bopk 1408 Napisano Novembar 10, 2018 Drug član, 1944 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan Pre dve zime sam stavio vinteru na bmw X3 235-55-17. Imaju i oznaku XL i M plus S. Vozena i brzo po putoputu, i penjao se na Kopaonik po snegu, gazio i sneg po selima i nikad nikakvih problema, kisa, blato. Kad ih stavim kao da vozim po tepihu posle letnjih. Nisu se pojele skoro uopste a sad ce im treca zima. I dalje meke kao iz radnje. Imao sam i par gadnih kocenja do daske. Za normalne vozace sasvim zadovoljavajuca guma. Pre ovih sam imao michelin primacy alpin koje sam potrosio do kraja pa ako uporedjujem razlika je minimalna a cena NEOPRAVDANO visestruko veca. Na drugi auto (nisan micra) sam pre par dana stavio sve 4 riken sa ovom novom sarom. Ne znam sta da kazem. Mali auto, lak, gradska voznja 99%, DOT gume 2018, jeftine, rade posao savrseno. PS: Na prolece sve 4 gume sa felnama operem, ocistim i namazem komplet sredstvom za to (domace kupljeno u metrou bas za gume prave ga nasi Jabuka ili tako nesto crna flasa) i odlozim u mracnom podrumu. Sve po jusu 2 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AndjeoPakla 3468 Napisano Novembar 13, 2018 Zainteresovan, 429 postova Lokacija: Petrovac na Mlavi Motocikl: CBR 900RR Prijavi odgovor kao problematičan Ja juce kupio komplet zimski set za X3. Gume su Wintera 235/55/17 M+S XL, dot je 2016 ali su prosle oko 500-1000 km, nisam merio dubinu šare ali mislim nema razlike u odnosu na nove, još ni one trakice nisu skinute, prilično su mekane. Felne su Ronal-ove, imaju dve nebitne ogrebotine od ivičnjaka, još uvek imaju plastifikaciju koja nije skinuta. Usput mi je čovek odradio i balansiranje i proverio pritisak pošto je vulkanizer, samo da ih zašrafim kad bude vreme. Sve ukupno 280 evropskih, mislim da je ok kupovina Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1642 Napisano Decembar 15, 2019 Drug član, 1710 postova Prijavi odgovor kao problematičan Koje su najjeftinije zimske gume a da su prihvatljive za upotrebu? Izgleda snega nece ni biti Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6392 Napisano Decembar 15, 2019 Enduraš, 6382 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Imaš one riken kao zamena za winteru, svi redom ih stavljaju, najjeftinije su, a kažu solidne. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miksamgm 1068 Napisano Decembar 16, 2019 Tutti Frutti, 668 postova Lokacija: ... Motocikl: Pojela Maca Prijavi odgovor kao problematičan Mozes KAMU da stavis, ja koristim na kombiju neke kama viati 525,a na pikapu kama irbis. I vise nego solidne gume za neka manja i vozila kojima se ne vozi bas brzo. Ne bi ih stavio na auto, npr ako vozis neke magistrale i auto put(ne ulivaju bas toliko poverenje). Ali za lokalne voznjice, odlicne, plus cena bruka mala za novu gumu. Npr sava u toj dimenziji za kombi 12.000,tigar,riken oko 10.000 a kama 5.000. Slicno i sa putnickim 14ce kama 3.000, tigar oko 4500,sava mislim oko 5500. Inace dolaze nove sa sarom dubine 10mm Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nele11 2452 Napisano Decembar 16, 2019 Šta reći?, 399 postova Lokacija: Branicevski okrug Prijavi odgovor kao problematičan Kama je dobra za sneg i za gradsku voznju, nije za auto put nimalo, drugar stavio i posle nedelju dana ih prodao. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
*zeka* 1185 Napisano Decembar 16, 2019 Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1380 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: K1600GT Prijavi odgovor kao problematičan Ja ih vozim na Frelander kama-214. I nemam zamerki, isao i u Grcku sa njima i svida po srbiji. Voznja do 140km/h po auto putu, nikakve zamerke niti se brze trose od ostalih koje sa imao. A cena mislimnda je bila u mojoj dimenzini oko 4500 dok su druge najjeftijije bile preko 10000. Najpovoljnine sam nasao kod CajkaM u čačku. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6392 Napisano Decembar 16, 2019 Enduraš, 6382 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Brat na čirokiju koristi kama piligrim gume, uglavnom vozi po terenu. Za teren su dobre, za sneg tu i tamo, za led nikako. Maltene se uopšte ne troše, posle godinu, dve se naprave u plastiku, ali su duplo jeftinije u odnosu na normalne gume. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...