Jump to content

Moto Zajednica

Kawasaki Versys 650/1000

Recommended Posts

• Integrisan, 10646 postova
  • Motocikl: ---Honda---

Ostao je u guvernalu vrv.. Stitnik je kod tebe?

"Expander" kako ga zoves, od tih stitnika je aluminijumski, cisto sumnjam da je ispao...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1250 postova

@N.F.S.

Gumeni "prsten" koji se širi unutra je pukao. Nije ispalo ništa. Ja sam skinuo jer se izvukao teg u vožnji i držao se praktično samo na onom šrafu na polugi kočnice.

@MaxiS

Pa ne znam iskreno. Kažem pukla je ona guma unutra. Ne verujem da to može od vibracija. 

Ne secam se da ima guma, moguce... Stavi crevo obicno i maticu.
A taj nosac sto ide odozdole sam sa obe strane pravio, na retrovizor je kacenje fabricko, bilo mi je ruzno da se vidi.

Sent from my EML-L29 using Tapatalk

Ahaaaaa, jes guma! Taj guvernal ima neku bas malu rupu... Da da...
Od vibracija se odvije, od cega bi drugo.

Sent from my EML-L29 using Tapatalk

Ako zazelis vratimo fabricki guvernal (ima m8 navoje u sebi, nema odvijanja nikada) i ufo stitnike ruku sa metalnim nosacima.

Na taj guvernal ne mogu posto je 28mm.

• Drug član, 1250 postova

Nema potrebe. 

Posle današnjih 800 km-a bez bolova bilo gde, ne bih da menjam bilo šta 😁

Inače, namestio sam štitnik. Samo dok sam malo pohvatao kakav je "mehanizam". 

• Sviđa mi se 3

Ako dozvolis...

Meni se na motociklu nikada nista odvilo nije... Zasto?

Pa jednom nedeljno, obidjem u krug i privijem ono kriticno! (u tvom slucaju, 4 srafica na viziru  i dva na oklopu koji su negde ispod palceva kada guvernal drzis, u toj ravni). Ma koliko lepo odrzavan motor bio ipak treba malo paznje, za ovu radnju je potrebno max 2 minuta.

Podrazumeva se da oni krucijalni stoje na mestu, treba proveriti one sto se ne pritezu jako, srafovi oklopa koji nemaju distancer (pa ih i ne pritezes da plastika ne pukne), srafove vizira...

Pred svaki duzi put (a vidim da ih gazis 💪) proveriti srafove kocionih kljesta bar.

Periodicno pritegnuti kleme na akumulatoru.

• Drug član, 1311 postova
  • Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1

Imam scottoiler v system, stariji tip. Instalirao sam ga, ali ga jos nisam povezao na motor. Razlog jer ne mogu da zavucem prste za vakum. Da li ima ko da je instalirao v system da vidim kako je najbolje sprovedeno kod agregata? Hvala

• Zainteresovan, 201 postova
  • Motocikl: Kawasaki versys 650gt - 2021

Evo prodje vec neko vreme, pa reko da pitam kolegu @malitomic da li je zadovoljan sa novom masinom i da nam prenese utiske? 

Taman da malo ozivimo temu😎

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1374 postova
  • Motocikl: Lanac, kaiš, kardan

Hvala Vujka, ide tema nizbrdo odkad je Neša promenio motor😉

Ovde je jako loše vreme zadnjih par nedelja,j pa se i nisam nesto vozio, ali sam eto juce napravio jedan mali krug..

Neverovatno koliko sitnice mogu da utiču na voznju i poremete čitav doživljaj.

Naime, promenio sam jaknu i vozio u jednoj za toplije vreme koja ima dugačak i tvrd😁 ledjni protektor, i on mi nije dao da sedim kako sam uspeo da se naviknem(na kraju sedista), već koji cm bliže volanu, te sam celu voznju upirao nazad ne bih vi nasao polozaj, ne uživajući u voznji..

Prethodna, veća voznja bila je pravo uživanje, peglali smo malo  Drinsku magistralu, išli i vraćali se Ibarskom..

Potrošna goriva u tom rezimu, znači otvoren put, ali i brzi tempo voznje:sampion:je samo 3,8l/100km. , ocekivao sam bar 4.5l, vrhunski:takoje:

Sto se ostalog tice sakupio sam gomilu stnica, Nešin Buster plug, maglenke(Bmw Nano led), a nesto jos ocekujem da stigne,(podmazivac lanca), pa da poskidam oklope i o jednom trošku sve to instaliram.

Gomilu nekog posla i po kući imam,pa će to verovatno biti kad dobrano zagazimo u jesen..

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Zainteresovan, 201 postova
  • Motocikl: Kawasaki versys 650gt - 2021

Drago mi je da cujem da ti je motor legao kako treba i da si zadovoljan njime. Kad namontiras sve to, pisi i salji slike😎

• Sviđa mi se 1

Pre 10 sati, malitomic je napisao:

Hvala Vujka, ide tema nizbrdo odkad je Neša promenio motor😉

Aj da kucnem, mozda se u temu vratim :D 

Ako neko zeli da predje u klasu vise, da se vozi brze sa malo gasa evo nudim moju Hondu u zamenu za versys verzije 3 (od 2015 godine na gore).

Nisam je oglasio, niti cu, bole me noge dok je vozim, to mi se desavalo i sa F4 hondom, jednostavno pogodio se ugao koji mi ne odgovara, krug od 300km (do Sokobanje i nazad idem bar jednom vikendom, izvozim sa 4 pauze!).

