Jump to content

Moto Zajednica

Proklizavanje

Recommended Posts

• Zainteresovan, 558 postova
  • Motocikl: Moto Guzzi Nevada 750 '97, Honda CB750C '82

Svi znate da sam skoro uzeo novi bajk CBR1000f od baneta45

e sve je bilo vise nego savrseno do pre par dana.Vozio sam se sa devojkom ka Avali (kratka svakidasnja voznjica) znam put napamet ,sasvim obicna krivina gde sam sa Savage-om leteo ulazim mnogoooo sporije nego inace jer se jos uvek navikavam na motor ,na pola krivine se nalaze blagi talasi od asfalta, te sekunde kada sam naisao na njih motor mi se otima i kako sam hteo da ga izvucem sa gasom (mislim da nisam mogao da ga zadrzim zbog njegove tezine) on produzava pravo ka nailazecem auto koji da bi me izbegao slece u sanac pored puta,ja nekako stajem (bez pada hvala bogu) i ne znam sta me je snaslo, :-\ ali reci ne mogu da opisu taj momenat,od tog trenutka mozda zvuci glupo i nedoraslo(nisam neki napaljeni klinac i sve sto ide sa tim) ali ne mogu vise da sednem na njega  :-\

Uzecu u obzir da ipak ne vozim motore ceo zivot ,poceo sam pre godinu ipo dana i ovog trenutka mislim da sam preterao i sa velicinom  i snagom motora :-[

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 3076 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

U bre komso, hvala bogu da si dobro. Samo teraj polako, navikavaj se, mislim da ti je ogibljenje bilo lose podeseno, pretvrdo, i da te je zato bacio kada si nagnut naisao na naboran asfalt. Ne daj se.

• Drug član, 1737 postova
  • Motocikl: Kilo Smor L8

Zvuci cupavo al se lepo (vise nego manje) zavrsilo.Mlad, neiskusan i zver se ocas posla otrgne kontroli.Sacekaj koji dan, pribweri se i opusti pa sa nekim starijim da malko provozas motorce i osetis ljutu zver....i sve ce brze nego ti se sada cini da legne ko guza na nosu ;D

• Zainteresovan, 542 postova
  • Motocikl: GS

Taj osecaj je sasvim normalan, jednostavno covek u podsvesti okrivi motor za takav kiks i onda mu se smuci sve, ali proci ce to brzo. Moras samo da prelomis da ces ga i dalje voziti ali sada mnogo obazrivije. Pozdrav druze i nema nerviranja

• Banned, 993 postova
  • Motocikl: zx7r

Eh, jbg...

To ti je sasvim normalno shto ti se desilo, drastichna promena i polozhaja i tipa motora, choper i sportska hiljadarka su nebo i zemlja.

Sve shto si sa Savage-om nauchio zaboravi kad sednesh na CBR-a.

Evo shta se meni desilo... Volim brzu vozhnju kada mi se stvore uslovi za to, znam chesto da jurim sa Hornetom i doobroo da ga obaram. Kao ljubitelj brze vozhnje trebalo bi da imam R-a (logichno) ali vidish ja nikako ne mogu psihichki da savladam poziciju sedenja ni na jednom jedinom R-u. Ni jedan mi ne uliva poverenje i jednostavno ne mogu za onaj volan, ne mogu da se snadjem, nema mi pomoci.

Vozio sam R1 proshle subote od Jagodine do Batochine i pri nekoj mizernoj brzini (60-70km/h) kroz krivinu krene motor da mi igra i mesha u krivini, nije bio oboren ni pola od onoga kako ja tu prolazim Hornetom. Nisam ispravio krivinu i to, malo mi je ulio nesigurnost, daleko od toga da sam mogao da padnem ali jednostavno ja sa onim volanom i lezhenjem na prednjoj viljushci ne mogu da vozim nikako. Na pochetku vozhnje krenem da zagrevam gume polako i sve imam utisak da mi se motor upreda dok ga obaram levo desno, nezgodan mi je...

Mozhda nisi dovoljno razmislio da li mozhesh da vozish takav tip motora.

• Drug član, 1854 postova

druže taj motor je težak kao crna zemlja, vozi ti to prvo sam dok se ne navikneš pa tek onda stavljaj nekog iz sebe. posle kritične situacije nisam nikad stao, nastavio sam da ga šrafim, znači ne odustaj.

