Pudla 1 Napisano Maj 11, 2006 U prolazu, 72 postova Lokacija: Karlovac/Zagreb Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je c/p mojih dojmova sa Korzike koje sam napisao na motori.hr forumu. 1.dan Cilj je Preko Bologne stiæi do Livorna, prespavati i sljedeæi dan ukrcati se na trajekt za Korziku. Usput nam je Passo Futa, kultna motociklistièka cesta, pogotovo za Ducatiste (za one koji žele znati više: http://www.ducati.com/docs_eng/model/MULTISTRADA/MS1000/passodellafuta. ) Ekipa na zavoju Vrh Fute Mugello nam je skoro usput, pa odluèujemo navratiti. U laganom smo cajtnotu pa se slikamo pred jednim od ulaza i okidamo par fotki preko ograde. Predveèer stižemo do Livorna, nalazimo luku i poèinjemo tražiti smještaj. Ubrzo nalazimo sobu u Tirreniji (6 km od Livorna). 2. dan Moramo biti u luci u 7 sati ujutro, znaèi rano ustajanje. Razgovor sa "kolegom" iz Nurnberga. Skupilo se par motorista. Isplovljavamo iz Livorna Rano smo ustali, pa koristimo priliku da malo "ubijemo oko" na trajektu. Uplovljavamo u Bastiu. Vožnja trajektom traje 4 sata, pristajemo oko pola 2 i odmah kreæemo prema Cap Corseu, najsjevernijoj toèki otoka. Tata i ja na Cap Corseu Ovo je trebala biti "normalna" cesta. Izgleda da su je poèeli ureðivati, pa su u meðuvremenu zaboravili. Pravo muèenje na mom motoru sa Pilot Power gumama. Makadam je trajao oko 15 km. Cijena benzina na Korzici. Malo pejsaža sa sjeverne strane otoka. Stižemo u Lamu, na susret sa ostatkom forumske ekipe, uživamo u gostoprimstvu obitelji Bujanoviæ , Dodicussa i Dpanijana. Hvala na svemu! Ostajemo prespavati u apartmanu, Igor, Damir i Dodo rano ujutro odlaze na trajekt, a mi nastavljamo sa putovanjem po Korzici. 3. dan Namjeravamo prevoziti otok sa sjevera na jug, posjetiti Bonifacio, gradiæ na samom jugu otoka i tamo prespavati. Jedno krivo skretanje i završite ovako. Prema jugu Col de Vergio, 1467 m. Tipièno korzikansko selo. Približavamo se Bonifaciu. Dobra cesta. Zidine Bonifacia Pogled sa zidina 4. dan Planine središnje Korzike, od Bonifacia prema Corteu. Ovako izgleda veèina dvojeziènih putokaza na Korzici, francuski nazivi su prefarbani. Dalje po brdima Par primjera domaæih životinja koje se mogu sresti na cestama. Uz šaranje po putokazima, popularno je i rešetanje znakova, stvarno puno znakova propucano je svim moguæim kalibrima. Još malo pejzaža. Corte Nakon Cortea spuštamo se prema istoènoj obali gdje nalazimo prenoèište. 5. dan Trajekt polazi u pola 2, imamo vremena za još jednu kraæu vožnju. Krug po brdima iznad Bastie. Oko 11 sati spuštamo se do luke, kupujemo karte i èekamo trajekt. Vrijeme kratimo gledajuæi vojnu paradu na obližnjem trgu. Povod paradi je 08.05. dan završetka II. svjetskog rata, mislim da se to sada zove Dan Europe. Još da spomenem pivo. Korzikanska varijanta weissbeera. Izvrsno pivo od kestena, crvenkaste boje, prilièno jako. Ukrcavamo se na ferry, gotovo je sa Korzikom za ovaj put. U Livorno stižemo oko 6 sati, smještamo se u Tirreniji, na isto mjesto gdje smo spavali prije par dana. Ostavljamo stvari i odlazimo do Pise koja je udaljena dvadesetak kilometera. Pisa Ušæe rijeke Arno u more. 6. dan Povratak doma, prognoza je loša, pa odustajemo od istraživanja lokalnih cesta i odluèujemo se za autoput. Procjena je bila dobra, oko Bolonje poèinje kiša, a kod Venecije potop. Na talijansko-slovenskoj granici poèinje biti prilièno zima. Do Karlovca nas neprekidno pere kiša. Bilo bi èudno da nismo pokisli, prekinula bi se "lijepa" tradicija. Oko 5 sati smo doma u Karlovcu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 1965 Napisano Maj 11, 2006 Vlasnik sajta, 5375 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan Bravo, carevi!!! Svaka cast... Jao, kako mi se sad ne sedi na poslu... :cry: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djura 28 Napisano Maj 11, 2006 Drug član, 2245 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan O turi sam ti vec rekao sta mislim, ali mi je u celoj prici najbolji lik tvoj cale! Jebote, ja sam mog jedva nagovorio da ga jednom provozam na Vespi :shock: i tada je pretrnuo od straha (mislim da nisam presao 40km/h ni u jednom ptrenutku). Pored Stroma ne zeli ni da prodje a ne da sedne na njega. Mora da je nevidjen osecaj kad putujes sa caletom! Svaka vam cast za voznju jos jednom!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endurac 960 Napisano Maj 11, 2006 Drug član, 1576 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan Uhuhuhuh...fenomenalno.... Sad mi se bas ide na more da se brckam pod palmama i gazim po osusenim iglicama ccetinara...a zvuk zvrccaka dok se priblizavamo i ono karakteristicno zujanje vazduha izmedju stubica pored puta...pa josh motorom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pudla 1 Napisano Maj 11, 2006 U prolazu, 72 postova Lokacija: Karlovac/Zagreb Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je stari slikan 1953. g. Ovo sam ja sa 7 mjeseci. Defekt u Selcu 1954. g. (deda skida getribu, kraj motora stoje moj stari i baka) Sada valjda više nije tako èudno što se vozimo zajedno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djura 28 Napisano Maj 11, 2006 Drug član, 2245 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Defekt u Selcu 1954. g. (deda skida getribu' date=' kraj motora stoje moj stari i baka) Sada valjda više nije tako èudno što se vozimo zajedno. [/quote'] :supz: :supz: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 605 Napisano Maj 11, 2006 Drug član, 1366 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Defekt u Selcu 1954. g. (deda skida getribu' date=' kraj motora stoje moj stari i baka) Sada valjda više nije tako èudno što se vozimo zajedno. [/quote'] Care Mogli na cugu uskoro, ha? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vecicrnogorac 48 Napisano Maj 11, 2006 Zainteresovan, 681 postova Lokacija: Podgorica - MNE Motocikl: BMW S1000XR Prijavi odgovor kao problematičan Stari moj, vidim ja tradicija je cudo. Bembare su se oduvjek vozile kod vas, i greota je ti da tradiciju prekidas svaka cast na turi, mene srce boli sto nam nije otvoreno kao vama, sto se pasosa tice, pa da ceram svuda po malo bez dosadnih viza.... no, sto se Korzike tice, vidim priroda je prelijepa, al su im znakovi kao po Balkanu... mete za vjezbanje svim mogucim oruzjem hvala inace na javljanju sa mjesta "zlocina" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 605 Napisano Maj 11, 2006 Drug član, 1366 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan no' date=' sto se Korzike tice, vidim priroda je prelijepa, al su im znakovi kao po Balkanu... mete za vjezbanje svim mogucim oruzjem [/quote'] Toèno tako, evo i jedne moje fotke koja to dokazuje: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peca 1 Napisano Maj 11, 2006 Zainteresovan, 585 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Video sam na drugom forumu svaka cast i tebi i starom. Onaj apartman gde su bili ostali je mnogo dobar tj jeftin. Sta im je fora sa tim resetanjem znakova i precrtavanjem natpisa na francuskom? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 605 Napisano Maj 11, 2006 Drug član, 1366 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Sta im je fora sa tim resetanjem znakova i precrtavanjem natpisa na francuskom? Pojednostavljeno receno, Korziku je Napoleon silom oteo Italiji i pripojio Francuskoj, a to ni dan_danas nije veæina starosjedilaca talijanske nacionalnosti prihvatila. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
motofan 3 Napisano Maj 11, 2006 U prolazu, 23 postova Lokacija: Kula Prijavi odgovor kao problematičan Italija je predivna!!!!!!!!!!!!!!!! Cini mi se da smo isli istom rutom. Mugello: Pisa: Venecija: Hvala bogu da je sunce sijalo , tih par dana koliko smo proveli u Veneciji jer mi se cini da je taj, inace prelep grad , neverovatno sumoran dok kisa pada. Voda dole , voda gore , to je za nas bajkere katastrofalna konbinacija. :cry: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NeshaXX 374 Napisano Maj 11, 2006 jedan od DDMZ, 816 postova Lokacija: NBG Motocikl: R, gsx R Prijavi odgovor kao problematičan Èestitke za izbor rute i za reportažu! Meni je pravo uživanje da èitam o putu, a znam da ste vi bar 5x više uživali u vožnji. :wink: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peca 1 Napisano Maj 11, 2006 Zainteresovan, 585 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Sta im je fora sa tim resetanjem znakova i precrtavanjem natpisa na francuskom? Pojednostavljeno receno' date=' Korziku je Napoleon silom oteo Italiji i pripojio Francuskoj, a to ni dan_danas nije veæina starosjedilaca talijanske nacionalnosti prihvatila.[/quote'] Hvala na informaciji. Mogli su makar da iscrtaju neke krugove na znakovima bilo bi im zanimljivije dok pucaju P.S. Malo je teritorija koje su "otete" na lepu rec Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RSVMillenian 228 Napisano Maj 11, 2006 Drug član, 1140 postova Lokacija: Chicago, IL USA Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675 Prijavi odgovor kao problematičan Sta se cudite? kada ste se zadnji put provozali Kosutnjakom? pa nasi znakovi su deset puta gori i upucaniji nego njihovi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Brka 2 Napisano Maj 11, 2006 Zainteresovan, 837 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Slike su super. Pogotvo su mi se dopale ove iz 1953. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peca 1 Napisano Maj 12, 2006 Zainteresovan, 585 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Sta se cudite? kada ste se zadnji put provozali Kosutnjakom? pa nasi znakovi su deset puta gori i upucaniji nego njihovi. Cesto se vozim Kosutnjakom ali nisam primetio rupicu na znaku doduse ne gledam bas puno u znakove. Buse se tamo neke druge rupe... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RSVMillenian 228 Napisano Maj 12, 2006 Drug član, 1140 postova Lokacija: Chicago, IL USA Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675 Prijavi odgovor kao problematičan hehehe, U pravu si, na kosutnjaku se "buse" neke druge rupe.....kad se samo setim.....lepih li uspomena. A ni Usce nije za bacanje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...