zeljko_srb 8 Napisano Maj 5, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Srbija/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan evo vec neko vreme, gledam u user manual, i tu bukvalno sve pise, i imaju sve slike kako skinuti kvacilo na mojoj hondi i srediti lamele, opruge... ja sad se razmisljam da li da to uradim sam. znam da treba da ispustim ulje, pa onda da skinem desnu deklu, i tu cu videti kvacilo. na sta treba da pazim. koje su cake. jel mi treba neki poseban alat? mislim bloker, i tako to, neki specijalan kljuc, kako zameniti opruge ili lamele... a dobro to tek kad skinem, znaci sta da pazim? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6678 Napisano Maj 5, 2008 Enduraš, 6515 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan U user manualu ti pise i koji ti je alat potreban (bar bi trebalo da pise). Ako nemas nekog mehanicarskog iskustva i adekvatan alat moj ti je savet da se nikako sam ne upustas u to. Bar nadji nekog ko ima iskustva pa rasturajte zajedno. Milion stvari moze da ti se zakomplikuje - oblajzne ti neki sraf, polomis zube na korpi prilikom razvijanja, da ne nabrajam dalje.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zeljko_srb 8 Napisano Maj 5, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Srbija/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan pa imam mehanicarskog iskustva nekakvog, nije da ne znam nista. rastavljao sam i sastavljao dosta puta masinu od tomosa, apn4, ctx... uglavnom nema tu neke nauke kod tomosa.... evo sad pre nekoliko sam drugovu gileru 125 rastavio... i nista posebno. ali ovo pitam za hondu, jer znam i sam uglavnom kako to funkcionise, ali pitam ipak da znam u buduce sta moze da bude, i na sta treba da obratim paznju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6105 Napisano Maj 5, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan evo sad pre nekoliko sam drugovu gileru 125 rastavio... i nista posebno. rastavio jesi,,i nije neka nauka rasturiti,ali je nauka sklopiti..... necackaj nista sam nego nadji nekog ko ima iskustva..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zeljko_srb 8 Napisano Maj 5, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Srbija/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan znam i ja da nije problem rastaviti. ali ovo je samo kvacilo, pa kontam nema neke brige. a ako tako budem za sve nosio motor kod majstora,.... pa sta cu onda znati sam da uradim? ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dzax 35 Napisano Maj 5, 2008 Svrati ponekad, 333 postova Lokacija: Novi banovci Motocikl: CB 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ma ne dvoumi se nego rasturaj... Ali rasturi tako da mozes posle da sastavis Drugacije neces nauciti,ali pazi da ne bude viska delova ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
iksel 191 Napisano Maj 5, 2008 XL, 460 postova Lokacija: Београд, југ Motocikl: BMW F800GS, HONDA SH125i Prijavi odgovor kao problematičan znam i ja da nije problem rastaviti. ali ovo je samo kvacilo, pa kontam nema neke brige. a ako tako budem za sve nosio motor kod majstora,.... pa sta cu onda znati sam da uradim? ??? Ма само опуштено, навали на посао, имаш десетак шрафова за декл, полако одвајај декл да не зајебеш дихтунг (користи нож), а успут очисти филтер који се налази на дну картера (ако видиш крша и лома, знаћеш у каквом стању ти је машина...) Само обрати пажњу на једну подлошку која иде између уљне пумпе и декла даје не изгубиш, вратиш ли декл без исте гарантовано ћеш сјебати главу (брегасту, вентиле, итд) пошто ти је то пут ка филтеру за уље!!! Четири шрафа ти држе ламеле преко опруга, измериш све да ли је како треба и вратиш на своје место... Нема ту много мудролије, немој да те плаше - на тој Хонди је највећа мука вратити шпанер ланца у глави - ко то изведе без посебног алата, прави је мајстор (неко рече Окрад ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boki-KG 93 Napisano Maj 5, 2008 Banned, 993 postova Lokacija: kg Motocikl: zx7r Prijavi odgovor kao problematičan Bravo za post iksel! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zeljko_srb 8 Napisano Maj 5, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Srbija/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan izgleapd mi jeazenbvao., o9;o stgp sa, ja p[ijan isli renteazmn sta. ajd3wv vuejemo se suta, kad se otrasxzim ili odasapavam., dasa je 2 sata,. taman sam doceko slavbiu. Seracna MIs LACVsa~ Aj cviuejmo se suta@1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
iksel 191 Napisano Maj 6, 2008 XL, 460 postova Lokacija: Београд, југ Motocikl: BMW F800GS, HONDA SH125i Prijavi odgovor kao problematičan izgleapd mi jeazenbvao., o9;o stgp sa, ja p[ijan isli renteazmn sta. ajd3wv vuejemo se suta, kad se otrasxzim ili odasapavam., dasa je 2 sata,. taman sam doceko slavbiu. Seracna MIs LACVsa~ Aj cviuejmo se suta@1 Хе, хе, па срећна ти слава, домаћине!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zeljko_srb 8 Napisano Maj 6, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Srbija/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan ajaaaaooooo brate! ja neverujem sta sam piso gore! pa koji je to jezik, bogte... evo danas mi je dobro, otreznio sam se skroz, ali neverujem da sam ja piso to od gore... stvarno. hvala za post, i za slavu. e, a taj spaner, ja ne diram, jel tako? jel ima neki poseban alat koji mi treba? e, jel si ti postavio neku sliku tu, mislim jel je bila? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
iksel 191 Napisano Maj 6, 2008 XL, 460 postova Lokacija: Београд, југ Motocikl: BMW F800GS, HONDA SH125i Prijavi odgovor kao problematičan ajaaaaooooo brate! ja neverujem sta sam piso gore! pa koji je to jezik, bogte... evo danas mi je dobro, otreznio sam se skroz, ali neverujem da sam ja piso to od gore... stvarno. hvala za post, i za slavu. e, a taj spaner, ja ne diram, jel tako? jel ima neki poseban alat koji mi treba? e, jel si ti postavio neku sliku tu, mislim jel je bila? Ма јок, бре, глава ти је горе изнад цилиндра, изгледа да си још јанпи ;D, то сам онако успут поменуо, проблематике ради - нађи добре инбусе и навали на посао, ал' не баш данас , мислим због светог Ђорђа... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zeljko_srb 8 Napisano Maj 6, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Srbija/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan znam i sam gde stoji spaner, nego reko, ja ga ne diram, jer ipak samo skidam desnu deklu, a spaner nije tu... za vikend cu najverovatnije da otvaram masinu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bogdan 161 Napisano Maj 7, 2008 Zainteresovan, 764 postova Lokacija: Donji Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan EEEj obrati paznju kod japanaca je sila pritezanja srafova ,, problematicna,, ako nemas u manuelu momente pritezanja stezi pazljivo ,, s tri prsta,, a sto inace rasturas kvacilo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zeljko_srb 8 Napisano Maj 7, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Srbija/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan ajd prevedi mi to na sprski molim te, nista te nisam razumeo. kvacilo me zeza na motoru, proklizava mi kad naglo dajem gas, a pri vecim brzinima, negde preko 120, kad idem brzo, dajem gas, onda pocinje i da mi trza, kao da sam u voznji naglo stisnuo rucicu kvacila. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano Maj 8, 2008 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Kaze ti da su srafovi osetljivi i da ih stezes moment-kilo kljucem kako je u manuelu propisano a ako nemas moment kljuc ili ako u manualu nije naznaceno na koliko se stezu onda nemoj bas da se izivljavas kad zatezes Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zeljko_srb 8 Napisano Maj 8, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Srbija/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan ok. obicno to mi je boljka, svaki put, kad stezem brezone ili nesto, proklizem navoj ili mi pukne sraf... uradicemo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...