Jump to content

Moto Zajednica

Ideja i pravila

Recommended Posts

• Vlasnik sajta, 5389 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR

Ideja iza ovoga je da se na jednom mestu vodi što taènija evidencija o nesreæama koje su se dogodile motoristima... O svakom dogaðaju æemo zajedno diskutovati i razjasniæemo sta je bio razlog nesreæe, kao i šta je motorista mogao drugaèije da uradi...

Svaka nesreæa treba da se doda kao posebna tema, da bi diskusija bila vezana samo za to.

Pozdrav!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 208 postova

Podrzavam ali hajde da  neostane samo na tome nego da se evidencija prosledi  "Masu" i  ministru za saobracaj i drugima  koi mogu da pomognu

(mediji)  pa da svi zajedno krenemo u akciju  i skrenemo   paznju  svih ucesnika u saobracaju  na opasnosti  koje dovode do trgedije, jer je ova godina vec odnela puno zivota a mi nismo nista preduzeli.  Za pocetak  predlazem  okupljanje u nekom vecem  mestu gde bi  uz podrsku AMS-a   pokrenuli ovu temu.

Bravo za incijativu Pablo

• Vlasnik sajta, 5389 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR

"Mas" - sta je to? Ako mi neko kaze moto asocijacija Srbije, umrecu od smeha...

A ministri i policija vec imaju ovu statistiku mnogo pre nas. Poenta ove Crne Hronike je da pomogne nama samima da budemo uvek na oprezu i da prosto znamo koliki je rizik voziti motor u Srbiji...

• Svrati ponekad, 208 postova

Ok  Pablito  ako ti smatras da smo dovoljni sami sebi  za promenu svesti  o saobracaju, "ali" nismo samo mi ucesnici!!! 

A korenite promene mogu nastupiti samo ako nastupimo zajedno sa ostalima nepodcenjujuci niciju velicinu i moc  jer mi smo ti

koima treba paznja. Sem ako nemislis da je BJB "nadrastao" sve ostale institucije.  Ja licno ne bih da pravim liste nastradalih bajkera

ali bi rado nesto ucinijo da smanjim  iste.  Nadam se  da me neces pogresno razumeti  pozz :)                         

• U prolazu, 34 postova

Ja licno ne bih da pravim liste nastradalih bajkera

ali bi rado nesto ucinijo da smanjim  iste.           

I ja se slažem sa tobom ali kako da smanjimo broj nesreća kada se obratiš nekom klincu i objasniš mu da ne može sa skutera od 50 cc da predje na 1000 cc i da odmah vozi 200km/h i to bez opreme, a da ti se pri tom on ne obrati nejebavajućim stavom u fazonu šta ti meni soliš pamet kad znam da vozim motor. I kako da objasniš nekom kretenu koji ti izleti iz sporedne ulice (kao što se meni desilo) udari te i hladno ti kaže izvini nisam te video. Ja mu objašnjavam da od izvini nemam ništa kad sutra budem nastradala ali on tera svoje "ali nisam te video" kao da sam ja muva koja proleti 300 a ne 60mk/h. i pri tom se vozim ulicom sa pravom prvenstrva prolaza. Kada to budu vozači motora i vozači automobila shvatili kada budu cenili i tudji život  ne samo svoj onda neće više biti udesa i nastradalih osoba. Pozzzzz

• Drug član, 1738 postova
  • Motocikl: Kilo Smor L8

Ne mozemo mi da menjamo ceo svet, ali mnogo mozemo da uradimo na edukaciji, opreznosti i svakodnevnim analiziranjem svakog pojedinca po naosob, sto ce zasigurno doprineti da se manje nalazimo na nisanu raznoraznim budalama, tako da je ideja po meni na mestu i MAX je podrzavam 8)

• Zainteresovan, 898 postova
  • Motocikl: Honda forza 250

Ne zelim da miniram nista,cak naprotiv,skrenuo bih samo paznju da diskusija vrlo lako moze ode u pogresnom smeru,a teme su MNOGO pipljive.Posto je tema  u Crnoj Hronici pretrpostavljam da bi se razgovaralo u nesrecama sa smrtnim ishodom.Ne daj Boze da se u njoj nadje vise niko nikada,ali pretpostavljam da bi vecinu pogodila rasprava,mene bi,o nekim dragim osobama kojih vise nema.Primera radi,diskutuje se postupku nesrecnog bajkera,igrom slucaja meni draga osoba,provodio sam sa njim i dobre i lose trenutke,prelazili kilometre zajedno,druzili se,znali se godinama...,dodje se do zakljucka da je kriv za nesrecu,i onda procitam post tipa *ma sminker,tako mu i treba,sto je vozio 60 gde je dozvoljeno 50*,post nekoga ko nije ni poznavao tu  meni dragu osobu,napisao je komentar tek da kaze nesto i bude u toku,da sto pre iz *lake*kategorije predje u *super tesku*,da se nametne drugima,neko ko bi sebi dao slobodu da sudi o tome,a sa motorima mu je najblizi kontakt kada prodje pored parkiranog na ulici...

E to bi me pogodilo itekako,da ne pricam dalje...

Moguce da sam sve pogresno razumeo ili da se mislilo i na to u startu,ako je tako izvinjavam se!

• Svrati ponekad, 426 postova

Pozdravljam ideju!

Slažem se da nemožemo menjati ceo svet, ali bar možemo uticati na nas same kao i na klince koji će sutra sesti na motor. Ja sam zato da se objaktivno rasvetli svaki slučaj i time probamo da naučimo nešto. Takođe, tema je osetljiva pa treba razmisliti dali da bude u crnoj hronici ili je izdvojiti na neko drugo mesto. To da će možda biti neumesnih komentara ili bolje reći pogrešnih komentara proisteklih iz manjka informacija, pa to smo imali prilike da vidimo i u samoj crnoj hronici ali mislim da smo i do sada bili u granicama pristojnosti(bar na ovom mestu) a ako bi to otišlo dalje pa tu su admini.

Iz toga bi se, recimo, na kraju godine mogla izvaditi statistika sa obradom pojedinih slučajeva i kao takva biti predočena široj javnosti kroz različite medije pa tako opet uticati na ostale učesnike u saobraćaju.

• Drug član, 1738 postova
  • Motocikl: Kilo Smor L8

diskutuje se postupku nesrecnog bajkera,igrom slucaja meni draga osoba,provodio sam sa njim i dobre i lose trenutke,prelazili kilometre zajedno,druzili se,znali se godinama...,dodje se do zakljucka da je kriv za nesrecu,i onda procitam post tipa *ma sminker,tako mu i treba,sto je vozio 60 gde je dozvoljeno 50*

Po meni je u redu diskutovati, izvuci zakljucak i dati savet ostalima kako da kobnu gresku izbegnu, ukoliko se nadju u slicnoj situaciji, ali mislim da ce urednici svako etiketiranje koje je neprimereno u bilo kom pogledu zbog pijeteta i duznog postovanja prema nekome ko vise nije sa nama sankcionisati-citaj obrisati takav post ;D

• U prolazu, 99 postova

ali zar nebitrebalo da diskutujemo i sutuaciji pre nesrece

kada se nesto desi kasno je ,a i ima previse pametnih na forumu koji imaju prosek 16 godina(nemislim na sve)

i sobzirom kako se pojedinci ponasaju u saobracaju ,i imaju iskustva sa predjenom kilometrazom mislim da dobar deo foruma

nezeli da diskutuje,a i ja licno nezelim da komentarisem niciju nesrecu

sta je moglo ili nije.i svako od nas reaguje onako kako u tom trenutku razmislja

pozdravljam ideju ali mislim da nije tako jednostavno

• U prolazu, 57 postova
  • Motocikl: AFRICA TWIN RD07

Nikad se nebi javio na ovu temu ali posto SVI imaju svoja misljenja vreme je da i ja kazem svoje.Ja smatram da ova tema je otvorena da svi mi svatimo da je kraj moze biti tu samo jedan GAS NEPAZNJE.Kako sam bar ja primetio ova tema konstantno ide na drugu stranu i ovim putem ja molim administratore da se ako ne ugasi ,da se makar da na glasanje da se ukine.Ja nisam mozada jak sa ZVEZDICAMA ali nisam tako (ripovao ni cestitao rodjendan ).Moje prosto misljenje je da ne treba da neko da uzme za pravo da napise (RIP,laka mu zemlja...itd) za nekoga koga nikad u zivotu nije vidio.Mozda sve ovo zvuci malo grubo ali molim vas nemojte svatiti pogresno.Ja nisam nista rekao novo nego sto svi znaju kao sto sam procitao u jednom postu "Ako hoces brzo da napredujes (zvezdice) RIP i Dobro dosao."Jos jednom kazem ja nisam rekao nista novo nego smatram da je to LICEMERNO.Da mi neki ne bi uzeli za zlo samo cu reci da kad je (DUCAN BIJELJINA ) preminuo ja nisam napisao ni A.

• Zainteresovan, 438 postova
  • Motocikl: Suzuki Gz 250 Marauder

Ne znam da li će ova tema zaživeti i opstati, uostalom vreme će pokazati, ima li upšte potrebe za njom.

Ja za sada nisam nikoga lično poznavao od ovih nesrećnika koji su nastradali i dospeli u crnu hroniku,

ali  me posebno pogodi onaj deo kada se javi poznanik ili rođak nastradalog, pa još potkrepljeno fotografijom,

to baš zna da me duboko  natera da se zamislm!

Normalno je da se ostali članovi familije bajkera poslednji put pozdrave sa njim,

pa i da odu na sahranu da ga isprate na poslednji počinak,

kao što će i novom članu doželeti dobrodošlicu na forum ili se upoznati sa njim na skupu.

Mislim da nas veže jedna ista ljubav, strast, filozofija, i da se razumemo po tom osnovu!

p.s:Tek sam sad video i ukapirao da imaju neke zvezdice :)

• Drug član, 1430 postova
  • Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300

Pozdravljam ljude na putu iako mnogooo njih prvi put vidim, malo mi je trulo da pozdravim samo one koje poznajem.

Ako neko oseca da treba da cestita rodjendan ili izjavi saucesce, pa neka uradi to.

Slazem se da je mnogo glupo nabijati te zvezdice sa na ovaj nacin. Ne razumem samo sta nekom znaci da ima 4,5 zvezdica,

kad iz postova vidis ko je kakva osoba, a ne iz "zvezdica"

• Zainteresovan, 805 postova
  • Motocikl: ktm

ja se licno slazem i sa squirrelom i sa riderlady.

ali opet tako sa druge strane imamo bajkera koji vozi npr 15 godina, od opreme ima samo kacigu, vozi  100 na h u nekoj ulicici, a prethodno je popio 10 piva sa drugarima na rostilju!!!

mislim da to nije ok... meni se desilo samo jednom da uzmem jedno pivo ali posle njega nisam vozio 3h...

opasno je to...uzmes koje pivo, sunce udari u glavu, pomuti ti se i cao, neki magarac koji je zurio da uplati tiket te udari iako ti imas prednost ili neka glupacha kopja je umesto kocnice nagazila na gas... opet, to isto moze da ti se desi i kad si trezan i kul ali ces mnogo brze i bolje odreagovati ako ga ne pijes...

cao i srecno

pamet u glavu... ;)

• Svrati ponekad, 448 postova
  • Motocikl: BMW R 1200 GS, Honda CB 500...

Mislim da je zamisao dobra i da samo jedan motociklista pročita nešto o nezgodi i izvuče iz nje pouku, u tom smislu pozdravljam ideju!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja