volfram2015 10 Napisano Maj 29, 2019 U prolazu, 37 postova Motocikl: Пензија- привремена... :) Prijavi odgovor kao problematičan 2 minutes ago, Pingvin37 said: Ne znam druze nisam nista lose mislio, poenta mog posta je da bi ja to resio sa starim vlasnikom, prvo. Kad sam menjao prethodni motor, motor za motor, posle 2,3 nedelje mi se javio prvi problemcic sa strujom. Decko je momentalno dosao ispred moje garaze i pokusao da pomogne. Kad sam mu rekao da ipak moram nove CDI uredjaje verovatno da stavim on je rekao ok Iako smo vec uradili prenos mozemo ponovo da uradimo I da ja tebi vratim tvoj ti meni moj ako nisi zadovoljan. Najnormalnije bez tenzije, bez drkanja itd. Naravno nisam hteo jer sam hteo da vozim taj motor, ali tu vidis da li je neko iole korektan ili ne. Tako bih I ja postupio u obrnutom slučaju. Pogotovo, kazem pogotovo kad se radi o tome da je motor zbog papira I sasije nemoguce dalje registrovati. To je vec problem ozbiljan. У површном распитивању, закључио сам да му не могу ништа. Проблем је сада само у мојим рукама. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
volfram2015 10 Napisano Maj 29, 2019 U prolazu, 37 postova Motocikl: Пензија- привремена... :) Prijavi odgovor kao problematičan 5 minutes ago, Pingvin37 said: Ne znam druze nisam nista lose mislio, poenta mog posta je da bi ja to resio sa starim vlasnikom, prvo. Kad sam menjao prethodni motor, motor za motor, posle 2,3 nedelje mi se javio prvi problemcic sa strujom. Decko je momentalno dosao ispred moje garaze i pokusao da pomogne. Kad sam mu rekao da ipak moram nove CDI uredjaje verovatno da stavim on je rekao ok Iako smo vec uradili prenos mozemo ponovo da uradimo I da ja tebi vratim tvoj ti meni moj ako nisi zadovoljan. Najnormalnije bez tenzije, bez drkanja itd. Naravno nisam hteo jer sam hteo da vozim taj motor, ali tu vidis da li je neko iole korektan ili ne. Tako bih I ja postupio u obrnutom slučaju. Pogotovo, kazem pogotovo kad se radi o tome da je motor zbog papira I sasije nemoguce dalje registrovati. To je vec problem ozbiljan. У површном распитивању, закључио сам да му не могу ништа. Проблем је сада само у мојим рукама. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 7788 Napisano Maj 29, 2019 -, 1763 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan pre 29 minuta, volfram2015 je napisao: Број на агрегату је исправан и аутентичан. Али на основу њега, не може се доћи до броја шасије. Ne, mislio sam o tome da ako bi nasao drugi ram, pa da popakujes sve na njega... Ako je agregat autentican, mislim i da ne treba da se ide u institut. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
volfram2015 10 Napisano Maj 29, 2019 U prolazu, 37 postova Motocikl: Пензија- привремена... :) Prijavi odgovor kao problematičan То није легална операција. Јер у саобраћајној пише и број мотора. Када би ставио други рам са бројем, морао бих и блок мотора да мењам. Што и то није регуларна операција. У колико се мења део на којим постоје индетификациони доказ, морају да се обавештавају органи. У том случају се такође издаје ПУС. Јер таква операција се ради искљичиво (По Упутсву СУПа). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivica744 6088 Napisano Maj 29, 2019 Ne silazi, 1816 postova Lokacija: valjevo Motocikl: mali strom Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, dvlns je napisao: Problem mu je sto nema fabricku plocicu/nalepnicu na ramu a nju moze da dobije samo ako zna originalan broj rama E bas to je nesto sto bi mu mozda pomoglo,plocica moze i da odpadne prilikom pranja itd.,neko zabrljao broj na ramu i zato su (nekako) i dali PUS,na osnovu svega toga (a za sve to mora da postoji zapisnik krim-tehnicara)je registrovan.I sad se nasao neko pametan da zajebava. Trebalo bi da u dosijeu u SUP-u ima zapisnik o ukucavanju PUS-a,trazi ga pa onda vidi sta dalje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 15011 Napisano Maj 29, 2019 moto merkat °°, 4943 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Pitanje je dali je kodna oznaka motora od 929 ili 954, ukoliko je npr od 954 onda je jedino resenje da nadjes dobar ram ili ceo motor sa prolupalom masinom i tvou masinu kompletnu prebacis (sa svim oklopima) na taj ram. Tu nije potrebno nikakvo ispitivanje (atest) niti pus. Stari ram baci, imas saobracajnu od motora (bloka) i sve je legalno 100%. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
volfram2015 10 Napisano Maj 29, 2019 U prolazu, 37 postova Motocikl: Пензија- привремена... :) Prijavi odgovor kao problematičan Кодна ознака је 929. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dvlns 14246 Napisano Maj 29, 2019 Ne silazi, 6110 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 10 minuta, ivica744 je napisao: E bas to je nesto sto bi mu mozda pomoglo,plocica moze i da odpadne prilikom pranja itd.,neko zabrljao broj na ramu i zato su (nekako) i dali PUS,na osnovu svega toga (a za sve to mora da postoji zapisnik krim-tehnicara)je registrovan.I sad se nasao neko pametan da zajebava. Trebalo bi da u dosijeu u SUP-u ima zapisnik o ukucavanju PUS-a,trazi ga pa onda vidi sta dalje Pa tako nesto sam ja i mislio, laicki trebalo bi da postoji zapisnik ko je i zbog cega trazio ukucavanje PUS zar ne? U zapisniku bi moralo da pise da je uprava carine trazila ukucavanje PUS zbog toga sto je utvrdjeno da brojevi na sasiji nisu originalni ili tako nesto. Mozda bi tim putem mogao da krene @volfram2015 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 15011 Napisano Maj 29, 2019 moto merkat °°, 4943 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Onda trazi 929 ram, ako ti se i ne svidi prepakuj i prodaj, bar nece propasti pare. @ivica744 to je carina uputila, tu pricu treba zaboraviti, svojim ocima sam gledao PUS a VIN neostecen, kupis vozilo na carini i oni napisu da je potrebno ukucavanje brojeva, MUP na osnovu toga ukuca brojeve ... ali sta dalje, koji je to model, kako uporediti podatke, izvuci iz baze ... kada se ustanovi da je VIN 929 a realno 954 tu ce pre ponistiti reg. bez mogucnosti dalje upotrebe vozila, moze se raditi ekspertiza i da se nadje pravi VIN od tog rama, sta dalje ako je ukraden??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivica744 6088 Napisano Maj 29, 2019 Ne silazi, 1816 postova Lokacija: valjevo Motocikl: mali strom Prijavi odgovor kao problematičan Ako je kraden oduzece ga i onda ce morati da tuzi prethodnog vlasnika,a ako vec ima PUS znaci da ima i zapisnik o tome.Koliko sam shvatio njemu su pravili problem samo zato sto nema plocicu,pa jbg zbog toga je i dobio PUS. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 15011 Napisano Maj 29, 2019 moto merkat °°, 4943 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Da pus resava probleme svi bi trazili njega a ne sveti gral. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stilgar 1269 Napisano Maj 29, 2019 Drug član, 834 postova Lokacija: Beograd Motocikl: motora bez trenutno Prijavi odgovor kao problematičan Trazi praznu plocicu na internetu, kod gravera upisi u nju sta treba, zanituj na predvidjeno mesto i mirna bosna, jbl ih plocica. Ako je motor ikad bio registrovan u Srbiji ne vidim sta je problem. Bez ident. plocice ne rade kocnice pa je nebezbedan? Jbl ih evropa i glupo prepisivanje zakona bez uskladjivanja sa nasim propisima. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
volfram2015 10 Napisano Maj 29, 2019 U prolazu, 37 postova Motocikl: Пензија- привремена... :) Prijavi odgovor kao problematičan 1 minute ago, stilgar said: Trazi praznu plocicu na internetu, kod gravera upisi u nju sta treba, zanituj na predvidjeno mesto i mirna bosna, jbl ih plocica. Ako je motor ikad bio registrovan u Srbiji ne vidim sta je problem. Bez ident. plocice ne rade kocnice pa je nebezbedan? Jbl ih evropa i glupo prepisivanje zakona bez uskladjivanja sa nasim propisima. Дупликат плочице приложити са документацијом и издатим фискалним рачуном од стране представника произвођача. Хомолационо одбијање је унето у систем. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stilgar 1269 Napisano Maj 29, 2019 Drug član, 834 postova Lokacija: Beograd Motocikl: motora bez trenutno Prijavi odgovor kao problematičan ma nek napravi nalepnicu 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MoToM 3885 Napisano Maj 29, 2019 Ne silazi, 5019 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Triumph Daytona 1000 Prijavi odgovor kao problematičan 44 minutes ago, stilgar said: Jbl ih evropa i glupo prepisivanje zakona bez uskladjivanja sa nasim propisima. Živo me zanima šta će biti sa svim tim propisima kada im jednog dana budu otvoreno rekli "evo vam q. nikad nećete ući u EU" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 7788 Napisano Maj 29, 2019 -, 1763 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, volfram2015 je napisao: Кодна ознака је 929. I agregat ti SC44 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
volfram2015 10 Napisano Maj 29, 2019 U prolazu, 37 postova Motocikl: Пензија- привремена... :) Prijavi odgovor kao problematičan Не. SC50 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 15011 Napisano Maj 29, 2019 moto merkat °°, 4943 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Pa to je masina od 954, onda trazi samo ram sa papirima, sve ostalo imas. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
volfram2015 10 Napisano Maj 29, 2019 U prolazu, 37 postova Motocikl: Пензија- привремена... :) Prijavi odgovor kao problematičan А шта ћемо што број мотора већ стоји у овој саобраћајној? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dvlns 14246 Napisano Maj 29, 2019 Ne silazi, 6110 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam koliko te do sada u realnim parama kostao motor ali ja ne bih isao u nove troskove vec bih ponudio ili onom momku u Smederevu ili Brki u Mladenovcu ili onom u Irigu ili bilo kome ceo motor za delove i izvukao sta moze i cao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 15011 Napisano Maj 29, 2019 moto merkat °°, 4943 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Odjavis i taj motor ubacujes u drugi ram, motor si vec preveo pa je saob. na tvoje ime, ne treba ti ugovor, atest, nista ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
volfram2015 10 Napisano Maj 29, 2019 U prolazu, 37 postova Motocikl: Пензија- привремена... :) Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, dvlns said: Ne znam koliko te do sada u realnim parama kostao motor ali ja ne bih isao u nove troskove vec bih ponudio ili onom momku u Smederevu ili Brki u Mladenovcu ili onom u Irigu ili bilo kome ceo motor za delove i izvukao sta moze i cao Ма могу и ја да ставим мотор у делове, то је најмањи проблем. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10624 Napisano Maj 29, 2019 Hronični Motociklopata, 7371 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Grehota da ide u kobasice ako je lepo ocuvan motor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
volfram2015 10 Napisano Maj 29, 2019 U prolazu, 37 postova Motocikl: Пензија- привремена... :) Prijavi odgovor kao problematičan Мотор је нов. Са 18000km. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MoToM 3885 Napisano Maj 29, 2019 Ne silazi, 5019 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Triumph Daytona 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Baci neku fotku da vidimo, nemoj da si stidljiv. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...