ilijazec 14 Napisano April 12, 2019 Svrati ponekad, 130 postova Lokacija: srbija Motocikl: Suzuki gsx 600 f Prijavi odgovor kao problematičan menjam po prvi put svececi na pomenutom motoru, dali bi mogo neki savet ili neka vazna stavka posto radim bas 1 put ovo hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10465 Napisano April 12, 2019 Hronični Motociklopata, 7315 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Da ti se ne pobrkaju kablovi, menjaj jednu po jednu, nemoj odma sve da izvrtis pa posle da ne znas koji kabel je na koju svecicu isao, nekima se i to desavalo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21669 Napisano April 13, 2019 Integrisan, 9447 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Prva bobina je za 1 i 4 klip, druga za 2 i 3-ci. Kapice ne vuci za kablove pri skidanju. Posto prvi put skidas, pre odvijanja svecica valja kompresorom izduvati rupe/lezista, zna biti kamencica koji u cilindre mogu upasti. Kada si vec rasturio i skinuo/podigao rezervoar a po montazi svega nazad, sacekaj mrak pa startuj motor i gledaj probija li neki kabl, varnici li...Kontakte bobina raskaci, naprskaj wd_om i vrati, mase takodje.Pozdrav Nenad.Sent from my SM-J330FN using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6592 Napisano April 13, 2019 Ne silazi, 6518 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Evo da i ja podelim sa vama svoje misli po ovom pitanju. To što će zamenu neko da radi po prvi put, u celoj priči je još i ponajmanji problem. Drugo nešto je mnogo važnije. Kod tih starih motora sa karburatorima, strašno je važno da isti budu ispravni, čisti i naštelovani...jer oni u stvari u mnogome kumuju kratkom veku svećica i njihovom otkazu. Priča je prilično živa u našem narodu da ima loših novih svećica, kako god da se zovu...i ima istine u tome, medjutim jedno opšte stanje tog vremešnog voznog parka ne doprinosi celoj priči u pozitivnom smislu. U sažetku. Zamena svećica može da bude jalov posao, ako se prethodno ne urade još neke stvari, zbog kojih će cela priča da ima smisao, da bude kvalitetno uradjena i da dugo traje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12532 Napisano April 13, 2019 Ne silazi, 7323 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Kontakt sprej da očisti kapice i bakarna mast obavezno na navoj svećica Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milos-v 2450 Napisano April 13, 2019 Zainteresovan, 947 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Cbf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, N.F.S. je napisao: Posto prvi put skidas, pre odvijanja svecica valja kompresorom izduvati rupe/lezista, zna biti kamencica koji u cilindre mogu upasti. Ovo OBAVEZNO uradi. Gotovo sigurno ima kamencica oko svecice. Dakle ,prvo skini kabl,onda zavuci kompresor lepo sve izduvaj, pa tek onda skidaj svecicu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16542 Napisano April 13, 2019 Integrisan, 4951 postova Prijavi odgovor kao problematičan Potpisujem za izduvavanje rupe oko svecice. Po nepisanom pravilo tu je uvek bar jedan kamencic i crknuta osa. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ilijazec 14 Napisano April 13, 2019 Svrati ponekad, 130 postova Lokacija: srbija Motocikl: Suzuki gsx 600 f Prijavi odgovor kao problematičan 13 hours ago, pronto said: Kod tih starih motora sa karburatorima, strašno je važno da isti budu ispravni, čisti i naštelovani karburatori su cisceni i vakumirani nego sam ja sjebo svecice kad sam okreno ventil na pogresnu stranu i nalio ih samo tako (SAMO TAKO) i tu su krepale, i upalio sam ga posle puno muke sa start sprejom i tesko je zadrzo ler gas dugo mu je trebalo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ilijazec 14 Napisano April 13, 2019 Svrati ponekad, 130 postova Lokacija: srbija Motocikl: Suzuki gsx 600 f Prijavi odgovor kao problematičan kaze majstor da verovatno cu morati da stelujem opet karburatore Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ilijazec 14 Napisano April 21, 2019 Svrati ponekad, 130 postova Lokacija: srbija Motocikl: Suzuki gsx 600 f Prijavi odgovor kao problematičan kupio sam svecice za motor po goistu ali nisam znao da se gleda i po sasiji kad ono u njemu svecice od 95 godistaa u njemu ngk i sad ove ne odgovaraju kupio sam denso U31ETR pa ako nebudeu hteli da mi zamenu, idu na oglase za 3ooo din baksuz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16542 Napisano April 21, 2019 Integrisan, 4951 postova Prijavi odgovor kao problematičan Koje ti je gosite motor? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ilijazec 14 Napisano April 21, 2019 Svrati ponekad, 130 postova Lokacija: srbija Motocikl: Suzuki gsx 600 f Prijavi odgovor kao problematičan 96 ali izgleda da je to prelazna serija pa mozda to godiste ima oba modela valda. idem sutra da ih zamolim da mi zamenu ali nosim i broj sasije saobracajnu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ilijazec 14 Napisano April 21, 2019 Svrati ponekad, 130 postova Lokacija: srbija Motocikl: Suzuki gsx 600 f Prijavi odgovor kao problematičan uzeo sam za 96 godiste ali ono Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10465 Napisano April 21, 2019 Hronični Motociklopata, 7315 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Koliko znam, u tvom slucaju godiste nebi trebalo da ima ikakve veze, jer naredni, noviji model GSXF ima iste svecice, tacnije totalno isti agregat, mora da pasuje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milos-v 2450 Napisano April 21, 2019 Zainteresovan, 947 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Cbf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Meni to nekako logicnije zvuci da je neko pre tebe stavio pogresne? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 5968 Napisano April 21, 2019 (promenjeno) Drug član, 2774 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan On 13.4.2019. at 6:25, N.F.S. je napisao: Prva bobina je za 1 i 4 klip, druga za 2 i 3-ci. Kapice ne vuci za kablove pri skidanju. Posto prvi put skidas, pre odvijanja svecica valja kompresorom izduvati rupe/lezista, zna biti kamencica koji u cilindre mogu upasti. Kada si vec rasturio i skinuo/podigao rezervoar a po montazi svega nazad, sacekaj mrak pa startuj motor i gledaj probija li neki kabl, varnici li... Kontakte bobina raskaci, naprskaj wd_om i vrati, mase takodje. Pozdrav Nenad. Sent from my SM-J330FN using Tapatalk Sto se zamene tice, kolega objasnio. Sto se nalivanja tice, ne znam kako ti je uspelo, ali OK. Ako jeste uspelo, sjebao si svecke verovatno. Drugo, ako su karbovi nastelovani, nece se rastelovati. Postoji mogucnost malih varijacija ako su dugo stajali, pa da se posle sklapanja i prvog stelovanja dogodi promena, ali toliko mala, da se skoro ni ne oseti u voznji. Edit na citiranog kolegu: Ja prvo spricnem brake cleaner, pa izduvam onim pistoljem sa dugim piskom, pa spricnem malo ws40, pa opet izduvam. Tek tad odvijam svecicu. Brake da otpusti prasinu ako je ulepljena, a wd da ako je nesto ostalo, kad popustim svecicu, ne ode u cilindar. Promenio April 21, 2019 član abarth_maniac Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...