dado_bojanic 17 Napisano Novembar 22, 2019 U prolazu, 41 postova Lokacija: Sremski Karlovci Motocikl: Yamaha Virago 535 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav drugari, imam jedan problemcic. Nigde ne mogu da nadjem ovaj deo koji na sebi ima oznaku zener diode i oznaku slovnu IIIB-02. Ona je izgorela kod kolege kome se ujedno i zapalila instalacija na coperu.e znam ni šta joj je svrha. Ako bih znao ime dela kako da tražim ili bar oznaku neke zamenske zener diode bilo bi lakše za pretragu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Novembar 22, 2019 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Pošto si u Karlovcima, kad budeš dolazio u Novi Sad, idi u ulicu Braće Ribnikar 15, lokal 8. Prodavnica se zove "Sprint Elektronika ". Ne znam dal imaju ovo, al drže Elektroniku pa ih možeš pitati, ako nemaju oni, možda te mogu uputiti . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dado_bojanic 17 Napisano Novembar 22, 2019 U prolazu, 41 postova Lokacija: Sremski Karlovci Motocikl: Yamaha Virago 535 Prijavi odgovor kao problematičan Ma znam de je sprint,radije idem u orbit, problem je što ne znam vrednosti te zener diode i ne znam čemu sluzi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3052 Napisano Novembar 22, 2019 8-bit, 1878 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ta oznaka nije za zener diodu. Verovatno je u pitanju dioda neutral prekidača. Isprati žice, jedan kraj treba da ide na starter rele, a drugi na indikator brzine. Ako je to u pitanju motor bi trebao da upali sa stisnutim kvačilom i bez te diode. U tom slučaju za zamenu može bilo koja ispravljačka dioda od 3A (1N5408) ili recimo grec od 30A, on ima kleme za auto papučice, pa iskoristiš samo dva kontakta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dado_bojanic 17 Napisano Novembar 22, 2019 U prolazu, 41 postova Lokacija: Sremski Karlovci Motocikl: Yamaha Virago 535 Prijavi odgovor kao problematičan Motor nema paljenje preko kvacila. Takodje nije povezan sa nozicom ali privericu čim svratim kod kolege. Ja sam razmišljao da tu stavim 1N5401 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Novembar 22, 2019 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Ispravljačka dioda. Rectifier Diode for Xingyue XY260T-4 Scooter IIIB-02 half-wave WWW.EBAY.COM This will not replace the larger unit and vice-versa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1027 Napisano Novembar 22, 2019 Drug član, 1068 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, Yamaha TMax 500, Qingqi qm 200 Prijavi odgovor kao problematičan I ja sam naleteo na tu diodu na mom kineskom coperu kada sam ga kupusao pa sam istrazivao sta je i došao do podatka da je to dioda za neutral. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3052 Napisano Novembar 22, 2019 8-bit, 1878 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, dado_bojanic je napisao: Motor nema paljenje preko kvacila. Takodje nije povezan sa nozicom ali privericu čim svratim kod kolege. Ja sam razmišljao da tu stavim 1N5401 Nisi razumeo, ne pali na kvačilo, nego prekidač kvačila bajpasuje ovu diodu neutrala, pa možeš da upališ - na taster gde se inače pali. Može 1N5401. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dado_bojanic 17 Napisano Novembar 22, 2019 U prolazu, 41 postova Lokacija: Sremski Karlovci Motocikl: Yamaha Virago 535 Prijavi odgovor kao problematičan Razumem ja da se ne pali preko kvacila, ono što sam hteo reci je da nema potrebe da se kvačilo stisne da bi se motor upalio. Uzimam danas 1N5401 i stavljam, a onda se bacam na zamenu izgorelih zica, stavljanje osigurača koje ovaj motor nema i to je to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slave74 5841 Napisano Novembar 22, 2019 Drug član, 1370 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan Nazovi ovog lika, pre su uvozili Kineske motore, ima brdo novih delova. 063283131 NBG Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dado_bojanic 17 Napisano Novembar 24, 2019 U prolazu, 41 postova Lokacija: Sremski Karlovci Motocikl: Yamaha Virago 535 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Slave sutra zovem. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...