Mindžake Merava 240 Napisano Decembar 17, 2019 Svrati ponekad, 259 postova Prijavi odgovor kao problematičan On 12/11/2019 at 6:43 PM, ktm600 said: preporuka za gume mitas e08 Iako se tema manje-više pretvorila u diskusiju o "Mitas E-08" za i protiv,u skladu sa tim ću napišem i svoje iskustvo o pomenutoj gumi. Sadašnji motor sam kupio sa M.08 i vozio sa njom 2500-3000km.Pre par meseci sam je zamenio novom Heidenau K-60 koja je bar 5x bolja guma.Govorim o zadnjom 130/80-18.Mitas se ne troši uopšte,ali po mokrom asfaltu-kao po ledu.Dosta puta proklizavala i na suvom betonu.Guma je po meni 100% za asfalt i silazak na neki ne asfaltiran put je kao i sa svakom gumom "lubenicom". Ako već nisi poručio gumu ili ako moćeš da je zameniš-uradi ti i uzmi npr. Mitas E07,E09,K-60,TKC-80... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cr4zyzola 860 Napisano Decembar 17, 2019 46, 619 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 7 sati, ThePainkiller je napisao: Ja sam Mitaske imao 2012. na motoru, a tada su bile stare 3 godine i klizale su haos. Na jednom VFR-u sam imao Dunlop gume iz 1998. godine (da, dobro sam napisao godinu ) i izgledale su i vozile su se bez ikakvih problema, nijednom nisu proklizale ni na mokrom, ni u krivini nisam osetio da guma ijednog trenutka popusti grip... Hoću da kažem, da starost gume kod Mitasa i ne igra neku bitnu ulogu, one su loše pa loše... uzeo dunlop iz pracenja moto-gp gde kazu da na kraju svog zivotnog veka dakle kada je skoro istrosena i za zamenu pruza najvise od svih ostalih bridzston miselin ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5594 Napisano Decembar 17, 2019 Drug član, 2509 postova Lokacija: Subotica Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, el classico said: Te felge su eloksirane. Skida se samo mehanički, znači fini brusni papir i udri. Ja bih obavezno poskida žbice. Vozim motor, nisam bajker. to sam i mislio mehanicki da zgulim, al na sta ce onda liciti i sta dalje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5594 Napisano Decembar 17, 2019 Drug član, 2509 postova Lokacija: Subotica Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET Prijavi odgovor kao problematičan Znaci izbor se sveo na k60 ili tkc80 a ono cemo otkazati nadam se Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1064 Napisano Decembar 17, 2019 Drug član, 1082 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure Prijavi odgovor kao problematičan Ako uspeš da otkazes gume onda preporucujem k60 iako vozim tkc TKC je po meni bolja guma u svim uslovima ali imam manu brzog trosenja. Ja vozim jako lagamo i sam, i mislim da zadnja nece sastaviti vise od 4.000km. Prednja mislim da ce izgurati skoro duplo sto i nije lose, ali napominjem da vozim lagano i defanzivno. Posto si napisao da planiras da dosta putuješ onda je k60 mozda bolji izbor. Traju duplo duze najmanje, posebno ako se vozi opterecen motor na autoputu i sl. a prilično su sposobne i za offroad. Najveća mana kod njih je buka prednjeg tocka koja je preko 80km/h bas jako izrazena, a i nisu vise tako jeftine kao sto su nekad bile 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6083 Napisano Decembar 17, 2019 Drug član, 4158 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Anake wild ili tkc80Vozim motor, nisam bajker. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ktm600 222 Napisano Decembar 18, 2019 Svrati ponekad, 299 postova Lokacija: Doboj Motocikl: Honda Hornet 900 Prijavi odgovor kao problematičan za translap najbolje.metzeler tourance Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5594 Napisano Decembar 18, 2019 Drug član, 2509 postova Lokacija: Subotica Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET Prijavi odgovor kao problematičan Bolje da sam naziv teme stavio koje gume su najbolje za transalpa 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5594 Napisano Decembar 29, 2019 Drug član, 2509 postova Lokacija: Subotica Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET Prijavi odgovor kao problematičan Skinuo rezevoar danas i odneo zajedno sa ostalim plastikama na gitovanje pa na farbanje 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brdy 2099 Napisano Januar 4, 2020 Ja sam FAP mašina, 755 postova Lokacija: Leskovac, Srbija Motocikl: apn 6 i Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Ima jedna prosta stvar koju mi je jedan drug farbar otkrio. Prvo sam mislio da me zajebava. Kod ovakvih ostecenja i ulubljenja, najlakse i najprostije resenje je da se u reservoar naspe kukuruz onda se doda topla voda i zatvori. Послато са Mi A2 Lite помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6083 Napisano Januar 4, 2020 Drug član, 4158 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Topla ili vrela voda???Vozim motor, nisam bajker. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7790 Napisano Januar 4, 2020 Drug član, 2962 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Jednom sam se zajebao, pa u farove nasuo pirinac da ih operem sa unutrasnje strane i vise nikad. Okotio se dok nisam sve povadio, tako da ja to ne bi radio ni u rezervoar. Vidjao sam da ubacuju unutrasnju gumu pa je pumpaju i tako ispravljaju udubljenja. Послато са Redmi 4X помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5594 Napisano Januar 4, 2020 Drug član, 2509 postova Lokacija: Subotica Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je bilo jos vece udublienje, al je ispravljeno pomocu pajsera. Ovo za pirinac nikad nisam cuo al ne bih ni probavao. Vrlo verovatno da ce zalepiti po koji negde pa posle to provuce kroz gorivo i.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7790 Napisano Januar 4, 2020 Drug član, 2962 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ma de pirinac u rezervoar to za farove ali mislim da bi i kukuruz zapeo negdje u ivice i ostao tamo i onda ga gadno iscupati.To je tesko ispraviti bez odgovarajuceg alata, jedino dobar limar ili maser auta. Послато са Redmi 4X помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NoX2SR 520 Napisano Januar 9, 2020 Svrati ponekad, 353 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Piaggio Free (sa dusom zmaja), Yamaha XVS 650 Drag Star Prijavi odgovor kao problematičan Bilo je vec negde snimaka ovde na forumu kako se pegla rezervoar sa unutrasnjom gumom. Lepa fora. Ima i onih kontra cekica sa magnetom i drskom sto klizi preko neke osovine. I to je dobar fazon za ispravku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5594 Napisano Januar 29, 2020 Drug član, 2509 postova Lokacija: Subotica Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET Prijavi odgovor kao problematičan Dok se ceka farbar, radi se na ostalim sitnicama. A takodje mi je i stigla zadnja maglenka U cetvrtak idem kod sashe u NS, po gume, disk, plocice... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5594 Napisano Februar 3, 2020 Drug član, 2509 postova Lokacija: Subotica Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET Prijavi odgovor kao problematičan Skinuo tockove, stari lanac, lancanik. Sutra nosim tockove da se zamene gume, pa kad se vratim menjam disk prednji i plocice i zadnji lancanik. pre svega probao kofer kako sija u mraku, probao i far sa novom led sijalicom, ubija kako sija... jos kad stavim dodatne maglenke, lele samo cika da virne poredjenje starog i novog Montiran novi Pitanje za cika @Arakis, gde se sad ovde "popravlja" prekidac za N (neutral) sto smo pricali jos kad smo ga uzeli? i nove cipele spakovane i spremne Jos se za farbanje razmisljam kako da bude, srebrn ce biti sigurno, samo da li ce biti sencen ili linijom. samo ce moj biti spreda srebrn a zada crn varijata 1 varijanta 2 vise mi se svidja varijanta 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lestra 2359 Napisano Februar 3, 2020 Zainteresovan, 627 postova Lokacija: Bg-Ar Motocikl: Africa Twin CRF1000L Prijavi odgovor kao problematičan Prva kombinacija i tockovi kao na gs-u,crno sivi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5594 Napisano Februar 3, 2020 Drug član, 2509 postova Lokacija: Subotica Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET Prijavi odgovor kao problematičan Tockovi su planirani za sredjivanje sledece zime, velik mi to trosak sad. Al bice zlatni u svakom slucaju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6083 Napisano Februar 7, 2020 Drug član, 4158 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Nije dobro kad je ovdi posno. Vozim motor, nisam bajker. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6083 Napisano Februar 7, 2020 Drug član, 4158 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Tockovi su planirani za sredjivanje sledece zime, velik mi to trosak sad. Al bice zlatni u svakom slucaju Mudar izbor.Vozim motor, nisam bajker. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5594 Napisano Februar 7, 2020 Drug član, 2509 postova Lokacija: Subotica Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET Prijavi odgovor kao problematičan Bacicu malo ulja. Elem, danas skinuo rep, i stari lancanik napokon. Obliznula matica i ubih se dok nisam skinuo. U potrazi sam za ovim sarafom Razlika izmedju starog i novog diska I nove plocice Stari i novi ostao bez repa I ismirglao ga da i njega preduva ostali delovi su vec ufarbani, jos samo ovog da sredi, sutra idem po sve delove sa farbanja :))) 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zszoltan 6 Napisano Februar 7, 2020 U prolazu, 18 postova Lokacija: Totovo Selo,Severna Vojvodina Motocikl: Honda silverwing fjs 600 Prijavi odgovor kao problematičan @drmilan_ poslao sam ti privatnu poruku Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5594 Napisano Februar 8, 2020 Drug član, 2509 postova Lokacija: Subotica Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET Prijavi odgovor kao problematičan Stigli delovi sa farbanja, ostavicu ih par dana da se dobro osuse pa na izradi nalepnica kranji cilj je ovo a i vizir sam uduvao sprejem za zatamnjivanje stop svetla, da vidim na sta ce to da lici 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brdy 2099 Napisano Februar 8, 2020 Ja sam FAP mašina, 755 postova Lokacija: Leskovac, Srbija Motocikl: apn 6 i Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Dobro sto si promenio boju nema lepse kombinacije.Послато са Mi A2 Lite помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...