se kupe after market stenderi, ali zbog centralnog lonca stoji jako nisko sto moze da kaci u krivinama, pa ga nisam ni kupovao.

Menjac je malo grub izmedju 1. i 2. brzine, posle toga je OK.Nema 6. brzinu pa je cesto trazis.

Sto se odrzavanja tice, na 24000km zamenjene plocice i uradjen veliki servis. Na 31000km zamenjen pogonski lanac i lancanici, stavljene gume Metzeler Roadtec Z6, sa kojima je i prodat, a da su jos uvek bile u kako-tako dobrom stanju. Znaci preko 15000km. Toplo preporucujem ove gume. Na 38000km zamenjen razvodni lanac i spaner.

Sto se tice ulja, od svih koje sam probao, motor je najlepse radio sa Motorex sintetika.

Dosta stvari je poboljsano na modelu 900.

Moje misljenje o ovom motoru je najpozitivnije moguce. Naravno da idealno ne postoji, ali pruza jako veliko uzivanje u voznji i ima ogromnu upotrebnu vrednost.

Ako uskoro izadje neki novi, malo jaci TDM, mislim da ce to biti moj sledeci motor.

Uzdravlju da se vozis!!! :)

Evo ti i slika moje .

post-1943-12878999141693_thumb.jpg

• Svrati ponekad, 179 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 850 thunderbolt

Gde je najbolje da uzmem merac za gorivo?......inace havala na savetima mnogo ce mi znaciti  ;)

• Ne silazi, 5552 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere

Gde je najbolje da uzmem merac za gorivo?......inace havala na savetima mnogo ce mi znaciti  ;)

Dok sam je vozio, raspitivao sam se za merac goriva i sve sto sam saznao je bilo mnogo komplikovano, tako da nisam ni ugradjivao.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja