miges 0 Napisano Maj 11, 2008 U prolazu, 99 postova Lokacija: Pancevo Prijavi odgovor kao problematičan Na leto cu napuniti 15 god. I treba mi vasa pomoc oko kupovini motora... Nemam iskustva sa motorima sa manuelnim menjacem, i voleo bih da se oprobam i naucim. Ne volim skutere. Voleo bih da mi kazete vase misljenje, i da mi predlozite koji motor bi bio odlican za mene kao nekog pocetnika. Razmisljao sam neko vreme o Qingqi QM200GY-B(A) i Keeway Speed 150, ali nisam siguran. A o sumi motora mislio sam do 1800 evra,a i vise bih voleo kad bi to bio neki nov motor... PS. Motore koje sam jedino vozio to je Tomos Automatic (2 god) i Skutere... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Jun 1, 2008 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Miges, I sam sam u fazi kupovine motora i ultra sam se smorio najvise bog cudne ponude i ocajnog neprofesionalnog poslovanja nasih uvoznika. Modeli koji su bili 200tinak cc sad su samo u ponudi od 50cc. Za model koji se interesujes Qingqi QM200GY-B(A) sam i sam bio na spisku ali su me "izgubili" a gdjica Ivana (Qingqi Motorcycle Center) koja je valjda menadzer prodaje, je najarogantnije nevaspitano stvorenje sa kojim sam u zivotu razgovarao i koja me tako iznapusavala ne dozvoljavajuci mi da kazem ijednu rec, tvrdila kako nikad nisam zvao ni da se interesujem kad motor stize (zvao sam ih svakih 10 dana, sto NS sto BG) i na kraju mi spustila slusalicu ??? ??? ???. Tako da mi je uvoznik ostavio veoma los utisak. Od preprodavca za Qingqi u Beogradu nisam cuo ni jednu lepu o uvozniku, a na moje pitanje kakva je situacija sa delovima rekao "sedi i placi" i kako ce iz poslednje ture motora da rasture 2-3 komada za delove. Tako da, iako bi QM200GY-B(A) trebalo da je pristojan motor, razmisli o necem drugom. U ovoj zemlji moze bilo ko ko ima u 100tinak hiljada EUR da uveze motore, da postane "ovlasceni distributer" a za u slucaju kvara... pusagija. Ne postoji nikakve obaveze niti norme koje bi bilo neophodno da ispuni. Evo npr. ovlascenom dileru za Hyosung je iskljucen telefon a sajt mrtav. Ovlascenom dileru za Zongshen telefoni netacni na sve strane (zute strane, tel. informacije, web). Da ne pricam da nikakvu korisnu i tacnu informaciju ne mozed od njih da dobijes. Jednom recju katastrofa. Iskreno, razmisljam da zaj**** i ovu sezonu i nastavim da stekam pare pa mozda kupim nesto polovno jednom, mada mi je rizicno jer kako nisam poznavaoc motora svako bi mogao da mi uvali kantu. Taman skontam kako bi uz neku kredu najbolje bilo kupiti nov KLE 500 procitam da se vise ne proizvodi. :'( Kupovina motora u Srbiji je, za mene, iscrpljujuce i nimalo zabavno iskustvo. Sezona je odavno vec u toku, gledam ljude kako se vozaju i pizd** jer sam nemam sta da kupim a kriterijume sam vec dosta olabavio, pa sam cak bio spreman da kupim neku "igracku" bar za leto jer ga provodim u Beogradu. Aj`sretno sa kupovinom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miges 0 Napisano Jun 1, 2008 U prolazu, 99 postova Lokacija: Pancevo Prijavi odgovor kao problematičan E hvala ti puno za ovo... A pogledaj model Sachs X-Road, ja ga sad merkam i stvarno je dobar motor, a qingqi-ja sam odavno batalio... Srecno i tebi druze sa kupovinom... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Jun 1, 2008 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Iako mi se super slaže uz ime (Saša) nekako mi možda malo 125cc. Voleo bih da mene i devojku može uzbrdo da vuče bez da se mnogo muči. Problem je kad nemaš iskustva da pretpostaviš kolika ti je donja prihvatljiva granica. Ja sam takodje vozio samo skutere max 125cc i ne znam za bolje. Nije to toliko malo ali ipak mislim da za dvoje treba bar 150cc. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miges 0 Napisano Jun 1, 2008 U prolazu, 99 postova Lokacija: Pancevo Prijavi odgovor kao problematičan Iskreno da ti kazem, nemam ni ja toliko iskustva, ali slusam od drugih i ucim... A da ti kazem to izmedju 125 cc i 150 cc je jako mala razlika, tacnije nema je uopste... Pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Jun 1, 2008 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Pa ne znam bas... nedavno me povezao komsija na svom maxi skuteru Jonway Ranger 150cc koji je sam po sebi tezak, a i komsija je krupan. Mogu ti reci da je mnogo bolje vukao nego mene i devojku mali i daleko laksi skuter 125cc. Mozda to zavisi i od samog kvaliteta masine...ne znam. Kod jakih motora je 25cc u procentima veoma mala, ali na malim kubikazama ta ralika, opet u procentima, nije bas zanemariva. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vele05 0 Napisano Jun 1, 2008 Svrati ponekad, 212 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan ako imas para,uzmi sachs,a ako nemas uzmes sprint pulser...u pocetku ces da se patis dok ga ne sredis a posle...voziiii ....bar ja tako razmisljam za sebe... pozdrav! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Jun 1, 2008 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Oko cega konkretno mislis da ce da se pati? Rasrafljivanje? Ako je samo to, problem se da spreciti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grof 615 Napisano Jun 1, 2008 drkadzija, 1226 postova Lokacija: novi sad Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza Prijavi odgovor kao problematičan Prijateljski savet beži od svega čemu je zemlja porekla kina, dva drugara su kupila po tehnici novo je novo i sad mole boga da ih se ratosiljaju. Rđaju "nilkovani " šrafovi, blatobrani, rol barovi, na super motu iscurio zadnji amortizer koji ne pokriva garancija u prvih 1500km ni jedan ne koči nikako........... Jednom rečju krševi. Gledaj neku yamahu , suzukija ,hondu, kawu.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brutus 4 Napisano Jun 1, 2008 Svrati ponekad, 416 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Složiću se sa grofom... Bolje polovni japanac nego novi kinez... Po meni Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sith 66 Napisano Jun 1, 2008 Svrati ponekad, 334 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: power of dreams Prijavi odgovor kao problematičan Evo uze mi Grof rec iz usta! I mmom drugaru se pojavila korozija na niklovanim delovima i srafovima. Nisam mogao da poverujem jer je motor bukvalno mesec dana star! Moj ti je predlog neka Yamahica YBR. Ja sam je vozio jedno 5-6 dana u auto skoli i pravi je motorcic za pocetnike. Meni se i na oko svidja a i lepo ide. Vlasnik mi rece da je platio nesto preko 2k Eura, tako da po meni spada u best buy za pocetnike! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vele05 0 Napisano Jun 1, 2008 Svrati ponekad, 212 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Prijateljski savet beži od svega čemu je zemlja porekla kina, dva drugara su kupila po tehnici novo je novo i sad mole boga da ih se ratosiljaju. Rđaju "nilkovani " šrafovi, blatobrani, rol barovi, na super motu iscurio zadnji amortizer koji ne pokriva garancija u prvih 1500km ni jedan ne koči nikako........... Jednom rečju krševi. Gledaj neku yamahu , suzukija ,hondu, kawu.... kao prvao,dosta delova mu nece biti ispravno,pa ce morati da ih zameni.sto o svom sto o trosku sto o trosku firme.....naravno veeliki rizik da mu nesto crkne na putu a ti su i veoma cuveni i poznati sarafi koji pucaju sami od sebe,plastike i ostalo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Jun 1, 2008 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Pazi, iako na kineze gledam sa odredjenom dozom rezerve, ne verujem da je bas uobicajeno da, kako kazes, dosta delova bude neispravno odmah u startu i da ih moras menjati o svom trosku. To je malo previse i za Srbiju i za ove nase preprodavce. Kako sam shvatio, srafove je pozeljno zameniti boljima i osigurati od odvrtanja nekim lepkom za srafove. Plastika jeste jeftina i negde vise negde manje skripi, negde je vise krta negde manje, ali sta ocekivati. Opet, sto se hromiranih delova tice ...njih ima na choperima najvise. Na skuterima ili konkretno ovom QM200GY-B(A) mislim da ih uopste nema. Da su nasi distributeri ozbiljni poslovni ljudi, a ne pijacari, te da je moguce nabaviti rezervni deo u normalnom roku situacija sa kinezima bi bila mnogo drugacija. Sto neko rece, nikad ne moze toliko delova da pocrkava kolika je razlika u ceni u odnosu na original japanski motor cija je taj kinez kopija. Citajuci mnogo postova po raznim forumima zakljucio sam da su nasi sklapaci uveliko doprineli losem glasu kineskih motora. Nisu oni svi bas toliko losi, pogotovo ako se uzme u obzir njihova cena. Verovatno se ljudi osecaju sigurnije ako kupe polovni brandirani motor, ali s druge strane malo ko kupi polovan motor od komsije za koga zna da ga nije zlostavljao. A ako bilo sta crkne na nekom japancu trosak je uvek daleko veci nego kod kineza. Nije mi poznato kakva je situacija sa nabavkom delova za ozbiljne motore, verujem da nije laka. Citam da lik shizi jer regulator mora da plati preko 100 EUR. Naravno da ne vredi toliko. Na kraju se i sam pitam, da li bi uopste bio sigurniji u japansku masinu ciju istoriju ne znam, kao ni to da li je kilometraza vracana, na sta mu lici unutrasnjost masine itd. ili bih mozda bio sigurniji u novu kinesku masinu koja, ako se malo sredi i poboljsa gde je najslabija (uz minimalna ulaganja) moze dosta dobro da sluzi za te pare. Iako licno zelim da kupim enduro, mozda na kraju ipak radije uzmem neki bolji skuter tipa xciting 250 nego polovnoi japanski enduro. Kako sam avanturista, znam da bi zazalio cim bih prvom prilikom ugledao neki makadam koji se iskljucuje sa glavnog puta i vodi negde, ko zna gde... Tesko je biti mudar kad nemas iskustva. Stavovi su dosta razliciti, cesto subjektivni i neargumentovani, pa mogu da zbune pocetnike i stvore pogresnu sliku. Ja sam se dosta lomio, i taman mislim da sam se ipak odlucio, kad me neko pokoleba nekim argumentom. :-\ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miges 0 Napisano Jun 9, 2008 U prolazu, 99 postova Lokacija: Pancevo Prijavi odgovor kao problematičan Svaka ti cast na ovom opsirnom odgovoru... I potpuno se slazem sa tobom... Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vele05 0 Napisano Jun 9, 2008 Svrati ponekad, 212 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan moje razmisljanje:ako budei imao viska novca,uzimam x-road.ako toga ne bude inda pulsera.u to je to!ENDE! NISE NE RAZMISLJAM!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miges 0 Napisano Jun 10, 2008 U prolazu, 99 postova Lokacija: Pancevo Prijavi odgovor kao problematičan moje razmisljanje:ako budei imao viska novca,uzimam x-road.ako toga ne bude inda pulsera.u to je to!ENDE! NISE NE RAZMISLJAM!!! Moje razmisljanje je: Ako budem imao viska novca, uzimam Yamahu YZF-R125, a ako ne budem onda Sachs X-Road... Pozzz ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5983 Napisano Jun 10, 2008 Svakom po zasluzi, 12425 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Stekao sam utisak da se na ovom topicu razmišlja u stilu "kupovine jednog motocikla za dugi niz godina"? I nije istina da se motocikli teško prodaju, 90% zavisi od stanja motora i od sezone (naravno, najteže se prodaje zimi ;D ). Sve je to lepo i krasno, Italijani, Nemci, Japanci...ali pogledajte koja je razlika u ceni između njih i Kineza? Posle detaljnog pregleda tržišta u Srbiji, sa otežavajućom okolnošću neposedovanje dozvole A kategorije, kupio sam nov skuter, 50 kubika, da mi ova sezona ne propadne. Za nepunih mesec dana prešao sam skoro 1000 km, bez i jednog kvara, a o uživanciji i povećanoj mobilnosti da i ne govorim. Sad polako pripremam polaganje za A, pa ćemo videti sledeće sezone kako ćemo i šta ćemo. Kupite nešto prema mogućnostima, ne ulećite u pljačkaške kredite i uživajte. A kada se steknu uslovi....... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Jun 10, 2008 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan I sam sam razmisljao kao ti jedno vreme... nesto za prvu ruku, ali nisam siguran da bi me 50cc zadovoljilo. npr, meni je neophodno da mozemo da se vozimo ja i devojka bez smaranja a 50cc je bas slabo za to pogotovo sto zivimo na brdu. Takodje mi je receno da mi je neophodna A kategorija ako hocu legalno da vozim jos nekoga, pa mi polaganje A ne gine. Na kraju se ipak odlucih da sacekam, polozim A i skupim neku kintu pa pazarim nesto prikladnije mom uzrastu. Jeste da sezona prolazi, al` jbg. ne mozes sve. A sto se tice lopovskih kredita... ne verujem da cu moci da ga izbegnem. Tako nam je kako nam je. PS. Sta si kupio za prvu ruku? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miges 0 Napisano Jun 10, 2008 U prolazu, 99 postova Lokacija: Pancevo Prijavi odgovor kao problematičan I sam sam razmisljao kao ti jedno vreme... nesto za prvu ruku, ali nisam siguran da bi me 50cc zadovoljilo. npr, meni je neophodno da mozemo da se vozimo ja i devojka bez smaranja a 50cc je bas slabo za to pogotovo sto zivimo na brdu. Takodje mi je receno da mi je neophodna A kategorija ako hocu legalno da vozim jos nekoga, pa mi polaganje A ne gine. Na kraju se ipak odlucih da sacekam, polozim A i skupim neku kintu pa pazarim nesto prikladnije mom uzrastu. Jeste da sezona prolazi, al` jbg. ne mozes sve. A sto se tice lopovskih kredita... ne verujem da cu moci da ga izbegnem. Tako nam je kako nam je. PS. Sta si kupio za prvu ruku? Potpuno se slazem sa tobom... Nisam nista kupio za prvu ruku, vozim tomosa od druga vec 2 god, a i vozio sam skutere, tako da bih sad zeleo da uzmem nesto od 125 cc... Najvise mi se svidja za sada Yamaha YZF-R125, mislim da je to najbolje zasada za mene, ali opet treba para za to... Imam 15 god, pa cu tek sledece god. moci da polazem za A kategoriju... Ima vremena za sve, ne treba se zuriti nigde, ako ne uzmem ove, onda cu sledece god.... ;) Srecno sa kupovinom... PozZz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Jun 10, 2008 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Ti sa 15 mozes da kazes da ima vremena za motore. Ja, konjina od 33, ne mogu bas da kazem da mi je svejedno da cekam jos godinu da nesto uzmem. U stvari, prilicno pizdim zbog toga, ali kad nisam vozao kad je trebalo i cekao do sad, sacekacu jos malo. Mozda kad prodje sezona bude bolja ili povoljnija ponuda. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miges 0 Napisano Jun 10, 2008 U prolazu, 99 postova Lokacija: Pancevo Prijavi odgovor kao problematičan Ti sa 15 mozes da kazes da ima vremena za motore. Ja, konjina od 33, ne mogu bas da kazem da mi je svejedno da cekam jos godinu da nesto uzmem. U stvari, prilicno pizdim zbog toga, ali kad nisam vozao kad je trebalo i cekao do sad, sacekacu jos malo. Mozda kad prodje sezona bude bolja ili povoljnija ponuda. Pa to ti je pametno da uradis, jer ce cene sigurno biti povoljnije kada prodje sezona... A jel si gledao mozda motor Kawasaki KLE, mislim da bi bio idealan za tvoje potrebe... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5983 Napisano Jun 10, 2008 Svakom po zasluzi, 12425 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Ti sa 15 mozes da kazes da ima vremena za motore. Ja, konjina od 33, ne mogu bas da kazem da mi je svejedno da cekam jos godinu da nesto uzmem. U stvari, prilicno pizdim zbog toga, ali kad nisam vozao kad je trebalo i cekao do sad, sacekacu jos malo. Mozda kad prodje sezona bude bolja ili povoljnija ponuda. Šta li tek ja da kažem, konjina od 40 i kusur ;D ;D ;D Kupio Sprint Phantom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Jun 10, 2008 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan ...sad mi je malo lakse. Ja sam mislio da sam ovde najstariji pocetnik. Jos gore, nisam jos cak ni pocetnik. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5983 Napisano Jun 10, 2008 Svakom po zasluzi, 12425 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan ;D ;D ;D Ma nisam ja početnik, samo imam veeeelike pauze (od 20-tak godina) :D :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomerc 1240 Napisano Jun 20, 2008 Drug član, 1260 postova Lokacija: Chicago Prijavi odgovor kao problematičan I sam sam razmisljao kao ti jedno vreme... nesto za prvu ruku, ali nisam siguran da bi me 50cc zadovoljilo. npr, meni je neophodno da mozemo da se vozimo ja i devojka bez smaranja a 50cc je bas slabo za to pogotovo sto zivimo na brdu. Takodje mi je receno da mi je neophodna A kategorija ako hocu legalno da vozim jos nekoga, pa mi polaganje A ne gine. Na kraju se ipak odlucih da sacekam, polozim A i skupim neku kintu pa pazarim nesto prikladnije mom uzrastu. Jeste da sezona prolazi, al` jbg. ne mozes sve. A sto se tice lopovskih kredita... ne verujem da cu moci da ga izbegnem. Tako nam je kako nam je. PS. Sta si kupio za prvu ruku? Potpuno se slazem sa tobom... Nisam nista kupio za prvu ruku, vozim tomosa od druga vec 2 god, a i vozio sam skutere, tako da bih sad zeleo da uzmem nesto od 125 cc... Najvise mi se svidja za sada Yamaha YZF-R125, mislim da je to najbolje zasada za mene, ali opet treba para za to... Imam 15 god, pa cu tek sledece god. moci da polazem za A kategoriju... Ima vremena za sve, ne treba se zuriti nigde, ako ne uzmem ove, onda cu sledece god.... ;) Srecno sa kupovinom... PozZz Da li se zakon promijenio pa se A moze polagati sa 16? Koliko ja znam uslov je 18 godina, a i ne smijes da vozis ni sam ako nemas dozvolu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...