Jump to content

Moto Zajednica

volfram2015

Članovi
 • Broj tema i poruka

  34
 • Pridružio se

 • Posetio poslednji put

Reputacija u zajednici

8 Neutral

O članu volfram2015

 • Rank
  U prolazu

Profile Information

 • Motocikl
  Honda 954

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

 1. volfram2015

  Проблем са регистрацијом.

  Излаза нема. И то је резултат.
 2. volfram2015

  Проблем са регистрацијом.

  Јесте.
 3. volfram2015

  Проблем са регистрацијом.

  Визир не сме да буде непровидан. Без обзира на произвођача. И без обзира што иза оног визира не можеш да сакријеш поглед.
 4. volfram2015

  Проблем са регистрацијом.

  Није, сигурно.
 5. volfram2015

  Проблем са регистрацијом.

  Замењена је. У сваком случају хвала на савету. Фотографије су направљене након трампе за ауто.
 6. volfram2015

  Проблем са регистрацијом.

  Истина је. Званично одбијање од АМССа постоји и заведено је у бази података. Нема ту места за икакав маневар. Написао сам да су све примедбе, осим спорне плочице, отклоњене.
 7. volfram2015

  Проблем са регистрацијом.

  Момак није петљао (тако делује) и није знао за проблем (тако не делује). Мени је најбитније да је било следеће: Допуна приче, у овом моменту небитне. Али хајде, да видимо ко је какав испао. Ви судите: Почетком јесени, пало ми је на памет да отуђим мотор и на оглас су се јавили отац и син из Куле. Иначе сјајни момци и овом приликом их поздрављам. Понудили су у замену Hondu Shadow у стању ни мало бољем или горем од спорног 954. Углавном сјајно стање, моторчић да се свеже трудна супруга мање брине итд... Ауто је већ одавно преведен и проблеми нису били ни на помолу. Куљани су месечак дана након наше размене, отишли за Ваљево и превели мотор, значи нису журили. Пошто су на неки начин сезонски радници, урадили су превод као прву припрему за предстојећу мото сезону у своје слободније време. Елем, код њих је негде у марту почео спорни проблем и ја сам о томе био обавештен. Бившег власника број телефона нису сачували, па сам их спојио поново. Он је од тог момента слегао раменима, тврдивши да је звао предходног власника и да он нема везе са тим. Прича је се наоштрила, када он није хтео да узме иницијативу у своје руке, као део круга одговорности, па су ме Куљани обавестили о томе. Ја сам им рекао следеће: "Мотор спакујте у комби, и дођите по свој. Нећу никакве проблеме са вама, ово је сада мој проблем." Тако су и урадили. Стигао је један од њих са 954 у комбију два дана после код мене кући, одакле смо звали бившег власника у Ваљеву са спикерфона, чији сам разговор и снимио. Расправа је добила тензију, чија је завршница звучала тачно овако: "НЕ ДАМ НАТРАГ АУТО, НЕЋУ ДА ПОМОГНЕМ, НЕМАМ НИШТА СА ТИМ, МОТОР ЈЕ БИО РЕГИСТРОВАН, КАДА СИ ГА КУПОВАО ИМАО СИ ПРИЛИКУ ДА ГА ПРЕКОНТРОЛИШЕШ, БРИГА МЕ!" Након овог разговора, ја сам извадио новац, дао сам Куљанима да покрену адвоката. Саставили смо неки написмени уговор о томе, утоварили су Hondu Shadow, пописмо по ракијицу и разлаз. Након неколико дана распитивања по њихвом региону, као и мог овде по Београду, схватили смо да бившем власнику из Ваљева не можемо ништа. Из првенственог разлога што је мотор имовинско- правно регуларан. Након тог закључка и слегања прашине од 15ак дана, решио сам да средства која сам им дао, употребимо за превод на моје име. Како би ја сам, као део одговорних за овај проблем узео исти у своје руке што сам и рекао. И ето мене на форуму са вама.
 8. volfram2015

  Проблем са регистрацијом.

  Не. У Ваљеву. Пре тога Крушевац, ваљда...
 9. volfram2015

  Проблем са регистрацијом.

  Ево га споран мотор. Уживајте.
 10. volfram2015

  Проблем са регистрацијом.

  Ауто који сам дао за мотор је SAAB 93 караван 2005 год 2.0 16v turbo 210hp, лично га довезао из Цириха од познаника и оцаринио. Пошто сам окорели Saabиста, новији модел ми није лежао као што ми лежи његова предходна генерација, коју сам већ имао и даље је имам и увек ћу је имати. Одлука је била да га мењам за мотор који је неколико година током моје средње школе био скривена икона, поред балоња који су знали само за R1. Тај 954 је нешто посебно, а стање је заиста изванредно. Ово није ствар која се може кривично гонити. Јер је мотор, опет понављам законски регуларан. Он је заправо технички неисправан по критеријума АМСС. Мени нико неће њега одузети. Само неће дозволити да иде у саобраћај док се недостатак отклони.
 11. volfram2015

  Проблем са регистрацијом.

  Апсурд је да МУП у свом регистру има мотор који је регуларан, а да АМСС исти не препознаје као регуларан.
 12. volfram2015

  Проблем са регистрацијом.

  Тако је. Нема ту места фалсификацији и мутним радњама. Ово може бити решено легално или не решено.
 13. volfram2015

  Проблем са регистрацијом.

  Шасија од 929 и 954 немају никакву сличност. Неко је злоупотребио саобраћајну дозволу од слупаног 929 да "легализује" странац 954 прекуцавањем. Избрисао сваки траг осим броја на блоку мотора, међу којима се налази и спорна плочица. Органи су то препознали и одузели мотор царинским поступком. Касније, када је кривац кажњен, на мотор је стављен ПУС и он је легално стављен на јавну лицитацију као возило регуларно за улицу.
 14. volfram2015

  Проблем са регистрацијом.

  Е, браво. Вероватно су постојали, него нису били примењивани. Сад сиротиња раја треба да се навикне на то. Мада са апенце су зезнули народ потпуно (то је била допуна).
 15. volfram2015

  Проблем са регистрацијом.

  Када се уверим да мотор заиста не могу да региструјем, одлучићу шта ћу са њим. Обавештавам вас.
×

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja