PrestigeHD1200 60 Napisano Maj 26, 2008 Svrati ponekad, 323 postova Lokacija: Lovcenac - Budva - Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Puno se pise o nosenju opreme i to podrzavam, ali me iteresuje koliko nosimo opremu na kratim relacijama po gradu (ali bas kratkim). Kad idem van grada onda obavezno uvek nosim svu opremu ali... S' obzirom da zivim u Budvi, mali grad a velike vrucine i velika guzva, a sve obaveze zavrsavam motorom. Kada krenem motorom na jutarnju kafu ili da obavim neke poslice po gradu na brzaka sto znaci po nekoliko kracih voznji (najduze 2km ili 5min voznje) onda nosim samo osnovnu opremu. Situacija je takava da je napolju 40 stepeni, guzva stvara jos vecu zagusljivost a moram u roku od 20min da odem na 3 mjesta da obavim sitne poslice (ili me drustvo jednostavno zove na pice ili plazu 800m od stana), e sad kad bi koristio opremu to bi bio stvarno mukotrpan posao i bolje bi bilo krenuti kolima neko se muciti, tako da po gradu koristim samo osnovnu opremu, sto znaci da mogu do grada da sidjem u bermudama, majici bez rukava, sandalama (nikad papuce), i od opreme samo kacigu (i to onu najmanju, sto i nije prava kaciga nego cisto da te policija ne kaznjeva). Moram da napomenem da situacija u velikim gradovima nije ista, npr u BG da bi obavio par poslica trebas da predjes i po 20km, ja mislim samo na ove ekstremno kratke voznje sa puno stajanja da se nesto zavrsi ili cisto kad odes na pice a zivis u bilzini. E sad, tu dolazi do onih negativnih stvari, da i na najkracoj relaciji moze da ti se desi sr**e pa da te ta oprema spase ili da te neko dozivljava kao pozera ispred kafica.... Ja sam napisao kako ja postupam (to necu menjati), i trudim se da vozim jako oprezno. Stvarno mislim da je nemoguce nositi opremu po ovim sulovima koje sam naveo. Ne tvrdim da sam upravu zato me i zanimaju ostala misljanja... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zekazmaj 16 Napisano Maj 26, 2008 Svrati ponekad, 270 postova Lokacija: Zemun Motocikl: BMW R1100GS Prijavi odgovor kao problematičan Kada sam na skuteru onda obicno samo kaciga. Veci motor je vec nesto drugo. Kao idem 500m a odem 20km. Na zalost BG je BG pa je tesko komentarisati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
redoran 73 Napisano Maj 26, 2008 Svrati ponekad, 426 postova Lokacija: Beograd/Surcin Motocikl: Suzuki SV650S Prijavi odgovor kao problematičan kad se vozim u lokalu samo kaciga.sve van "sela" full oprema Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
benjamin 9 Napisano Maj 26, 2008 Zainteresovan, 695 postova Prijavi odgovor kao problematičan eventualno neću poneti pantalone već samo farmerke (čekam da mi stignu štitnici za kolena) uvek na sebi ... kaciga, jakna sa protektorima (ovo ću na leto menjati full body kornjačom), rukavice, polučizme meni je asfalt jednako tvrd na 100 metara i 100 kilometara, a ni broj idiota na ulici se ne povećava sa kilometražom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čeh 1009 Napisano Maj 26, 2008 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan eventualno neću poneti pantalone već samo farmerke (čekam da mi stignu štitnici za kolena) uvek na sebi ... kaciga, jakna sa protektorima (ovo ću na leto menjati full body kornjačom), rukavice, polučizme meni je asfalt jednako tvrd na 100 metara i 100 kilometara, a ni broj idiota na ulici se ne povećava sa kilometražom Isto izuzev polučizama... nekad full čizme, nekad "malo jače" patike. Počeću da jurim tu full kornjaču, jer se povećeva rizik od toplotnog udara pa jakna može na kraju više da šteti nego što koristi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gremlin 24 Napisano Maj 26, 2008 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kaciga obavezno, uvek i svuda, cak i kad preparkiram motor. Ostalo samo van grada i zimi naravno full oprema. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Maj 26, 2008 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan kaciga i pojas. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dejang 1 Napisano Maj 26, 2008 Svrati ponekad, 426 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Kaciga, jakna, kornjaca i rukavice uvek, a dole zavisno od ostalih parametara voznje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aku 11 Napisano Maj 26, 2008 Svrati ponekad, 134 postova Lokacija: BG Motocikl: TDM 4tx Prijavi odgovor kao problematičan eventualno neću poneti pantalone već samo farmerke (čekam da mi stignu štitnici za kolena) uvek na sebi ... kaciga, jakna sa protektorima (ovo ću na leto menjati full body kornjačom), rukavice, polučizme meni je asfalt jednako tvrd na 100 metara i 100 kilometara, a ni broj idiota na ulici se ne povećava sa kilometražom Svaka ti je na mestu prijatelju ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djura 28 Napisano Maj 26, 2008 Drug član, 2245 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Kad krenu vrucine, a po gradu je haos - sednem lepo u auto i vozim se. Niko ne moze da me ubedi da mu je prijatnije na motoru na 44C u redu u Kneza Milosa gde ne znas da li greje vise odozdo ili odozgo, sa kacigom, rukavicama i jaknom (a pri tome se vozis sa dvokilometarskoj relaciji) nego u kolima, sa ukljucenom klimom u sorcu i majici. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Maj 26, 2008 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan pa ne stojim u redu kad vozim motor... mada ja nemam te cilindre da mi smetaju a sad nemam ni motor. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čeh 1009 Napisano Maj 26, 2008 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Kad krenu vrucine, a po gradu je haos - sednem lepo u auto i vozim se. Niko ne moze da me ubedi da mu je prijatnije na motoru na 44C u redu u Kneza Milosa gde ne znas da li greje vise odozdo ili odozgo, sa kacigom, rukavicama i jaknom (a pri tome se vozis sa dvokilometarskoj relaciji) nego u kolima, sa ukljucenom klimom u sorcu i majici. Ja nemam auto... nemam gde da ga držim, a nemam ni neke preterane potrebe za njim. Enivej, više pošizim od gužve nego od vrućine (a vrućina mi mnoooogo smeta) ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2003 Napisano Maj 26, 2008 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan pa ne stojim u redu kad vozim motor... Moram da se slozim Inace, ja imam svoju enduro jaknu i kacigu, bez toga nigde. Jakna jeste crna, ali ima odlicnu ventilaciju (kada se otvore svi ventilacioni otvori). Dok se ide, sve je uredu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djura 28 Napisano Maj 26, 2008 Drug član, 2245 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan pa ne stojim u redu kad vozim motor... jedino ako vozis helikopter. Naravno da ni ja ne stojim u redu kada je saobracaj normalan, ali kada ispred sebe imas klasican čep onda ili stojis jer ni bicikl ne moze da prodje, ili milis u 1. dok ti znoj curi niz ledja, sto mi takodje ne pretstavlja preveliko zadovoljstvo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ucesnik 1 Napisano Maj 26, 2008 U prolazu, 56 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Po gradu nosim jaknu i kacigu naravno, ponekad i cizme i pantalone. Kriticno mi je kada idem na posao jer moram da nosim odelo, a mrzi me da se presvlacim. Ne osecam se dobro u odelu jer onda sem kacige nemam nikakvu zastitu. Mada pravim izuzetke. Moram da priznam da nemam entuzijazma da vozim po gradu. A posto zivim u kraju gde svi vi dolazite mogu na kaficu i peske Kada je 40 stepeni onda samo kola. Ne mogu da se kuvam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Maj 26, 2008 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan dobro djuro nemoj odmah da se ljutis... htedoh reci da dosta nas nema auto sa klimom, a neki ni auto... ali opet i da imam ubilo bi me stajanje i stani-kreni situacije... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čeh 1009 Napisano Maj 26, 2008 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan ...dok ti znoj curi niz ledja, sto mi takodje ne pretstavlja preveliko zadovoljstvo. Mada uz dovoljno mašte.... ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
uff 13 Napisano Maj 26, 2008 Drug član, 1392 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Kad krenu vrucine, a po gradu je haos - sednem lepo u auto i vozim se. Niko ne moze da me ubedi da mu je prijatnije na motoru na 44C u redu u Kneza Milosa gde ne znas da li greje vise odozdo ili odozgo, sa kacigom, rukavicama i jaknom (a pri tome se vozis sa dvokilometarskoj relaciji) nego u kolima, sa ukljucenom klimom u sorcu i majici. A sta ce oni koji voze juga? da ugrade klimu? ili da odseku krov? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ćili 674 Napisano Maj 26, 2008 Drug član, 935 postova Lokacija: Beograd - Mirijevo Motocikl: Kawasaki ZZR600 Prijavi odgovor kao problematičan Dobro, covek rece kako on..... ko ima juga, nek vozi juga, ko nema nista nek ide peske..... Ja odprilike, kola ne vozim kad je lepo vreme (nije kisa, nije hladno), uopste. Cak ni na +40, jer vozim poshtarsku Pandu, a to je limena kutija na tockovima.... Oprema: kaciga, letnje plitke cross style rukavice i letnja jakna od tanke mreze koja sluzi samo da drzi protektore, bukvalno. Sve ostalo civilno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8455 Napisano Maj 26, 2008 nekrunisani kralj moto cigana, 3184 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan Cak ni na +40, jer vozim poshtarsku Pandu, a to je limena kutija na tockovima.... Oprema: kaciga, letnje plitke cross style rukavice i letnja jakna od tanke mreze koja sluzi samo da drzi protektore, bukvalno. Sve ostalo civilno. Sve to stavis na sebe da bi vozio auto? Da ne preterujes malo? ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ćili 674 Napisano Maj 26, 2008 Drug član, 935 postova Lokacija: Beograd - Mirijevo Motocikl: Kawasaki ZZR600 Prijavi odgovor kao problematičan Kad sam kupio kacigu, vozio sam poluraspadnutu mazdu od shtajge do mirijeva sa kacigom na glavi da vidim oce li da zulja.... verujem da se mnogi ljudi koji su me tada videlii i dalje secaju toga ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pit 237 Napisano Maj 26, 2008 Drug član, 1779 postova Lokacija: Nis- Bliski istok Prijavi odgovor kao problematičan Kako krecu vrucine tako krece i striptiz tj oslobadjanje od opreme .Trenutno od opreme lake cizme koje nosim i kad ne vozim motor ,koznu jaknu(rokersku) i kacigu .Van grada ful bez obzira na vrucinu.Zadnji stadijum i na 45 celzijusa kacigu ne skidam a i ne stojim u redu bez obzira na zagusenja u saobracaju,mada u Nisu to i nije tako strasno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Maj 26, 2008 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan Kad sam kupio kacigu, vozio sam poluraspadnutu mazdu od shtajge do mirijeva sa kacigom na glavi da vidim oce li da zulja.... verujem da se mnogi ljudi koji su me tada videlii i dalje secaju toga ;D ;D ;D ja video lika da sa kacigom vozi šleper, tek kad se približio video sam da nema šoferku. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brutus 4 Napisano Maj 26, 2008 Svrati ponekad, 416 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Kad krenu vrucine, a po gradu je haos - sednem lepo u auto i vozim se. Niko ne moze da me ubedi da mu je prijatnije na motoru na 44C u redu u Kneza Milosa gde ne znas da li greje vise odozdo ili odozgo, sa kacigom, rukavicama i jaknom (a pri tome se vozis sa dvokilometarskoj relaciji) nego u kolima, sa ukljucenom klimom u sorcu i majici. Apsolutno tačno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crni16 1 Napisano Maj 26, 2008 Svrati ponekad, 367 postova Lokacija: Šabac - Novi Sad Motocikl: Yamaha YZF 600 r Thundercat Prijavi odgovor kao problematičan Samo kacigu, Sabac mali grad i skuter-mala brzina. Ali primetio sam ovih dana na plus 30 da sve manje skuterasa i kacige nosi, murija kaznjava, ali dzaba! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...