MilanLaki 0 Napisano Maj 22, 2008 U prolazu, 91 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan Od danas (22.05.2008.) akcija u Metrou. Ne znam koliko su u drugim radnjama, ali mi deluje povoljno. Ako neko ima iskustva sa ovim modelima neka kaze nesto vise. Akcija traje do 04.06.2008. 1.Jet Shiro SH-40 AIR - 3.528,00 din "U 4 velicine, postava je obnovljiva, antialergijska i moze se prati. Vizir otporan na ogrebotine. Otvori za ventilaciju. Proizvedeno u Spaniji" 2. Fullface Symbol - 4.708,00 din "U 4 velicine, postava je obnovljiva, antialergijska i moze se prati. Vizir otporan na ogrebotine. Podesivi otvori za ventilaciju. Proizvedeno u Spaniji" Tekst je prepisan iz Metro kataloga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Crven Ban 604 Napisano Maj 22, 2008 Drug član, 1221 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: BMW sekta Prijavi odgovor kao problematičan Ja nosim ovu fullface vec jedno godinu dana.Kaciga je inace prosle godine bila oko 6500dinara(bar u Valjevu).Mnogo je bucna, zuji vam u usima posle jedno dva sata voznje.Propusta vodu kod kise na gornjoj strani vizira. Ventilacija se i ne oseca kod velikih vrucina ali zato mnogo propusta vazduha oko brade pa tu ne moze da pomogne ni windstoper za grlo i lice(kupio sam sve da bih se zastitio od vetra). Ipak za te pare i za voznju do 80km/h sasvim zadovoljavajuca normalno ako ne pada kisa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sith 66 Napisano Maj 22, 2008 Svrati ponekad, 334 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: power of dreams Prijavi odgovor kao problematičan E da.... juce sam svratio do metro-a i naletim na ovu akciju. Nikad nisam ranije cuo za ovu marku kaciga, ali kada nesto ne poznajes onda se rukovodis starom dobrom poslovicom "cena diktira kvalitet"... Na etiketi pise "made in Spain", sad 'bem li ga dal' lazu ili ne... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kiro 153 Napisano Maj 23, 2008 Drug član, 1334 postova Lokacija: Beograd Motocikl: GSA Prijavi odgovor kao problematičan To su udarili popust da bi skuterasi kupili kacige da se brane od policije.A probao sam neke SHIRO i sluze samo u tu svrhu, da ti ne pisu kaznu.Ne kupuje se motooprema u Metrou. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sith 66 Napisano Maj 23, 2008 Svrati ponekad, 334 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: power of dreams Prijavi odgovor kao problematičan normalno ;) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MilanLaki 0 Napisano Maj 23, 2008 U prolazu, 91 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan To su udarili popust da bi skuterasi kupili kacige da se brane od policije.A probao sam neke SHIRO i sluze samo u tu svrhu, da ti ne pisu kaznu.Ne kupuje se motooprema u Metrou Pa bolje i SHIRO, ako ljudi nemaju lovu za nesto bolje, nego one gradjevinske i raznorazni plastikaneri od kineza. Ja nosim ovu fullface vec jedno godinu dana.Kaciga je inace prosle godine bila oko 6500dinara(bar u Valjevu). A koliko vidim mogla je da se kupi jos na nekim mestima, a ne samo u Metrou. Slazem se ja da ovo nije kvalitetna oprema, ali napisa covek da nije losa do 80 km/h. Ima li jos neko iskustva sa ovim kacigama? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kiro 153 Napisano Maj 23, 2008 Drug član, 1334 postova Lokacija: Beograd Motocikl: GSA Prijavi odgovor kao problematičan Pa bolje sigurno nego gola glava, ali koliko služi svrsi kad zatreba... :-\ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peki 1214 Napisano Maj 23, 2008 Braćala..., 2179 postova Lokacija: Beograd, Lion Motocikl: Honda CB750F 1981 Prijavi odgovor kao problematičan Sve je to ok, i logika bolje išta nego ništa ali moje čvrsto uverenje je da je kaciga poslednja stvar na kojoj treba štedeti. Na 4.708,00 din za Fullface Symbol uvek može da se prištedi/zaradi/uzajmi još 3-4000 din i kupi neka agv ili mds kaciga i da se koliko toliko vozi na miru Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cika Kure 177 Napisano Maj 23, 2008 Svrati ponekad, 392 postova Lokacija: Milwaukee, WI Motocikl: Prodat, do daljeg cetiri tocka :( Prijavi odgovor kao problematičan Pa bolje sigurno nego gola glava, ali koliko služi svrsi kad zatreba... :-\ Ima ECE 22.05 homologaciju pa bi trebalo da sluzi svrsi za nedaj boze. Slazem se sa Pekijem da ipak za nesto vise para moze da se uzme i malo kvalitetnija kaciga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Crven Ban 604 Napisano Maj 23, 2008 Drug član, 1221 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: BMW sekta Prijavi odgovor kao problematičan Veruje te mi da ja ne bih ni probao koliko koja sluzi svrsi pa makar da kosta i 800evra.Za te pare stvarno vredi.Sve ovo do 100 evra nista znacajni nije bolje sem da su to brend imena, a i oni rade jeftinije kacige za siroke narodne mase pa ne znaci da su duplo bolje u toj klasi i ako kostaju duplo vise. Da li stvarno i daju duplo bolji kvalitet za te pare ili placate duplo zato sto su Brend. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peki 1214 Napisano Maj 23, 2008 Braćala..., 2179 postova Lokacija: Beograd, Lion Motocikl: Honda CB750F 1981 Prijavi odgovor kao problematičan Ja nosim ovu fullface vec jedno godinu dana.Kaciga je inace prosle godine bila oko 6500dinara(bar u Valjevu).Mnogo je bucna, zuji vam u usima posle jedno dva sata voznje.Propusta vodu kod kise na gornjoj strani vizira. Ventilacija se i ne oseca kod velikih vrucina ali zato mnogo propusta vazduha oko brade pa tu ne moze da pomogne ni windstoper za grlo i lice(kupio sam sve da bih se zastitio od vetra). Ipak za te pare i za voznju do 80km/h sasvim zadovoljavajuca normalno ako ne pada kisa. Veruje te mi da ja ne bih ni probao koliko koja sluzi svrsi pa makar da kosta i 800evra.Za te pare stvarno vredi.Sve ovo do 100 evra nista znacajni nije bolje sem da su to brend imena, a i oni rade jeftinije kacige za siroke narodne mase pa ne znaci da su duplo bolje u toj klasi i ako kostaju duplo vise. Da li stvarno i daju duplo bolji kvalitet za te pare ili placate duplo zato sto su Brend. Ova priča uopšte nema veze sa brendovima i palaćanjem za iste. Pričamo o tome da li shiro kaciga valja za neke pare. Iz tvog posta se vidi da kaciga leti greje, zimi hladi a pri tom i pušta vodu kad pada kiša. Šta je tu dobro za pare koje si platio ne znam, ali opet "tvoja roba tvoj dućan" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miki_954 78 Napisano Maj 23, 2008 Zainteresovan, 642 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Honda CBR 954 Prijavi odgovor kao problematičan Ove kacige Pa bolje sigurno nego gola glava, ali koliko služi svrsi kad zatreba... :-\ Ima ECE 22.05 homologaciju pa bi trebalo da sluzi svrsi za nedaj boze. Slazem se sa Pekijem da ipak za nesto vise para moze da se uzme i malo kvalitetnija kaciga. Tako je prosle su atest.. Imao sam ponudu da ih ubacim u radnju ali nisam.. Bucne jesu, za vece motore nikako ih ne preporucujem. Mozda za skutere od 50ccm.. :-\ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Crven Ban 604 Napisano Maj 23, 2008 Drug član, 1221 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: BMW sekta Prijavi odgovor kao problematičan Rekao sam da kacigi ventilacija lose radi leti a ne da greje, i zimu nisam spominjao u opste nego da duva oko brade,ja je zimi nisam probao. Ovde se spominju druge kacige za nekih 4000 vise sto je skoro duplo a mislim da nisu duplo kvalitetnije od Shiro. Da ne bi bilo zabune probao sam takodje neke od njih doduse mnogo manje vremena nego Shiro, ali ako mi je to mana ja se unapred izvinjavam. Za kisu si u pravu pusta na gornjoj strani vizira. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peki 1214 Napisano Maj 23, 2008 Braćala..., 2179 postova Lokacija: Beograd, Lion Motocikl: Honda CB750F 1981 Prijavi odgovor kao problematičan Sve kacige su dobre kad ih voziš na +20, po suvom 50 na sat i nikad ne padneš Ja sam zimus vozio od Lapova do Beograda u full opremi i sa luisovom podkapom o 1 euro. (mislio sam šta će mi taj windstoper podkapa kad imam i maramu). Epilog...otkinuo sam se od zime od glave do pete i sutra dan su me glava i sinusi rasturili. Naravoučenije...svaki dinar uložen u opremu se 100 struko isplati Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Crven Ban 604 Napisano Maj 23, 2008 Drug član, 1221 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: BMW sekta Prijavi odgovor kao problematičan Naravoučenije...svaki dinar uložen u opremu se 100 struko isplati Potpuno se slazem, al ja prosle godine veruj mi nisam mogao da se isprsim za nesto bolje, morao sam se zadovoljiti sa Shiro.Al ove godine skupljam vredno kao mrav i nadam se necem mnogo boljem. Doduse i vozio sam Kee Way speed 150 pa i nisam osecao slabosti ali cim sam seo na nesto jace i brze uvideo sam jako dobro sve sto si ti naveo i napisao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 287 Napisano Maj 23, 2008 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan Ja ne znam dal' se ovde generalno radi o misljenju o Shiro kacigama kao marki ili kao modelu posebno. Te kacige na snizenju su namenjene vozacima skutera (koji su takodje na snizenju ;D) i "rade ono za sta su placene". Moj cale vec par godina nosi Shiro integralku, ali neku karbon kevlar varijantu (ne znam oznaku napamet) koja osim etikete proizvodjaca nema nista zajednicko sa ovim sto se prodaju u Metrou. Ali zato i kosta. Pa nemozete ni zbog najjeftinijeg Agv reci da su sve njihove kacige lose, uvek vazi zlatno pravilo- koliko para, toliko muzike! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivan x 69 Napisano Jul 18, 2008 Zainteresovan, 560 postova Prijavi odgovor kao problematičan Zna li neko ima li ovih Shiro Simbol kaciga jos uvek na popustu u Metrou,ili mozda negde drugo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Crven Ban 604 Napisano Jul 18, 2008 Drug član, 1221 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: BMW sekta Prijavi odgovor kao problematičan Pre jedno 15-20 dana sam overio asfalt sa strane sa Shiro fullface, malo sam izgrebao vizir,glava je opstala bez posledica a kaciga spolja dosta dobro deluje i dalje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano Jul 18, 2008 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Ja u Metrou na novosadskom putu pre neki dan videh samo neke plastične Shiro noše, gde su im ostali modeli? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Jul 18, 2008 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan SVAKA full-face kaca je bolja od BILO KAKVE kombinacije zidarskih, biciklistickih i all-round Kineskih kaciga-look-alike-kaciga od 400-2000din. I pre bih nju nosio nego neke jet-kljunove od vishe stotina Evrova... kako god Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sailor 6 Napisano Jul 19, 2008 Svrati ponekad, 375 postova Lokacija: Mačvanska Mitrovica Prijavi odgovor kao problematičan SVAKA full-face kaca je bolja od BILO KAKVE kombinacije zidarskih, biciklistickih i all-round Kineskih kaciga-look-alike-kaciga od 400-2000din. I pre bih nju nosio nego neke jet-kljunove od vishe stotina Evrova... kako god naravno!ispravan stav!samo sto sam za kombinaciju za laganu gradsku voznju na 35c vise za varijantu kvalitetne jet kacige..sory za off o shiro modelima..a ionako smo vec nekoliko puta potezali ovu temu...pozz dex Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dekkki 0 Napisano Jul 24, 2008 U prolazu, 5 postova Prijavi odgovor kao problematičan 1.Jet Shiro SH-40 AIR - 3.528,00 din 2. Fullface Symbol - 4.708,00 din .................................................... moje licno misljenje je da ako vec vozim motor,pa koji god bio, da ne stavljam ``bilo sta`` na glavu - eto tako ja dozivljavam ovu METRO akciju!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5950 Napisano Jul 24, 2008 Svakom po zasluzi, 12421 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Prošle nedelje kupio moj drugar baš tu Shiro Jet kacigu, sa spuštajućim vizirom. Odmah sam je "natak'o" na glavu ;D da vidim kakvi su utisci i provozao jedan krug (na skuteru) sa njom. Kaciga dobro stoji, malo je i dublja nego što bi trebalo, ima dobru zvučnu izolaciju - poklopce za uši (koji se mogu skinuti-na čičak) ali ima veliku manu što se tiče strujanja vazduha ispod spuštenog vizira...već na 50 km/h toliko je vrtloženje vazduha koje ide direktno u oči, (obrva mi igra koliko duva ) da je nemoguće voziti bez dobrih naočara. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dzolaja 89 Napisano Jul 24, 2008 Zainteresovan, 558 postova Lokacija: Vrčin Motocikl: Moto Guzzi Nevada 750 '97, Honda CB750C '82 Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam Shiro SH-50 i bas sam bio zadovoljan dok sam vozio copericu i 125icu,znaci do 110km/h extra ,sve posle toga kida glavu Ipak sam za novi bajk morao da pazarim i novu full face kacigu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boba023 48 Napisano Septembar 12, 2008 U prolazu, 77 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: HONDA CBR 600 F2 Prijavi odgovor kao problematičan Trenutno u Metrou imate SHIRO kacige model je Simbol II i kostaju oko 5300 din. Ja sam uzeo jednu u mat verziji i za te pare dobijate sasvim solidnu kacigu, na kraju krajeva pa nije to SHOEI ili NOLAN doduse one imaju i svoju cenu, koja je opet od 3 puta pa do 10 puta veca od ove SHIRO. Ljudi pa kod ovih drugih kaciga samo vizir kosta koliko cela SHIRO kaciga. Uglavnom je sve koliko para toliko muzike, ali opet ja sam zadovoljan sta sam dobio za te pare! Pozdrav! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...