Jump to content

Moto Zajednica

GSX-R K9

Recommended Posts

• Ducatista, 2907 postova
  • Motocikl: beše Ducati 998

Aj sad vi mene malo da naucite nesto. Koliko sam ja ukapirao novi Gixer 1000 izlazi svake neparne godine, a 600 / 750 svake parne ? Da li postoji neka razlika, bar vizuelno, izmedju k7 1000 i k8 1000 ili je to isti motor ?

Inace meni je najlepsi k5 750, (ako je to ko onaj Makijev bivsi)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 213 postova
  • Motocikl: 2020 GSXS 1000F . 99 TL1000R

Aj sad vi mene malo da naucite nesto. Koliko sam ja ukapirao novi Gixer 1000 izlazi sake parne godine, a 600 / 750 svake neparne ? Da li postoji neka razlika, bar vizuelno, izmedju k7 1000 i k8 1000 ili je to isti motor ?

Gresis sinak :D

1000 izlazi neparne a 600 i 750 parne godine

Aj sad vi mene malo da naucite nesto. Koliko sam ja ukapirao novi Gixer 1000 izlazi sake parne godine, a 600 / 750 svake neparne ? Da li postoji neka razlika, bar vizuelno, izmedju k7 1000 i k8 1000 ili je to isti motor ?

Sto dokazuje i koliki sam "EXPERT"  ;D ;D ;D

Guest Cubric

Sto dokazuje i koliki sam "EXPERT"  ;D ;D ;D

Ajde ajde, glavu gore... :D

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Pa cekaj, ako teramo mak na konac, onda i ne postoje K6, K8... vec samo neparni? Ja sam mislio da se ovo 6 ili 8 u oznaci odnosi na 2006 i 2008-mu godinu?

• Zainteresovan, 558 postova
  • Motocikl: 04 Yamaha R1, 15 Kawasaki ZX-14R 30th Anniversary LE, 01 Ducati Monster S4, 21 Vespa Primavera 150 Sean Wotherspoon, 16 Aprilia Dorsoduro 750, 01 Suzuki Hayabusa, 14 Harley-Davidson Road King FLHR, 94 Suzuki RM250

Pa cekaj, ako teramo mak na konac, onda i ne postoje K6, K8... vec samo neparni? Ja sam mislio da se ovo 6 ili 8 u oznaci odnosi na 2006 i 2008-mu godinu?

Pa i odnosi se...Ni meni sad neke stvari nisu jasne.GSX-R 600 postoji i u K7 i u K8 izvedbi,a i K6,...Kako to?

Guest Cubric

Valjda je na "parnim" modelima drugacija grafika, tj. drugacije su farbani. Ali u principu motor je isti.

Guest Cubric

Pa i odnosi se...Ni meni sad neke stvari nisu jasne.GSX-R 600 postoji i u K7 i u K8 izvedbi,a i K6,...Kako to?

K6 i K7 su kao sto ima Maki, a K8 je izasao ove godine, onaj sto je kupio Arnold.

• Drug član, 1372 postova

Ne svidja mi se sto Japanci svake godine izbacuju noviji modej a bez znacajnijih promena, ljudi vise nemaju inspiracije pa svasta isprobavaju. Primer Kawa 2004-5 i ova novija, po meni je 2005 mnogo lepa a ova sad sa onim sitnim farovima sacuvaj boze. Kod Suzane mi se svidja rep, a i ovako izgleda kao zgodan motor...

• Drug član, 2110 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N

Kolega, niste pazili na casu, ja sam imao K4 750, koji se, opet razlikuje od K5 po (pazi sad) drugoj opruzi zadnjeg amortizera i drugacijoj kolor semi, koja je neuporedivo ruznija nego kod K4.

Evo dok cekam bechejca da dodje do mene i napravimo head-to-head poredjenje k7-k8 modela da  objasnim nesto.

K? nije oznaka modela, nego godine proizvodnje, tako da SVI Suzukijevi motocikli proizvedeni npr.2004 imali oznaku K4. Modeli 1999 su imali oznaku X, 2000 Y, od 2001 pocinje K oznaka, 2005- K5,... sve do 2010 kad ce se ta serija obeleziti slovom A, 2011 B, itd...

Nemojte brkati oznake modela i serije!

Govorim zato sto me je bas jedan "inzenjer" juce na susretu ubedjivao da ovaj moj Suzuki nije K7, jer K7 mora da bude 1000ccm...  ;D

Guest Cubric

Kolega, niste pazili na casu, ja sam imao K4 750, koji se, opet razlikuje od K5 po (pazi sad) drugoj opruzi zadnjeg amortizera i drugacijoj kolor semi, koja je neuporedivo ruznija nego kod K4.

Evo dok cekam bechejca da dodje do mene i napravimo head-to-head poredjenje k7-k8 modela da  objasnim nesto.

K? nije oznaka modela, nego godine proizvodnje, tako da SVI Suzukijevi motocikli proizvedeni npr.2004 imali oznaku K4. Modeli 1999 su imali oznaku X, 2000 Y, od 2001 pocinje K oznaka, 2005- K5,... sve do 2010 kad ce se ta serija obeleziti slovom A, 2011 B, itd...

Nemojte brkati oznake modela i serije!

Govorim zato sto me je bas jedan "inzenjer" juce na susretu ubedjivao da ovaj moj Suzuki nije K7, jer K7 mora da bude 1000ccm...   ;D

:D :D :D

Ako ja sad nesto razumem...  ;D ;D ;D

Maki, odgovaraj mi na pitanja redom:

1. Da li svake neparne godine izlazi novi Gixer 1000 ?

2. Da li je taj Gixer 1000 isti i sledece godine (kolor seme i te manje zajebancije se ne racunaju, znaci interesuje me da je novi model) ?

3. Da li je tvoj sadasnji Gixer K7 ili K8 ? Jer ako sam ja dobro uklavirio, on je proslogodisnji model koji je proizveden ove godine. Sto znaci i da su i tvoj i Arnolodov K8, a razliciti su modeli.

Valjda ce posle ovog biti nesto malo jasnije.

• Drug član, 1439 postova
  • Motocikl: KTM 1290 SDR V3

Ono sto ja milsim da znam je da sam primetio da od kada se pojavio 2001-ve GSXR 1000 da je neko rekao da je to K1.

GSXR 1000 iz 2002 je bio K2 i pored toga sto je motor spolja bio isti promenjena je kolor šema i znam sigurno da su i neke druge promene bile vidljive spolja kao npr da je dobio elektronski sauh za razliku od K1 i možda još ponešto zaboravio sam...

I tako redom kako idu godine ide K3, K4 .....

Sve ovo kako je primenjivo za 1000ccm tako i za 600 i 750.

Npr ako nekome kazes da voziš K7 imam utisak da moraš da spomeneš i ccm

K označava po meni godinu proizvodnje i da bi se znala mozda kolor sema a ne model motora jer npr GSXR1000 K5 i K6 su isti s'tim što ako imas crni motor svi znaju da je K6 a ne može da bude K5.

Meni  ne deluje ništa zbunjujuće ako se spomene "GSXR ccm" Kx i sve je jasno još ako poznaješ koje god je izašao bazičan model

• Zainteresovan, 655 postova

Ono sto ja milsim da znam je da sam primetio da od kada se pojavio 2001-ve GSXR 1000 da je neko rekao da je to K1.

GSXR 1000 iz 2002 je bio K2 i pored toga sto je motor spolja bio isti promenjena je kolor šema i znam sigurno da su i neke druge promene bile vidljive spolja kao npr da je dobio elektronski sauh za razliku od K1 i možda još ponešto zaboravio sam...

I tako redom kako idu godine ide K3, K4 .....

Sve ovo kako je primenjivo za 1000ccm tako i za 600 i 750.

Npr ako nekome kazes da voziš K7 imam utisak da moraš da spomeneš i ccm

K označava po meni godinu proizvodnje i da bi se znala mozda kolor sema a ne model motora jer npr GSXR1000 K5 i K6 su isti s'tim što ako imas crni motor svi znaju da je K6 a ne može da bude K5.

Meni  ne deluje ništa zbunjujuće ako se spomene "GSXR ccm" Kx i sve je jasno još ako poznaješ koje god je izašao bazičan model

Upravo tako  :)

• Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N

Ako ja sad nesto razumem...  ;D ;D ;D

Maki, odgovaraj mi na pitanja redom:

1. Da li svake neparne godine izlazi novi Gixer 1000 ?

2. Da li je taj Gixer 1000 isti i sledece godine (kolor seme i te manje zajebancije se ne racunaju, znaci interesuje me da je novi model) ?

3. Da li je tvoj sadasnji Gixer K7 ili K8 ? Jer ako sam ja dobro uklavirio, on je proslogodisnji model koji je proizveden ove godine. Sto znaci i da su i tvoj i Arnolodov K8, a razliciti su modeli.

Valjda ce posle ovog biti nesto malo jasnije.

1. Jashta! Ako u buducnosti nesto ne promene...

2. Jeste.

3. Moj je model K7, sto znaci da je model proizvodjen 2007 godine, e, sad, moj je jedan od poslednjih proizvedenih, koji je sklopljen negde januara 2008.

Arnoldu to nije bilo dovoljno fancy, pa je morao da kupi model za 2008mu tj. K8!  ;D

U principu, nema neke ogromne razlike u voznji, osim sto je moj lepsi!  ;D ;D ;D

RNLnm_img2157vb1.jpg

XlcxW_img2158dg5.jpg

U7HLH_img2160dq8.jpg

• Drug član, 1334 postova
  • Motocikl: GSA

Maki, ti znas da ja tebe cenim i postujem, ti si za Suzuki što je Mikka za BMW, ali ...

Arnoldov je lepsi!  ;D ;D :D

Maki, ti znas da ja tebe cenim i postujem, ti si za Suzuki što je Mikka za BMW

Ovo je NAJBOLJI kompliment koji sam ikad dobio!  :D

maki, su oba tvoja?

meni je lepsi ovaj levo :)

Jesu, al sam ustupio jedan Arnoldu na koriscenje!  :D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja