Pablo 2223 Napisano Jun 17, 2005 Vlasnik sajta, 5389 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan Ideja iza ovoga je da se na jednom mestu vodi što taènija evidencija o nesreæama koje su se dogodile motoristima... O svakom dogaðaju æemo zajedno diskutovati i razjasniæemo sta je bio razlog nesreæe, kao i šta je motorista mogao drugaèije da uradi... Svaka nesreæa treba da se doda kao posebna tema, da bi diskusija bila vezana samo za to. Pozdrav! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Brka 2 Napisano Mart 14, 2006 Zainteresovan, 837 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan :arrow: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zule 0 Napisano Octobar 26, 2006 U prolazu, 26 postova Lokacija: BG Prijavi odgovor kao problematičan Podrzavam u potpunosti. :kul: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
paperinos 1204 Napisano Mart 31, 2007 Drug član, 203 postova Lokacija: Patkovgrad Motocikl: Yamaha Virago Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je to najbolje resenje da ucinimo nesto da se slicne stvari ne ponove. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
thelord 98 Napisano Jul 3, 2007 Stomatolog na motoru, 1522 postova Lokacija: NBGD Motocikl: Transalp XL600V-X Prijavi odgovor kao problematičan Podrzavam! Mora se poblemu prici jako ozbiljno jer je statistika vrlo crna nazalost. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Squirrel 96 Napisano Jul 17, 2007 Svrati ponekad, 208 postova Lokacija: SRB Uzice Rade-Squi... Prijavi odgovor kao problematičan Podrzavam ali hajde da neostane samo na tome nego da se evidencija prosledi "Masu" i ministru za saobracaj i drugima koi mogu da pomognu (mediji) pa da svi zajedno krenemo u akciju i skrenemo paznju svih ucesnika u saobracaju na opasnosti koje dovode do trgedije, jer je ova godina vec odnela puno zivota a mi nismo nista preduzeli. Za pocetak predlazem okupljanje u nekom vecem mestu gde bi uz podrsku AMS-a pokrenuli ovu temu. Bravo za incijativu Pablo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 2223 Napisano Jul 17, 2007 Vlasnik sajta, 5389 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan "Mas" - sta je to? Ako mi neko kaze moto asocijacija Srbije, umrecu od smeha... A ministri i policija vec imaju ovu statistiku mnogo pre nas. Poenta ove Crne Hronike je da pomogne nama samima da budemo uvek na oprezu i da prosto znamo koliki je rizik voziti motor u Srbiji... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Squirrel 96 Napisano Jul 17, 2007 Svrati ponekad, 208 postova Lokacija: SRB Uzice Rade-Squi... Prijavi odgovor kao problematičan Ok Pablito ako ti smatras da smo dovoljni sami sebi za promenu svesti o saobracaju, "ali" nismo samo mi ucesnici!!! A korenite promene mogu nastupiti samo ako nastupimo zajedno sa ostalima nepodcenjujuci niciju velicinu i moc jer mi smo ti koima treba paznja. Sem ako nemislis da je BJB "nadrastao" sve ostale institucije. Ja licno ne bih da pravim liste nastradalih bajkera ali bi rado nesto ucinijo da smanjim iste. Nadam se da me neces pogresno razumeti pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
riderlady 2 Napisano Octobar 16, 2008 U prolazu, 34 postova Lokacija: Čačak Prijavi odgovor kao problematičan Ja licno ne bih da pravim liste nastradalih bajkera ali bi rado nesto ucinijo da smanjim iste. I ja se slažem sa tobom ali kako da smanjimo broj nesreća kada se obratiš nekom klincu i objasniš mu da ne može sa skutera od 50 cc da predje na 1000 cc i da odmah vozi 200km/h i to bez opreme, a da ti se pri tom on ne obrati nejebavajućim stavom u fazonu šta ti meni soliš pamet kad znam da vozim motor. I kako da objasniš nekom kretenu koji ti izleti iz sporedne ulice (kao što se meni desilo) udari te i hladno ti kaže izvini nisam te video. Ja mu objašnjavam da od izvini nemam ništa kad sutra budem nastradala ali on tera svoje "ali nisam te video" kao da sam ja muva koja proleti 300 a ne 60mk/h. i pri tom se vozim ulicom sa pravom prvenstrva prolaza. Kada to budu vozači motora i vozači automobila shvatili kada budu cenili i tudji život ne samo svoj onda neće više biti udesa i nastradalih osoba. Pozzzzz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxi 739 Napisano Octobar 16, 2008 Drug član, 1738 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kilo Smor L8 Prijavi odgovor kao problematičan Ne mozemo mi da menjamo ceo svet, ali mnogo mozemo da uradimo na edukaciji, opreznosti i svakodnevnim analiziranjem svakog pojedinca po naosob, sto ce zasigurno doprineti da se manje nalazimo na nisanu raznoraznim budalama, tako da je ideja po meni na mestu i MAX je podrzavam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pauk 613 Napisano Octobar 16, 2008 Zainteresovan, 898 postova Lokacija: Paracin Motocikl: Honda forza 250 Prijavi odgovor kao problematičan Ne zelim da miniram nista,cak naprotiv,skrenuo bih samo paznju da diskusija vrlo lako moze ode u pogresnom smeru,a teme su MNOGO pipljive.Posto je tema u Crnoj Hronici pretrpostavljam da bi se razgovaralo u nesrecama sa smrtnim ishodom.Ne daj Boze da se u njoj nadje vise niko nikada,ali pretpostavljam da bi vecinu pogodila rasprava,mene bi,o nekim dragim osobama kojih vise nema.Primera radi,diskutuje se postupku nesrecnog bajkera,igrom slucaja meni draga osoba,provodio sam sa njim i dobre i lose trenutke,prelazili kilometre zajedno,druzili se,znali se godinama...,dodje se do zakljucka da je kriv za nesrecu,i onda procitam post tipa *ma sminker,tako mu i treba,sto je vozio 60 gde je dozvoljeno 50*,post nekoga ko nije ni poznavao tu meni dragu osobu,napisao je komentar tek da kaze nesto i bude u toku,da sto pre iz *lake*kategorije predje u *super tesku*,da se nametne drugima,neko ko bi sebi dao slobodu da sudi o tome,a sa motorima mu je najblizi kontakt kada prodje pored parkiranog na ulici... E to bi me pogodilo itekako,da ne pricam dalje... Moguce da sam sve pogresno razumeo ili da se mislilo i na to u startu,ako je tako izvinjavam se! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
makins 1 Napisano Octobar 16, 2008 Svrati ponekad, 426 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdravljam ideju! Slažem se da nemožemo menjati ceo svet, ali bar možemo uticati na nas same kao i na klince koji će sutra sesti na motor. Ja sam zato da se objaktivno rasvetli svaki slučaj i time probamo da naučimo nešto. Takođe, tema je osetljiva pa treba razmisliti dali da bude u crnoj hronici ili je izdvojiti na neko drugo mesto. To da će možda biti neumesnih komentara ili bolje reći pogrešnih komentara proisteklih iz manjka informacija, pa to smo imali prilike da vidimo i u samoj crnoj hronici ali mislim da smo i do sada bili u granicama pristojnosti(bar na ovom mestu) a ako bi to otišlo dalje pa tu su admini. Iz toga bi se, recimo, na kraju godine mogla izvaditi statistika sa obradom pojedinih slučajeva i kao takva biti predočena široj javnosti kroz različite medije pa tako opet uticati na ostale učesnike u saobraćaju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxi 739 Napisano Octobar 16, 2008 Drug član, 1738 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kilo Smor L8 Prijavi odgovor kao problematičan diskutuje se postupku nesrecnog bajkera,igrom slucaja meni draga osoba,provodio sam sa njim i dobre i lose trenutke,prelazili kilometre zajedno,druzili se,znali se godinama...,dodje se do zakljucka da je kriv za nesrecu,i onda procitam post tipa *ma sminker,tako mu i treba,sto je vozio 60 gde je dozvoljeno 50* Po meni je u redu diskutovati, izvuci zakljucak i dati savet ostalima kako da kobnu gresku izbegnu, ukoliko se nadju u slicnoj situaciji, ali mislim da ce urednici svako etiketiranje koje je neprimereno u bilo kom pogledu zbog pijeteta i duznog postovanja prema nekome ko vise nije sa nama sankcionisati-citaj obrisati takav post ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dejansd 2 Napisano Octobar 17, 2008 U prolazu, 99 postova Lokacija: smederevo Prijavi odgovor kao problematičan ali zar nebitrebalo da diskutujemo i sutuaciji pre nesrece kada se nesto desi kasno je ,a i ima previse pametnih na forumu koji imaju prosek 16 godina(nemislim na sve) i sobzirom kako se pojedinci ponasaju u saobracaju ,i imaju iskustva sa predjenom kilometrazom mislim da dobar deo foruma nezeli da diskutuje,a i ja licno nezelim da komentarisem niciju nesrecu sta je moglo ili nije.i svako od nas reaguje onako kako u tom trenutku razmislja pozdravljam ideju ali mislim da nije tako jednostavno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
atomski mrav 6 Napisano Februar 1, 2009 U prolazu, 57 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: AFRICA TWIN RD07 Prijavi odgovor kao problematičan Nikad se nebi javio na ovu temu ali posto SVI imaju svoja misljenja vreme je da i ja kazem svoje.Ja smatram da ova tema je otvorena da svi mi svatimo da je kraj moze biti tu samo jedan GAS NEPAZNJE.Kako sam bar ja primetio ova tema konstantno ide na drugu stranu i ovim putem ja molim administratore da se ako ne ugasi ,da se makar da na glasanje da se ukine.Ja nisam mozada jak sa ZVEZDICAMA ali nisam tako (ripovao ni cestitao rodjendan ).Moje prosto misljenje je da ne treba da neko da uzme za pravo da napise (RIP,laka mu zemlja...itd) za nekoga koga nikad u zivotu nije vidio.Mozda sve ovo zvuci malo grubo ali molim vas nemojte svatiti pogresno.Ja nisam nista rekao novo nego sto svi znaju kao sto sam procitao u jednom postu "Ako hoces brzo da napredujes (zvezdice) RIP i Dobro dosao."Jos jednom kazem ja nisam rekao nista novo nego smatram da je to LICEMERNO.Da mi neki ne bi uzeli za zlo samo cu reci da kad je (DUCAN BIJELJINA ) preminuo ja nisam napisao ni A. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vujo032 2863 Napisano Maj 14, 2009 Zainteresovan, 438 postova Lokacija: Čačak City Motocikl: Suzuki Gz 250 Marauder Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam da li će ova tema zaživeti i opstati, uostalom vreme će pokazati, ima li upšte potrebe za njom. Ja za sada nisam nikoga lično poznavao od ovih nesrećnika koji su nastradali i dospeli u crnu hroniku, ali me posebno pogodi onaj deo kada se javi poznanik ili rođak nastradalog, pa još potkrepljeno fotografijom, to baš zna da me duboko natera da se zamislm! Normalno je da se ostali članovi familije bajkera poslednji put pozdrave sa njim, pa i da odu na sahranu da ga isprate na poslednji počinak, kao što će i novom članu doželeti dobrodošlicu na forum ili se upoznati sa njim na skupu. Mislim da nas veže jedna ista ljubav, strast, filozofija, i da se razumemo po tom osnovu! p.s:Tek sam sad video i ukapirao da imaju neke zvezdice Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrxfon 1495 Napisano Maj 14, 2009 Drug član, 1430 postova Lokacija: BG - Zemun - Zvornik Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdravljam ljude na putu iako mnogooo njih prvi put vidim, malo mi je trulo da pozdravim samo one koje poznajem. Ako neko oseca da treba da cestita rodjendan ili izjavi saucesce, pa neka uradi to. Slazem se da je mnogo glupo nabijati te zvezdice sa na ovaj nacin. Ne razumem samo sta nekom znaci da ima 4,5 zvezdica, kad iz postova vidis ko je kakva osoba, a ne iz "zvezdica" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šarba 1048 Napisano Maj 24, 2009 Zainteresovan, 805 postova Lokacija: Bg Motocikl: ktm Prijavi odgovor kao problematičan ja se licno slazem i sa squirrelom i sa riderlady. ali opet tako sa druge strane imamo bajkera koji vozi npr 15 godina, od opreme ima samo kacigu, vozi 100 na h u nekoj ulicici, a prethodno je popio 10 piva sa drugarima na rostilju!!! mislim da to nije ok... meni se desilo samo jednom da uzmem jedno pivo ali posle njega nisam vozio 3h... opasno je to...uzmes koje pivo, sunce udari u glavu, pomuti ti se i cao, neki magarac koji je zurio da uplati tiket te udari iako ti imas prednost ili neka glupacha kopja je umesto kocnice nagazila na gas... opet, to isto moze da ti se desi i kad si trezan i kul ali ces mnogo brze i bolje odreagovati ako ga ne pijes... cao i srecno pamet u glavu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miša bmw 284 Napisano Jun 18, 2009 Svrati ponekad, 448 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: BMW R 1200 GS, Honda CB 500... Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je zamisao dobra i da samo jedan motociklista pročita nešto o nezgodi i izvuče iz nje pouku, u tom smislu pozdravljam ideju! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...