benjamin 9 Napisano Maj 10, 2008 Zainteresovan, 695 postova Prijavi odgovor kao problematičan pa udrite transalpa sam probao i baš je wheeeeeeeeeeeee, a dominator mi se vise svidja jedino estetski ... kakva su iskustva, koje su konkretne rezlike Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6324 Napisano Maj 10, 2008 Enduraš, 6368 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Pre godinu dana i koji mesec sam bio u potpuno istoj istoj dilemi kao ti. Odlucio sam se za Transalpa iz sledecih razloga. Manje vibracija, ugladjenija masina. Veca putna brzina, udobniji, u sustini veci i ozbiljniji motor, meni je i lepsi, no o ukusima se ne raspravlja. Sa ove vremenske distance nisam se ni malo pokajao i moja preporuka svim srcem ide za Transalpa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lomnica_city 12 Napisano Maj 11, 2008 Svrati ponekad, 328 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Honda TransAlp XL600V Prijavi odgovor kao problematičan Moj kum ima Dominatora 500 a i skolski drug ga je imao do pre neki dan (on je radjen specijalno za Austrijsko trziste,a mozda i za Svajcarsko) ima 10-ak konjica manje od standardnog Dominatora pa je bolji za neiskusne,a ja imam Transalpa 600 i sem sto je solidno nizi,ili mi izgleda mali zbog moje visine,Dominator mi se ne svidja i zbog vibracija jednog velikog klipa,a smeta mi i nedostatak klasicnog vetrobrana jer ono malo plastike ni satove ne moze da zastiti lepo a tek sto ne moze vozaca od vetra,sto je za mene nedostatak za motor te kubikaze,jer ce se ipak sigurno voziti i vecim brzinama i na otvorenom i onda ce vetar da j.k.vozacu,a i kisa isto!! Mozda je ovo malo subjektivno misljenje jer ja imam Transalpa ali sam ga odabrao uprkos tome sto sam mogao da uzmem od skolskog ODLICNOG Dominatora 500 (da ga nije kupio neko sa foruma,skroz crni,92 godiste,prodavac je iz okoline Despotovca?) jer mi se cinio kao ozbiljniji motor,koji NE zelim da vozim po njivama,livadama i sumama (za to imamo kuci jedan manji enduro) ali recimo ako bi ti hteo od sveg tog terena po malo da probas,jeftino odrzavanje (ipak je jednocilindras),slabije bi izlazio na otvoreni put i vozio brzo,onda je realno Dominator bolji,manji,laksi,moze tezi offroad da podnese (moze i Transalp ali jedan cilindar i jedno 40-50kg manje je velika prednost Dominatora) pa odluka i nije tako teska,jos ako si slabije gradje i ne mozes lako da se nosis sa velicinom Transalpa... Dominator!! Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
koma 736 Napisano Maj 11, 2008 Zainteresovan, 795 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Imao sam oba i evo misljenja. Uzivao sam na Dominatoru, jedan cilindar, milina ;D ;D Onda sam putovao sa Danetom na more, on tek kupio Afriku. Kada smo se docepali asfalta i kada sam seo na afriku, nisam hteo da mu vratim nekih 70km hahaha...jurio me jer je imao osecaj da je na magaretu a ne na motoru ;D Da sam tada imao pare kod sebe i da je postojao neki salon motora kupio bih transala odma. To se i dogodili. Kupio sam ga vrlo brzo a dominator je bio u garazi jos godinu dana. Transalp je najudobniji i najvozljiviji motor na kome sam se vozio. Uzivanje, kao da si se rodio na njemu. Miran, pouzdan, nema vibracije, ovaj noviji koci u mestu ( mnogo bolje od onig starijeg). U odnosu na njega je Dominator brutalniji, jedan cilindar ( mnogo volim taj zvuk i surovost) ali zato trese kao lud, odem na more i ne mogu da spavam celu noc. Sediste na Domiju je neudobno u poredjenju sa TA, losije koci ali je bolji za tezi offroad. Sada je pitanje sta tebi treba. Ako hoces da krstaris po svetu, ides nekim makadamima, sumama itd onda po meni TA. Ako ne ides daleko, volis jednocilindrase i zelis da se jebavas dosta po offroadu( a da ne mrdas bas na puteve od par iljada km ) onda DOmi. Ne postoji motor za sve, nadji kompromis i vidi sta ti treba. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
benjamin 9 Napisano Maj 12, 2008 Zainteresovan, 695 postova Prijavi odgovor kao problematičan aha dakle transalp Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano Maj 12, 2008 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Ja Transalp koristim za touring po svakakvim putevima i maksimalno sam zadovoljan koli ko srece mi pruza. Evo, sutra ce proci tacno godinu dana otkad ga imam, i presli smo zajedno bez kvarova ( ok, prekjuce mi je crko termoprekidac ventilatora hladnjaka) oko 17000km ( +/-500 ). Moja preporuka za Transalp ali samo subjektivna jer sam Dominatora vozio mozda 5-6km. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Oroku 1394 Napisano Decembar 15, 2008 Zainteresovan, 830 postova Lokacija: Sombor Motocikl: XTZ 660 Ténéré Prijavi odgovor kao problematičan Jel moze neko da napise nesto o Dominatoru, da li se kvari i sta mu je problem. Nesto uopsteno Danas sam isao u Suboticu da gledam jedan ima na satu 60 000 km, meni kao laiku ide odlicno, ali mi to jako puno kilometara. Pa me interesuje koliko je to puno? Koliko prelaze sa dobrim odrzavanjem? Uostalom pisite o motoru sve sto znate, kao i neko poredjenje sa XT600,jer se dvoumim izmedju ta dva motora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Decembar 15, 2008 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Dominator Vozljiv motor, lagan - dečji, malo veći potrošač ulja i benzina za razliku od ostalih jednocilindraša, prost za održavanje. Komercijalna verzija XL600 osim što je svaki deo na Dominatoru napravljen od 20% manje čelika, ali zato ima plastike za lomljenje koliko hoćete. Primera radi, lanac bregaste na Dominatoru 650 ima jedan red karika manje od XL600. Transalp nisam imao nikada... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Oroku 1394 Napisano Decembar 15, 2008 Zainteresovan, 830 postova Lokacija: Sombor Motocikl: XTZ 660 Ténéré Prijavi odgovor kao problematičan A kilometraza od 50-60 000km, jel to puno? Na koliko se menja lanac bregaste? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Decembar 15, 2008 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan A kilometraza od 50-60 000km, jel to puno? Na koliko se menja lanac bregaste? Ja ga menjao na 40.000, zveketao je kao kosturi na limenom krovu. Moj savet, obavezno izmeriti kompresiju, pregledati membranu i flanšne karburatora, proveriti frajlauf. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Oroku 1394 Napisano Decembar 15, 2008 Zainteresovan, 830 postova Lokacija: Sombor Motocikl: XTZ 660 Ténéré Prijavi odgovor kao problematičan Ja ga menjao na 40.000, zveketao je kao kosturi na limenom krovu. Moj savet, obavezno izmeriti kompresiju, pregledati membranu i flanšne karburatora, proveriti. Da li imas neki savet kako da pogledam membrane i sta je frajlauf? Evo npr. svidja mi se ovaj motor, koliko bi mi uzeo neki majstor ili neko ko zna, da to pregleda. http://www.moto-berza.com/ponuda.php?id=21127&trazi=1&ur=1&model=62&tip=Dominator&m=Honda-DOMINATOR Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6324 Napisano Decembar 15, 2008 Enduraš, 6368 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Tom dominatoru u oglasu ne treba tako da stoji prednji blatobran, tj nekako cudno stoji. Pitanje je zasto ? Krivi stapovi, iskrivljeni nosaci blatobrana ili samo losa montaza... ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Decembar 15, 2008 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Ja ga menjao na 40.000, zveketao je kao kosturi na limenom krovu. Moj savet, obavezno izmeriti kompresiju, pregledati membranu i flanšne karburatora, proveriti. Da li imas neki savet kako da pogledam membrane i sta je frajlauf? Evo npr. svidja mi se ovaj motor, koliko bi mi uzeo neki majstor ili neko ko zna, da to pregleda. http://www.moto-berza.com/ponuda.php?id=21127&trazi=1&ur=1&model=62&tip=Dominator&m=Honda-DOMINATOR Frajlauf ćeš čuti dok verglaš motor na hladno. A da, zaboravio sam da dodam da hoće i dekompresor da mu zvekne na oko 50.000 km U principu ove pojedinosti izgledaju kao sitnice, ali umeju jako da nerviraju i da koštaju para, vremena i živaca kad se pokvare, pogotovo sve istovremeno :o :o :o E da, tema možda zvuči bez veze zato što motori uopšte nisu u istoj klasi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Oroku 1394 Napisano Decembar 15, 2008 Zainteresovan, 830 postova Lokacija: Sombor Motocikl: XTZ 660 Ténéré Prijavi odgovor kao problematičan Nisam ja kreirao temu, samo sam se nadovezao na ovu. Tek sad vidim za onaj blatobran, ko zna sta je tu problem, mozda je skucan, a mozda i nije, zvacu ga pa cu videti sta on kaze. Kolika kompresija treba da bude? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2384 Napisano Decembar 15, 2008 Andragog, 4961 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Transalpa nism vozio ali me je vozio jedan drugar na njemu,odlican motor.Dominatora sam imao dve godin,isto tako je odlican motor.Putovao sam 500-1000km sa zenom,malo je mali za mene,kad se voze dvoje,visok sam 187.Vibracije mi nisu smetale.Na zadnjui ide bez kvacila,lako.Trosi dosta po meni.Nema sansi ispod 6 litara a kad ga poteras i 8 pa i 9 litara na 100 km.Moj dominator je bio dosta star imao je 134000 km trosio ulje ali je isao ko lud.Zamenio sam samo karike i sada je OK.novi vlasnik se vozi bez problema.Inace i jedan i drugi motor se lako prodaju tako da nije problem da ga zamenis ako ti dosadi.Honda je Honda.Pozdrav i sa srecom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2384 Napisano Decembar 15, 2008 Andragog, 4961 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Na dominatoru se nemoze izmeriti kompresija dok se ne otkaci dekompresor.To se radi tako sto se desni (u pravcu voznje0 izduvni ventin nasteluje na 1.oo milimetar i tako se meri.Treba biti 12,5 bara,manimum 10,5.Lanac na bregastoj mu je slaba tacka .Plafon traje 25000 km.Nije skup lako se menja.Toliko.60000 nije puno za Dominatora,a nije ni malo,zavisi kako je odrzavan.Ima jednu svecicu,Transalp cetiri komada,dve litre ulja u Dom a u Trans alpa duplo vise ...Eto,pozdrav ,nadam sa da sam makar malo pomogao.Sada vozim TDMa a zao me je sto sam prodao Dom.!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Decembar 15, 2008 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Nisam ja kreirao temu, samo sam se nadovezao na ovu. Tek sad vidim za onaj blatobran, ko zna sta je tu problem, mozda je skucan, a mozda i nije, zvacu ga pa cu videti sta on kaze. Kolika kompresija treba da bude? E da, ako ga budeš gledao, vidi ispod blatobrana treba da ima jedan vezni lim koji spaja štapove, ako je krivi ili ako nedostaje znači da je motor preživeo zakucavanje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ApeX_DivisioN 104 Napisano Decembar 16, 2008 Svrati ponekad, 289 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: TT600R Prijavi odgovor kao problematičan Vozio sam dve sezone Domija i extra mi je bilo jedino duze ture su mi tesko padale ali zato gradska voznja nikad bolja i ludja:) Sad vozim TDM-a i voleo bih da imam jednog domija za grad. Konkretno mene je zamo zezala ta karika dekompresora malo je zveckala ali promenuo sam je nova je bila negde oko 4000din i posle toga se nista nije culo. Sve zavisi za sta ti treba.... Za neke krace ture moze da prodje nije strasno ali za duze obavezno nesto stavi preko sica Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Decembar 16, 2008 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Vozio sam dve sezone Domija i extra mi je bilo jedino duze ture su mi tesko padale ali zato gradska voznja nikad bolja i ludja:) Sad vozim TDM-a i voleo bih da imam jednog domija za grad. Konkretno mene je zamo zezala ta karika dekompresora malo je zveckala ali promenuo sam je nova je bila negde oko 4000din i posle toga se nista nije culo. Sve zavisi za sta ti treba.... Za neke krace ture moze da prodje nije strasno ali za duze obavezno nesto stavi preko sica Jednog leta sam cepao na more Dominu solo ali zato prepunu svari - čerga prava. Dvoje sa stvarima i put - teorije nema. Sve je prštalo pod točkovima dok nije došla nadmorska visina i redak vazduh. Obzirom da mi je membrana karburatora bila porozna, na većim nadmorskim visinama i temperaturama dolazilo je do izvesnog knedliranja motora, pa sam na zlatibor izašao jedva sa 60km/h. Smor potpuni, zavrćem gas a on sve teže ide Od alata sam nosio samo neke sitnice zbog malera Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abdullah100k 8 Napisano Decembar 17, 2008 IRON WILL, 972 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Voleo bih da imam motor Prijavi odgovor kao problematičan ...zveketao je kao kosturi na limenom krovu. . Ma 'de li samo izvlacis te fraze?!?!?! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Oroku 1394 Napisano Decembar 17, 2008 Zainteresovan, 830 postova Lokacija: Sombor Motocikl: XTZ 660 Ténéré Prijavi odgovor kao problematičan Interesuje me da li ovaj model moze biti '94. godiste? Na moto.it sam video da su takvi modeli '90.? http://www.mojauto.rs/polovni-auto/297875 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2384 Napisano Decembar 17, 2008 Andragog, 4961 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Pogledao sam sliku na oglasu Moj auto.Dominator od 93 godine ima migavce ugradjene u oklopu napred. Sastrane oko auspuha ima puno duze stitnike.Taj na slici je od 89 do 92 godiste.88 godiste ima nazad dobos a ne disk.Takodje sam cuo da su se Dominatori proizvodili u Hondinoj fabrici u Spaniji,tako da je mozda ti ipak motor 94 godiste,mada to nije bitno toliko koliko je bitno kako je odrzavan i vozen.Danas sam u Cacku na semaforu sreo decka sa Hondom xl 600,motor je kao nov,radi kao sat,trazi 1200e presao 28000.Motor je 86 god ali je stvarno lep u prvoj boji.Ime mu neznam,evo telefona 0643114661 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Decembar 17, 2008 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Pogledao sam sliku na oglasu Moj auto.Dominator od 93 godine ima migavce ugradjene u oklopu napred. Sastrane oko auspuha ima puno duze stitnike.Taj na slici je od 89 do 92 godiste.88 godiste ima nazad dobos a ne disk.Takodje sam cuo da su se Dominatori proizvodili u Hondinoj fabrici u Spaniji,tako da je mozda ti ipak motor 94 godiste,mada to nije bitno toliko koliko je bitno kako je odrzavan i vozen.Danas sam u Cacku na semaforu sreo decka sa Hondom xl 600,motor je kao nov,radi kao sat,trazi 1200e presao 28000.Motor je 86 god ali je stvarno lep u prvoj boji.Ime mu neznam,evo telefona 0643114661 XL600 je motor ipo za Dominator, mislim prvenstveno na agregat, zatim ima dva jednogrla karburatora te potrošnju od 4.7L (Ibarska) umesto dominatorovog singl - promera kanalizacione cevi. Ima tubeless felne, teflon crevo prednje bremse, duže prednje vile, kurblu i anlaser... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TA96 300 Napisano Decembar 17, 2008 Drug član, 1423 postova Lokacija: Bliski Istok-Pančevo Motocikl: Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Oroku 1394 Napisano Decembar 17, 2008 Zainteresovan, 830 postova Lokacija: Sombor Motocikl: XTZ 660 Ténéré Prijavi odgovor kao problematičan Poslao sam poruku onom decku iz Cacka, ako ne odgovori zvacu ga sutra. Mada mi je Cacak malo daleko, ali ako je dobar, mozda se i dogovorimo ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...