motoras 195 Napisano Maj 6, 2008 Drug član, 1162 postova Lokacija: turija Motocikl: Kawasaki Z750 Prijavi odgovor kao problematičan uzmi versys on ti je 6114e bez abs a sa abs je 6766e ili er-6n 5282e bez abs a sa abs je 5982e to ti je naked a taj isti model sa oklopom je5738e bez abs a sa abs jr 6247 bilo koja od ova tri modela da uzmes bices prezadovoljan a nisu tako skupi s dobri su Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srkixt660 28 Napisano Maj 6, 2008 Zainteresovan, 651 postova Prijavi odgovor kao problematičan uzmi versys on ti je 6114e bez abs a sa abs je 6766e ili er-6n 5282e bez abs a sa abs je 5982e to ti je naked a taj isti model sa oklopom je5738e bez abs a sa abs jr 6247 bilo koja od ova tri modela da uzmes bices prezadovoljan a nisu tako skupi s dobri su Zamisli kako bi neko ko je visok 195 cm izgledao na ER6 ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
motoras 195 Napisano Maj 6, 2008 Drug član, 1162 postova Lokacija: turija Motocikl: Kawasaki Z750 Prijavi odgovor kao problematičan pa to su motori za pocetnike a moze kle one veci od er6e pa onda neka uzme 1400GTR to ce odgovarati njegovoj visini Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dimac 987 40 Napisano Maj 6, 2008 Drug član, 1372 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan uzmi versys on ti je 6114e bez abs a sa abs je 6766e ili er-6n 5282e bez abs a sa abs je 5982e to ti je naked a taj isti model sa oklopom je5738e bez abs a sa abs jr 6247 bilo koja od ova tri modela da uzmes bices prezadovoljan a nisu tako skupi s dobri su Zamisli kako bi neko ko je visok 195 cm izgledao na ER6 ? Ja sam visok 174 i menio je ER6 taman, a njemu bi izgledao kao mini moto ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abdullah100k 8 Napisano Maj 6, 2008 IRON WILL, 972 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Voleo bih da imam motor Prijavi odgovor kao problematičan uzmi versys on ti je 6114e bez abs a sa abs je 6766e ili er-6n 5282e bez abs a sa abs je 5982e to ti je naked a taj isti model sa oklopom je5738e bez abs a sa abs jr 6247 bilo koja od ova tri modela da uzmes bices prezadovoljan a nisu tako skupi s dobri su Zamisli kako bi neko ko je visok 195 cm izgledao na ER6 ? Retardirano ;D er-6n, nemoj ni slucajno, govorim iz iskustva jer sam ga vozio a imam 197 i 100kg. Kao da sam na zezalici... al' zezalica moze da povuce... a mala. Sta mislis zasto vozim enduro? Tu se osecam najkomotnije... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
revolution 51 Napisano Maj 7, 2008 Drug član, 1261 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan R1 il nijedan ;D ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
neshitza 0 Napisano Maj 7, 2008 Svrati ponekad, 179 postova Lokacija: Novi Beograd, blok 63 Prijavi odgovor kao problematičan A oprema i registracija? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Space Director 24 Napisano Maj 8, 2008 Svrati ponekad, 343 postova Lokacija: PG, MNE Prijavi odgovor kao problematičan E sad, mislim da bi za prvo iskustvo Fazer bio prejak i prilicno nezgodan. Ne znam sta bih ti sada rekao, mozda Yamaha MT-03, iako u tvom slucaju ni to bas nije igracka. Ne znam stvarno po cemu su slicni Hornet i KLE, osim sto oba motora proizvode japanci, nemaju vise nikakvih slicnosti. S obzirom da nema iskustva,Hornet je ipak motor sa prilicno agresivnih 100 konja, koji voli da se zavrti i ne krije svoju sportsku narav, a i najmanji je u svojoj klasi, tako da nikako nije za visoke ljude. Moj savet je da uzme neki umeren motor. Yamaha XT660 ili MT 03 su dobri motori za pocetake,proveren minarelijev agregat,milina za voznju. Jedino sto znaju da pri ostrijem dodavanju gasa malo poskoce,jer je ipak 1 cilindar,ali kad se navikne covek nikakav problem. Momci, mislim da grijesite kad ste misljenja da je MT-03 dobar motor za pocetnika. Imam iskustva dva drugara koji su ih vozali, jedan od njih je Dzony sa foruma, a drugi je Veljko.V (Evil_zo, ti ga poznajes i znas da covjek ima ogromno iskustvo sa motorima) i evo sta oni kazu: XTX i MT-03 imaju isti agregat, ali razlikuju se u gabaritima i kracem prenosu koji ima MT-03. Veljko kaze da mu toliko zabave i brutalnih ubrzanje (zbog kraceg prenosa i jednog cilindra) nisu pruzili ni pojedini R-ovi. A ja ga cijenim kao nekoga ko zna o cemu govori Sem toga, motor ja mali, kratak, okretan, ma prava zmija i nezgodan je definitivno. Evo, Dzony ga je vozio i neka on kaze sto misli da je sad ne parafraziram njegove rijeci, ali itekako je nezgodan za voznju. E sad, sto se XTX-a tice, ja imam ustrojenu verziju od 35ks sa blokadom, ovih dana cu da je skinem, i nisam imao nikakvo iskustvo sa motorima prije toga. Ali ipak izborio sam se. Imam 187cm i ~100kg, definitivno mi je komotan i nije mali kao sto bi bio MT-03. Mane su mu: Sjediste nije bas preudobno, a i nije za neku duzu voznju u dvoje, jer ti suvozac svo vrijeme klizi, pa ti lezi na ledjima. Da ne pricam o kocenjima. Sem toga, u osnovi je Enduro, pa prasta puno gresaka u voznji. Sto se tice Versysa, jako upotrebljiv i sigurno dobar motor, ali on je dosta mali, i ako ne izgleda tako. Ukoliko nije, sigurno je dobra opcija za pocetnika. Btw., sto se snage tice, ja mogu i na Hayabusu, sve je to u glavi, motor ne ide sam, nego mu ti odvrces gas, pa biraj oces manje ili vise. Sto se tice nezgodnog skakanja zbog jednog cilindra, to se prevaizilazi u prvih predjenih 100-150km. Provjereno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Space Director 24 Napisano Maj 8, 2008 Svrati ponekad, 343 postova Lokacija: PG, MNE Prijavi odgovor kao problematičan A oprema i registracija? Oprema mu, ako je pametan i voli sebe, treba i sa skuter od 50cc A registracija, decko kaze da nije ogranicen cijenom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brutus 4 Napisano Maj 16, 2008 Svrati ponekad, 416 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Moj prvi motor je Fazer, i ja imam samo reči hvale... Imam osećaj da sam ga ceo život vozio. Ako odlučiš da ga uzmeš, uzmi sa ABS-om, isplati se veruj mi... I uklapaš se u budžet - Fazer S2 sa ABS-om izađe 7.650 jura Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srkixt660 28 Napisano Maj 17, 2008 Zainteresovan, 651 postova Prijavi odgovor kao problematičan E sad, sto se XTX-a tice, ja imam ustrojenu verziju od 35ks sa blokadom Kakva blokada na XT-u 660 ? Ja prvi put cujem za to ? Taj motor ima 48 ks, sto je 35 kW, a ne 35 konja. Ja sam hteo da uzmem XT660 i detaljno sam se raspitao o njemu i nikad nisam cuo za tu verziju sa blokadom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Scarface 0 Napisano Maj 17, 2008 Zainteresovan, 564 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan E sad, sto se XTX-a tice, ja imam ustrojenu verziju od 35ks sa blokadom Kakva blokada na XT-u 660 ? Ja prvi put cujem za to ? Taj motor ima 48 ks, sto je 35 kW, a ne 35 konja. Ja sam hteo da uzmem XT660 i detaljno sam se raspitao o njemu i nikad nisam cuo za tu verziju sa blokadom. Ti hteo da uzmes XT660!!! :D :D ;D ;D ;D ;D ;D Izvinite za mali off... Hm... a nova Tenere...??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
veljabandit 1076 Napisano Maj 17, 2008 Zainteresovan, 748 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R nine T Rural GS Prijavi odgovor kao problematičan E sad, sto se XTX-a tice, ja imam ustrojenu verziju od 35ks sa blokadom Kakva blokada na XT-u 660 ? Ja prvi put cujem za to ? Taj motor ima 48 ks, sto je 35 kW, a ne 35 konja. Ja sam hteo da uzmem XT660 i detaljno sam se raspitao o njemu i nikad nisam cuo za tu verziju sa blokadom. Kuku crni sine, sa Honde da predjes na Yamahu. ??? Nemoj da se ugledas na Rosija, on je to uradio za mnogo love ;D ;D ;D Moj predlog za pocetnika je definitivno neki enduro. E sad ne znam koliko je pametno dati mnogo love u startu jer ti si pocetnik koji ustvari i ne zna da li ce istrajati u svemu tome ili ce biti - ma dosadilo mi da se znojim pod kacigom i da me cimaju u saobracaju i da budem crn od izduva i gradskih busovaca... Zelim ti da budes jos jedan clan moto zajednice i preguras mnogo kilometara ali cisto razmisliti o svemu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srkixt660 28 Napisano Maj 17, 2008 Zainteresovan, 651 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kuku crni sine, sa Honde da predjes na Yamahu. ??? Nemoj da se ugledas na Rosija, on je to uradio za mnogo love ;D ;D ;D Posle Honde, samo opet Honda Hteo sam da uzmem XT660R pre nego sto sam uzeo Horneta. I dalje mi je XT omiljeni motor, ali ipak je Honda mnogo kvalitetnije odradjen motor. Yamaha se voli, a Honda se vozi. ;D Izvinjavam se za off Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Space Director 24 Napisano Maj 18, 2008 Svrati ponekad, 343 postova Lokacija: PG, MNE Prijavi odgovor kao problematičan E sad, sto se XTX-a tice, ja imam ustrojenu verziju od 35ks sa blokadom Kakva blokada na XT-u 660 ? Ja prvi put cujem za to ? Taj motor ima 48 ks, sto je 35 kW, a ne 35 konja. Ja sam hteo da uzmem XT660 i detaljno sam se raspitao o njemu i nikad nisam cuo za tu verziju sa blokadom. Kako u odredjenim zemljama EU kao pocetnik moras prvo dvije godine voziti motor snage do 25kw/35ks, odredjene modele isporucuju sa blokadom sange zakucane na 35ks. Na nekim motorima je to elektronska blokada na usisu/karburatoru ili dje vec, a ponedje je mehanicka, kao sto je slucaj sa mojim motorom. Rucicu gasa ne mozes da odvrnes do kraja, samo 2/3, jer je na mjestu gdje ulazi u motor i sajla se namotava oko nekog kruga zasaravljena jedna plocica koja mu smeta da se odvrne do kraja. Odvrnes ta dva sarafa tores safcigerom sa pinom, skines plocicu i vozi miskoooo Drugi motor totalno. Plocicu naravno, mozes da vratis kad budes prodavao motor Ako te bas zanima mogu da slikam pa da ti pokazem kako to izgleda kod mene. Inace, sto se tice XTX-a, po meni je mana sto nema kontrolu blokade zadnje tocka, kad saltas u nize brzine... Ostalo nemam zamjerki. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
revolution 51 Napisano Maj 18, 2008 Drug član, 1261 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan E sad, sto se XTX-a tice, ja imam ustrojenu verziju od 35ks sa blokadom Kakva blokada na XT-u 660 ? Ja prvi put cujem za to ? Taj motor ima 48 ks, sto je 35 kW, a ne 35 konja. Ja sam hteo da uzmem XT660 i detaljno sam se raspitao o njemu i nikad nisam cuo za tu verziju sa blokadom. Kuku crni sine, sa Honde da predjes na Yamahu. ??? Nemoj da se ugledas na Rosija, on je to uradio za mnogo love ;D ;D ;D Moj predlog za pocetnika je definitivno neki enduro. E sad ne znam koliko je pametno dati mnogo love u startu jer ti si pocetnik koji ustvari i ne zna da li ce istrajati u svemu tome ili ce biti - ma dosadilo mi da se znojim pod kacigom i da me cimaju u saobracaju i da budem crn od izduva i gradskih busovaca... Zelim ti da budes jos jedan clan moto zajednice i preguras mnogo kilometara ali cisto razmisliti o svemu. Ne slušaj ove što su proveli jedna tri dana na novom motoru a sad poduprli jastuk ;D ;D ;D ;D ;D ;D samo ti lezi oporavljaj se Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
revolution 51 Napisano Maj 18, 2008 Drug član, 1261 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Inace, sto se tice XTX-a, po meni je mana sto nema kontrolu blokade zadnje tocka, kad saltas u nize brzine... Ostalo nemam zamjerki. Nema ni Ducati, a bogami nijedan singl ili Vtvin pa ih to ne čini lošijim, već se navikneš i manje koristiš kočnicu, a pustiš da motor ukoči prvo malo u toj brzini u kojoj si, pa onda na niže. Čudo ti ne smeta kako ubrzava... ;D ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srkixt660 28 Napisano Maj 18, 2008 Zainteresovan, 651 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nema ni Ducati, a bogami nijedan singl ili Vtvin pa ih to ne čini lošijim, već se navikneš i manje koristiš kočnicu, a pustiš da motor ukoči prvo malo u toj brzini u kojoj si, pa onda na niže. Čudo ti ne smeta kako ubrzava... ;D ;D ;D ;D Gresis druze, dosta enduro i sm motora ima ANTIHOPING. Neka ti rboban kaze koji, on je doktor za te stvari Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
veljabandit 1076 Napisano Maj 18, 2008 Zainteresovan, 748 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R nine T Rural GS Prijavi odgovor kao problematičan REVOLUTION- Svako od nas ima nekog mentola sto skrece levo. ;D Jbg. Ali 100.000 km cu nakucati, obecao sam Hondi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
johnynovak 4 Napisano Maj 18, 2008 Svrati ponekad, 471 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan evo posto sam ja bio u istoj situaciji pre 4 meseca kao i ti pomoci cu ti malo slicne smo visine i kilaze (193, 95kg) moja preporuka ti je da uzmes neki enduro, neki veci naravno zbog visine, e sada da navedem i razloge zasto pozicija sedenja je udobnija, zbog visine ce ti odgovarati jer su vecinom vislji od bilo kog R-a, snage imaju dovoljno da te povuce a opet nema preveliku max brzinu ((tipa 200), navescu i modele koji su u tom segmentu), mnogo bolja upravljivost nego na nekom R-u tj manji radius kruga, lakse bi se probijao kroz guzvu ako ces tuda i voziti a moze malo i po off road-u da se vozis e sad modeli, posto si pocetnik preporuci bi ti prvo da uzmes polovan, koju godinu star, jer ima odlicnih motora koji nisu previse presli a u super su stanju ali ako bas hoces nov ok, kapiram zbog garancije i slicno, ali uzeo nov ili polovan osiguraj ga kasko(ne pokriva od kradje ali bar ce stetu usled nedajboze pada da pokrije) i naravno SVU OPREMU OBAVEZNO!!! imas dosta modela koji ti upadaju u tvoj budzet i sto ti rece neko najlakse je da dodjes na usce da vidis sta bi ti pasovalo a tamo bi mogao i da cujes od vlasnika njegova iskustva pa cak i mozda da sednes na motor ali evo ukratko nekih, krenucemo po azbucnom redu Aprilia pegaso od 6400 do 7500 Husquarna SM610S 7000e ovo je supermoto model objasnicu dole Kawasaki KLE500 4700e Suzuki DL650 tj V-strom 650 6400-6900e Yamaha XT660R 6300e Yamaha XT660X koji je supermoto 6900e e sad objasnjenje, super moto je motor koji ima gume za "grad" tj gume bez krampona kao sto vecina enduro motora ima ali nemoj da te brine ono kramponi, nisu toliko veliki da bi ti voznja bila neudobna mozes cak sam i da vidis kako koja guma izgleda pogledaj ove modele na netu ili mozes i uzivo-salon ili usce svejedno je e sada nesto sto se tice nekih preporuka maxi skuter do 250ccm je opasniji od enduro motora, mislim da ce se sa ovim mnogi sloziti, skoro sam vozio 2 modela od 125ccm i previse su nestabilni kawasaky versys je u stvari isto sto ER6N samo sa drugacijim vilama, ali gabaritno je isti, malo vislji ali ne previse i slazem se sa kolegom abdulahom da bi mu ER6N izgledao katastrofa, previse je veliki za njega ;D Fazer je odlican motor ali njega bi mu preporucio tek mozda za sledecu sezonu kad se ispraksuje malo u voznji ipak ima duplo vise snage nego neki enduro motori nadam se da sam bio od neke pomoci ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Space Director 24 Napisano Maj 19, 2008 Svrati ponekad, 343 postova Lokacija: PG, MNE Prijavi odgovor kao problematičan Husquarna SM610S 7000e ovo je supermoto model objasnicu dole Power: 41.8kW. Dry weight: 140kg. "Oćeš zolju sine, da ga dokusuris?!" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Maj 19, 2008 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan e bas to. procitaj neki tes sm610 pa vidi sta si preporucio coveku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mg011 5 Napisano Maj 19, 2008 Svrati ponekad, 210 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan "Oćeš zolju sine, da ga dokusuris?!" ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D Bravo!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
johnynovak 4 Napisano Maj 19, 2008 Svrati ponekad, 471 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan e bas to. procitaj neki tes sm610 pa vidi sta si preporucio coveku. pa i to je slabije nego sto su neki preporucili fazer-a koji ima 96 konja kolko znam a i ja sam seo na 48konja i 150kg dry weight tako da znam da mu nece biti prejako iz njegove price o normalnijoj voznji a i na njegovih 100+ kg to mu je taman a i moze motor da mu ima i 25 konja i da pogine sa njega ako vozi prebrzo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srkixt660 28 Napisano Maj 19, 2008 Zainteresovan, 651 postova Prijavi odgovor kao problematičan e bas to. procitaj neki tes sm610 pa vidi sta si preporucio coveku. pa i to je slabije nego sto su neki preporucili fazer-a koji ima 96 konja kolko znam Fazer je mala beba za SM 610 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...