Mister No 0 Napisano Maj 23, 2008 U prolazu, 5 postova Lokacija: Becej Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav ljudi, Kao prvo, da vam se zahvalim svima na dobrodoslici!Uspesno sam se izborio za svoja prava(u rovovskoj bitci sa zenom),nabavka motora je svrsena stvar, e, a sad one slatke muke.S obzirom da sam u svom dosadasnjem zivotu vozio sve sem aviona i helikoptera i na moju veliku zalost motora(ako ne racunam skuter),nadam se da sto se tice nekih tehnickih momenata oko voznje nece biti vecih problema.Mislio sam da ce odabir biti najmanji problem, ali citajuci razne teme i sugestije, nisam siguran da ce biti bas sve tako lako.Dilema do dileme.Kao sto sam rekao u predstavljanju,imam 118 kg(sportskih, ako ima neke veze) i 186 cm visine.Sa kakvom masinom poceti?Napomenuo bih da sezonu koja se vec zahuktala, planiram da maksimalno iskoristim za praksu, a onda na zimu da se uzme nesto ozbiljnije. Razmisljao sam o keeway Speed-u 125cc,Qingqi 125 10V,YBR 125 i sl.Moze li ta kubikaza mene nositi, hocu li biti smesan na njima sa svojim gabaritima, itd.Ocekujem da mi izadjete u susret i da me posavetujete, pa da se sledece sezone vidimo i upoznamo na skupovima sirom zemlje. Kum mi zivi i radi u Svajcarskoj,bajker je 25 godina i izmedju ostalog se bavi uvozom motora.Ocekujem da mi za sledecu sezonu obezbedi jedan dobar KLE 500, ali da ne trcim pred rudu,najpre mi pomozite da se odlucim za ovogodisnju masinu. Navalite!!! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Crven Ban 604 Napisano Maj 23, 2008 Drug član, 1221 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: BMW sekta Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Maj 24, 2008 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav i dobrodosao! Sto se motora tice sve ono nabrojano su motori namjenjeni pocetnicima i po snazi i po gabaritima. 125 kubika ce moci da te povuce ali ako imas suvozaca i neku vecu uzbrdicu ispred sebe taj motor ce se muciti, pogotovo sto sva tri modela koja si nabrojao imaju vazdusno hladjenje. KLE 500 je odlican izbor za tebe, na ovim ostalim ces izgledat ko na igracki Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mister No 0 Napisano Maj 24, 2008 U prolazu, 5 postova Lokacija: Becej Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, Hvala Arnyman na sugestiji, samo cudi me da sem tebe niko, ali bas niko ne zeli da pomogne, iznese svoje misljenje-savet?!Gde je ta kolegijalnost i razumevanje, solidarnost ...? Malo sam razocaran, ali dobro, takvi smo ljudi pa sta sad.Snacicu se nekako i sam, samo sam hteo eto, drugarski da se posavetujem sa ostalima.Ono sto je interesantno, svi, ili bar velika vecina ucestvuje u nekim kompleksnim temama, koje iziskuju veliko poznavanje materije, a iskreno, jako malo ljudi na ovom forumu to isto znanje i poseduje.Da li su ljudi puni skrivenih kompleksa, sujete ili cega vec, pa imaju stalnu potrebu za dokazivanjem tamo gde to od njih niko i ne trazi, ne znam, ali da je to fakat, fakat je! Iskreno, s obzirom da nisam balavac vec covek sa skoro cetiri banke, nadao sam se da cu na ovom sajtu naici na razumevanje, ali avaj. U svakom slucaju,cast onima na koje se ovo moje razocarenje ne odnosi, a ostali ... ??? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
EasyRider 9 Napisano Maj 24, 2008 U prolazu, 25 postova Lokacija: Subotica Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav! Ja bih na tvom mestu birao izmedju dva modela(uzimajuci u obzir tvoju visinu i tezinu).Yamaha DragStar 650 ili Suzuki Intruder 1800 .Ako vec treba da vezbash,vezbaj na necemu sto ces i kasnije voziti. (naravno sve to zavis i od financijske situacije). Suve puteve!!! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa umag 11 Napisano Maj 24, 2008 , 1322 postova Lokacija: Umag HR Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, Hvala Arnyman na sugestiji, samo cudi me da sem tebe niko, ali bas niko ne zeli da pomogne, iznese svoje misljenje-savet?!Gde je ta kolegijalnost i razumevanje, solidarnost ...? Malo sam razocaran, ali dobro, takvi smo ljudi pa sta sad.Snacicu se nekako i sam, samo sam hteo eto, drugarski da se posavetujem sa ostalima.Ono sto je interesantno, svi, ili bar velika vecina ucestvuje u nekim kompleksnim temama, koje iziskuju veliko poznavanje materije, a iskreno, jako malo ljudi na ovom forumu to isto znanje i poseduje.Da li su ljudi puni skrivenih kompleksa, sujete ili cega vec, pa imaju stalnu potrebu za dokazivanjem tamo gde to od njih niko i ne trazi, ne znam, ali da je to fakat, fakat je! Iskreno, s obzirom da nisam balavac vec covek sa skoro cetiri banke, nadao sam se da cu na ovom sajtu naici na razumevanje, ali avaj. U svakom slucaju,cast onima na koje se ovo moje razocarenje ne odnosi, a ostali ... ??? Nisi dobio odgovore na svoje pitanje zato sto je ovo rubrika u kojoj svatko napise par rijeci o sebi a ne trazi misljenja drugih. Da si procitao pravila foruma,vidio bi da si to pitanje trebao postaviti u rubriku "MOTORI" pa bi tamo i dobio odgovore. Zato,nemoj biti razocaran nego u toj rubrici otvori novu temu i pitaj sta te zanima pa ces tamo sigurno dobiti odgovore. Znaci totalno si promasio rubriku Necu ovu temu premjestiti jer vidim da se slabo snalazis i mozda je neces vidjeti,pa kao sto sam rekao,otvori ponovo tu temu u rubrici "MOTORI" Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
benjamin 9 Napisano Maj 24, 2008 Zainteresovan, 695 postova Prijavi odgovor kao problematičan ...samo cudi me da sem tebe niko, ali bas niko ne zeli da pomogne, iznese svoje misljenje-savet?!Gde je ta kolegijalnost i razumevanje, solidarnost ...? Malo sam razocaran, ali dobro, takvi smo ljudi pa sta sad... pa pošto si nov ovde , ukratko vikend je sa lepim vremenom, što znači da je jako malo članova pri internetu a drugo, pa na forumima se odgovori čekaju po dan dva to jes skroz ok. ako ti niko ne odgovori u nedelju dana onda znnači da niko ne obraća pažnju. takodje ako tražiš pomoć, iskoristi naziv teme da skreneš pažnju na to poput bajker u najavi-potrebni saveti oko izbora motora ... i tome slično dobrodošao i polako od ovog izbora stvarno ... kle je naj naj, ali je mozda jak za pocetnika ... ybr sam video na delu ali ga je vozio dečak od 60 kila max ... najbolje bi bilo da sednes na sve motore koje si naveo pa da procenis sam Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mister No 0 Napisano Maj 24, 2008 U prolazu, 5 postova Lokacija: Becej Prijavi odgovor kao problematičan Ok lafe iz Umaga, prihvatam kritiku i sugestiju.Prebacujem temu gde joj je mesto. Lepo si primetio, malo se slabije snalazim ovde jer sam nov, ali valjda je za ocekivati da iskusni poput tebe pomognu!Hvala na pomoci- Hvala Benjamine i tebi na savetu- Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa umag 11 Napisano Maj 24, 2008 , 1322 postova Lokacija: Umag HR Prijavi odgovor kao problematičan sada samo napravi copy/paste i otvori temu u "motorima" Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitri 1847 Napisano Maj 24, 2008 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav i dobrodosao ! Ja bih na tvom mestu birao izmedju dva modela(uzimajuci u obzir tvoju visinu i tezinu).Yamaha DragStar 650 ili Suzuki Intruder 1800 .Ako vec treba da vezbash,vezbaj na necemu sto ces i kasnije voziti. ... DragStar 650 bi bio OK , meni je to bio prvi motor ... ali Intruder 1800 ... ??? ... kolega EasyRider-u nemoj da preterujes ... ;D Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mister No 0 Napisano Maj 24, 2008 U prolazu, 5 postova Lokacija: Becej Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, Prebacio sam temu u "Motori" Za nesto redovno sam zakasnio.Sezona je vec pocela, a ako ste pazljivo procitali tekst, planiram da za par dana uzmem nesto jeftino, kineza recimo,ili nesto slicno do 1500e.Gore pomenuti modeli se cenovno krecu od 1000e-1500e, a meni je ova sezona planirana iskljucivo za sticanje prakse. Znaci, treba mi motor sa kojim cu "osetiti" draz voznje, steci neophodnu rutinu, a da nije iz kategorije ovih kvalitetnih.Konkretno, nesto od 125-250cc Navodim gore nove kineze, jer mi je glavni cilj da ovih 5-6 meseci vozim, a ne da mi se vuce neki polovni grob po majstorskim radionicama,da jurim delove i sl. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...