Motokira 0 Napisano Januar 31, 2019 U prolazu, 2 postova Prijavi odgovor kao problematičan Interesuje me mišljenje servisera dvotaktnih motora i njihovo iskustvo o zazoru koji je potreban da nebi došlo do zaribavanja kilipa i cilindar prilikom mašinske obrade na specijalu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5501 Napisano Februar 1, 2019 Ne silazi, 4892 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo ti zavisi od toga za koji ti motor treba i da li ima vodeno ili vazdušno hlađenje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motokira 0 Napisano Februar 1, 2019 U prolazu, 2 postova Prijavi odgovor kao problematičan Interesuje me za cilindar sa vodenim hladjenjem Fi 41,5. Radi se o klipu Prox kupljenom u Srbiji za 3050 din. Piše MADE IN JAPAN u klipu. Dali mogu smatrati da je to orginal klip, obzirom na neke cene u Evropi koje su znatno veće. Hvala na mišljenju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5501 Napisano Februar 20, 2019 Ne silazi, 4892 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan On 1.2.2019. at 7:00, Motokira je napisao: Interesuje me za cilindar sa vodenim hladjenjem Fi 41,5. Radi se o klipu Prox kupljenom u Srbiji za 3050 din. Piše MADE IN JAPAN u klipu. Dali mogu smatrati da je to orginal klip, obzirom na neke cene u Evropi koje su znatno veće. Hvala na mišljenju. Izvini druže, potpuno zaboravih da odgovorim. Nisam 100% siguran, ali za agregate sa vodenim hlađenjem tolerancija je oko 3,5 desete, dok ne na dvotaktnim motorima sa vazdušnim hlađenjem oko 4,5 desete. Bar su meni tako radili cilindre i objašnjavali. Mada sam koristio i vazdušno hlađeni cilindar sa tolerancijom od 3,5 desete, ali sam ga prethodno dugo razrađivao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 6013 Napisano Februar 20, 2019 Drug član, 2780 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Tolerancija jako zavisi od klase obrade cilindra i vrste materijala kao i kvaliteta klipa. Takodje, ogromnu razliku pravi ulje koje se koristi za mesavinu. Ako je za neku obicnu upotrebu, iole valjan majstor to odradi da valja. Naravno, uz najpre kupljen klip, koji premeri pa po njemu obradi cilindar. . Na mom Simsonu je klip bio npr. 39.98 mm, a cilindar je koliko se secam isao na okruglu meru (40.00 mm). E sad, zbog kvaliteta klipa je u praksi radjen verovatno i na vecu meru (40.02 mm) 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Grnca 1353 Napisano Februar 20, 2019 Vinyl rider, 825 postova Lokacija: Зрењанин, хоме оф тхе ДАНИ ПИВА Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина Prijavi odgovor kao problematičan Pre ce da bude STOTE (1/100) , lupao bi kao da mu je rodjendan sa 3.5 desete 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7717 Napisano Februar 20, 2019 Drug član, 2957 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Kakve stote, pogoditi u 3.5stotih je gotovo nemoguce. Zbog samog zagrejavanja materijal zna pobjeci par stotih, a kamoli u pola stote. Kao sto neko napisa, odnese se klip i majstor po njemu obradi cilindarПослато са Redmi 4X уз помоћ Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5501 Napisano Februar 20, 2019 Ne silazi, 4892 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, štampar je napisao: ''десете'' или ''стоте''? Jeb*** šta napisah. Da je desete bilo bi veselo, stote! Izvinjavam se Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5501 Napisano Februar 20, 2019 Ne silazi, 4892 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan pre 15 minuta, Bigor je napisao: Kakve stote, pogoditi u 3.5stotih je gotovo nemoguce. Zbog samog zagrejavanja materijal zna pobjeci par stotih, a kamoli u pola stote. Kao sto neko napisa, odnese se klip i majstor po njemu obradi cilindar Послато са Redmi 4X уз помоћ Тапатока Da, ali kolko majstor ostavi tolerancije? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko 012 1030 Napisano Februar 21, 2019 Drug član, 1010 postova Lokacija: Požarevac Motocikl: Yamaha xtz 660 tenere Prijavi odgovor kao problematičan Kad sam busio na MZ-u busio sam ga po service manualu gdr pise da izmedju klipa i cilindra treba da bude 0.03mm. Nije se pregrejavao i lepo je palio i radio.Sent from my TA-1000 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7717 Napisano Februar 21, 2019 Drug član, 2957 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Tolerancija od zadate mjere moze mozda da bude 0.03,a dimenziju izmedju klipa i cilindra ne bih znao, mada mi ima logike da bude 0.35,mozda cak i vise. Ako stavlja istu dimrnziju klipa kao sto je i bio onda se mozda izpolira na tih 0.03 cisto da ukloni kakve neravnine. Ja smatram kad kaze specijala da je mislio na novu dimenziju klipa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6798 Napisano Februar 21, 2019 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Meru cilindra odredjuje mera klipa, njegova tolerancija nakon izrade u fabrici (obično označena slovima)...a boga mi i kvalitet. Koji je sve više nepoznanica, jer klipove pravi i Kurta i Murta. Ozbiljan klip je tako napravljen da izgleda tako da je u zoni čela uži nego na suprotnom kraju. To se golim okom ne vidi, ali razlika može da bude i cela deseta...0,1. Zamislite sada jedan klip...uzmete mikrometar i izmerite zonu izmedju prve karike i čela...ona bude (recimo za A toleranciju Tomosovog originalnog klipa) 37,84. Zaboravih, mera cilindra za A toleranciju je 38,01. Zatim izmerite klip na suprotnom kraju košuljice ona bude 37, 95. Sredina klipa...otprilike u visini otvora za bolcn bude 37,86, a ono malo "mesa" izmedju karika 37, 91 Sve u milimetrima naravno, to nisam stavljao nigde... ...i sad. Na koju meru tolerancija? Ima ozbiljnih majstora, hvala Bogu. Ali ima i onih kod kojih "sve može" gde se puno toga radi odokativnom metodom. Promašena tolerancija može da izazove razne probleme. Kada je nedovoljna, može da dovede do blokade...u narodu se popularno kaže da klip "lepi"...i ako ne prsne ili ne izazove neku drugu štetu moguće je naknadno reagovati. Kada je preterana, praktično imate neupotrebljiv cilindar (kako kad je radjena generalna ) koji će se ponašati kao da je prešao ko zna koliko kilometara. Ako taj majstor, što će da buši cilindar traži od mušterije podatak na koliko da se buši cilindar...ja bih ga zaobišao. 1 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko 012 1030 Napisano Februar 21, 2019 Drug član, 1010 postova Lokacija: Požarevac Motocikl: Yamaha xtz 660 tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam vozio Mz 150, on ima manji cilindar i cini mi se da sam procitao da je 0.03 bila tolerancija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NoX2SR 520 Napisano Februar 21, 2019 Svrati ponekad, 353 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Piaggio Free (sa dusom zmaja), Yamaha XVS 650 Drag Star Prijavi odgovor kao problematičan 6 minutes ago, pronto said: ...i sad. Na koju meru tolerancija? I na koju meru se onda busi cilindar? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6798 Napisano Februar 21, 2019 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Rekoh šta sam imao da kažem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NoX2SR 520 Napisano Februar 21, 2019 Svrati ponekad, 353 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Piaggio Free (sa dusom zmaja), Yamaha XVS 650 Drag Star Prijavi odgovor kao problematičan Prepravio sam komentar Lapsus. Htedoh reci cilindar Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NoX2SR 520 Napisano Februar 21, 2019 Svrati ponekad, 353 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Piaggio Free (sa dusom zmaja), Yamaha XVS 650 Drag Star Prijavi odgovor kao problematičan Mada, kada smo vec kod rupe u klipu, jako mi je interesantan klip dizelasa. Ta rupa u sredini valda ublazava tu kompresiju prema karikama i valda je to razlog duzeg trajanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 6013 Napisano Februar 21, 2019 Drug član, 2780 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ta ruoa je nesto drugo. Klip sa prstenovima je jedan jaaaako ozbiljan sklop. No, sta cemo sa tim da klio nije okrugao nego ovalan? Dakle, u zoni bolcne se vise toplote odvodi nego u istoj ravni na kosuljici, tako da ni tu dimenzija nije ista. Imate malo o tome u temi koju sam zapoceo odavno i stao na pocetku. Zove se: ponesto o motorima sus. Ne umem da linkujem. A nastavicu pisanje jednom. Nadam se. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5501 Napisano Februar 21, 2019 Ne silazi, 4892 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, abarth_maniac je napisao: Ta ruoa je nesto drugo. Klip sa prstenovima je jedan jaaaako ozbiljan sklop. No, sta cemo sa tim da klio nije okrugao nego ovalan? Dakle, u zoni bolcne se vise toplote odvodi nego u istoj ravni na kosuljici, tako da ni tu dimenzija nije ista. Imate malo o tome u temi koju sam zapoceo odavno i stao na pocetku. Zove se: ponesto o motorima sus. Ne umem da linkujem. A nastavicu pisanje jednom. Nadam se. nastavićeš, uskoro, nadam se. Će izaćeš i u časopisu, majke mi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...