Lion5 108 Napisano Avgust 14, 2019 Svrati ponekad, 160 postova Lokacija: Bg cukarica Znik Motocikl: Honda-dama hertz Prijavi odgovor kao problematičan Dal je svinjac ili ne-znam da mi je srce zaigralo kada sa ga uocio da u daljini sa leve strane...onda jos dobroga puta i onda jos planiskih vrhova sada sa severa ,samo ovi su veci i sa vrhovima u magli...e tu sam poceo da vristim od srece (prvo sam ciknuo,skiknuo i riknuo )... Cak su i livade sa strane pocele da mirisu?oa to je uzitak za sva cula...idemo tako do lesca i tu pocinje guzva koja nas prati sve do bleda(najvise kampera i biciklista)...nekako stizemo na bled kod dvorca a ono stranaca turista koliko hoces?ima cak i kineza?!...na nagovor nasega druga damnjana nismo se previse zadrzavali vec slika,dve pa dole na jezero Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lion5 108 Napisano Avgust 14, 2019 Svrati ponekad, 160 postova Lokacija: Bg cukarica Znik Motocikl: Honda-dama hertz Prijavi odgovor kao problematičan E vec dole kod samoga jezera rivijera-hoteli,resorti,kazina i sve ono mondenski...cak sam ugledao i neku varijatntu gondole sa veslacem sa kojom se voze putnici po jezeru...bukvalno sam skocio od motora i otisso do obale da napravim par snimaka,definitvno je vredelo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lion5 108 Napisano Avgust 14, 2019 Svrati ponekad, 160 postova Lokacija: Bg cukarica Znik Motocikl: Honda-dama hertz Prijavi odgovor kao problematičan Ubrzo nastavljamo dalje kuda nas vodi cesta i za tili cas smo se nasli na bohinju...isto guzva na ulazu,primetio sam da nisam ljubitelj fensi mondenskih mesta pa sam to i spomenuo nasem vodicu a on se u glas slozi sa mnom i rece ,ni slovenci ne dolaze ovde-ima puno bolje mesta za videti,idemo tamo...ipak da prikazem malo cuvenog bohinja 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lion5 108 Napisano Avgust 14, 2019 Svrati ponekad, 160 postova Lokacija: Bg cukarica Znik Motocikl: Honda-dama hertz Prijavi odgovor kao problematičan Bohinj je lep ,nema sta- samo za moj ukus previse strane raje(turista) i odmah se od prirode pravi vasar...e to mi se ne dopada,ja sam vise tip za uvucene i nepristupacne lepote a nas vodic kao da je to primetio pa nas je poveo odmah na drugu stranu ,ka ... Ali prvo rucak,sto bi neki rekli prvo frustuk pa ondak put...i raspalise po nekom sumovitom usponu gde je tempo bio odlican pa nisam ni pomisljao da vadim telefon-nisam skidao oci sa puta ne bih li ispratio ono cudo od bmw i staru afriku (ipak je ovo teren za njih)...vozimo tako pola sata i nailazimo na riblji restoran i tu naravno pauza pred bovec i planinarenje 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
damjandugi 53 Napisano Avgust 15, 2019 Svrati ponekad, 97 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW K 1600 GT Prijavi odgovor kao problematičan Iz Bohinja smo se vozili preko skijališta Soriška planina. Motorista,avtomobilista,kampera,čak i prikolica koliko ti bog želi. Inače,iz Bohinjskog jezera počinje jedan od izvora reke Save. Sava Bohinjka. Ima još jedan izvor. O tom malo kasnije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DraganNS 8322 Napisano Avgust 15, 2019 Drug član, 1740 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer Prijavi odgovor kao problematičan Zanimljiv je put 403... Uzan, ne baš kvalitetan asfalt, ali okolina - neprocenjivo! I pastrmku na Brunarici Slap ne treba propustiti. Jel ste ovde pravili pauzu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lion5 108 Napisano Avgust 15, 2019 Svrati ponekad, 160 postova Lokacija: Bg cukarica Znik Motocikl: Honda-dama hertz Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, DraganNS je napisao: Zanimljiv je put 403... Uzan, ne baš kvalitetan asfalt, ali okolina - neprocenjivo! I pastrmku na Brunarici Slap ne treba propustiti. Jel ste ovde pravili pauzu? Da,ovde smo frustokovali...dosli smo odozgo sto bi se reklo tako da nam je slap bio sa desne strane,a put i ambijent od bohinja do slapa je cista erotikamorao sam se max naprezati ne bili iole pratio ovu dvojicu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lion5 108 Napisano Avgust 17, 2019 Svrati ponekad, 160 postova Lokacija: Bg cukarica Znik Motocikl: Honda-dama hertz Prijavi odgovor kao problematičan Posle pauze smo nastavili rutinsku voznju pored reke soci i tolmina...teren je poput doline ibra-malo toga sa strane se moze videti,tek po neka kuca ili malo naselje rekao bih upravo to tolmina i kobarida a onda ponovo se pojavljuje izuzetan prizor-bovec i velicastveni log pod mangartom,tipicno alpsko naselje po meni-raj na zemlji...u tom pocinju ponovo da mirisu alpske livade i na tim prelepim livadama primecujem neke stalaze za nesto(ima ih na svakoj livadi)...jednom recju,ambijent za hedoniste...uostalom prosudite sami Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
damjandugi 53 Napisano Avgust 18, 2019 Svrati ponekad, 97 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW K 1600 GT Prijavi odgovor kao problematičan Posle ručka smo prošli kroz selo Grahovo,gde su snimili prvi slovenski film 1947-48 (Na svoji zemlji). A Log pod Mangartom-kakav raj??? Novembra 2000 je bio velik odron-plaz sa brda.Sravnalo je selo totalno. Onda je država odlučila,da MORAMO svi u Sloveniji od svoje plate obavezno platiti obnovu sela. Slika je iz okoline trvđave Kluže. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemo 3165 Napisano Avgust 18, 2019 (promenjeno) Drug član, 1065 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW GS 1200 LC ADV Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, damjandugi je napisao: Novembra 2000 je bio velik odron-plaz sa brda.Sravnalo je selo totalno. Onda je država odlučila,da MORAMO svi u Sloveniji od svoje plate obavezno platiti obnovu sela. Nije bilo baš tako direktno. Obnova sela Log pod Mangartom obnavlja se prema zakonu koji je bio usvojen za odklanjanje posledica odrona zemlje u 2000. i 2001. godini i obuhvaća 6 odrona zemlje u Sloveniji, nastalih posle 15. oktobra 2000. godine. Obnova nije u potpunosti završena a delomično se finansira iz budžeta Republike Slovenije. http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?id=ZAKO3342 Nego, @Lion5, izabrao si lep cilj, pratim. Promenio Avgust 18, 2019 član nemo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
damjandugi 53 Napisano Avgust 18, 2019 Svrati ponekad, 97 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW K 1600 GT Prijavi odgovor kao problematičan Kaj ni bilo obvezno plačilo nekega zneska? Jaz nisem želel plačati,pa so mi lepo odračunali od vračila dohodnine. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lion5 108 Napisano Avgust 21, 2019 Svrati ponekad, 160 postova Lokacija: Bg cukarica Znik Motocikl: Honda-dama hertz Prijavi odgovor kao problematičan Bilo-kako bilo...samo se trudim da prenesem svoje utiske o prilasku i samom ambijentu na prilazu mangartu...nastavljamo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lion5 108 Napisano Avgust 21, 2019 Svrati ponekad, 160 postova Lokacija: Bg cukarica Znik Motocikl: Honda-dama hertz Prijavi odgovor kao problematičan Cim smo prosli log pod mangartom odmah se uocava velicanstvenost vrhova alpa(nesto sto se pamti do kraja zivota)...vremenske prilike nam idu na ruku-vedro,suncano nekih 28c bez ijednog oblacka na citavom horizontu...kako prilazimo mangartu -tako sve vise srecemo kolega motociklista /ono sto je licno meni bilo interesantno je cinjenica da je u tom trenutku bukvalno svaki drugi motor bmw gs 1200 adv?!...prosto se covek upita-pa zar mora biti bas on?!...silne ceske i nemacke tablice bas upravo tako tvrde...elem,voznja ide lagano -pejzazi oko nas kao na razglednicama i malo posle ulazimo u hladovinu(bukovu sumu) gde stoji punkt sa naplatom ulasnice ili takse?!..placamo uredno i usput dobijamo info da je odron na osmo kilometro-vozi do braniko a ja mu odgovori ma bezi bre tamo! A mali sto naplacuje kaze uz osmeh-srbo ne vazi zabrano-srbo vozi sedlo... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lion5 108 Napisano Avgust 21, 2019 Svrati ponekad, 160 postova Lokacija: Bg cukarica Znik Motocikl: Honda-dama hertz Prijavi odgovor kao problematičan 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lion5 108 Napisano Avgust 21, 2019 Svrati ponekad, 160 postova Lokacija: Bg cukarica Znik Motocikl: Honda-dama hertz Prijavi odgovor kao problematičan Ubrzo izlazimo iz sume i krece uspon i krece da se suzava put?!jedva da ima dva metra sirine...mimoilazenjesa biciklistima ide ok,sa motorima pazljivo a sa kolima se bukvalno morate zaustaviti inace nema prolaska dalje...a dalje mora i to do samoga vrha!!!...penjemo se i penjemo, sve gledam ispred sebe a sa strane se povecava rupa i kotlina,stao bih na svaki vidikovac i krivinu da malo uzivam al ove moje kolege udarile tempo da mogu samo da slikam u pokretu... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lion5 108 Napisano Avgust 21, 2019 Svrati ponekad, 160 postova Lokacija: Bg cukarica Znik Motocikl: Honda-dama hertz Prijavi odgovor kao problematičan I vozimo tako punim plucima i opet promena okoline-nema vise ni borova oko nas vec samo kamen,mahovina i malo livade(ipak smo na alpima,nije sala) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lion5 108 Napisano Avgust 21, 2019 Svrati ponekad, 160 postova Lokacija: Bg cukarica Znik Motocikl: Honda-dama hertz Prijavi odgovor kao problematičan Od predela zastaje dah a mi teramo i teramo...i ubrzo se ispred nas pojavljuje vrh poslednje krivine pred cuveno sedlo...dolazimo do neke guzve(parkiranih kola i gomila onih bmw gs1200 adv ) i zakljucujemo da je tu negde i zabrana i e to je -medjutim koja to zabrana jos vazi za balkance?! Teramo mi pored branika i upozorenja i pravac sedlo... A utisak je da srce usporeno radi (dal zbog uzbudjenja dal zbog magle kroz koju smo prolazili ,ne bih da patetisem ali u tom trenutku to je bila voznja medju oblacima na sedlu...stajemo na lakat krivini,malo setamo,uzivamo i gledamo oko sebe...slike sve govore 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tedybear 1024 Napisano Avgust 21, 2019 Zainteresovan, 286 postova Lokacija: Bled, SLO Motocikl: Stelvio. Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, Lion5 je napisao: Ako te slučajno Damjandugi i ostali nisu informisali…... Ona planina pozadi je Dobrač (Dobratsch) u Austriji, na kojoj je još jedna alpska cesta Villacher Alpenstraße – Panorama-Bergstraße in Kärnten WWW.VILLACHER-ALPENSTRASSE.AT koja ide (na slici) s desna pa skoro do vrha. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lion5 108 Napisano Avgust 21, 2019 Svrati ponekad, 160 postova Lokacija: Bg cukarica Znik Motocikl: Honda-dama hertz Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, Tedybear je napisao: Ako te slučajno Damjandugi i ostali nisu informisali…... Ona planina pozadi je Dobrač (Dobratsch) u Austriji, na kojoj je još jedna alpska cesta Villacher Alpenstraße – Panorama-Bergstraße in Kärnten WWW.VILLACHER-ALPENSTRASSE.AT koja ide (na slici) s desna pa skoro do vrha. E pa eto rute za sledecu sezonu...hvala za info...poz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tedybear 1024 Napisano Avgust 21, 2019 Zainteresovan, 286 postova Lokacija: Bled, SLO Motocikl: Stelvio. Prijavi odgovor kao problematičan Samo još ovo….pogled iz Villacher alpenstrasse, baš na vidikovac, gdje stojiš na poslednjoj slici (strelica). Dobrač.pdf 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
damjandugi 53 Napisano Avgust 22, 2019 Svrati ponekad, 97 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW K 1600 GT Prijavi odgovor kao problematičan Pre 10 sati, Tedybear je napisao: Ako te slučajno Damjandugi i ostali nisu informisali…... Ona planina pozadi je Dobrač (Dobratsch) u Austriji, na kojoj je još jedna alpska cesta Villacher Alpenstraße – Panorama-Bergstraße in Kärnten WWW.VILLACHER-ALPENSTRASSE.AT koja ide (na slici) s desna pa skoro do vrha. Stvarno nisam znao,da se tamo nalazi Dobrač. A bio sam pre dve godine na Alpenstrasse. Cesta je fino široka,pogled je bio lep,a cena vrlo nizka,čak sam dobio neki popust jer sam bio u sredini tedna. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lion5 108 Napisano Avgust 22, 2019 Svrati ponekad, 160 postova Lokacija: Bg cukarica Znik Motocikl: Honda-dama hertz Prijavi odgovor kao problematičan Pre 9 sati, damjandugi je napisao: Stvarno nisam znao,da se tamo nalazi Dobrač. A bio sam pre dve godine na Alpenstrasse. Cesta je fino široka,pogled je bio lep,a cena vrlo nizka,čak sam dobio neki popust jer sam bio u sredini tedna. Brate damnja da li ti znaci da cemo zajedno i na julijske alpe? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lion5 108 Napisano Avgust 22, 2019 Svrati ponekad, 160 postova Lokacija: Bg cukarica Znik Motocikl: Honda-dama hertz Prijavi odgovor kao problematičan Placam turu?! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
damjandugi 53 Napisano Avgust 22, 2019 Svrati ponekad, 97 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW K 1600 GT Prijavi odgovor kao problematičan Javi na vreme,pa nema problema. Možemo i na GG. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lion5 108 Napisano Avgust 23, 2019 Svrati ponekad, 160 postova Lokacija: Bg cukarica Znik Motocikl: Honda-dama hertz Prijavi odgovor kao problematičan On 22.8.2019. at 18:53, damjandugi je napisao: Javi na vreme,pa nema problema. Možemo i na GG. Deal...videcu da do tada i predjem na malo vece tockove ...cisto da bude zabavnije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...