Registrovana je na moje ime do 09.2026, presla 35000km, do detalja sve ispravno, nigde nista nije krpljeno, od servisnih delova je sve novo i nista na sebi nema kinesko od krucijalnih delova (samo ovu zastitu na auspuhu).

Izgleda i ponasa se kao da je sada iz salona, filteri svi, sve tecnosti, akumulator, kocione plocice (ebc sinter), kvaltetne led sijalice, wirth progesivne opruge u stapovima, drugi guvernal, preradjeno sediste, crash pecurke, nosac kofera/kofer sve novo kupljeno (ima u temi o cbf-u).

U voznji necujna, menjac neosetno saltuje gore/dole, dooosta brza od versysa (170kmh odrzava u niskim obrtajima i sa te brzine poskoci na dodavanju gasa), po gradu trosi oko 6L (uvek dvoje na motoru), na otvorenom oko 4.5-5L na 130kmh. Na dodavanju gasa kultivisana, postepeno/linearno povlaci kroz ceo opseg, ne mogu reci da je nesto adrenalinski orjentisana.

Sediste se steluje u tri nivoa (oko 30mm razlike)

Dva kljuca, kod plocica, fabricki alat i racun od kupovine salona u CH. Prvi sam vlasnik kod nas ( znaci da imam 2 meseca zabrane otudjenja :D ) a uvezao je poznati kragujevacki motoras Pedja Vatra.

Dok ova ponuda stoji (samo) ovde ja cu traziti resenje za polozaj nogu jbg. 

Vrednost oko 6500e.

Versys zelim da bude u stanju kao motor koji nudim, zamenimo se kljuc za kljuc :D 

IMG_20251010_121126.jpg

• Sviđa mi se 7

• Drug član, 1311 postova
  • Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1

Danas sam provozao Versysa, u odnosu na Bandita. Hmm... Menjac grublji, iz druge se teze nadje neutral, treba se navici. Treba odsecno da se gurne menjac inace ode u prvu. To kod bandita nema teorije da se desi. Zabavniji je na nizim obrtajima i brzinama i bolje ubrzava do 120-130. Posle toga definitivno krece zabava sa Banditom. Manje umara u odnosu na Suzuki, manje ima sitnijih vibracija al zato krupnih mnoogoo vise, jos nisam stavio Nenadom buster. Alii... Nema da mi ruka i noga utrnu od sitnih vibracija kao na banditu. Stabilniji je, bolje pegla losiji put. U krivinama pa mozda je bolji, nijanse su. Jedino sto je izlozeniji udarima bocnog vetra. I da, vise greje kod nogu. Bandita nikad nisam osetio da mi duva na noge. Nabacao sam na brzinu opazanja. Zakljucak. Jako zanimljiv motor. Videcemo saputnica sta kaze kad se bude provozala. 

• Sviđa mi se 3

Dobro je sto si probao bez boostera prvo, bukvalo ga preporodi!

Javi bas, ranije saltuj pa oseti  razliku 💪.

Na mom bivsem, Bojan sto ga vozi je i mapiranje izmenjeno, nisam ga probao sa sc auspuhom ali fabricki kada je montiran komotno se vozi trecom u 2500 obrtaja i odatle povuce! Nisam video da drugi to mogu a bez boostera ili mape ( a probao sam ih 5-6).

• Sviđa mi se 1

• Integrisan, 8064 postova
  • Motocikl: TDM 900
2 hours ago, Zarkela said:

Danas sam provozao Versysa, u odnosu na Bandita. Hmm... Menjac grublji, iz druge se teze nadje neutral, treba se navici. Treba odsecno da se gurne menjac inace ode u prvu. To kod bandita nema teorije da se desi. Zabavniji je na nizim obrtajima i brzinama i bolje ubrzava do 120-130. Posle toga definitivno krece zabava sa Banditom. Manje umara u odnosu na Suzuki, manje ima sitnijih vibracija al zato krupnih mnoogoo vise, jos nisam stavio Nenadom buster. Alii... Nema da mi ruka i noga utrnu od sitnih vibracija kao na banditu. Stabilniji je, bolje pegla losiji put. U krivinama pa mozda je bolji, nijanse su. Jedino sto je izlozeniji udarima bocnog vetra. I da, vise greje kod nogu. Bandita nikad nisam osetio da mi duva na noge. Nabacao sam na brzinu opazanja. Zakljucak. Jako zanimljiv motor. Videcemo saputnica sta kaze kad se bude provozala. 

Mada Bandita je ta što... Nije 1200 :D

Booster plug, sonda za versys 650 do 2021 godista, sve komplet, samo da se usteka, narucio covek i vise se ne javlja :D 

Moze za 30e ako nekome treba..

88.jpg

• prisutan, 1237 postova
  • Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702

Ne možeš vjerovati?? Pa šta je sa ljudima!? Naruči pa se ne javlja!!

• Sviđa mi se 1

Ehhhh dobri moj... Desava se, predomisle se ljudi i to je ok, samo javi, tako je umesno i kulturno.

Oglasi svojevremeno sveti atila na poklon led zmigavce, javim se, gsx650f sam vozio. Narucim led relej koji je tipski samo za taj model (7 pinova), posaljem na PP generalije, zahvalim se i ponudim da platim posto sam bas takve hteo.

Nikada mi se covek javio vise nije :D 

• Tužan 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja