ledeni 14 Napisano Maj 17, 2008 Svrati ponekad, 171 postova Prijavi odgovor kao problematičan dali neko od vas moze da objasni sta dobijemo sa tim kad stavimo na naseg ljubimca otvoreni auspuh dali to ljudi rade samo zbog zvuka ili motor iipak dobije kojeg konja prvenstveno m islim na r- motore Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bob 0 Napisano Maj 17, 2008 U prolazu, 10 postova Lokacija: Bijeljina Prijavi odgovor kao problematičan Da ti kazem ledeni, sta dobijes kad stavis otvoreni auspuh?Ja sam na svoju hondu cbr 900 rr stavio prije 2 mjeseca potpuno otvoreni Skorpion i da ne lazem zvuk je stvarno dobar, a skinuo sam njegov serijski.Kada je imao serijski top radio je kao "svicerski sat", a sad mi "mrsi" na 7-8 hiljada obrtaja i stuca na "leru".Izbio mi je iz dzepa neki 200 eura sto sam ga vozao po majstorima i opet problemi i plus sto sam njega platio 100 eura. I kad jednom popi... skinucu ga i isjeckati u sitne komade i vratiti serijski.Je... ti i zvuk kad me toliko kosta.Poz >:(drav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boki-KG 92 Napisano Maj 17, 2008 Banned, 993 postova Lokacija: kg Motocikl: zx7r Prijavi odgovor kao problematičan Pretpostavljam da nisi kupio auspuh bash za tvoj motor? Ili imash jako losheg mehanichara Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laki 6 Napisano Maj 17, 2008 Zainteresovan, 557 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: yamaha r1 Prijavi odgovor kao problematičan ja sam se naslusao tih prica o otvorenom auspuhu da nece raditi dobro na leru da se gasi,da ce jos gore da mi ide motor i jos dosta toga,pre 15 dana sam ugradio otvoreni auspuh i nema nikakve probleme ni na leru ni u voznji,jedino sto se jako cuje ali ja sam stavio db kiler i resio stvar,ineca motor mi ide bolje nego pre cak mi je i manje potrosio na 100km nego sa standardnim auspuhom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Maj 17, 2008 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan i ja sam kod mene uradio 4u1 i stavio otvoren lonac takodje koji sam sam napravio i nemam tih problema,radi ok i ide ok. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Najzli 173 Napisano Maj 17, 2008 Drug član, 1193 postova Lokacija: Bg Motocikl: Africa CRF1000L Prijavi odgovor kao problematičan Kreneš logično... Šta se dobija stavljanjem otvorenog auspuha? Zvuk definitivno, i možda lagana promena performansi koju teško da običan vozač može da primeti. Promena se može osetiti ukoliko se određena ruta ponavlja i vrše se precizna merenja, ili se vozilo stavi na Dyno mašinu. Trkačka rutina, rekao bih. Na ulici, auspuh je samo šminka, i to dobra. Kod mene brunda Akrapović i mašina je V4, stvarno dobar zvuk. Slušao sam, ipak, logičnije priče od poboljšanih performansi usled promene lonca. Generalno, lonci na auspuhu ne služe da zaustavljaju protok nego da utišaju buku i ohlade gasove, tako da svaljajući protočni lonac, ne dobijaš mnogo sem na visokim obrtajima. Promenom vazdušnog filtera i doštelavanjem smeše ili još bolje promenom dizni kod karubarotskih agregata ili fino podešavanje ubrizgavanja i smeše preko kompjutera ,"chip tuning", mogu znatno da poboljšaju performanse. Eno vidi šta je Bob napisao, ipak utiče na performanse Laki ne zameri, ali može se desiti da si upravo laganije vozio jer ti se motor jače čuje, pa odatle manja potrošnja. Ni meni Akrap ne pravi bilo kakve probleme. Pravi komšiluku. Auspuh je šminka, ali i kod žene prvo primetiš šminku, pa se tek posle ljubite. najzli Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laki 6 Napisano Maj 17, 2008 Zainteresovan, 557 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: yamaha r1 Prijavi odgovor kao problematičan kao sto sam rekao ugradio sam db kiler tako da se necuje nista vise od fabrickog,a laganije nisam vozio sigurno od kad sam stavio supermoto tockove bas ga cepam cak sam ga ovih dana preterao u brzoj voznji bas zbog toga da vidim koliko moze da ide sa ovim otvorenim izduvom i ide bolje.Jedino sto sam uradio malo sam smanjio protok vazduha na karburator Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bob 0 Napisano Maj 17, 2008 U prolazu, 10 postova Lokacija: Bijeljina Prijavi odgovor kao problematičan link=topic=19062.msg249074#msg249074 date=1211046529] Pretpostavljam da nisi kupio auspuh bash za tvoj motor? Ili imash jako losheg mehanichara Za tvoju informaciju Boki, auspuh je bas za cbr 900 rr, jer sam samo odvrnuo tri sarafa i postavio drugi i ponovo ih zavrnuo(nije bilo nikakvih prepravki i varenja).A majstor je ovlasteni serviser za kawasaki, yamahu, hondu.A tjerao sam i kod drugog koji je ispricao istu pricu kao i prvi, a ne znaju se i oko 100 km su jedan od drugog. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boki-KG 92 Napisano Maj 18, 2008 Banned, 993 postova Lokacija: kg Motocikl: zx7r Prijavi odgovor kao problematičan link=topic=19062.msg249074#msg249074 date=1211046529] Pretpostavljam da nisi kupio auspuh bash za tvoj motor? Ili imash jako losheg mehanichara Za tvoju informaciju Boki, auspuh je bas za cbr 900 rr, jer sam samo odvrnuo tri sarafa i postavio drugi i ponovo ih zavrnuo(nije bilo nikakvih prepravki i varenja).A majstor je ovlasteni serviser za kawasaki, yamahu, hondu.A tjerao sam i kod drugog koji je ispricao istu pricu kao i prvi, a ne znaju se i oko 100 km su jedan od drugog. Ja znam bar 100 ljudi koji su stavili aftermarket top i niko nije imao takvih problema. Naravno ako je top za odredjeni model. To shto je legao na ista 3 shrafa ne mora da znachi da je za tvoj model, izmedju ostalog. Ti si izuzetak koji potvrdjuje pravilo da nema pravila Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
littlesaam 1 Napisano Maj 18, 2008 U prolazu, 65 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Suzuki Vstrom 650 Prijavi odgovor kao problematičan ljudi lepo vam kaze Najzli nema neke logike menjati fabricki auspuh za otvoreni osim naravno zvuka za snagu motora moracete malo vise da se pomucite(filter za vazduh,vece dizne.....).zakon akcije i reakcije!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brutus 4 Napisano Maj 18, 2008 Svrati ponekad, 416 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Otvoreni top vuče još mnooogo toga... Ali je bilo već reči o tome... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Maj 19, 2008 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan ljudi klonite se ovlascenih servisera i njima slicnih jer se u svoj posao razumiju koliko i lekari opste prakse. sto se auspuha tice kod nekih motora promjene na izduvnom sistemu zahtjevaju podesavanje ubrizgavanja goriva, znam jer sam imao slicnih problema, previse otvoren auspuh moze bitno da poremeti rad motora, opet ponavljam samo kod nekih modela Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srkixt660 28 Napisano Jun 4, 2008 Zainteresovan, 651 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kreneš logično... Šta se dobija stavljanjem otvorenog auspuha? Zvuk definitivno, i možda lagana promena performansi koju teško da običan vozač može da primeti. Promena se može osetiti ukoliko se određena ruta ponavlja i vrše se precizna merenja, ili se vozilo stavi na Dyno mašinu. Trkačka rutina, rekao bih. Na ulici, auspuh je samo šminka, i to dobra. Kod mene brunda Akrapović i mašina je V4, stvarno dobar zvuk. Slušao sam, ipak, logičnije priče od poboljšanih performansi usled promene lonca. Generalno, lonci na auspuhu ne služe da zaustavljaju protok nego da utišaju buku i ohlade gasove, tako da svaljajući protočni lonac, ne dobijaš mnogo sem na visokim obrtajima. Promenom vazdušnog filtera i doštelavanjem smeše ili još bolje promenom dizni kod karubarotskih agregata ili fino podešavanje ubrizgavanja i smeše preko kompjutera ,"chip