• U prolazu, 28 postova
  • Motocikl: Yamaha Fz 8 Fazer

Strasno mi je zao sto ti se to desilo na samom pocetku druzenja sa Debelom Bertom!Ovim postom zelim da te ohrabrim,da ne odustajes,jer se takve i slicne situacije desavaju svima nama svakodnevno.Tako se i stice iskustvo.Zelim ti da ga iskoristis za ono sto si i planirao samo pazljivo i postepeno ulazi u materiju.Nije isti stil voznje savage-a i cbr-a.Ponavljam ti potrebno je iskustvo a ono se stice samo voznjom.Biram reci da ne bi nesto pogresno shvatio,a ako mogu nekako da ti pomognem,javi se,da ne duzim,mogu ti izneti svoja pozitivna iskustva da prebrodis trenutni strah.

POZDRAV! ;)

Hvala svima na podrsci i nadam se da ce me ovaj "strah" brzo proci posto motor nisam ni upalio od tog dana  :-[

Sa autom nije nista strasno ,malo je iskrivio branik i krilo ali sve se da srediti,hvala bogu sto je lik tada bio  pribran jer da nije sada mene i moje devojcice verovatno  ne bi bilo :-[

• Drug član, 707 postova
  • Motocikl: BMW R1150GS & BMW R1200CL & CR 125

pozz.evo da ti napisem i ja par reci.imao sam pad pre dve god (sve je dobro proslo-male povrede i male pukotine na oklopu motora),ali sam tog istog trenutka podigao motor ,uz pomoc prijatelja i brata,i dovezao ga kuci.nemoj slivati krivicu na motor kako je neko(izvini,ne secam se imena) u predhodnom postu napisao!ipak je uzrok ljudski faktor-nepaznja,opustenost,malo veci gas.....zasto ti ovo pisem-pa iz prostog razloga,jer ako tu GRESKU svedes na motor UVEK ces imati strah kada ponovo  budes"jahao" s razmisljanjem u podsvesti"gde li ce sada da me baci"......samo napred druze,devojku za ruku,opremu na sebe i vozi!srecno

• IRON WILL, 972 postova
  • Motocikl: Voleo bih da imam motor

Nisam verovao da cu ovo reci ali... +1 za vozaca cetvorotockasa. Drago mi je da ste ostali citavi. Jeftino si prosao kako je moglo da bude. Sad pamet u glavu i... vezbaj se na novoj makini dok je ne savladas. Pozz

Ja i ne mislim da je motor kriv,ja njega kontrolisem a ne on mene ja se samo plasim "sebe" a za vozaca automobila samo cu reci da je vise takvih ljudi  i mi bi smo duze ziveli

• Zainteresovan, 755 postova
  • Motocikl: Multistrada 950S

na razlicitim motorima pri otpustanju gasa, u zavisnosti od stepena kompresije motora i trenutnog stepena prenosa dolazi do razlicitog intenziteta tzv. motornog kocenja

dovoljno je da u krivini smanjis prenos [dakle prekasno, i pogresno] i da tocak prokliza i bez ikakvih nabora na putu.

ne kazem da se tebi to desilo ali pricam iz sopstvenog [nevelikog] iskustva i mojih pocetnih strahova i gresaka

naglo dodavanje gasa da bi se `izvukao` tj umirio motor dovodi do uspravljanja motora pa je verovatno tada pocelo pravolinijsko kretanje, i prestalo kretanje po svojoj traci i kada si presao u tudju

ovako ja vidim taj ipak srecan dogadjaj iz koga ne bi trebao da izadjes sa traumom vec sa iskustvom vise i da nastavis dalje, pazljivo ali samo napred!

• Drug član, 935 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZZR600

Iskustvo vise. Sve je ok. Sto rece Rasa, i ja mislim, nije sto je jak i brz, nego sto je tezak ko trepcha, treba se navici na to. Ipak, ja bih ti rekao nesto malo drugacije nego svi do sada: ako se osecas nesigurno na njemu, mozda je ipak pametno da ti to prodas. Motor je lep, dobar, ne bi trebalo ni dinara da izgubis na njemu. Sve je u glavi, ako ti osecas da to nije za tebe (a i ja nekako mislim da nije hiljadarka za tebe posle godinu i po dana vozenja neke male cagive i savagea), kupi nesto na cemu ces da uzivas. Mislim da ces tesko vise ikada dostici taj osecaj na TOM motoru.  Neki Dragstar 650 ili neka enduracha bi ti sigurno vratila opushtenciju i osmeh na lice  ;)

Iskustvo vise. Sve je ok. Sto rece Rasa, i ja mislim, nije sto je jak i brz, nego sto je tezak ko trepcha, treba se navici na to. Ipak, ja bih ti rekao nesto malo drugacije nego svi do sada: ako se osecas nesigurno na njemu, mozda je ipak pametno da ti to prodas. Motor je lep, dobar, ne bi trebalo ni dinara da izgubis na njemu. Sve je u glavi, ako ti osecas da to nije za tebe (a i ja nekako mislim da nije hiljadarka za tebe posle godinu i po dana vozenja neke male cagive i savagea), kupi nesto na cemu ces da uzivas. Mislim da ces tesko vise ikada dostici taj osecaj na TOM motoru.  Neki Dragstar 650 ili neka enduracha bi ti sigurno vratila opushtenciju i osmeh na lice  ;)

Dacu sebi jos malo vremena ali moram da priznam da razmisljam o tome

U medjuvremenu danas upalim motor odem da se provozam par kilometara i zabije mi se sraf u zadnju gumu :'(

sta reci ............................ :-X

Da ne otvaram novu temu samo mi recite jer to mogu da sredim kod obicnog vulkanizera sa cepom ili ...

mozes, to je banalna stvar totalno

ne daj se obeshrabriti, to su sve gluposti, vozi dalje!

HVALA TI

• Zainteresovan, 655 postova

Dacu sebi jos malo vremena ali moram da priznam da razmisljam o tome

U medjuvremenu danas upalim motor odem da se provozam par kilometara i zabije mi se sraf u zadnju gumu :'(

sta reci ............................ :-X

Da ne otvaram novu temu samo mi recite jer to mogu da sredim kod obicnog vulkanizera sa cepom ili ...

Ja sam prosle nedelje imao slican problem samo sto se meni neki ekser zabio u zadnju gumu. Ono sto su meni savetovali jeste da umesto da stavljam taj cep jeste da uradim krpljenje sa vrucom flekicom sa unutrasnje strane, jer kod krpljenja cepom postoji mogucnost (ne znam tacno kolika) da kada je jako toplo i gume se zagreju da ispadne.

Pozdrav druze i samo polako, sve ce doci na svoje kao sto su ti vec drugari rekli sve je to sastavni deo sticanja iskustva. Ako ti danas nije do voznje ne sekiraj se bice sutra, prekosutra bar je tako bilo u mom slucaju  ;)

• Svrati ponekad, 426 postova

Krpljenje flekicom je najbolja varijanta... jedino sto mora da se skida tocak.

Cepic bi trebalo da bude skroz ok (secam se da ih je i drag sa ovog foruma koristio -- a vozi trke ubrzanja). Problem je sto tu varijantu ne radi svaki vulkanizer i sto pusta vazduh kad se guma istanji...

• U prolazu, 38 postova
  • Motocikl: CBR 900 RRX

pa, moj savet je da nabavis katalog "LOUIS" i da za buduce upis za 15 Evara kompletic sa cepovima i ostalim alatima za uradi sam na putu, u njemu su i boce za dopunjavanje gume. Ja imam cep u zadnjoj gumi, koji me je kostao 5 Evara. Proveravajte i ventile pre voznje, meni se otkinuo ventil (kao da je bio secen) i bogu hvala sto sam usporavao i imao mesta da odem u stranu i stanem.

Sto se motora tice, proveri hod viljuske, nabavi negde uputstvo za tvoj motor (internet).

Ja sam pao jer sam bio glup i motor mi je potonuo i nije nam bilo spasa.

Za sada ce da ostane na cepicu zbog nedostatka para za sve ostalo  ;)

Malo sam usao u neke dugove zbog bajka ali ne zalim,vreme ce pokazati da se isplatilo

Cim budem dobio sledecu platu uzimam to iz LOUISA samo mi pusti link da ne trazzim  bzvz

I juce je pala prva voznja posle *ranja to jest nisam sisao sa motora od 9 ujutru do 10 uvece,odose dva rezervoara goriva i prepone me odkidaju  ;D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja