Lenko 60 Napisano Octobar 13, 2018 Svrati ponekad, 247 postova Lokacija: Zemun Motocikl: APRILIA SR50 DITECH Prijavi odgovor kao problematičan Upravo nađoh na netu: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2669 Napisano Octobar 13, 2018 Ne silazi, 4779 postova Prijavi odgovor kao problematičan Upravo nađoh na netu: интересантноSent from my SM-G903F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Imeiprezime 475 Napisano Octobar 13, 2018 Zainteresovan, 564 postova Lokacija: Ralja Motocikl: Sym Jet X 125 Prijavi odgovor kao problematičan Dobra ideja, nije lose za kucne potrebe. Verovatno bi uz jaci kompresor mozda i bolje peskirao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Octobar 13, 2018 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Lenko je napisao: Upravo nađoh na netu: Soda bikarbona umjesto pjeska i ciscenje aluminijumskih dijelova na motoru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6029 Napisano Octobar 13, 2018 Drug član, 4135 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Nije toliko abrazivna i ostavlja glatku i sjajnu površinu na aluminijumu. Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbenda 512 Napisano Octobar 13, 2018 Zainteresovan, 532 postova Motocikl: TOMOS Prijavi odgovor kao problematičan jeste dobro sa sodombikarbonom...probao sam samo ima jedan veliki problem....posle ciscenja samo 1 karburatora od 125cc...bio sam toliko prasnjav a i bez 2kg nista nemoze da se uradi....kupio sam 4 kesice po 500gr. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Moto servis JOCA 92 Napisano Octobar 13, 2018 U prolazu, 41 postova Lokacija: Barajevo Motocikl: Samo BMW e39 520i :-) Prijavi odgovor kao problematičan Bez maske i naocara ne pokusavati..u stvari treba odelo komplet jer je prljav posao i leti pesak na sve strane ili soda sta se vec koristi.. Na kraju nije puno para da to uradi neko ko se sa time bavi ali ko ima volje i vremena moze i sam,pa polako.. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Moto servis JOCA 92 Napisano Octobar 13, 2018 U prolazu, 41 postova Lokacija: Barajevo Motocikl: Samo BMW e39 520i :-) Prijavi odgovor kao problematičan To da..ali moze i brzom postom da se posalje ako je u drugom gradu.. Sa druge strane na ovaj nacin ako se peskira treba dosta vremena i moze nesto sitno..probao sam davno i ne pije vodu.. Naravno ko ima vremena i volje moze..podrzavam svaciji trud i rad..nekad i ja volim da se bakcem sa nekim starim delom i da ga sredim a neko bi to bacio i kupio nov.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Octobar 13, 2018 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 23 sati, Moto servis JOCA je napisao: Bez maske i naocara ne pokusavati..u stvari treba odelo komplet jer je prljav posao i leti pesak na sve strane ili soda sta se vec koristi.. Na kraju nije puno para da to uradi neko ko se sa time bavi ali ko ima volje i vremena moze i sam,pa polako.. Problem je sto ljudi koji se bave pjeskarenjem profesionlano rade pijeskom sto obicnim sto kvarcnim i pod velikim pritiskom, jer vecinom rade ciscenje zeljeza, celika i drugih tvrdih materijala. Takvima je rizicno odnjeti nesto aluminijsko i mekseg materijala, posto to rade priuceni ljudi koji bas ne poznaju tehnologiju materijala, vec je bitno smao da ociste-ogule hrdju, boju ili prljavstinu. Mozda malo finije rade oni koji se samo bave reparacijom alu felgi za aute i motocikle, ali i u tim sam slucajevima gledao kako "ogule" felgu da ostane sva hrapava kao naradjina kora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2529 Napisano Octobar 13, 2018 ODUSTO OD DIJETE, 2622 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je malo ozbiljnija kućna varijanta ali i skuplja i jedna slična ovoj sa početka posta. Ima još gomila ideja pa kome se igra eto ideja. JEFTINA OPCIJA br.2. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mserifov 161 Napisano Octobar 15, 2018 Svrati ponekad, 131 postova Lokacija: Tuzla Motocikl: Yamaha tenere xt600 34L Prijavi odgovor kao problematičan Postovani, Radio sam pjeskarenje i cak pravio masine vece i manje za pjeskarenje. Kao prvo za neku ozboljniju varijantu morate imati ozbilljan kompresor, nije u pitanju pritisak koliko kolicina vazduha koju kompresor moze da isporuci u jednici vremena. Vecinom se to radi kvarcnim pjeskom u raznim granulacijama. Ja sam koristio lokalni Tuzlanski kvarc suh i namjenjen za pjeskarenje. Dok dusmani balkanski do prije par godina ne unistise i Tuzla kvarc. Kasnije sam to radio sa gritom uvezenim iz Hrvatske koji isto daje odlicne rezultate. Cijene su oko 3,5 eura za vrecu od 25KG, i moze se koristiti vise puta. Prosijes i ponovo. Druga stvar, dusmaninu ne bi preporucio da pjeskari. Pogan poso do zla Boga. I na kraju kancorogen SiO2 ili ti ga kvarc izaziva silikoidozu. Profesionalno ljudi koji se bave time zlata vrijede s obzirom da bar u Bosni rade to pristupacno. Dole ima par slika sta i kako sam radio sa gritom i sitnim kvarcom. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Octobar 15, 2018 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Moj brat se bavio jedno vreme sa tim. Radio je neke manje stvari, pa je napravio komoru otprilike 1 x 1 x 1,5 koja je izgledala kao malo poveći inkubator. Znači sve se radilo u toj komori, komora je bila sa diht gumama ( vrata kroz koja su se ubacivali predmeti koji su obrađivani ), iskorišćeni pesak se sakupljao u posudi ispod ( takođe zadihtovana ), imao je i dve cevi sa gornje strane kojima je višak vazduha izlazio van prostorije i pored svega tog je ta prostorija bila puna peska i prašine, a brat morao da radi sa maskom na glavi. Tako da mu se sve to smučilo i jednog dana je prestao i celu opremu prodao jer mu se sve smučilo . Ovo na ovim snimcima lepo izgleda, al u praksi je skroz drugačije. Za nešto sitno , ponekad može, al za nešto ozbiljnije treba i mnogo ozbiljnija oprema i objekat malo podalje od kuće ( brat je radio u radionici uz kuću ) . 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Octobar 16, 2018 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan Za "sitno" i precizno si odradim sam ... za "grublje" stvari mi je ipak jeftinije odnijeti nekome tko se bavi time ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2669 Napisano Octobar 16, 2018 Ne silazi, 4779 postova Prijavi odgovor kao problematičan Za "sitno" i precizno si odradim sam ... za "grublje" stvari mi je ipak jeftinije odnijeti nekome tko se bavi time ... Кад пескараш главу одозго како заштитиш лежајеве за брегасту и рупе за шољице вентила???Sent from my SM-G903F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Octobar 16, 2018 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan krep trakom ... pluto čepovima, prstom ... starim ventilom .. drvenom letvicom .. Jednom riječju .. IMPROVIZACIJA ... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2669 Napisano Octobar 16, 2018 Ne silazi, 4779 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ја то урадим сам...за Алуминијум и његове легуре користим стаклене куглице... Информативно од чега двотактног ти је блок на слици.Sent from my SM-G903F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Octobar 16, 2018 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Jawa 350 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2669 Napisano Octobar 16, 2018 Ne silazi, 4779 postova Prijavi odgovor kao problematičan Jawa 350Дааааааа стварноооо нешто ми било познато и нисам се могао сетити, хвала.Sent from my SM-G903F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlig0r 1926 Napisano Octobar 23, 2018 Drug član, 959 postova Lokacija: New Now Motocikl: Aprilia Shiver GT 750, Honda CB400N Prijavi odgovor kao problematičan Kontam da ovo nije lose pazariti, za kucne igrarije High Capacity Lightweight Spray Gun mechine Save unnecessary surface Material Can Adjust the sandblast flows and change nozzles https://s.click.aliexpress.com/e/cciUfPn2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Octobar 23, 2018 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Salju samo za Kinesko i Rusko trziste? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlig0r 1926 Napisano Octobar 23, 2018 Drug član, 959 postova Lokacija: New Now Motocikl: Aprilia Shiver GT 750, Honda CB400N Prijavi odgovor kao problematičan Jok, nego biras da li da salju robu iz kine ili iz rusije...imaju 2 magacina, no za srbiju svakako salju samo iz kine... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Octobar 23, 2018 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Aaahaa...Thanks! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbenda 512 Napisano Octobar 24, 2018 Zainteresovan, 532 postova Motocikl: TOMOS Prijavi odgovor kao problematičan Pre 20 sati, zlig0r je napisao: Jok, nego biras da li da salju robu iz kine ili iz rusije...imaju 2 magacina, no za srbiju svakako salju samo iz kine... Pre 20 sati, Branko je napisao: Aaahaa...Thanks! € 0,53 to Serbia via China Post Registered Air Mail Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
predrag80 35 Napisano Decembar 2, 2018 Svrati ponekad, 102 postova Lokacija: Темишвар Motocikl: Yamaha XJ600 S 1998 г. Prijavi odgovor kao problematičan Биће га у Лидлу за неко време. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...