Wlayco_apatiner 1 Napisano Jun 5, 2019 U prolazu, 13 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima, pojavio mi se problem koji ne mogu baš da definišem pa mi treba pomoć. Naime, na početku sezone sam uredno uradio mali servis i zamenio prednju gumu i počeo da vozim i primetio sam razliku u ponašanju u vožnji u odnosu na prošlu godinu - pojavile su se vibracije, pre svega na fuzasterima ih osetim, na stopalima, ali i na rukama isto. Što su obrtaji motora veći, to su i vibracije jače. Do 3500 obrtaja ih skoro pa uopšte nema, na 5-6000 vibrira baš onako momački i to toliko da je veoma neprijatno voziti duže. Posle pređenih 100 km sav bridim, što se nikad nije dešavalo. Kažem opet, mnogo više se oseti na nogama nego na upravljaču i rukama. Motor nije nestabilan u vožnji, ali nešto očigledno trese.. Help Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Jun 5, 2019 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan Vrlo moguce da su gume u pitanju ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1750 Napisano Jun 5, 2019 Drug član, 1693 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan zadnji ležaj diferenciala....podigni motor na centralni, uhvati gumu gore-dole i proveri koliko ima lufta. Nešto malo mora da ima (ako me sečanje ne vara oko 0,5cm). ako je to OK, onda skini zadnja kočiona klješta i zavrti točak....ako čuješ mlevenje, onda je to-to.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3056 Napisano Jun 6, 2019 8-bit, 1881 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan Kakve veze imaju gume sa obrtajima motora? Sipaj mu jednu tečnost za čišćenje dizni, za početak. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Wlayco_apatiner 1 Napisano Jun 6, 2019 U prolazu, 13 postova Prijavi odgovor kao problematičan Prošle godine sam menjao one igličaste ležajeve diferencijala (2 komada) jer je točak imao baš puno lufta. Ok, hvala, videćemo šta je pa javljam.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4180 Napisano Jun 6, 2019 Ne silazi, 6544 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Pre 7 sati, bmw je napisao: Nešto malo mora da ima (ako me sečanje ne vara oko 0,5cm). Niks. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Wlayco_apatiner 1 Napisano Jun 6, 2019 U prolazu, 13 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nema lufta ni milimetra, pre popravke je baš plivao. Znači da nisu ti isti ležajevi. E sad šta je, pojma nemam. Znači isključivo zavise vibracije od obrtaja motora, nebitna je brzina kretanja motocikla, isto vibrira i u prvoj na 5000 obrtaja i u četvrtoj na 5000 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17050 Napisano Jun 6, 2019 (promenjeno) Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3648 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan pre 48 minuta, Wlayco_apatiner je napisao: Nema lufta ni milimetra, pre popravke je baš plivao. Znači da nisu ti isti ležajevi. E sad šta je, pojma nemam. Znači isključivo zavise vibracije od obrtaja motora, nebitna je brzina kretanja motocikla, isto vibrira i u prvoj na 5000 obrtaja i u četvrtoj na 5000 Za početak, sinhronizuj leptire", daj brizgaljke na pranje, promeni svećice, proveri ventile. Promenio Jun 6, 2019 član zika56 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boban 499 Napisano Jun 6, 2019 Drug član, 1480 postova Lokacija: Bratunac, Earth Motocikl: R1200C, GS, DRZSM Prijavi odgovor kao problematičan Vidi da nije nesto olabavljeno npr na auspuhu ili nogare ili slicno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
oldtajmer 78 Napisano Jun 6, 2019 Svrati ponekad, 294 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW K100 Prijavi odgovor kao problematičan Proveri , lezajeve alternatora Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 447 Napisano Jun 6, 2019 www.markone-pegaz.rs, 2426 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan Kada sam imao problem sa velikim ležajem kardana, meni je vibriralo na nogostupima prilikom kočenja. Recimo prilaz pumpi. Ali nije imalo veze sa brojem obrtaja. Ovo je nešto drugo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17050 Napisano Jun 6, 2019 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3648 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, markone je napisao: Kada sam imao problem sa velikim ležajem kardana, meni je vibriralo na nogostupima prilikom kočenja. Recimo prilaz pumpi. Ali nije imalo veze sa brojem obrtaja. Ovo je nešto drugo? Trebao si da nosiš kanticu sa gorivom i rešen problem. A ti si verovatno menjao ceo ležaj!? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4180 Napisano Jun 7, 2019 Ne silazi, 6544 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Pre 15 sati, zika56 je napisao: Za početak, sinhronizuj leptire", daj brizgaljke na pranje, promeni svećice, proveri ventile Pranje dizni, bez testiranja, ne znači mnogo, takođe i sama tela valja očistiti, ne sinhronizuju se leptiri već usisavanje, žuti šrafi i sajle, zabranjeno je diranje leptira po fabričkom uputstvu, to što se nalazi po forumima u najmanju ruku nije dovoljno dobro, ili tačno barem, zaključno i sa Grkovim preporukama. Potrebno je da se podesi TPS i restuje ECU, eventualno da se premeri pritisak u cilindrima, ostalo je u redu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17050 Napisano Jun 7, 2019 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3648 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan pre 6 minuta, đunta je napisao: Pranje dizni, bez testiranja, ne znači mnogo, takođe i sama tela valja očistiti, ne sinhronizuju se leptiri već usisavanje, žuti šrafi i sajle, zabranjeno je diranje leptira po fabričkom uputstvu, to što se nalazi po forumima u najmanju ruku nije dovoljno dobro, ili tačno barem, zaključno i sa Grkovim preporukama. Potrebno je da se podesi TPS i restuje ECU, eventualno da se premeri pritisak u cilindrima, ostalo je u redu. Mile, znam vrlo dobro šta se i kako radi, šteluje i podešava i šta je dozvoljeno, a šta zabranjeno da se dira, nego sam samo pokušao da čoveku vrlo prosto ukažem na to odakle treba da počne i šta da proverava (računajući da će to da mu odradi neko ko ipak zna posao). Mislio sam (a i sada mislim) da nema potrebe da pišem doktorsku disertaciju oko ovoga, ali ukoliko neko želi i ume da to čoveku bolje objasni, podržavam takvu nameru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4180 Napisano Jun 7, 2019 Ne silazi, 6544 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Mora da se računa da nije svako upućen u problematiku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...