N.F.S. 21717 Napisano Utorak u 13:45 Integrisan, 9461 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Komotno nisam kofer stavio! Vidim ja nesto fali.... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5400 Napisano Utorak u 13:49 Drug član, 1936 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan A ja gledam, nešto mi lepši motor, tražim šta si uradio 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21717 Napisano Utorak u 14:03 Integrisan, 9461 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Nisam nedelju dana vozio, u euforiji zaboravim! Stigao do Varvarina i nazad... Dovoljno 6 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_zmaj 1249 Napisano Utorak u 14:28 prisutan, 1132 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702 Prijavi odgovor kao problematičan Kako ti zavidim, idem na posao mrak, vraćam se po mraku, ako se uhvati koji vikend da je iole toplije, barem preko 10stepeni, prođirat ću se!! Mrzim zimu iznad duše!! 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivanhoe 155 Napisano Utorak u 14:46 Svrati ponekad, 103 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: BMW R 1200 GS, BMW R 1200 GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan ... taman ima i enduro deonica od Katuna do Obreža 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21717 Napisano Utorak u 14:50 Integrisan, 9461 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam preko Rekovca, Belusica isao... Kroz sela 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivanhoe 155 Napisano Utorak u 15:32 Svrati ponekad, 103 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: BMW R 1200 GS, BMW R 1200 GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan I ovo su sela i to velika, pa je bruka da ljudima ne mogu 2 godine da srede put već lome svoja vozila ! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21717 Napisano Sreda u 06:55 Integrisan, 9461 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Pre 16 sati, mali_zmaj je napisao: Mrzim zimu iznad duše!! Isto (ali prizeljkujem sneg zbog dece ) Kako si zadovoljan TRK-om druze moj? Je li udoban? Mozes li ga u par reci, ako volje i vremena imas uporediti sa cbf1000 (sada kada je malo vremena proslo)? Izvinjavam se svima zbog off-a! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21717 Napisano Sreda u 08:33 Integrisan, 9461 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Mozda nekome bude interesantno, ovako strendzeri "nateraju" ecu da ostane u open loop modu (ne uzima podatke sa lambde, radi sa "bogatijom" smesom). Nije precizirana verzija versysa 650. Fora je da se motocikl startuje pre boot-a instrukcija. Kazu da se momentalno oseti boljitak u voznji. Gasenjem i paljenjem ponovnim sve se u normalu vrati. Ja sam (majmun) greskom obrisao xdf i .bin fajlove koji su mi na mail stigli pa ne mogu okaciti koje sam izmene u ecu uneo zarad komfora voznje. Prvo je to bilo samo pocetno 20% otvaranje sekundarnih klapni, onda sam pojacao smesu kroz celi opseg za 4% i namestio da AFR max bude 13.7 (tamo gde je bilo 14.7!), pa zatim opet dodao jos 2% goriva (na ona prethodna 4). Dobio sam motor koji bez cimanja ide drugom ispod 2000 obrtaja, bez vibracija i pojacane potrosnje! Bukvalno se vozi kao cetvoroklipas... Ovo pisem da se shvati kooolika je zezancija da se mapa preradi (rizik da ne pominjem i cifru!) a mozda se moze jednostavnim ne cekanjem boota poboljsati ugodjaj! Ova se radnja resetuje svakim ponovnim startovanjem, nije trajna.... Pa ko zeli neka proba TM - by-pass the closed loop mode. 1) Turn ON ignition. 2) Put the bike into neutral. 3) Wait for the fuel pump to prime the fuel system etc. 4) Then Switch OFF the ignition. 5) Push and HOLD on the starter button with right thumb, 6) With left hand, turn ON ignition, (Bike starts) 7) Release starter button. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21717 Napisano Sreda u 08:34 Integrisan, 9461 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan ... ili se kupi USA ecu sa ebay, oni nemaju restrikcije niti eko norme, lambda nije prisutna niti ecu zanima sta kaze Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7181 Napisano Sreda u 08:38 Drug član, 2996 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan Grešiš, California ima gore norme od EU. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21717 Napisano Sreda u 08:43 Integrisan, 9461 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan E onda uzeti od neke sav. drzave koja nema gore norme! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1241 Napisano Sreda u 09:08 Zainteresovan, 805 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Pa Texas logicno. Moze i Tennessee ili Arizona... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21717 Napisano Sreda u 09:18 Integrisan, 9461 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Tesko da ce neko probati i ovo "drzi dugme i okreni kljuc" a kamoli da naruci ecu i zameni ga ( u eri motoraskoj kada se za zamenu sijalice kod majstora red ceka ). Al" aj da kucamo nesto 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2584 Napisano Sreda u 10:26 Drug član, 1511 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, N.F.S. je napisao: TM - by-pass the closed loop mode. 1) Turn ON ignition. 2) Put the bike into neutral. 3) Wait for the fuel pump to prime the fuel system etc. 4) Then Switch OFF the ignition. 5) Push and HOLD on the starter button with right thumb, 6) With left hand, turn ON ignition, (Bike starts) 7) Release starter button. Ovo bi znacilo: Da damo kontakt, sacekamo da "odzuji" Onda, na kljucu iskljucimo "kontakt" Zatim drzimo prekidac za startovanje, i okrenemo kljuc. Motor upali Time dobijamo ovo: Pre 1 sat, N.F.S. je napisao: Prvo je to bilo samo pocetno 20% otvaranje kundarnih klapni, onda sam pojacao smesu kroz celi opseg za 4% i namestio da AFR max bude 13.7 (tamo gde je bilo 14.7!), pa zatim opet dodao jos 2% goriva (na ona prethodna 4). Dobio sam motor koji bez cimanja ide drugom ispod 2000 obrtaja Motor mi sad u garazi, ali probacu ovo. I da... da li vazi to za prvu generaciju versys-a? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21717 Napisano Sreda u 10:32 Integrisan, 9461 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Probao ovu "stap i kanap" metodu koju strendzeri hvale! (Link do jedne od tema ispod). Po subjektivnom osecaju, motor mi se losije ponasa, pa opet koliko sam merodavan je diskutabilno posto vozim mapiranje koje nije fabricko (ocigledno bogatije od ovog u kom motor ostane procedurom startovanja opisanom iznad). Uglavnom, das kontakt da pumpa napuni sistem gorivom, skines/iskljucis kontakt, motor u leru, stisnes dugme za start i tek onda okrenes kljuc, motor trenutno startuje i pustis dugme! To je (valjda) radnja koja ecu natera da radi u modu (open loop) koji ne uzima podatke sa lambde u kalkulaciju. https://www.versys.co.uk/index.php?topic=20483.0 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_zmaj 1249 Napisano Sreda u 14:47 (promenjeno) prisutan, 1132 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 7 sati, N.F.S. je napisao: Isto (ali prizeljkujem sneg zbog dece ) Kako si zadovoljan TRK-om druze moj? Je li udoban? Mozes li ga u par reci, ako volje i vremena imas uporediti sa cbf1000 (sada kada je malo vremena proslo)? Izvinjavam se svima zbog off-a! Ovako... Kad puno ne očekuješ od motora, onda se samo pozitivno i iznenadiš sa nekim stvarima!! Da krenemo od boljih stvari!! Motor se stvarno lijepo vozi, znači obaranje u krivine, isporuka snage, upravljivost, koja me je baš iznenadila sa obzirom da ima 230 kila. Da naglasim da je moj cestovni model, ima cestovne gume, Pirelli Angel GT . Malo je tvrđi od X modela, i baš je cestovno orjentisan. Kvačilo je mekano kao da je hidraulično, čak i na nivou Honde koju sam imao, nema razlike, nema umaranja ruke i kod intenzivnog šaltanja. Kočnice su odlične, a prednje viljuške su malo tvrđe (nisu podešavajuće) tako da nema onog tonjenja pri kočenju, pa kočnice dolaze do izražaja, zadnja je isto dobra, i hoće blokirati ako je dobro stisneš, da ne kažem osjetljiva!! Položaj sjedenja su najbolje opisali ovi u Moto Reviji , sjediš ko na kruzeru, a voziš crosover!! Noge su mi opuštene, nisu savijene, ,maltene po 90 stepeni, što je rezultiralo da me koljena više ne bole i kod duže vožnje. Na Hondi sam već poslije 100km ,ispravljao noge!! Ravan hvat ,a ne sa savijenim zglobovima, kao na Hondi , mi također odgovara!! Zglobovi me više ne bole,manje mi trnu ruke!! Nikad mi nije jasno bilo šta su na Hondi mislili sa tim uglom hvata na volanu!! Redna dvica kao redna dvica, zahtjeva šaltanje, i to je tako!! Posebno sa suvozačem!! Displej sam stavio na tamni mod, i kad direktno sunce udara u njega , ne vidi se baš, treba da se napravi ono sjenilo, ili kupi gotovo, pravi lik u Italiji već!! Euro 5 eko norme su najveća mana ovog motora!!!!! I to mi najviše smeta, kod gradske vožnje naravno. Zatrzavanje, tuc, muc!! Ali ja se već prilagodio!! Ima rješenja, i treba se baviti sa tim, ili kupiti ECU kineski, sa QJ-a koji je na euro 4 normi, dobar auspuh, ili kod ovih momaka koji rade remap, vade katalizatore, lambde sonde itd.. Što meni ne pada na pamet!! Ali na otvorenoj cesti, nema problema ni malo ,po tom pitanju!! Teško mi je da ga usporedim sa Hondom, redna četvorka, i isporuka snage,tj. linearna isporuka snage,i rad motora , prikrivena snaga CBF-a 1000, kao i upravljivost, kao po šinama, (još kad imaš progresivne opruge kao ja onomad) , to je neuporedivo!! E sad na TRK-u je malo zabavnije, kao da ima dušu, i ergonomija mi je duplo bolja!! Zaboravio sam kako su , da ne kažem malo neuglađenije mašine zabavne!! Na magistralnom putu mi se nijedan auto nije oteo kod preticanja!! Sa suvozačem treba malo pripaziti , ali ide. čak i natovaren!! Odlični led farovi, bolji od Hondinih, ali led je led, da ne griješimo dušu!! Vibracije postoje pri nekim režimima i obrtajima, ali ništa što bi smetalo, i iritiralo!! Trebam s pozabaviti sitnim štelovanjima.. mada sam ja prilagodljiv, pa mi te sitnice ne smetaju!! Mjenjač odličan, šalta se lako, ne ispada iz brzine, mjenja se lagano i bez kvačila, kad mu ubodeš obrtaje!! Sic mi je ok, na prvu mi je bio malo potvrd, ali sad mi je već ok. Sad kad sam išao u Pulu, sam naravno išao dužim putem, da gricnem jadranske magistrale što više ,i gledao sam da pravim što manje pauze, i mogu reći da me motor nije slomio!! Postoji puno prostora za unapređivenje, naravno , od progresivnih opruga, do remapiranja, auspuha, itd.. Ali i ovako standardan mi je ok!! Vizir sam zaboravio!! Moj je malo povišen, i zrak mi struji oko kacige ali nema turbulencije, ja sam 1,70.. Aftermarket vizira ima ko u priči. Centralnu nogaru na cestovnom modelu morate kupiti. Krešovi, koferi, sa nosačima, su me nešto smješno izašli,a često je na akciji sa ful opremom!! To je to za sada, ako se šta sjetim pišem, pitaj šta te interesuje, ima i tema o TRK-u, da ne ubijamo tvoju temu!! Predlažem X model za sve koji su viši od 1,75-1,80 visine. Cestovni za niže ljude! Promenio Sreda u 14:50 član mali_zmaj 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21717 Napisano Sreda u 17:08 Integrisan, 9461 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Sve si mi rekao sto me zanima i hvala ti puno! Vec mi je dosadno a drugar mi nudi jedan takav u zamenu, nije ni 2000km presao! Nisam ga ni vozio ali jesam oko motora obilazio, zagledao... Ne izgleda lose niti "jeftino". Jos da u glavi prelomim sto se tice proizvodjaca. Gabaritniji je od versysa 650 kog vozim, meni taman. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1241 Napisano Sreda u 17:46 (promenjeno) Zainteresovan, 805 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Znaci saga ce da se nastavi ali u Trk temi @RankoBg87Spremaj render za novi stitnik hladnjaka. Promenio Sreda u 18:54 član Rider000 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2751 Napisano Sreda u 19:29 Drug član, 1643 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam kod 702, 502 ima dobar samo sto nije unikat. Smislice on nesto. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21717 Napisano Sreda u 19:39 Integrisan, 9461 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ma! Daleko je ta prica.. Da probam prvo, trazi mi i 1000e doplate. Vise sam za cbf1000 noviji model ili nekog lepog tigra! Ali! Osecam se sigurno uz Ranka, saborca mog Cas ga prepravimo! 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2751 Napisano Sreda u 19:57 Drug član, 1643 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Negde sam pisao ili nekom pricao. Dosta njih dodje kod nas s druge strane grada a imaju i blize. Dodju i kazu ima blize al on nas razume i zna sta nam treba i to uradi. 4 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_zmaj 1249 Napisano Četvrtak u 12:12 (promenjeno) prisutan, 1132 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702 Prijavi odgovor kao problematičan On 27. 11. 2024. at 18:08, N.F.S. je napisao: Sve si mi rekao sto me zanima i hvala ti puno! Vec mi je dosadno a drugar mi nudi jedan takav u zamenu, nije ni 2000km presao! Nisam ga ni vozio ali jesam oko motora obilazio, zagledao... Ne izgleda lose niti "jeftino". Jos da u glavi prelomim sto se tice proizvodjaca. Gabaritniji je od versysa 650 kog vozim, meni taman. Pazi što se tiče dizajina, vidi se da su Žabari imali prste u tome!! Niko mi do sada nije rekao da mu je ružan, niti se požalio na kvalitetu materijala, onako na dodir!! Jer mi je recimo kvalitetniji bio od CF moto MT700 , kojeg sam gledao istovremeno. Znajući tebe,onako preko foruma, ja bih rekao da bi se ti sa njim opasno zaradio da ga usavršiš, jer sam siguran da bih te nervirale neke stvari, jer si perfekcionista!! Probaj ga, to ti je moje savjet, ali barem dvadesetak kilometara i više , u svim režimima vožnje!! Nije loš motor, ali ima sitnih mana, koje nisu ništa što smeta u vožnji!! Barem na magistrali, grad tj. 1,2,3 brzina, njih treba samo išaltati i proći kroz njih!! Ako ti čovjek nudi X model, još bolje, jer ima podesive amortizere i viši je poprilično. Barem meni. Zaboravio sam naglasiti da je motor kratak, da samo sa koferom izgleda dugačak, pa će suvozač malo da se nasloni na tebe prilikom naglog kočenja, ali da se žali na udobnost neće!! USB i USBC dolazi na njeu, ja stavio ispod sica 12V , za kompresorčić, za ne daj bože!! Što se tiče djelova, aftermarketa ko u priči, mehaničkih, ima recimo poljska radnja sa svim djelovima, ima link u temi od SVT-a 650. Te neke vibracije koje se čuju, su u prednjoj masci , i na netu ima kako se to rješava, samo ima jedno 20 šarafa koji se moraju ukloniti, i čitava maska, jer je ta zajebancija oko fara!! Kao i na Versysu otp. Zuje plastikice u nekom režimu!! Sjetit ću se ja još nečega sigurno!! Ako nije tajna, interesuje me što ga kolega prodaje!! Može i na PP. Promenio pre 14 sati član mali_zmaj 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grafigo 3224 Napisano Četvrtak u 13:15 Drug član, 790 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Versys vel'ki, zeleni. Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, mali_zmaj said: Te neke vibracije koje se čuju, su u prednjoj masci , i na netu ima kako se to rješava, samo ima jedno 20 šarafa koji se moraju ukloniti, i čitava maska, jer je ta zajebancija oko fara!! Kao i na Versysu otp. Zuje plastikice u nekom režimu!! Ovo je plus u Nesinim ocima. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_zmaj 1249 Napisano Četvrtak u 13:26 prisutan, 1132 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702 Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, grafigo je napisao: Ovo je plus u Nesinim ocima. Pa vjerovali ili ne maska oko fara je nekakva legura, nekakav metal? Nisam vjerovao dok nisam kucnuo!!? Naslonili plastiku i dobiješ zujanje, u nekim režimima rada motora.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...