Miki972 1 Napisano Jun 10, 2008 U prolazu, 22 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da li je moguce putovati, u insotranstvo, sa punomoci overonoj u opshtini ili mora bash ono AMSS? Iskustva? Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boban 499 Napisano Jun 10, 2008 Drug član, 1480 postova Lokacija: Bratunac, Earth Motocikl: R1200C, GS, DRZSM Prijavi odgovor kao problematičan Potrebna ti je medjunarodna punomoc izdata od strane AMSS. Kod nas u RS takvu punomoc daju i osiguravajuca drustva. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano Jun 10, 2008 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam pre oko godinu dana vadio i znam da sam morao u AMSS. Bilo je oko 2000 din. Za taj novac mozes prepisati motor na sebe , to je moj savet. Osim ako nije iz uvoza sa zabranom otudjivanja od 60 dana ( kao u mom slucaju). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miki972 1 Napisano Jun 10, 2008 U prolazu, 22 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam pre oko godinu dana vadio i znam da sam morao u AMSS. Bilo je oko 2000 din. Za taj novac mozes prepisati motor na sebe , to je moj savet. Osim ako nije iz uvoza sa zabranom otudjivanja od 60 dana ( kao u mom slucaju). Tako sam i mislio, ako vec mora da se da 2000 din u AMSS onda bolje prepisati, pa nek je i neshto skuplje, al cu biti miran. o.k Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
K_A_W_A 946 Napisano Jun 10, 2008 Drug član, 1187 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha FAZER 8 - Race Blue 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice HR, BiH i CG moze i obicna punomoc. Ja proverio. Jer u toj punomoci pise da mogu da upravljam vozilom i u inostranstvu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Laki 086 5 Napisano Jun 10, 2008 Svrati ponekad, 114 postova Lokacija: Cetinje - MNE Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice HR, BiH i CG moze i obicna punomoc. Ja proverio. Jer u toj punomoci pise da mogu da upravljam vozilom i u inostranstvu. U Crnu Goru mislim da nije obavezno imati medjunarodno punomocje (AMSS), ali u Hr ga redovno traze pogotovo na ulaz u zemlju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Space Director 24 Napisano Jun 10, 2008 Svrati ponekad, 343 postova Lokacija: PG, MNE Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice HR, BiH i CG moze i obicna punomoc. Ja proverio. Jer u toj punomoci pise da mogu da upravljam vozilom i u inostranstvu. U Crnu Goru mislim da nije obavezno imati medjunarodno punomocje (AMSS), ali u Hr ga redovno traze pogotovo na ulaz u zemlju. Meni ga nisu trazili pri ulasku u Hr. Doduse, nisam imao ni zeleni karton, pa sam usao ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kuglager 2 Napisano Jun 11, 2008 Svrati ponekad, 143 postova Prijavi odgovor kao problematičan Potrebna ti je medjunarodna punomoc izdata od strane AMSS. Kod nas u RS takvu punomoc daju i osiguravajuca drustva. Ovo je jedina i prava istina, uz to propisana zakonom. Sve ostalo ako prodje, znaci samo da ste imali srece i nista vise. Medjunarodno punomocje traze cak i u Srbiji kada ulazis iz okolnih drzava, znaci skroz normalna i poznata stvar. Samo uz medjunarodnu punomoc putujes mirne dushe. Obicno bi vec na izlasku iz maticne drzave trebalo da reaguju ukoliko papiri nisu OK, ali desava se da ljudi prodju i bez ikakvog punomocja, neki cak i bez vozacke dozvole. To ne znaci da vozacka ne treba Ovu pricu cesto mozes cuti na jutarnjem RTS-a i Pinka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 600 Napisano Jun 11, 2008 Drug član, 1363 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice HR, BiH i CG moze i obicna punomoc. Ja proverio. Jer u toj punomoci pise da mogu da upravljam vozilom i u inostranstvu. U HR ne može obična punomoć, dakle kojekakvi papiri ovjereni kod javnog bilježnika, općine ili bilo što drugo. Jedino vrijedi od vašeg auto saveza, kako li se već zove. Druga je stvar što carina i policija dosta tolerira takve stvari, no pravno one nisu ispravne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
K_A_W_A 946 Napisano Jun 11, 2008 Drug član, 1187 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha FAZER 8 - Race Blue 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Pa meni i u Bih i u HR trazili punomoc, ja im dao onu iz opstine i sve je bilo ok. Pa rekli bi mi da nesto ne valja. Ali od slucaja do slucaja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kuglager 2 Napisano Jun 11, 2008 Svrati ponekad, 143 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da si naletio na mene, ja bih ti tražio punomoćje. Za slučaj da ga nemaš, isključio bih te iz saobraćaja, možda i priveo zato što upravljaš tuđim motornim vozilom bez dokumentacije. Vjerovatno bih kontaktirao MUP u kome je vozilo registrovano, sačekao potvrdu da vozilo nije kradeno, eventualno pozvao vlasnika da preuzme svoje vozilo ili ti pošalje važeđe međunarodno punomoćje. Srećom, na mene niko ne naleće Ako mi ne vjeruješ uradi ovako: Pođi u AMSS, prvi na koji naletiš, i upitaj za punomoćje kada putuješ tuđim motornim vozilom bilo gdje van granica Srbije. Možeš i par jutara gledati jutarnji program na RTS-u ili Pinku, čućeš sve ovo i tamo. Ovo ponavljam samo iz razloga što je veoma loše nasankati nekoga ko čita ovaj forum da mu takav papir ne treba, pa da misleći da je zaista tako, taj neko naleti na probleme van svoje države. Međunarodno punomoćje je nešto što postoji godinama i primjenjuje se manje više svuda. Samo je to po zakonu i ispravno, sve ostalo može ti napraviti probleme u putu. Potrebno je čak i ako ti vozilo glasi na oca, majku ili ženu. Ovo naravno u slučaju da vlasnik vozila nije sa tobom. Znači, međunarodno punomoće je potrebno čim putuješ tuđim motornim vozilom izvan matične države bez prisustva vlasnika tog vozila. Ne znači da nećeš proći i sa običnim punomoćjem, ali putovanje sa takvim papirom je po APP metodi - ako prođe prođe. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
K_A_W_A 946 Napisano Jun 11, 2008 Drug član, 1187 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha FAZER 8 - Race Blue 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Na svu srecu ti nisi tamo na carini jer si veoma si opasan ;D Ja sam rekao iz svog iskustva. Ja im dao punomoc, oni pogledali i Dovidjenja. Jel su oni glupi pa neznaju propise? U principu, oni samo gledaju dali je vozilo na poternici. Kod mene u punomoci pise da mogu da upravljam vozilom i u inostranstvu, jer mi je vlasnik to dozvolio i to je sve overeno u opstini. Motorom i kolima sam presao mnogo puta granicu sa time i nikad mi nista drugo nisu trazili. Ja samo pricam iz svog iskustva. Znam da kao treba i medjunarodna vozacka. Ali nemam ni nju i opet mi niko nikad do sada nije to trazio. Ja nisam rekao niti sam tvrdio da nesto ne treba, nego sam rekao iz svog iskustva. Znaci, ja ovako prelazim granicu i sve bude normalno. A u vecini slucaja mi se desilo da me motorom i ne zaustavljaju, nego mi samo pokazu rukom da prodjem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 600 Napisano Jun 11, 2008 Drug član, 1363 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Pa meni i u Bih i u HR trazili punomoc, ja im dao onu iz opstine i sve je bilo ok. Pa rekli bi mi da nesto ne valja. Ali od slucaja do slucaja. Ja ti govorim što je zakonski jedino ispravno, a ne što ti kaže policija na cesti, njih uglavnom zanima samo da vide iz papira tko je vlasnik. Inače u cijeloj Europi ne važe punomoći iz opštine i bilježnika, samo od auto-moto saveza pojedinih država, jer oni su jedini ovlašteni za izdavanje punomoći za upravljanje tuđim vozilima, nikakve opštine i slične kvazi institucije koje uopće nemaju međunarodno valjane osnove za izdavanje takvih dokumenata. Tvoje iskustvo sa ceste ne znači da je pravno ispravno i utemeljeno. Ponavljam, policija uglavnom tolerira takve stvari i ne zahebava previše. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
K_A_W_A 946 Napisano Jun 11, 2008 Drug član, 1187 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha FAZER 8 - Race Blue 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Sve se ja slazem sa vama, ali je covek pitao za iskustva i ja sam mu preneo svoja iskustva. Nista vise. Samo sam odgovorio coveku za svoja iskustva. Da mi nisu nikad u zivotu trazili pasos, ja bih napisao da mi pasos nisu nikad trazili. Eto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitri 1847 Napisano Jun 11, 2008 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan Evo sta kaze AMSS o tome : http://www.amss.org.yu/html/ovlascenja/dtv.html Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wulfy 196 Napisano Jun 11, 2008 Drug član, 1592 postova Lokacija: Budva - MNE Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada Prijavi odgovor kao problematičan Sto se papira tice, bolje je imati pa makar ti nikada ne zatrazili... Hrvatsku granicu sam presao bezbroj puta, cesto mi samo traze pasos i zeleni karton, poneki put mi traze i vozacku, jednom su mi provjeravali broj sasije (rama) i samo jednom me nisu pustili da udjem u Hrvatsku. Nisam imao kod sebe 175 eura (to je minimalan iznos koji morate imati da bi usli u HR, sto inace vrlo rijetko traze). Od tada, ako nemam kesa, zapravo uvjek, nosim parce plastike (Master Card, Visa, ...) Zato, treba imati sve sa sobom, to bar nije problem. Mnogo veci zna da bude ako nemate nesto, a dalako ste od kuce, a jos u stranoj drzavi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...