tuning", mogu znatno da poboljšaju performanse. Eno vidi šta je Bob napisao, ipak utiče na performanse Laki ne zameri, ali može se desiti da si upravo laganije vozio jer ti se motor jače čuje, pa odatle manja potrošnja. Ni meni Akrap ne pravi bilo kakve probleme. Pravi komšiluku. Auspuh je šminka, ali i kod žene prvo primetiš šminku, pa se tek posle ljubite. najzli Promenom lonca se menja i zvuk. Zvuk je longitudinalni talas i prilikom prenosenja longitudinalnih oscilacija dolazi do periodicnog zgusnjavanja i razredjenja cestica u nekom delu prostora, tj. dolazi do periodicne promene pritiska u sredini kroz koju se talas prenosi. Samim tim sto dolazi do promene pritiska, dolazi i do promene protoka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladamir 9 Napisano Jun 5, 2008 Zainteresovan, 953 postova Lokacija: Bliski Istok Prijavi odgovor kao problematičan Kreneš logično... Šta se dobija stavljanjem otvorenog auspuha? Zvuk definitivno, i možda lagana promena performansi koju teško da običan vozač može da primeti. Promena se može osetiti ukoliko se određena ruta ponavlja i vrše se precizna merenja, ili se vozilo stavi na Dyno mašinu. Trkačka rutina, rekao bih. Na ulici, auspuh je samo šminka, i to dobra. Kod mene brunda Akrapović i mašina je V4, stvarno dobar zvuk. Slušao sam, ipak, logičnije priče od poboljšanih performansi usled promene lonca. Generalno, lonci na auspuhu ne služe da zaustavljaju protok nego da utišaju buku i ohlade gasove, tako da svaljajući protočni lonac, ne dobijaš mnogo sem na visokim obrtajima. Promenom vazdušnog filtera i doštelavanjem smeše ili još bolje promenom dizni kod karubarotskih agregata ili fino podešavanje ubrizgavanja i smeše preko kompjutera ,"chip tuning", mogu znatno da poboljšaju performanse. Eno vidi šta je Bob napisao, ipak utiče na performanse Laki ne zameri, ali može se desiti da si upravo laganije vozio jer ti se motor jače čuje, pa odatle manja potrošnja. Ni meni Akrap ne pravi bilo kakve probleme. Pravi komšiluku. Auspuh je šminka, ali i kod žene prvo primetiš šminku, pa se tek posle ljubite. najzli Promenom lonca se menja i zvuk. Zvuk je longitudinalni talas i prilikom prenosenja longitudinalnih oscilacija dolazi do periodicnog zgusnjavanja i razredjenja cestica u nekom delu prostora, tj. dolazi do periodicne promene pritiska u sredini kroz koju se talas prenosi. Samim tim sto dolazi do promene pritiska, dolazi i do promene protoka. Amin Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
revolution 52 Napisano Jun 5, 2008 Drug član, 1261 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan nastavak Promenom protoka menja se i frekvencija zvuka. Neke frekvencije utiču na povećanje krvnog pritiska i rasta lučenja adrenalina, samim tim i naše telo reaguje čudno. Usled svega toga doboja se neverovatan poriv da se brzine menjaju sa medjugasom (što je naravno manje efikasno ali puni ego), i teraju čoveka na preticanje. Kako je u pitanju zarazna stvar, utiče i na vožnju i ponašanje drugih učesnika u saobraćaju, pa tako peglice i fiće pokušavaju da vas prestignu iako im je maksimalna brzina koliko i vaša u prvoj brzini. Jako je zanimljiva i pojava po ruralnim mestima, koju nazivaju PUKETANJE, što verovatno niko ne bi činio da nema otvoren auspuh, pošto žitelji dotičnog mesta a i šire u krugu od 300 metara ne bio čuli kako je jak njegov auspuf. Prilikom parkiranja dolazi do pojave madmaxovanja, odnosno završnice sa turiranjem ispred kafića. Kako ne bi mnogo porasli troškovi za Db, stanovnici Apsurdistana se dovijaju na razne načine, te pored originalnih Akrepa, Remusa i Termignonia, kupuju i polovnjake iz zapadnih zemalja, a bogami i kineske i dom,aće replike istih, na koje stavljaju značajne nalepnice. ;D 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
K_A_W_A 947 Napisano Jun 5, 2008 Drug član, 1187 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha FAZER 8 - Race Blue 2014 Prijavi odgovor kao problematičan E pa ovako, Posto sam definitivno odustao od firmiranih topova i davanja 500-600e, odlucim da moje prepravim. Cujem i vidim na drugarovoj R1 kako to radi i kako to ide i kazem mu da mi tako isto uradi. On mi to odradi za jedan dan, znaci motor mi je dobio brutalan zvuk, EXTRAAAA, a osetio sam ga i na gasu. Svi koji su culi kazu da je fenomenalan zvuk. Evo i Brutus je danas cuo, kaze da je super. JA sam vise nego przadovoljan, jer sam dobio ono za sta sam hteo da dam 500-600e. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pseudonim 147 Napisano Jul 20, 2008 Svrati ponekad, 131 postova Lokacija: Bg Motocikl: KTM 790 Adventure R, Honda CRF300L i ženina Yamaha TW125 :-) Prijavi odgovor kao problematičan Jedno pitanje u vezi otvorenog auspuha. Na SV650s 2000 stavio sam Leo Vince otvoreni auspuh sa db kilerom i zvuk je super itd, itd. Rad je stabilan ne mrsi itd. ALI potrosnja je prilicno porasla, mislim da je veca za oko 1,5 litar. Nisam prestelovao karburatori tj nisam nista dirao samo stavio auspuh. Da li se to moze nekako resiti (mislim na potrosnju), sta raditi - karburatori ili ...? Hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
g-tec 9 Napisano Jul 20, 2008 Svrati ponekad, 276 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: XT660R Prijavi odgovor kao problematičan Tebi se potrosnja povecala kao da si promenio diznu ,da ti ne vozis mozda malo zesce otkako si promenuo top, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pseudonim 147 Napisano Jul 20, 2008 Svrati ponekad, 131 postova Lokacija: Bg Motocikl: KTM 790 Adventure R, Honda CRF300L i ženina Yamaha TW125 :-) Prijavi odgovor kao problematičan Moguce je i uglavnom sam po gradu vozio od kada zamenjen top. Ali ipak mislim da trosi vise. Generalno da li zamena topa moze toliko da utice na potrosnju? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
g-tec 9 Napisano Jul 20, 2008 Svrati ponekad, 276 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: XT660R Prijavi odgovor kao problematičan Ako ga vozis pod istim uslovima ne bi trebalo da se poveca potrosnja(ili malo ali neznatno).Kod nekih motora znatno varira potrosnja izmedju grada i otvorenog puta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pseudonim 147 Napisano Jul 20, 2008 Svrati ponekad, 131 postova Lokacija: Bg Motocikl: KTM 790 Adventure R, Honda CRF300L i ženina Yamaha TW125 :-) Prijavi odgovor kao problematičan SV-a imam tek 20 dana napravio sam oko 2000 km ali uglavnom na duzim putovanja tako da su se moja merenja temeljila na tome. I ova sadasnja merenja potrosnje su bila "odokativna", probacu bas precino da izmerim da bi znao na cemu sam. Hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pseudonim 147 Napisano Avgust 10, 2008 Svrati ponekad, 131 postova Lokacija: Bg Motocikl: KTM 790 Adventure R, Honda CRF300L i ženina Yamaha TW125 :-) Prijavi odgovor kao problematičan Sve je u redu sa potrosnjom. Mereno u kombinovanoj voznji: 70% van grada i 30% grad - potrosnja 5,5 litara. Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Invisible 0 Napisano Avgust 10, 2008 U prolazu, 21 postova Lokacija: Risan Prijavi odgovor kao problematičan dali neko od vas moze da objasni sta dobijemo sa tim kad stavimo na naseg ljubimca otvoreni auspuh dali to ljudi rade samo zbog zvuka ili motor iipak dobije kojeg konja prvenstveno m islim na r- motore drugari vecina vas je skrenula sa teme odje je prica o montazi otvorenog auspuha na R modelima tako sto vecina r modela posjeduje ventil na izduvnoj grani koji odrzava podpritisak i odradjuje posao a auspuh je tu samo kao prigusivac , to sto neko kaze da je stavio otvoren auspuha na r-a pa mu ide bolje .... cuje se definitivno, bolje dize adrenalin, ali da ide bolje iskreno nevjerujem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...