BaneVuk58 8102 Napisano Octobar 24, 2019 Solo Rider, 3140 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Evo stiglo.E sad malo podeljena osećanja. Definitivno pod blicem i IR radi posao. Znači neka noćna varijanta.Bez toga preko dana vidljivo ali nije u upotrebi IR ili blic.Izgleda kao zaprljana tablica Skida se lako vodom. Na noćnoj slici se vidi kako je prskalo po "okolini". Pa sad ko voli nek' izvoli. Meni će naći neku drugu primenu. Pozdrav Послато са LG-H870 помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milos-v 2450 Napisano Octobar 24, 2019 Zainteresovan, 947 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Cbf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan A sad bez zezanja,da li si stvarno ocekivao da ce providni sprej da onemoguci kameru da vidi tablicu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8102 Napisano Octobar 24, 2019 Solo Rider, 3140 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan A sad bez zezanja,da li si stvarno ocekivao da ce providni sprej da onemoguci kameru da vidi tablicu?Zarad teme poručih. Primenu će u svakom slučaju nači, u krajnjoj liniji kaciga ima sa se vidi iz aviona Послато са LG-H870 помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saillor 68 Napisano Octobar 25, 2019 Svrati ponekad, 130 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan On 11.10.2019. at 1:49, ZoraNS je napisao: Neee, ograničenje dobijaš samo za kategoriju u kojoj si napravio prekršaj. Dozvola fizički ostaje kod tebe. Srećniče jedan, vidi se da nisi dosad bio kažnjavan.... Ne uzimaju dozvolu ali ne možeš da upravlja ni jednom kategorijom vozila kada imaš zabranu u Srbiji. Verujte mi jer sam svež sa polaganjem za A kategoriju. Bilo i to pitanje na testu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7659 Napisano Octobar 25, 2019 Drug član, 2934 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan To nema ni u Pizdicima, prekrsaj sevezuje za kategoriju vozila kojom se upravlja. Ako napravim prekrsaj s motorom ispada da dobijam zabranu i za autobus, a recimo to mi profesija i od toga zivim, to jednostavno ne smije biti. Ako su stvarno i tu glupost uveli fakat je da se ide odavde, odma Послато са Redmi 4X помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saillor 68 Napisano Octobar 25, 2019 Svrati ponekad, 130 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Takođe, ništa što ima registracioni tablicu ne sme na biciklističku stazu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zuba87 6721 Napisano Octobar 25, 2019 Drug član, 1652 postova Prijavi odgovor kao problematičan Колико се сећам, мопед сме на бициклистичку стазу (полагао сам пре 2-3 године)? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Prašinar 529 Napisano Octobar 25, 2019 Svrati ponekad, 161 postova Lokacija: Srbija Motocikl: Ktm exc-r 450 Prijavi odgovor kao problematičan Biciklisticka traka je namenjena za voznju bicikala,mopeda i lakih tricikala a biciklisticka staza je samo za bajseve,ima razlike. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZoraNS 5542 Napisano Octobar 25, 2019 Drug član, 796 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: MT-09 Tracer Prijavi odgovor kao problematičan Pre 14 sati, saillor je napisao: Ne uzimaju dozvolu ali ne možeš da upravlja ni jednom kategorijom vozila kada imaš zabranu u Srbiji. Verujte mi jer sam svež sa polaganjem za A kategoriju. Bilo i to pitanje na testu. Ne mogu da tvrdim ako si to imao na testu, ali ja imam iskustva u praksi od pre par meseci. Imao sam prekršaj pri vožnji auta i dobio ograničenje 30 dana na B kategoriju. Odmah sam dobio informaciju od sudije za prektšaje da mogu da vozim motor bez ograničenja. Znam za taj propis i od ranije pa ovo može biti ili nešto novo ili da se odnosi na neke "specijalne" prekršaje tipa alkohol, nasilnička vožnja, prekršaj sa težim posledicama i slično. Pitaću baš saobraćajce u prolazu iako ni oni nisu u potpunosti upućeni u sve propise (provereno - znaju 10-15 glavnih, a masu nemaju pojma...) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZoraNS 5542 Napisano Octobar 25, 2019 Drug član, 796 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: MT-09 Tracer Prijavi odgovor kao problematičan Pre 13 sati, Bigor je napisao: To nema ni u Pizdicima, prekrsaj sevezuje za kategoriju vozila kojom se upravlja. Ako napravim prekrsaj s motorom ispada da dobijam zabranu i za autobus, a recimo to mi profesija i od toga zivim, to jednostavno ne smije biti. Ako su stvarno i tu glupost uveli fakat je da se ide odavde, odma Slažem se sa svim, ali to ti kod nas jako zavisi koji autobus voziš. Ako voziš autobus sa "tapšačima" na mitinge po Srbiji onda ne moraš da brineš za ograničenja i kazne. Bitno je samo da budeš "drug član" i sve ti je oprošteno. Kod nas ima dosta dobrih zakona ali je činjenica da se koriste selektivno, samo na boraniji i na neprijateljima (zna se koga).... A što se tiče onog "da se ide odavde", prilično je gusta lista razloga za bežaniju tako da bi ovaj razlog ne ulazi ni u TOP 100, mada stvarno može naći svoje mesto na duuugoj listi... 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 7723 Napisano Octobar 25, 2019 -, 1750 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan Pre 14 sati, saillor je napisao: Ne uzimaju dozvolu ali ne možeš da upravlja ni jednom kategorijom vozila kada imaš zabranu u Srbiji. Verujte mi jer sam svež sa polaganjem za A kategoriju. Bilo i to pitanje na testu. I jel su ti rekli na teorijskoj obuci da se u tom slucaju primenjuje zakon o prekrsajima, a ne ZOBS? ZOP kaze : Član 58 Zabrana upravljanja motornim vozilom sastoji se u tome da se učiniocu privremeno zabrani upravljanje motornim vozilom odredjene vrste ili kategorije . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krmco 2623 Napisano Octobar 26, 2019 Drug član, 1003 postova Lokacija: Beograd,Zvezdara,Ub Motocikl: yamaha super tenere 1200 Prijavi odgovor kao problematičan Pitao sam danas druga koji radi u SUP-u na Ubu.Kamera radi i snima,ali ne šalju još. Ne zna kad će početi i dali će retroaktivno da šalju kazne.Inače u minutu prođe 5,6 auta koja su prekoračila dozvoljenu brzinu.I snima u oba pravca Послато са SM-J730F уз помоћ Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2552 Napisano Octobar 26, 2019 ODUSTO OD DIJETE, 2626 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Gde su te kamere, ja se prošle nedelje vraćao sa Divčibara i nisam primetio kamere, ko zna gde sam blenuo??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krmco 2623 Napisano Octobar 26, 2019 Drug član, 1003 postova Lokacija: Beograd,Zvezdara,Ub Motocikl: yamaha super tenere 1200 Prijavi odgovor kao problematičan Posle semafora ka beogradu ,nekih 500metara posle,sa leve straneПослато са SM-J730F уз помоћ Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zarekg 239 Napisano Octobar 26, 2019 Svrati ponekad, 224 postova Prijavi odgovor kao problematičan 5 hours ago, Krmco said: Pitao sam danas druga koji radi u SUP-u na Ubu. Kamera radi i snima,ali ne šalju još. Ne zna kad će početi i dali će retroaktivno da šalju kazne. Inače u minutu prođe 5,6 auta koja su prekoračila dozvoljenu brzinu. I snima u oba pravca To sto ne salju ne mora nista da znaci. Mogu da pocnu sa slanjem i za pola godine. Treba znati da li je kamera zvanicno pustena u rad za kaznjavanje ili nije. Moze ona da radi i da se koristi kao "obican" video nadzor ali nije opstina sa mup-om zavrsila papire i ne ide kaznjavanje. To je sustina price. Ali koliko znam, ne koriste kamere za kaznjavanje ako zakonski nemaju sva odobrenja kao pokrice. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Octobar 27, 2019 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan Sve drumske kamere u Srbiji koje imaju sve dozvole i licence da se mogu koristiti za kažnjavanje, imaju jedan te isti problem - živu radnu snagu koja bi procesuirala snimke. Kamere na auto putu dnevno zabeleže nekoliko (desetina, stotina) hiljada prekoračenja, ali je broj ljudi potreban za procesuiranje svih snimaka verovali ili ne četvorocifren, pa se kazne pišu selektivno i povremeno u zavisnosti od raspoloživog broja ljudi. Sva sreća pa smo raja koja još uvek ne veruje u softver, te moramo sve pešaka... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zarekg 239 Napisano Octobar 27, 2019 Svrati ponekad, 224 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ne radi se tu o verovanju u softver. Softver uradi to sto je uradio ali covek mora da proveri situaciju. Npr. upali ti se ispred nosa crveno svetlo na semaforu ti prodjes metar-dva, kamera te snimi da si prosao na crveno ali ti si vec stao i vratio se nazad. Ne pise ti se prolazak na crveno nego nesto tipa nepostupanje po saobracajnom znaku. Tako mi isprica covek koji bas to radi. Ista prica je sa prestrojavanjem ispred semafora (gazenje pune linije). Izleti ti budala, softver odmah belezi da si presao preko pune linije a u stvari si morao da izbegnes nekoga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Octobar 29, 2019 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan То je bio sarkazam... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZoraNS 5542 Napisano Octobar 30, 2019 Drug član, 796 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: MT-09 Tracer Prijavi odgovor kao problematičan On 27.10.2019 at 6:58, Dexterr je napisao: Sve drumske kamere u Srbiji koje imaju sve dozvole i licence da se mogu koristiti za kažnjavanje, imaju jedan te isti problem - živu radnu snagu koja bi procesuirala snimke. Kamere na auto putu dnevno zabeleže nekoliko (desetina, stotina) hiljada prekoračenja, ali je broj ljudi potreban za procesuiranje svih snimaka verovali ili ne četvorocifren, pa se kazne pišu selektivno i povremeno u zavisnosti od raspoloživog broja ljudi. Sva sreća pa smo raja koja još uvek ne veruje u softver, te moramo sve pešaka... Srećom pa nema nekog ko će da sabere 2 i 2 i utvrdi da bi jedan takav "operativac" (obzirom na visine kazni i plata u RS) mogao "obradom" tih snimaka da svoju platu zaradi za jedan dan, a ostalih 20 da puni državni budžet. Mene iskreno plaši ta mogućnost da u jednom ili nekoliko dana na dužem putu budem snimljen 10+ puta ili da mi na nekoj svakodnevnoj turi ubace kameru, snimaju X meseci i onda malo po malo pošalju 20+ koverti sa kaznama. Kod patrola je sve jasno i transparentno - kada dođeš kući znaš kakav ti je bilans sa kaznama, ali kamere su podle kao kancer jer mogu da te uništavaju mesecima, a da toga nisi ni svestan. Ja nisam od onih koji divljaju, ali ne vozim po ograničenju ni auto, a kamoli motor. Brzinu prilagođavam uslovima i mogućnostima puta tako da nikog ne ugrožavam i sa minimumom rizika, a oni kamere upravo postavljaju na mesta koja imaju tu mogućnost i ona koja te praktično izazivaju da povezeš malo brže. Nekada su uslovi takvi da je i 50 rizično, a na nekim mestima je i 80 bezbedno. Kamere se naravno postavljaju baš na takva mesta tako da je sreća u nesreći da još nema dovoljno "operativaca" i odgovarajućeg softvera, a kada jednog dana bude, onda će motor verovatno u oglase jer šta će mi motor dok sam bez dozvole (ili u zatvoru)... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pedja1971 196 Napisano Octobar 30, 2019 U prolazu, 74 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki V Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan pre 15 minuta, ZoraNS je napisao: Srećom pa nema nekog ko će da sabere 2 i 2 Ne dajte im ideje 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZoraNS 5542 Napisano Octobar 30, 2019 Drug član, 796 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: MT-09 Tracer Prijavi odgovor kao problematičan pre 19 minuta, Pedja1971 je napisao: Ne dajte im ideje Dobro kažeš, moraću to da zaštitim kao "intelektualnu svojinu" pa da im ideju prodam za masne pare (koje će posle otići na kazne) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LuckyVladano 5073 Napisano Novembar 19, 2019 Drug član, 2234 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS ADV 2013 Prijavi odgovor kao problematičan Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZoraNS 5542 Napisano Novembar 30, 2019 Drug član, 796 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: MT-09 Tracer Prijavi odgovor kao problematičan On 25.10.2019 at 10:42, saillor je napisao: Ne uzimaju dozvolu ali ne možeš da upravlja ni jednom kategorijom vozila kada imaš zabranu u Srbiji. Verujte mi jer sam svež sa polaganjem za A kategoriju. Bilo i to pitanje na testu. Evo konačno informacije "sa terena" app ove debate od pre par meseci. Išao danas pešaka i naiđem na patrolu saobraćajne policije koja radariše. Pitam ih kako stoji stvar sa ograničenjem (ili kako oni kažu "privremenom merom") kategorija nakon izvršenog prekršaja i potvrdili su mi da se "privremena mera zabrane upravljanja vozilom odnosi SAMO na kategoriju u kojoj je prekršaj učinjen". Prema tome Milane - motor ožeži, ali pojas veži... E to ti se zove "istraživačko novinarstvo" - bez unošenja telefona u nos!! 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saillor 68 Napisano Decembar 4, 2019 Svrati ponekad, 130 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Evo konačno informacije "sa terena" app ove debate od pre par meseci. Išao danas pešaka i naiđem na patrolu saobraćajne policije koja radariše. Pitam ih kako stoji stvar sa ograničenjem (ili kako oni kažu "privremenom merom") kategorija nakon izvršenog prekršaja i potvrdili su mi da se "privremena mera zabrane upravljanja vozilom odnosi SAMO na kategoriju u kojoj je prekršaj učinjen". Prema tome Milane - motor ožeži, ali pojas veži... E to ti se zove "istraživačko novinarstvo" - bez unošenja telefona u nos!! Da, tako kažu policajci. Situacija je u stvari drugačija. Zabranu izriče sudija za prekršaje po drugom zakonu. Moj zet je pre 8 meseci dobio zabranu i nije smeo da upravlja vozilima svih kategorija na teritoriji R.Srbije. A prekršaj je bio na B kategoriji. Zato profesionalci, pamet u glavu.Послато са TA-1024 помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Decembar 4, 2019 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan pre 11 minuta, saillor je napisao: Da, tako kažu policajci. Situacija je u stvari drugačija. Zabranu izriče sudija za prekršaje po drugom zakonu. Moj zet je pre 8 meseci dobio zabranu i nije smeo da upravlja vozilima svih kategorija na teritoriji R.Srbije. A prekršaj je bio na B kategoriji. Zato profesionalci, pamet u glavu. Послато са TA-1024 помоћу Тапатока Ala si ti zapeo za zabranu na sve kategorije i ne popuštaš... Lepo ti svi kažu proverene informacije iz SUP-a, čak i sa terena čovek dobio info i to iz ˝prve ruke˝, a evo i ja ću ti dokazati da grešiš... 17.06.2019. donesena presuda od strane Prekršajnog Suda u Novom Sad-u: 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...