Jump to content

Moto Zajednica

volfram2015

Članovi
  • Broj tema i poruka

    37
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Motocikl
    Пензија- привремена... :)

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

volfram2015's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

10

Reputacija u zajednici

  1. Машина је нашла своју судбину у кобасичарници за моторе. Хвала, Србијо...
  2. Невероватан је осећај када у некој баналној претрази налетиш на слику познате сцене. Уђеш на форум и ухвати те сета, језа, сузе и смех у исто време. Мрђане, пуно ти хвала на тада посвећеном времену да вероватно са дигиталног фотоапарата пребациш слике на форум и отвориш тему овог удеса у коме сам био учесник. Речи тада младог возача Yuga са возачким искуством од неколико месеци нису биле "Нисам те видео", него "Којом страном возиш!". Лик није ни био свестан одакле сам стигао, да ли с' лева или десна отпозади или са неба. Имао сам времена да видим светла југића која се промаљају Добрачином иза паркиране троле код гараже ГСПа, како бих одузео гас и стиснуо обе кочнице да останем на точковима. За корекцију правца било је касно. Прошао сам са лакшом операцијом чишћења посекотина леве руке и након тога још једна операција чишћења упаљеног ткива подлактице. Нагњечење тестиса (све ради ) и хроничне болове у лубалном делу кичме до дан данас... Сигуран сам да би исход био гори, да није било толико опреме на мени. Углавном, имали смо среће обојица. Ја, што га нисам распалио по возачким вратима, а и он исто. Моторе нисам престао возим и сваке сезоне сам поседовао неку машину, бољу или лошију, свеједно је. Све до овог лета услед лошијег исхода регуралности неког мотора, кога сам на крају морам да продам у делове . А и то је био неки знак да требало неко време искулирати, јер су овог лета и близанци стигли. Надам се да ће ова дискусија остати овде да посведочи неком, већ давном позитивном исходу након удеса у коме је учествовао мотоциклиста. Углавном... пазити да се улагани вожња, обрати пажња на друге учеснике у саобраћају и понекад обратити пажњу на "обрнут троугао" Поздрав за све. Милан
  3. Невероватан је осећај када у некој баналној претрази налетиш на слику познате сцене. Уђеш на форум и ухвати те сета, језа, сузе и смех у исто време. Мрђане, пуно ти хвала на тада посвећеном времену да вероватно са дигиталног фотоапарата пребациш слике на форум и отвориш тему овог удеса у коме сам био учесник. Речи тада младог возача Yuga са возачким искуством од неколико месеци нису биле "Нисам те видео", него "Којом страном возиш!". Лик није ни био свестан одакле сам стигао, да ли с' лева или десна отпозади или са неба. Имао сам времена да видим светла југића која се промаљају Добрачином иза паркиране троле код гараже ГСПа, како бих одузео гас и стиснуо обе кочнице да останем на точковима. За корекцију правца било је касно. Прошао сам са лакшом операцијом чишћења посекотина леве руке и након тога још једна операција чишћења упаљеног ткива подлактице. Нагњечење тестиса (све ради ) и хроничне болове у лубалном делу кичме до дан данас... Сигуран сам да би исход био гори, да није било толико опреме на мени. Углавном, имали смо среће обојица. Ја, што га нисам распалио по возачким вратима, а и он исто. Моторе нисам престао возим и сваке сезоне сам поседовао неку машину, бољу или лошију, свеједно је. Све до овог лета услед лошијег исхода регуралности неког мотора, кога сам на крају морам да продам у делове . А и то је био неки знак да требало неко време искулирати, јер су овог лета и близанци стигли. Надам се да ће ова дискусија остати овде да посведочи неком, већ давном позитивном исходу након удеса у коме је учествовао мотоциклиста. Углавном... пазити да се улагани вожња, обрати пажња на друге учеснике у саобраћају и понекад обратити пажњу на "обрнут троугао" Поздрав за све. Милан
  4. Излаза нема. И то је резултат.
  5. Визир не сме да буде непровидан. Без обзира на произвођача. И без обзира што иза оног визира не можеш да сакријеш поглед.
  6. Замењена је. У сваком случају хвала на савету. Фотографије су направљене након трампе за ауто.
  7. Истина је. Званично одбијање од АМССа постоји и заведено је у бази података. Нема ту места за икакав маневар. Написао сам да су све примедбе, осим спорне плочице, отклоњене.
  8. Момак није петљао (тако делује) и није знао за проблем (тако не делује). Мени је најбитније да је било следеће: Допуна приче, у овом моменту небитне. Али хајде, да видимо ко је какав испао. Ви судите: Почетком јесени, пало ми је на памет да отуђим мотор и на оглас су се јавили отац и син из Куле. Иначе сјајни момци и овом приликом их поздрављам. Понудили су у замену Hondu Shadow у стању ни мало бољем или горем од спорног 954. Углавном сјајно стање, моторчић да се свеже трудна супруга мање брине итд... Ауто је већ одавно преведен и проблеми нису били ни на помолу. Куљани су месечак дана након наше размене, отишли за Ваљево и превели мотор, значи нису журили. Пошто су на неки начин сезонски радници, урадили су превод као прву припрему за предстојећу мото сезону у своје слободније време. Елем, код њих је негде у марту почео спорни проблем и ја сам о томе био обавештен. Бившег власника број телефона нису сачували, па сам их спојио поново. Он је од тог момента слегао раменима, тврдивши да је звао предходног власника и да он нема везе са тим. Прича је се наоштрила, када он није хтео да узме иницијативу у своје руке, као део круга одговорности, па су ме Куљани обавестили о томе. Ја сам им рекао следеће: "Мотор спакујте у комби, и дођите по свој. Нећу никакве проблеме са вама, ово је сада мој проблем." Тако су и урадили. Стигао је један од њих са 954 у комбију два дана после код мене кући, одакле смо звали бившег власника у Ваљеву са спикерфона, чији сам разговор и снимио. Расправа је добила тензију, чија је завршница звучала тачно овако: "НЕ ДАМ НАТРАГ АУТО, НЕЋУ ДА ПОМОГНЕМ, НЕМАМ НИШТА СА ТИМ, МОТОР ЈЕ БИО РЕГИСТРОВАН, КАДА СИ ГА КУПОВАО ИМАО СИ ПРИЛИКУ ДА ГА ПРЕКОНТРОЛИШЕШ, БРИГА МЕ!" Након овог разговора, ја сам извадио новац, дао сам Куљанима да покрену адвоката. Саставили смо неки написмени уговор о томе, утоварили су Hondu Shadow, пописмо по ракијицу и разлаз. Након неколико дана распитивања по њихвом региону, као и мог овде по Београду, схватили смо да бившем власнику из Ваљева не можемо ништа. Из првенственог разлога што је мотор имовинско- правно регуларан. Након тог закључка и слегања прашине од 15ак дана, решио сам да средства која сам им дао, употребимо за превод на моје име. Како би ја сам, као део одговорних за овај проблем узео исти у своје руке што сам и рекао. И ето мене на форуму са вама.
  9. Не. У Ваљеву. Пре тога Крушевац, ваљда...
  10. Ауто који сам дао за мотор је SAAB 93 караван 2005 год 2.0 16v turbo 210hp, лично га довезао из Цириха од познаника и оцаринио. Пошто сам окорели Saabиста, новији модел ми није лежао као што ми лежи његова предходна генерација, коју сам већ имао и даље је имам и увек ћу је имати. Одлука је била да га мењам за мотор који је неколико година током моје средње школе био скривена икона, поред балоња који су знали само за R1. Тај 954 је нешто посебно, а стање је заиста изванредно. Ово није ствар која се може кривично гонити. Јер је мотор, опет понављам законски регуларан. Он је заправо технички неисправан по критеријума АМСС. Мени нико неће њега одузети. Само неће дозволити да иде у саобраћај док се недостатак отклони.
  11. Апсурд је да МУП у свом регистру има мотор који је регуларан, а да АМСС исти не препознаје као регуларан.
  12. Тако је. Нема ту места фалсификацији и мутним радњама. Ово може бити решено легално или не решено.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja