Jump to content

Moto Zajednica

Kawasaki Versys 650/1000

Recommended Posts

• Integrisan, 10044 postova
  • Motocikl: ---Honda---

Kada smo kod sonde, ona je kod mene kroz mapiranje iskljucena, softverski... Mogu je "na klik" ukljuciti.

U pitanju je O2 u denso izvedbi, na njenom je mestu sraf namenjen za to (M18x1.5).

Versys mi radi kako i treba, sve restrikcije su skinute, dosta hladniji od drugih, ne frkce, cima ili se buni nesto. Komotno mogu da ga vozim cetvrtom u 2000 obrtaja, zvuci "duboko" i zdravo a ne kao da stalno zapinje i muci se.

1.jpg

2.jpg

• Sviđa mi se 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 3268 postova
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop

...sad zameno i zejtin.. 

Meto silcolene 10w50 pro, onaj full sint... Što lepo meko radi, ko da je honda idi u pi.... 🤔🤣

Promenio član Andrej_Hotstepper
  • Sviđa mi se 1
  • Haha 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 2314 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

@Žaksi a što odmah ne napišeš ono što znaš da ćemo da te pitamo ? :D 

Promenio član živke

• Ne silazi, 2290 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0

Pa pitajte...ne krjem se od nikog....i nisam dužan nikom....al meni jesu....jebi ga.Da dodam, u Intrcasu kupljeno.

Promenio član Žaksi
  • Hvala 1

10W-40 ima i u Delmax i znam mu cenu, povoljno je. Ali 10W-50 oni nemaju, a cene su značajno veće po netu, zato sam pitao. Tj barem ja ne znam da imaju.

Promenio član živke

• Drug član, 3268 postova
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop

Nije 2000, ni blizu, tu je oko te cene što je NFS napisao... 

Na godišnjem sam, pa babram po kući sve što mi se nakupilo, ne da mi se da odem do interkarsa...

...da vam pokazem sraf za brzo ispustanje ulja, bas ih koristim posto volim da menjam cesto.

Zavije se u karter na mesto originalnog srafa, opruga i kuglica bas jako dihtuju a ima i zastitni cep.

Pri zameni samo zavijem ovaj deo sa poslednje slike, on prvo zaptije pa otvori put ulju (pogura kuglicu), ni kap se ne prospe nigde, zamena mi ne uzme vise od 5 min (ako menjam na 2000/3000km filter ne menjam, ne pitajte me zasto to radim, volim i mogu, nema drugog objasnjenja u smislu bolje za agregat i tako to... :D ) a navoj u karteru ostaje nov.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

• Sviđa mi se 5
  • Hvala 1

Oni iz louisa koje sam do sada narucivao nisu nista bolji a duplo su skuplji, ima kod kineza i od aluminijuma ali njih ne koristim, strah me je da pritegnem u karter, takodje, ne koristim ni podlosku koja uz ventil dolazi vec kvalitetnu bakarnu.

Za mk2 650 ide m12x1.5

P.S. Na slikama iznad je taj aluminijumski koji mi deluje bas tananog zida na navoju, ne usudjujem se da ga zavijem.

https://www.aliexpress.com/item/1005006972565439.html?spm=a2g0o.productlist.main.5.172caaXpaaXphm&algo_pvid=2e863c4c-49a3-426d-a0ac-387941cd2f9a&algo_exp_id=2e863c4c-49a3-426d-a0ac-387941cd2f9a-4&pdp_ext_f={"order"%3A"32"%2C"eval"%3A"1"}&pdp_npi=4%40dis!EUR!26.06!17.33!!!211.16!140.43!%40211b619a17459280659225391ef650!12000038910214233!sea!SRB!722890962!X&curPageLogUid=yrNCADuFtWc5&utparam-url=scene%3Asearch|query_from%3A

• Hvala 1

Ma nije problem odviti šraf, nego na mnogim motorima je nepristupačno, imaš skid plate, pa prosipaš ulje, umažeš beton itd. Pogotovo ako prelaziš mnogo, putuješ itd. Ovako kulturiška, bez stresa. I ja odavno merkam ovaj šraf, još od kad sam video da ga bugarin Pavlin koristi na svojim motorima.

Promenio član živke
  • Sviđa mi se 1

Tacno sam znao da cu morati nesto da se pravdam :D 

Iz tog razloga i preskacem kucanje koje cega, naravno da nije problem odviti jedan sraf, meni nije problem ni glavu motora da skinem pa da vakuumom izvucem :D ali je kulturica sto rece Zivke (i cuva navoj na karteru, celicni sraf uvek na pritezanju "povuce" aluminijumsku lozu kartera).

Postovima ne teram nikoga da koristi nista, kome se svidi ima neki uput, ko nece odvija jedan sraf, svi hepi 👌

• Sviđa mi se 3

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja