crni16 1 Napisano Maj 8, 2008 Svrati ponekad, 367 postova Lokacija: Šabac - Novi Sad Motocikl: Yamaha YZF 600 r Thundercat Prijavi odgovor kao problematičan Kaciga kao najbiniji deo opreme nezaobilazna je kod iole ozbiljnih bajkera. E sad ono o cemu nismo govorili jeste: PO VASEM MISLJENJU KOLEGE BAJKERI KOJE SU KACIGE NAJBOLJE???? Uopsteno marke, modeli, cene, kvalitet, sve ono sto iz iskustva znate napisite u ovoj temi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srkixt660 28 Napisano Maj 8, 2008 Zainteresovan, 651 postova Prijavi odgovor kao problematičan Prelistaj malo forum, imas brdo tema o kacigama . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Maj 8, 2008 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Upotrebi pretraživanje, bilo je puno priče o kacigama. A imaš i tekst: http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_content&task=view&id=29&Itemid=51 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crni16 1 Napisano Maj 8, 2008 Svrati ponekad, 367 postova Lokacija: Šabac - Novi Sad Motocikl: Yamaha YZF 600 r Thundercat Prijavi odgovor kao problematičan Upotrebi pretraživanje, bilo je puno priče o kacigama. A imaš i tekst: http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_content&task=view&id=29&Itemid=51 Pa predpostavio sam da ima puno tema o tome, pa sam pomislio da oni koji zele da pisu o kacigama to ucine, kako bi svi koje to zanima mogli da jednom mestu da procitaju a ne da traze i traze i traze. Pozdrav. u ovoj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Maj 9, 2008 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Najbolja kaciga je ona ciji kalup najbolje TEBI lezi na glavi. Marke, modeli i ostalo su najmanje bitni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Maj 9, 2008 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Smisao foruma je u tome da kada dođe neko novi on lepo potraži odgovor na sva svoja potencijalna pitanja, a postavi novo pitanje tek ako nije postavljeno. Da nije tako, moderatori bi brisali sve stare teme, pa bi mi pisali ponovo jedno te isto. Sve i da ovde ponovo napišemo sve o kacigama, za koji dan će opet doći neko novi i opet pitati isto jer će opet biti lenj da sam potraži odgovor. Ljudi sa ovog foruma se pretežno voze motorima, a nisu ovde da bi pisali jedno te isto svakom novom članu. Dakle, ovo što sam ti napisao spada u osnovnu kulturu ponašanja na forumima. A sada lepo pritisni dugme PRETRAGA i ukucaj arai shoei, pritisni ENTER na tastaturi i pročitaj odgovore, naučićeš zaista puno o kacigama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
castor 384 Napisano Maj 9, 2008 Drug član, 1163 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z750 nigga rabbit edition Prijavi odgovor kao problematičan Evo samo kratko da potvrdim Evila... Poveden kvalitetom, ali i izgledom Shoei XR-1000 i Schuberth-a R1/S1, odem ja do Raje u Kragujevac i probam i jednu i drugu kacigu. Schuberth-i mi ne leže nikako, stalno osjetim da mi "oplata" kacige ima tvrd i čist kontakt sa glavom. Onda probam XR i tu shvatim da mi je kaciga - jednostavno plitka. Ipak, moguće je da je u pitanju i veličina školjke, jer oni imaju tri ili četiri veličine školjki za kacige. Probao sam Pablo-vu XR-1000 i bila mi je super. Ipak, za sada ostajem na HJC ZF-9, jer mi paše veličinski i po obliku za glavu. Jedino što ćeš od svakoga dobiti savjet je - idi i probaj što više modela od što više različitih proizvođača kaciga, prije nego se odlučiš da uzmeš sebi neku. I, ako me oko i sjećanje ne varaju, većina ljudi poslije prve kacige uzimaju ili opet istu ili od istog proizvođača... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ata 0 Napisano Maj 9, 2008 U prolazu, 51 postova Prijavi odgovor kao problematičan Najbolja kaciga je ona ciji kalup najbolje TEBI lezi na glavi. Marke, modeli i ostalo su najmanje bitni. Ne bih se bas slozila sa ovim,ima dosta dobrih kaciga,ali ima i dosta onih koje to nisu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Maj 9, 2008 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Najbolja kaciga je ona ciji kalup najbolje TEBI lezi na glavi. Marke, modeli i ostalo su najmanje bitni. Ne bih se bas slozila sa ovim,ima dosta dobrih kaciga,ali ima i dosta onih koje to nisu! :D :D :D Onaj ko se imalo razumije u moto-opremu apsolutno shvata moju recenicu. Naravno da se podrazumijeva da kaciga treba da bude RENOMIRANOG proizvodjaca, ali nije od presudne vaznosti koja je koliko kako prijanja uz oblik glave (sto se tice bezbjednosti stvari tako stoje). Naravno da ima boljih i losijih modela u smislu zaptivenosti, tezine, opreme,... ali dzaba sve to ako ona nema odgovarajuci kalup za dati slucaj, jer u tom slucaju njena osnovna namjena (bezbjednost glave) je ozbiljno ugrozena! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...