Jump to content

Moto Zajednica

Suomy Spec1R

Recommended Posts

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Sve trkacke kacige su bucne jer im to nije prioritet, a na trkama se svakako podrazumijevaju cepici za usi ;)

A zbog cega su trkacke kacige bucne?? Zar ne bi trebalo da imaju jako aerodinamican oblik koji olaksava strujanja vazduha, a samim tim i buku??

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U potrzi za performansama..., 3388 postova
  • Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE

Sve trkacke kacige su bucne jer im to nije prioritet, a na trkama se svakako podrazumijevaju cepici za usi ;)

A zbog cega su trkacke kacige bucne?? Zar ne bi trebalo da imaju jako aerodinamican oblik koji olaksava strujanja vazduha, a samim tim i buku??

Buka je samo nus pojava na koju se jednostavno ne obraca paznja prilikom konstruisanja tog tipa kaciga. Produvavanje i buka su totalno nebitan faktor ovdje ;)

• Zainteresovan, 651 postova

Evo ovde ima uporedni test kaciga na stazi  http://www.motori.hr/Megatest_kaciga_top_kalse_923.html

A za SPEC1R pise:  "Na stazi za Suomy čista 10-tka "

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Buka je samo nus pojava na koju se jednostavno ne obraca paznja prilikom konstruisanja tog tipa kaciga. Produvavanje i buka su totalno nebitan faktor ovdje ;)

A na sta se obraca paznja? Bezbednost predpostavljam? Zar to ne zavisi od materijala od kog je napravljen omotac i unutrasnjost kacige? Zasto bi timu koji se toliko trudi oko kacige od 1000e bio problem da je testira u vazdusnom tunelu??

Ili da otvaramo novu temu da ne ofujemo coveku po Suomiju?

• Svrati ponekad, 348 postova
  • Motocikl: bez

I ja imam Spec1R i mogu samo da kazem da je bucna do jaja ali ima jedna stvar koje je presudna:

A za SPEC1R pise:  "Na stazi za Suomy čista 10-tka "

• Drug član, 1439 postova
  • Motocikl: KTM 1290 SDR V3

I meni je moj vandal dosta bucan pri vecim brzinama..par cepica za bi trebalo da rese problem

Ako će nekome biti lakše oko te buke vozio sam uvek vrhunske kacige kupljene u Tokyu i to Shoei i Arai replice  Nobby Ueda i Dani Pedrosa koje u EU koštaju oko 800-850eur a opet ima buke.

Uzeo sam Pedrosa Arai RX7RR4 Corsair skoro i za sada mi deluje da mi je Shoei malo praktičnija mada obadve imaju vrhunske tehnologije za zaštitu.

U tome i jeste trik a ovo odozgo je malo šminke samo mada se i to plaća.

Arai RX7RR4 ima vrhunsku ventilaciju (otuda i buka) i dobra je za leto ali nije za ispod 10 stepeni.

Ono što može takodje da utiče na buku je ako nije dobro podešen mehanizam za vizir a takodje i položaj glave pri vožnji motora jer kao što znate nemaju svi motcikli isti položaj sedenja pa i ugla držanja glave. Sa pomeranjem tog položaja menja se i buka zavisno od modela kacige.

• U potrzi za performansama..., 3388 postova
  • Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE

Cisto sumnjam da postoji nesto bucnije od moje GP-1!!!

Vjerujmi da su blizu ;)

• Braćala..., 2179 postova
  • Motocikl: Honda CB750F 1981

Vjerujmi da su blizu ;)

Posle jučerašnje vožnje od Milanovca do Beograda u glavi mi je zujalo ko da sam došao sa rok koncerta :D

• Zainteresovan, 651 postova

Vjerujmi da su blizu ;)

Skoro isto. Imam i jednu i drugu. Pre neki dan ponesam obe i bas da sam hteo da vidim koja je bucnija. Skoro isto, samo sto me spec1r ne davi pri brzinama preko 150 i vizir kad se zakljuca dihtuje kako treba, a na gp1 duva ko da je otvoren  ;D

• Zainteresovan, 755 postova
  • Motocikl: Multistrada 950S

polako polako ljudi ajmo u red jedan po jedan za najbucniju kacigu :D

mislim da AGV GT Open izuva sve navedene po urlikanju, sistanju i zujanju a pritom nema ni izgovor da je recimo racing pa da joj se to uzme kao olaksavajuca okolnost

nit cujem motor, nit druge ucesnike u saobracaju, sve sto cujem je buka, nedefinisana buka koja eksponencijalno raste preko 100kmh

mene to stvarno izludjuje  >:(

• Zainteresovan, 584 postova
  • Motocikl: ZX 12 R

Kacige koje su za stazu moraju biti "glasnije" od običnih,zbog mnogobrojnih ventilacionih otvora.

Trkače skoro da i ne zanima koliko je kaciga bučna,jer nose čepove u ušima ( zbog pjesme iz auspuha,a ne samo radi kacige)  i u toku trke "samo" dvadesetak puta po nekoliko sekundi imaju priliku da voze blizu 300 kmh,kada kaciga najviše galami.

Bitnije im je da je dobro provjetrena i da glava "diše".

Svi trkački motori imaju i povišenu masku ( pleksi ) u koju se ( većinom sitini momci  :D) laku sakriju,pa kaciga i glava nisu ,na velikim brzinama, previše na udaru vjetra.

Nama, civilima to mnogo više smeta.Mi takve kacige kupujemo zbog kvaliteta izrade-sigurnosti,da se kerimo ,ili...

Rijetko ko zaštiti uši,rijetko ko ima povišenu masku ( pleksi ) da se može sakriti u nju,pa kada pođemo da divljamo na auto - putu preko 250 - 300...kuku majko šta ću s glave.

Na bučnost kacige utiče i vaš položaj za upravljačem,odnosno pod kojim uglom maska diže struju vazduha prema glavi. Pokušajte,kada vam se učini da je kaciga bučna,da malo podignete glavu...iznenadićete se da će buka biti manja nego što očekujete.

Ovo je moja.I ja volim šarene i bučne  :D

Obliku i veličini moje glave odgovara Vandal  :D,a volim šarenu kacigu ( kao i kišni kombinezon ) zbog bolje uočljivosti ( naročito po kišnoj noći).

post-694-12878998433069_thumb.jpg

post-694-12878998433633_thumb.jpg

• Svrati ponekad, 217 postova

vandal je extra kaciga, duboka, taman fino, spec 1r mi nije odgovarala, pa kupih agv GP PRO, neka rossi, nesto plavo,, nije losa, ;D , ne magli ni trena, ne duva nigde, sve lepo dihtuje, ma, EXTRA 8)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja