Makedonac 1 Napisano Maj 27, 2008 Svrati ponekad, 179 postova Lokacija: Veles, Makedonija Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je prica za sve one sta zele da upoznaju Makedoniju i imaju dosta slobodnog vremena da razgledaju ove sliki. Pa da pocnemo. Kao i sami naziv teme, znate da je ovo putovanje za tour Mariovo. Nakon nekoliko meseci cekanje da doce 23 Maj i da vidimo sa cime ce da nas iznenade Simeon i Beni ( Dvormak ) doce i taj dan. Ljep, suncan kao sta dolikuje ovakvim prilikama. Mada je bilo i nekoliko najava da ce biti kisa, nije pokvarilo nase raspolozenje da krenemo na ovaj put. Iskreno kazem da nikad nisam posetio ovaj deo Makedonije i jedva sam zeleo da vidim sta se krije u ovu oblast Mariovo. Doslo je i 11 sati, vreme kad smo trebali krenuit a i kao uvjek, na vreme je pristigao i Itilas. Krecemo, pravac Prilep, gde trebamo biti do 13sati, radi prijaljivanje. Prva stopka, poznato mesto za pauzu, Pletvar, restoran " Ce " Prilep Tu prvi put se upoznajemo sa Dvormakom i Simeon, pravimo prijave, oni nama daju zahvalnicu, maicu, znacku... i krecemo, Mariovo. Nakon nepunih 40km, stigli u predivnom delu u Mariovo. Motori parkiramo i odma pocinjemo stavljati satori jer vreme je pocelo da se buni. Mali pogled na satore i najbitniji deo, sank gde moze se natociti dobro Prilepsko pivo Dab. Otkad smo sredili satore i popili kafu, resili da razgledamo dio oko kampa. Da nas je bilo i badcilo, a sa druge strane jedan mali vidikovac koi smo odlucili osvoiti. Otkad smo se malo protegli noge, vreme je za nazad, mislim vreme je za klopa. Glavni kuhar priprema meso, kobasice i vesalice. U medzuvremenu stizu svetski putnici, Dario i Ana Dalje prepostavljate sta se desava, pivo, zezanje.... i pravac na spavanje... e sad, neki to su uradili tek kad je sunce izaslo Drugi dan. Zna se prvo sta se radi kad se ustane, kafe, malo da nam otvori oci i pocinjemo planirati drugi dan. Imamo po planu da vidimo neka sela i oko podno rucak u selo Manastir. Jer smo rano ustali i popili kafu resili malo dublje razgledati Mariovo. Za to nam je pomogao domacin kampa, Mite i sa njegovim cipom smo otisli da vidimo njegovo badzilo, gde odgaja telici a i da vidimo kako se pravi kiselo mleko, pavlaku. Pa evo slike nek govore kako izgleda Mariovo. Bilo je predivno putovanje, ali treba se vratimo i da ispratimo nase svetske putnike. Prvo malo pomogli oko pakiranja stvari, pa dali su intervju za televiziju pa za rastanak, jos po jendo pivo Ispratili Dario & Ana za Bar a mi krenuli sa motorima da razgledamo drugu stranu Mariovo. Prvo selo Vitoliste, pa usput neke prekrasne crkve i na kraju da stignemo u selo Manastir gde smo i dobili odlican pasulj. Nakon dobrog rucka, povratak u kamp i standarno druzenje, pivo... sve to je bilo popraceno sa ljepom Makedonskom tradicionalnom folklornu muziku. Treci dan. Vreme je da skupljamo polako stvari. Resili da u povratku posetimo i Krusevo, i damo pocit poznatog Makedonskog pevaca, Tose Proeski. Za uspomen smo napravili jos malo fotkanje sa prijateljima iz Hrvatske, Srbije i Austrije. Glavni krivci za Tour Mariovo. Moja zena pozira. Sledimo Dvormaka i Simeon i pravac Krusevo. Nakon 40km, stigli ispred Prilepa, mali predah, neki su se razglibavali sa sklekovima i tocenje goriva. Idemo dalje.... Krusevo Grob Tose Proeski. Mesto prepuno gostima sa svih krajeva Makedonije i sa Ex-Yu drzave. Dosle da daju pocast svog andzela. Inace Krusevo je preko zime i zimski turisticki centar, ima dobre ski staze a kad je vreme toplije, Krusevo je i idealno mesto za parajgladerista. Proslo je dosta vremen otkad smo doruckovali, pada dogovor da idemo nesto staviti u stomak. Jedno od boljih mesta za klopu je i Makedonska kuca, Prilep. restoran " Makedonska kuca ", Prilep Uh, zamorio sam se vise, mislim da sam bar malo pridoneo da upoznate ovaj deo Makedonije. Jos jednom da pohvalim organizatore za ovaj skup i sve goste sta su dosle sa Hrvatske i Srbije. Bilo mi je cast upoznti i voziti sa njima. Nadam se vidimo sledece godine opet . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Makedonac 1 Napisano Jun 2, 2008 Svrati ponekad, 179 postova Lokacija: Veles, Makedonija Prijavi odgovor kao problematičan Eve kratka reportaza od Sitel televizija Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 1947 Napisano Jun 3, 2008 Vlasnik sajta, 5373 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan Bravo, Makedonac! Hvala sto si nam omogucio da makar ovako osetimo draz ture kroz Makedoniju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano Jun 3, 2008 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Hvala ti Makedonac! Koliko kilometara? Vidim da je buca opremio motor sa topcase Odlicna ideja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...