nesic1 266 Napisano Maj 9, 2008 Drug član, 1225 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Keeway Speed 150 Prijavi odgovor kao problematičan Koji je najbolji bike da bi naucili da dizemo na tocak, da li uopste ima i kineza u ovoj grupi... (ako ova tema ne spada ovde prebacite je) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Maj 9, 2008 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dr.Bane 208 Napisano Maj 9, 2008 Drug član, 1126 postova Lokacija: Ljubljana, Slovenija Motocikl: ex MV Agusta 800 Brutale Prijavi odgovor kao problematičan Koji je najbolji bike da bi naucili da dizemo na tocak, da li uopste ima i kineza u ovoj grupi... (ako ova tema ne spada ovde prebacite je) Ajde mi molim te reci razlog zbog kojeg bi dizao motor na jedan točak ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shejtan 378 Napisano Maj 9, 2008 Drug član, 1893 postova Lokacija: NBGD Motocikl: XRV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Nije bas ima jedan isti takav samo sa tanjim gumama ;D ;D ;D ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 287 Napisano Maj 9, 2008 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan Koji je najbolji bike da bi naucili da dizemo na tocak, da li uopste ima i kineza u ovoj grupi... (ako ova tema ne spada ovde prebacite je) Ajde mi molim te reci razlog zbog kojeg bi dizao motor na jedan točak ??? Da zameni gumu? ??? ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kengurrrr 0 Napisano Maj 9, 2008 Zainteresovan, 582 postova Lokacija: Beograd/Avala Prijavi odgovor kao problematičan Ja ne znam zasto svi odmah "napadnu" nekoga cim taj neko voli nesto sto drugi ne vole...??????? Decko je je lepo pitao sta mislite,ako vam se tema ne svidja.....ima milion drugih..... Ako hoces da naucis da dizes na tocak po meni je u toj klasi najbolji neki kros motor..... promeni odnos lancanika,nazad veci za 3 zuba a napred za manji za 3.....Zavisi koliko para imas da odvojis za to.... Mozda neki nabrijani CTX........Ne znam za kineze..nisam siguran koliko mogu da izdrze ....a tomos je jeftin sto se tice delova.... ja sam ucio na ATX-u.....pa na nekoj hondi XL nabrijanoj na 180 kubika(valjda toliko bila je razbusena)...idi redom...svaki motor je drugaciji.... Ja inace imam u planu kada skupim pare(za god,dve) da kupim nekog ZXRa polupanog da napravim Street fajtera,jer mi se na yamhi ne vozi na tocku.... ;D pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pit 237 Napisano Maj 9, 2008 Drug član, 1779 postova Lokacija: Nis- Bliski istok Prijavi odgovor kao problematičan Ja ne znam zasto svi odmah "napadnu" nekoga cim taj neko voli nesto sto drugi ne vole...??????? Decko je je lepo pitao sta mislite,ako vam se tema ne svidja.....ima milion drugih..... Ako hoces da naucis da dizes na tocak po meni je u toj klasi najbolji neki kros motor..... promeni odnos lancanika,nazad veci za 3 zuba a napred za manji za 3.....Zavisi koliko para imas da odvojis za to.... Mozda neki nabrijani CTX........Ne znam za kineze..nisam siguran koliko mogu da izdrze ....a tomos je jeftin sto se tice delova.... ja sam ucio na ATX-u.....pa na nekoj hondi XL nabrijanoj na 180 kubika(valjda toliko bila je razbusena)...idi redom...svaki motor je drugaciji.... Ja inace imam u planu kada skupim pare(za god,dve) da kupim nekog ZXRa polupanog da napravim Street fajtera,jer mi se na yamhi ne vozi na tocku.... ;D pozdrav Potpuno se slazem sa tobom kolega ,covek je pitao koji je motor najbolji za dizanje na zadnji tocak a nije postavio pitanje da bi odgovarao na stupidne komentare,dakle za pocetak najbolji ti je neki manji enduro pa ako ti ide moz da razmisljas o vecem ,inace sto vise snage lakse se dize na zadnji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dr.Bane 208 Napisano Maj 9, 2008 Drug član, 1126 postova Lokacija: Ljubljana, Slovenija Motocikl: ex MV Agusta 800 Brutale Prijavi odgovor kao problematičan Ja ne znam zasto svi odmah "napadnu" nekoga cim taj neko voli nesto sto drugi ne vole...??????? Decko je je lepo pitao sta mislite,ako vam se tema ne svidja.....ima milion drugih..... Ako hoces da naucis da dizes na tocak po meni je u toj klasi najbolji neki kros motor..... promeni odnos lancanika,nazad veci za 3 zuba a napred za manji za 3.....Zavisi koliko para imas da odvojis za to.... Mozda neki nabrijani CTX........Ne znam za kineze..nisam siguran koliko mogu da izdrze ....a tomos je jeftin sto se tice delova.... ja sam ucio na ATX-u.....pa na nekoj hondi XL nabrijanoj na 180 kubika(valjda toliko bila je razbusena)...idi redom...svaki motor je drugaciji.... Ja inace imam u planu kada skupim pare(za god,dve) da kupim nekog ZXRa polupanog da napravim Street fajtera,jer mi se na yamhi ne vozi na tocku.... ;D pozdrav Potpuno se slazem sa tobom kolega ,covek je pitao koji je motor najbolji za dizanje na zadnji tocak a nije postavio pitanje da bi odgovarao na stupidne komentare,dakle za pocetak najbolji ti je neki manji enduro pa ako ti ide moz da razmisljas o vecem ,inace sto vise snage lakse se dize na zadnji. Pa dobro, ajde mi vi onda odgovorite na pitanje, šta je to interesantno u vožnji na jednom točku bilo prednjem ili zadnjem, pošto me baš interesuje jer ja u tome ne vidim ništa interesantno pa me možda ubedite u suprotno Pozdrav!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Maj 9, 2008 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan Ja ne znam zasto svi odmah "napadnu" nekoga cim taj neko voli nesto sto drugi ne vole...??????? Decko je je lepo pitao sta mislite,ako vam se tema ne svidja.....ima milion drugih..... Ako hoces da naucis da dizes na tocak po meni je u toj klasi najbolji neki kros motor..... promeni odnos lancanika,nazad veci za 3 zuba a napred za manji za 3.....Zavisi koliko para imas da odvojis za to.... Mozda neki nabrijani CTX........Ne znam za kineze..nisam siguran koliko mogu da izdrze ....a tomos je jeftin sto se tice delova.... ja sam ucio na ATX-u.....pa na nekoj hondi XL nabrijanoj na 180 kubika(valjda toliko bila je razbusena)...idi redom...svaki motor je drugaciji.... Ja inace imam u planu kada skupim pare(za god,dve) da kupim nekog ZXRa polupanog da napravim Street fajtera,jer mi se na yamhi ne vozi na tocku.... ;D pozdrav Potpuno se slazem sa tobom kolega ,covek je pitao koji je motor najbolji za dizanje na zadnji tocak a nije postavio pitanje da bi odgovarao na stupidne komentare,dakle za pocetak najbolji ti je neki manji enduro pa ako ti ide moz da razmisljas o vecem ,inace sto vise snage lakse se dize na zadnji. Pa dobro, ajde mi vi onda odgovorite na pitanje, šta je to interesantno u vožnji na jednom točku bilo prednjem ili zadnjem, pošto me baš interesuje jer ja u tome ne vidim ništa interesantno pa me možda ubedite u suprotno Pozdrav!!! Možda u nekoj drugoj temi, ovde ćemo ispoštovati autora i temu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RoaD GunneR 13 Napisano Maj 9, 2008 Zainteresovan, 528 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Pa dobro, ajde mi vi onda odgovorite na pitanje, šta je to interesantno u vožnji na jednom točku bilo prednjem ili zadnjem, pošto me baš interesuje jer ja u tome ne vidim ništa interesantno pa me možda ubedite u suprotno Pozdrav!!! Ne off-uj u ovoj temi ako nemozes ili ne zelis da odgovoris na postavljeno pitanje. Ako imas neko pitanje koje nema veze sa temom kao sto je naprimer ovo tvoje otvori novu temu. Sto se teme tice moj izbor bi definitivno pao na nekog KTM-a Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Maj 9, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan svaki motor manje vise moze na tocak,,e sad za neki treba vise za neki manje snage ,,iskustva,,,nekako je najlakse dici endura jednoklipca...ali i 4 ustaju,,naravno moze i gold ving na tocak ali malo teze..meni je pegaso ustajao ko lud na tocak,na gas,,prvom drugom bez problema,,zzr mi je tesko ustajao,,boldor skoro nikako,,,ali mi je xt 600 bilo kao dobar dan voziti na zadnjem,,stvar znanja navike,iskustva,,super tenera malo teze ide na tocak,,moj prijatelj uspeva i bmw a r60 ,,da digne po malo od zemlje ali......... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kengurrrr 0 Napisano Maj 9, 2008 Zainteresovan, 582 postova Lokacija: Beograd/Avala Prijavi odgovor kao problematičan Možda u nekoj drugoj temi, ovde ćemo ispoštovati autora i temu... Upravo tako....ali takva tema bi ocigledno imala posledice...... Svako radi ko sta voli tako da...Stunt je poseban stil voznje kao i voznja endura,krosa itd..... Da inace SM je stvoren za tocak... pozdrav........... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Cubric Napisano Maj 9, 2008 Prijavi odgovor kao problematičan Kome nije interesantno da vozi motor na tocku, neka zaobidje temu. Ja ne znam zasto svi odmah "napadnu" nekoga cim taj neko voli nesto sto drugi ne vole...??????? Decko je je lepo pitao sta mislite,ako vam se tema ne svidja.....ima milion drugih..... Ako hoces da naucis da dizes na tocak po meni je u toj klasi najbolji neki kros motor..... promeni odnos lancanika,nazad veci za 3 zuba a napred za manji za 3.....Zavisi koliko para imas da odvojis za to.... Mozda neki nabrijani CTX........Ne znam za kineze..nisam siguran koliko mogu da izdrze ....a tomos je jeftin sto se tice delova.... ja sam ucio na ATX-u.....pa na nekoj hondi XL nabrijanoj na 180 kubika(valjda toliko bila je razbusena)...idi redom...svaki motor je drugaciji.... Ja inace imam u planu kada skupim pare(za god,dve) da kupim nekog ZXRa polupanog da napravim Street fajtera,jer mi se na yamhi ne vozi na tocku.... ;D pozdrav Nisam siguran da je dobro staviti toliko manji prednji lancanik, nisam imao prilike to da radim, ali sam citao da nije bas zdravo (za menjac valjda), i uglavnom stavljanje prednjeg lancanika za zub manji, daje efekat kao da ste stavili zadnji lancanik za 2-3 zuba veci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kengurrrr 0 Napisano Maj 9, 2008 Zainteresovan, 582 postova Lokacija: Beograd/Avala Prijavi odgovor kao problematičan Pa napred moze od jednog zuba do 3 u zavisnosti od prenosa.....Bar koliko ja znam....../???? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Cubric Napisano Maj 9, 2008 Prijavi odgovor kao problematičan Pa napred moze od jednog zuba do 3 u zavisnosti od prenosa.....Bar koliko ja znam....../???? Ih, sta sve ne moze. Ali kazem sa sam citao negde, da li na motori.hr ili ne znam gde vec, ako moze da se izbegne stavljanje prednjeg lancanika manjeg, bolje je ne stavljati ga. A da moze, pa naravno da moze. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Cubric Napisano Maj 9, 2008 Prijavi odgovor kao problematičan Evo deo tog teksta koji se odnosi na lancanike: Većina stuntera ima skraćeni prijenos (misli se na lančanike) tj. manji prednji, a veći zadnji lančanik. Time se dobiva veći okretni moment, osjetljiviji gas i oštriji odgovor na isti. Za jednog početnika mijenjanje prijenosa nije potrebno, pa čak nije ni preporučljivo. Ako baš inzistirate na tome, onda nemojte pretjerivati i nemojte prelaziti +6 do +10 zubaca na zadnjem lančaniku. Isto tako nije preporučljivo smanjivati prednji lančanik jer se time mašina dovodi pod veća opterećenja. Opet ako baš morate idite maksimalno -1 zubac, što je ekvivalentno +2.5 do +3 na zadnjem lančaniku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shesti 3 Napisano Maj 9, 2008 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Auckland, New Zealand Motocikl: nema Prijavi odgovor kao problematičan Upravo tako, na prednjem i ne moze da se smanji za 3 zuba na vecini motora...moj je recimo u standardu na 17 zuba, sto bi znacilo da treba da stavim 14 zuba napred, sto mislim da i ne postoji...nisam siguran da bi krug bio dovoljno veliki da ne dolazi do osovine...a i besmisleno je, jer bi tako toliko skratili maksimalnu brzinu, da bi motor bio neupotrebljiv...prva brzina ne bi sluzila ni za kretanje koliko bi bila kratka (bar na mom motoru). jedan zub manje napred == 2.5-3 zuba pozadi vise (zavisno od prenosnog odnosa, tj. koliki je fabricki odnos prednji/zadnji zupcanik). Moj motor je skracen za jedan napred, i povecan za dva pozadi zuba, i max brzina mi je skracena skoro 30km. Znaci umesto oko 180 i vise, moj motor mislim da ne moze da "nategne ni 150. Ali ide na tocak na gas prva/druga k'o od sale. To je sasvim dovoljno skracivanje za tocak za ucenje, a ko zna, ni to nije potrebno. Sto se tice ucenja, najpovoljniji je neki 4t enduro/kros zbog nacina isporuke snage, i zbog velikog hoda prednjih vila, koje prastaju neiskusno spustanje...na motoru sa kracim vilama, to ce rezultovati vrlo brzim pisanjem semeringa, unistavanjem lezajeva viljuske... Mada, kao sto rece neko, sve se moze dizati na zadnji, vise ili manje uspesno...za ucenje bi (po meni) bio sasvim dobar i neki 2t skuteric malo ostrije isporuke snage (to se moze srediti rolnicama u variomatu), jer je brzina pri kojoj ga dizes na zadnji jedva malo brza od brzeg hoda...pa ako se "pretera", maltene mozes da se docekas na noge i potrcis za njim...a za pocetak se mogu drzati i noge na zemlji dok ga dizes, jer ti je zadnja kocnica na levoj ruci Moze se vrlo lepo nauciti zadnjak i na skuteru...cak mislim kvalitetnije nego na velikom motoru...jer ko na zadnjem zna da vozi lepo polako, i stabilnom brzinom, drzeci ga u vagi, taj ce lako voziti i brzo, i imati mnogo vecu kontrolu... Dakle, 4t enduro/cross, ili neki 2t zivcaniji skuteric, i obavezno ruka/noga na zadnoj kocnici...i vezba. Polako i planski...prvo dizanje donekle, konstantan gas i spusnanje na kocnicu...da se stekne osecaj...vrlo korisna stvar ako nekad kasnije preteras . Eto...moje skromno misljenje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nesic1 266 Napisano Maj 9, 2008 Drug član, 1225 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Keeway Speed 150 Prijavi odgovor kao problematičan probacu ovu moje biciklice da podignem, ali slaba vajda, trom je... Drug kupio nekog 2T KTM-a 500ccm ili 550 tako nesto, pa cemo se praksovati na njemu, nego mnogo je nemiran drug probao da ga digne na zadnji kad ono izlete mu motor iz ruke... A sto se tice dizanja na zadnji ili prednji, dok se to uradi mu*a sidju do pete, a i lep je adrenalinski osecaj, bolje to nego da vozim 200+ po gradu... i da umalo da zaboravim, kako bi mogao da zastitim plastike, ako padnem da ne popucaju, ili da ih skinem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miki_954 78 Napisano Maj 9, 2008 Zainteresovan, 642 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Honda CBR 954 Prijavi odgovor kao problematičan Svasta vi napricaste o KTM-u al moj Elektronik ide ko lud na zadnji, samo na gas pa onda izmenjam 1,2 i u 3 pada Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nemanja88 468 Napisano Maj 9, 2008 Zainteresovan, 558 postova Lokacija: Chicago, IL / Bor, SRB Motocikl: 04 Yamaha R1, 15 Kawasaki ZX-14R 30th Anniversary LE, 01 Ducati Monster S4, 21 Vespa Primavera 150 Sean Wotherspoon, 16 Aprilia Dorsoduro 750, 01 Suzuki Hayabusa, 14 Harley-Davidson Road King FLHR, 94 Suzuki RM250 Prijavi odgovor kao problematičan i da umalo da zaboravim, kako bi mogao da zastitim plastike, ako padnem da ne popucaju, ili da ih skinem Stavis neke custom slajdere,a sve suvisne detalje skines (migavce,retrovizore,...). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hacky 839 Napisano Maj 9, 2008 Zainteresovan, 556 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ja bi ti iskreno savetovao da ne dizes kineza na tocak.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
balkanlover70 690 Napisano Maj 9, 2008 Drug član, 707 postova Lokacija: Majilovac (SRB) / s'one strane Jadrana(ITA) Motocikl: BMW R1150GS & BMW R1200CL & CR 125 Prijavi odgovor kao problematičan ciao.imam ja XT 550,tetka YAMI,iz 1983.njoj prednji tocak uopste nije ni potreban..... ako te interesuje.......uz dogovor....odradimo posao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...