Jump to content

Moto Zajednica

SHIRO KACIGA - METRO AKCIJA

Recommended Posts

• U prolazu, 91 postova

Od danas (22.05.2008.) akcija u Metrou. Ne znam koliko su u drugim radnjama, ali mi deluje povoljno. Ako neko ima iskustva sa ovim modelima neka kaze nesto vise. Akcija traje do 04.06.2008.

1.Jet Shiro SH-40 AIR - 3.528,00 din

"U 4 velicine, postava je obnovljiva, antialergijska i moze se prati. Vizir otporan na ogrebotine. Otvori za ventilaciju. Proizvedeno u Spaniji"

2. Fullface Symbol - 4.708,00 din

"U 4 velicine, postava je obnovljiva, antialergijska i moze se prati. Vizir otporan na ogrebotine. Podesivi otvori za ventilaciju. Proizvedeno u Spaniji"

Tekst je prepisan iz Metro kataloga.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1221 postova
  • Motocikl: BMW sekta

Ja nosim ovu fullface vec jedno godinu dana.Kaciga je inace prosle godine bila oko 6500dinara(bar u Valjevu).Mnogo je bucna, zuji vam u usima posle jedno dva sata voznje.Propusta vodu kod kise na gornjoj strani vizira. Ventilacija se i ne oseca kod velikih vrucina ali zato mnogo propusta vazduha oko brade pa tu ne moze da pomogne ni windstoper za grlo i lice(kupio sam sve da bih se zastitio od vetra). Ipak za te pare i za voznju do 80km/h sasvim zadovoljavajuca normalno ako ne pada kisa.

• Svrati ponekad, 334 postova
  • Motocikl: power of dreams

E da.... juce sam svratio do metro-a i naletim na ovu akciju. Nikad nisam ranije cuo za ovu marku kaciga, ali kada nesto ne poznajes onda se rukovodis starom dobrom poslovicom "cena diktira kvalitet"... Na etiketi pise "made in Spain", sad 'bem li ga dal' lazu ili ne...

• Drug član, 1334 postova
  • Motocikl: GSA

To su udarili popust da bi skuterasi kupili kacige da se brane od policije.A probao sam neke SHIRO i sluze samo u tu svrhu, da ti ne pisu kaznu.Ne kupuje se motooprema u Metrou.  ;)

• U prolazu, 91 postova
To su udarili popust da bi skuterasi kupili kacige da se brane od policije.A probao sam neke SHIRO i sluze samo u tu svrhu, da ti ne pisu kaznu.Ne kupuje se motooprema u Metrou

Pa bolje i SHIRO, ako ljudi nemaju lovu za nesto bolje, nego one gradjevinske i raznorazni plastikaneri od kineza.  ;)

Ja nosim ovu fullface vec jedno godinu dana.Kaciga je inace prosle godine bila oko 6500dinara(bar u Valjevu).

A koliko vidim mogla je da se kupi jos na nekim mestima, a ne samo u Metrou.  ;)

Slazem se ja da ovo nije kvalitetna oprema, ali napisa covek da nije losa do 80 km/h. Ima li jos neko iskustva sa ovim kacigama?

• Braćala..., 2179 postova
  • Motocikl: Honda CB750F 1981

Sve je to ok, i logika bolje išta nego ništa ali moje čvrsto uverenje je da je kaciga poslednja stvar na kojoj treba štedeti.

Na  4.708,00 din za Fullface Symbol uvek može da se prištedi/zaradi/uzajmi još 3-4000 din

i kupi neka agv ili mds kaciga i da se koliko toliko vozi na miru

• Svrati ponekad, 392 postova
  • Motocikl: Prodat, do daljeg cetiri tocka :(

Pa bolje sigurno nego gola glava, ali koliko služi svrsi kad zatreba... :-\

Ima ECE 22.05 homologaciju pa bi trebalo da sluzi svrsi za nedaj boze. Slazem se sa Pekijem da ipak za nesto vise para moze da se uzme i malo kvalitetnija kaciga.

Veruje te mi da ja ne bih ni probao koliko koja sluzi svrsi pa makar da kosta i 800evra.Za te pare stvarno vredi.Sve ovo do 100 evra nista znacajni nije bolje sem da su to brend imena, a i oni rade jeftinije kacige za siroke narodne mase pa ne znaci da su duplo bolje u toj klasi  i ako kostaju duplo vise.  Da li stvarno i daju duplo bolji kvalitet za te pare ili placate duplo zato sto su Brend.

Ja nosim ovu fullface vec jedno godinu dana.Kaciga je inace prosle godine bila oko 6500dinara(bar u Valjevu).Mnogo je bucna, zuji vam u usima posle jedno dva sata voznje.Propusta vodu kod kise na gornjoj strani vizira. Ventilacija se i ne oseca kod velikih vrucina ali zato mnogo propusta vazduha oko brade pa tu ne moze da pomogne ni windstoper za grlo i lice(kupio sam sve da bih se zastitio od vetra). Ipak za te pare i za voznju do 80km/h sasvim zadovoljavajuca normalno ako ne pada kisa.

Veruje te mi da ja ne bih ni probao koliko koja sluzi svrsi pa makar da kosta i 800evra.Za te pare stvarno vredi.Sve ovo do 100 evra nista znacajni nije bolje sem da su to brend imena, a i oni rade jeftinije kacige za siroke narodne mase pa ne znaci da su duplo bolje u toj klasi  i ako kostaju duplo vise.  Da li stvarno i daju duplo bolji kvalitet za te pare ili placate duplo zato sto su Brend.

Ova priča uopšte nema veze sa brendovima i palaćanjem za iste.

Pričamo o tome da li shiro kaciga valja za neke pare.

Iz tvog posta se vidi da kaciga leti greje, zimi hladi a pri tom i pušta vodu kad pada kiša.

Šta je tu dobro za pare koje si platio ne znam, ali opet "tvoja roba tvoj dućan"

• Zainteresovan, 642 postova
  • Motocikl: Honda CBR 954

Ove kacige

Pa bolje sigurno nego gola glava, ali koliko služi svrsi kad zatreba... :-\

Ima ECE 22.05 homologaciju pa bi trebalo da sluzi svrsi za nedaj boze. Slazem se sa Pekijem da ipak za nesto vise para moze da se uzme i malo kvalitetnija kaciga.

Tako je prosle su atest..

Imao sam ponudu da ih ubacim u radnju ali nisam.. Bucne jesu, za vece motore nikako ih ne preporucujem. Mozda za skutere od 50ccm.. :-\

Rekao sam da kacigi ventilacija lose radi leti a ne da greje, i zimu nisam spominjao u opste nego da duva oko brade,ja je zimi nisam probao. Ovde se spominju druge kacige za nekih 4000 vise sto je skoro duplo a mislim da nisu duplo kvalitetnije od Shiro. Da ne bi bilo zabune probao sam takodje neke od njih doduse mnogo manje vremena nego Shiro, ali ako mi je to mana ja se unapred izvinjavam. Za kisu si u pravu pusta na gornjoj strani vizira.

Sve kacige su dobre kad ih voziš na +20, po suvom 50 na sat i nikad ne padneš  ;)

Ja sam zimus vozio od Lapova do Beograda u full opremi i sa luisovom podkapom o 1 euro. (mislio sam šta će mi taj windstoper podkapa kad imam i maramu). Epilog...otkinuo sam se od zime od glave do pete i sutra dan su me glava i sinusi rasturili.

Naravoučenije...svaki dinar uložen u opremu se 100 struko isplati

Naravoučenije...svaki dinar uložen u opremu se 100 struko isplati

Potpuno se slazem, al ja prosle godine veruj mi nisam mogao da se isprsim za nesto bolje, morao sam se zadovoljiti sa Shiro.Al ove godine skupljam vredno kao mrav i nadam se necem mnogo boljem. Doduse i vozio sam Kee Way speed 150 pa i nisam osecao slabosti ali cim sam seo na nesto jace i brze uvideo sam jako dobro sve sto si ti naveo i napisao.

• Drug član, 2110 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N

Ja ne znam dal' se ovde generalno radi o misljenju o Shiro kacigama kao marki ili kao modelu posebno. Te kacige na snizenju su namenjene vozacima skutera (koji su takodje na snizenju ;D) i "rade ono za sta su placene". Moj cale vec par godina nosi Shiro integralku, ali neku karbon kevlar varijantu (ne znam oznaku napamet) koja osim etikete proizvodjaca nema nista zajednicko sa ovim sto se prodaju u Metrou. Ali zato i kosta.

Pa nemozete ni zbog najjeftinijeg Agv reci da su sve njihove kacige lose, uvek vazi zlatno pravilo- koliko para, toliko muzike!

Pre jedno 15-20 dana sam overio asfalt sa strane sa Shiro fullface, malo sam izgrebao vizir,glava je opstala bez posledica a kaciga spolja dosta dobro deluje i dalje.

• Ne silazi, 5815 postova
  • Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24

Ja u Metrou na novosadskom putu pre neki dan videh samo neke plastične Shiro noše, gde su im ostali modeli?

• Aktivirao se na času, 3277 postova
  • Motocikl: 1 Litar Honde

SVAKA full-face kaca je bolja od BILO KAKVE kombinacije zidarskih, biciklistickih i all-round Kineskih kaciga-look-alike-kaciga od 400-2000din. I pre bih nju nosio nego neke jet-kljunove od vishe stotina Evrova... kako god

• Svrati ponekad, 375 postova

SVAKA full-face kaca je bolja od BILO KAKVE kombinacije zidarskih, biciklistickih i all-round Kineskih kaciga-look-alike-kaciga od 400-2000din. I pre bih nju nosio nego neke jet-kljunove od vishe stotina Evrova... kako god

naravno!ispravan stav!samo sto sam za kombinaciju za laganu gradsku voznju na 35c vise za varijantu kvalitetne jet kacige..sory za off o shiro modelima..a ionako smo vec nekoliko puta potezali ovu temu...pozz dex ;)

• U prolazu, 5 postova

1.Jet Shiro SH-40 AIR - 3.528,00 din

2. Fullface Symbol - 4.708,00 din

....................................................

moje licno misljenje je da ako vec vozim motor,pa koji god bio,

da ne stavljam ``bilo sta`` na glavu - eto tako ja dozivljavam ovu METRO akciju!!!

• Svakom po zasluzi, 12421 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Prošle nedelje kupio moj drugar baš tu Shiro Jet kacigu, sa spuštajućim vizirom.

Odmah sam je "natak'o" na glavu ;D da vidim kakvi su utisci i provozao jedan krug (na skuteru) sa njom.

Kaciga dobro stoji, malo je i dublja nego što bi trebalo, ima dobru zvučnu izolaciju - poklopce za uši (koji se mogu skinuti-na čičak) ali ima veliku manu što se tiče strujanja vazduha ispod spuštenog vizira...već na 50 km/h toliko je vrtloženje vazduha koje ide direktno u oči, (obrva mi igra koliko duva :D ) da je nemoguće voziti bez dobrih naočara.

• Zainteresovan, 558 postova
  • Motocikl: Moto Guzzi Nevada 750 '97, Honda CB750C '82

Ja imam Shiro SH-50 i bas sam bio zadovoljan dok sam vozio copericu i 125icu,znaci do 110km/h extra ,sve posle toga kida glavu  :D

Ipak sam za novi bajk morao da pazarim i novu full face kacigu

• U prolazu, 77 postova
  • Motocikl: HONDA CBR 600 F2

Trenutno u Metrou imate SHIRO kacige model je Simbol II i kostaju oko 5300 din.

Ja sam uzeo jednu u mat verziji i za te pare dobijate sasvim solidnu kacigu,

na kraju krajeva pa nije to SHOEI ili NOLAN doduse one imaju i svoju cenu,

koja je opet od 3 puta pa do 10 puta veca od ove SHIRO.

Ljudi pa kod ovih drugih kaciga samo vizir kosta koliko cela SHIRO kaciga.

Uglavnom je sve koliko para toliko muzike,

ali opet ja sam zadovoljan sta sam dobio za te pare!

Pozdrav!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja