Jump to content

Moto Zajednica

I opet savet oko motora

Recommended Posts

• Princ Sherwood-a, 2447 postova

Zdravo Drugari.

Iako još nisam rešio finansijske probleme oko kupovine motora, ne mogu da izdržim  da vas ne priupitam oko modela koji bih najradije da kupim.

Znači početnik sam, vozio sam nešto malo ove 50cc skutere. Gađao sam s'početka da uzmem neki maxi skuter da se sa njim teram po gradu, ali sam shvatio jednu stvar.Jebeš skuter! Daj ja da vidim neki pravi motor, brzinac!

Sad, tip motora koji mi se najviše sviđa je u principu naked, mada nije pravilo. Meni generalno treba motor za po gradu, ok otići ću sigurno na njemu i van grada, ali prvenstveno grad.

Troumio sam se oko nekih motora, ali sam definitivno video luče za sebe... Honda CB 500. Neko '97., '98. godište. Gledao sam neke komentare i na ovom forumu, i na stranim, i većina se slaže da je to sjajan motor, i što se tiče vožnje i što se tiče održavanja i otkud znam još koječega.

Cenovno bi mi odgovarao, (koliko vidim može da se nađe za oko 2500€) a i nije neka trkalica da bi bio baš prejak. Ok nisam klinac i ne ložim se da vozim koliko motor može, cb 500 mi deluje da je super motor za po gradu na nekih 80-ak km/h, ali koji može lepo da pretekne, a i grešku da oprosti.

Šta vi kažete, jer podržavate ili sam poludeo?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 599 postova

Podrzavam decko,u potpunosti! 

ps. Licno sam zgazio CB 500 na 200km/h.  Posle 6000 obr/min mnogo lep zvuk-- zvizdi!! Tako da ce te zadovoljiti i sa te brzinske strane. Uostalom,57KS nije za bacanje,narocito za pocetnika.

Samo napred!! :) :)

• Zainteresovan, 493 postova
  • Motocikl: Honda Vision

Honda cb500, Suzuki gs500 i Kawa er500 su motori koji se preporucuju pocetnicima pogotovo oni koji imaju restrikciju na 25kw a te bih i preporucio pocetniku. Koriste ih vrlo cesto i auto-skole (moto-skole) i to ne bez razloga, mekani su i pitomi tj idealni za ucenje, mali potrosaci lako se voze, okretni po gradu. Postoji razlika izmedju njih, negde sam cak i video test ova tri motocikla ali  u detaljima ali je to u sustini to. Mnogi predlazu da se ne preskace prva stepenica a to je skuter ili manji motorcic sa 50ccm, i to ima smisla narocito ako ga vozis bar jednu punu sezonu.

Hvala ljudi!

Btw, troumljenje je i bilo oko tih motora. Mislim da mi ni ova jača verzija od 50 i kusur oknjića neće biti strašna jer nisam divljak i u fazonu sam da duuuuuugo, a ne previš brzo vozim motor. Polako  ::)

• Banned, 993 postova
  • Motocikl: zx7r

Honda CB500 je odlichan motor, ostali su ti vec rekli...

Mene zanima, da li si razmishljao o nekom jednocilindrichnom motoru? Moje skromno mishljenje je da je jedan cilindar za grad daleko najbolje reshenje... Odrzhavanje je chak jeftinije od cb 500 a i bolje ide na niskim obrtajima koji su najpotrebniji za po gradu. Lakshi je i okretniji takodje...

Mozhda neki TT® 600 sa supermoto tochkovima? Mozhda stariji Pegaso ili tako neshto? Mozhe i na duzhe ture, iz iskustva  ;)

• Zainteresovan, 651 postova
link=topic=18347.msg238717#msg238717 date=1209419090]

Mene zanima, da li si razmishljao o nekom jednocilindrichnom motoru? Moje skromno mishljenje je da je jedan cilindar za grad daleko najbolje reshenje... Odrzhavanje je chak jeftinije od cb 500 a i bolje ide na niskim obrtajima koji su najpotrebniji za po gradu. Lakshi je i okretniji takodje...

Mozhda neki TT® 600 sa supermoto tochkovima? Mozhda stariji Pegaso ili tako neshto? Mozhe i na duzhe ture, iz iskustva  ;)

Boki, ja bas mislim da je dvocilindricni motor bolje resenje za pocetnike. Ipak vise prastaju greske sa gasom, kod jednog cilindra naglo dodas gas i on odma skace ko jarac,isto tako naglo pustis gas, a on koci ko da si stisno kocnicu, kod nekih oce i da blokira zadnji tocak. Uostalom sta ima da ti pricam, imao si pegasa pa znas i sam. Ocu reci da su CB500 i slicini dvocilindricni motori mnogo meksi i mirniji na gasu i da nema trzanja pri dodavanju i oduzimanju gasa, koje pocetnicima moze da pravi problem.

• Banned, 993 postova
  • Motocikl: zx7r

link=topic=18347.msg238717#msg238717 date=1209419090]

Boki, ja bas mislim da je dvocilindricni motor bolje resenje za pocetnike. Ipak vise prastaju greske sa gasom, kod jednog cilindra naglo dodas gas i on odma skace ko jarac,isto tako naglo pustis gas, a on koci ko da si stisno kocnicu, kod nekih oce i da blokira zadnji tocak. Uostalom sta ima da ti pricam, imao si pegasa pa znas i sam. Ocu reci da su CB500 i slicini dvocilindricni motori mnogo meksi i mirniji na gasu i da nema trzanja pri dodavanju i oduzimanju gasa, koje pocetnicima moze da pravi problem.

Hehe, jeste cb pitomiji ali ja nikako ne bih na 2 redna cilindra (imao, razocharao se)...

Objasnicemo mu da samo treba jako da drzhi volan i ako ne daj Bozhe padne, podigne i kuci  :D i nema shta da se polomi i da 'ocesh  ;D

Shalim se, nije jedan cilindar toliko opasan, samo treba malko da se upozna  ;)

• Svrati ponekad, 318 postova
  • Motocikl: Honda vfr 750

Bata-Neno-bg!!!Isti problem sam ja imao pre tri-cetiri meseca,ama identican!!!Cak sam imao razlog vise da ne jurcam jer imam zenu i dete,pa sam bas trazio motoric za gratske uslove!Sve zive forume sam pregledao,procitao i otstampao da bi ih prelistao kad nisam na netu.Kontaktirao sam bar 5 majstora znanih i ne znanih,od Joce sa Karaburme do Pedje Vatre iz Kg-a.

Znaci treba mi motoric za po gradu i oko njega a pre sam vozio BT-50.Prvo sam gledao GS500 kod Cvetka,pa GPZ500 u S.Mitrovici oba vazdusnjaka sa dva klipa solidni motori i nisu skupi,pa sam gledao GSX600F zlatan lep kao lutka mislim u Adi ili Beceju vise ne znam ni ja,pa XJ600 Diversion u KG-u i jednu u Krusevcu,pa sam gledao dva GSX750R u Cacku.Gledao sam i Honde CB500,pa CB600, cak i jednu CBR 600 F u Svilajncu.

Na kraju sam se odlucio za Hondu VFR 750 F 100KS. Prelazi oko 300.000km (bar tako tvrde na forumu) i izbegavam servis lanca i spanera na bregastoj jer ih nema nego se direktno uzubljava.Najveca mana je sto ima 310kg.To je za iskusne prednost jer je stabilnija i tesko se dize.

Toliko od mene valjda ce ti bar malo pomoci ova moja beseda.

A sto se tice toga da ces malo da se vozas po gradu i oko njega,to zaboravi.Ja jos nemam dozvolu a bio sam i u Kg-u i kod tebe u Bg-u(to je 80km od mene) a planijam na Zlatibor(120km), a mozda i do Nove Vrosi,pa vec kad sam tu mozda skoknem i na more,a posle mora....i tako to ide!!!

Puno pozdrava i srece u kupovini.

P.S.Pazi sta kupujes ne mozes da pretpostavis sta se sve prodaje pod rubrikom MOTORI!!!

• Zainteresovan, 651 postova

Na kraju sam se odlucio za Hondu VFR 750 F 100KS. Prelazi oko 300.000km (bar tako tvrde na forumu) i izbegavam servis lanca i spanera na bregastoj jer ih nema nego se direktno uzubljava.Najveca mana je sto ima 310kg.To je za iskusne prednost jer je stabilnija i tesko se dize.

:o :o :o

Jel si ti siguran u ovo ?  Ja koliko znam taj motor sa svim tecnostima nema vise od 250 kg. Bar tako pise svugde na netu.

Hvala prijatelju na savetu, svako iskustvo je zlata vredno. Ja sam se definitivno odlučio za CB 500, mislim da definitivno zadovoljava sve ono što meni treba. Ipak ne bih za početak da sedam na ma mašinu sa 100 i više ks. Čak i ovih Hondinih 50 i kusur uopšte nisu za bacanje.

Drugo, nisam baš neki ljubitelj R-ova, više sam za naked fazon.

• Svrati ponekad, 318 postova
  • Motocikl: Honda vfr 750

Ma sve jedno...U katalogu pise 310 ja cenim sa gorivom da ima 330,a i u saobracajnoj pise 310,mada ne veruj u sve sto pise ja sam gledao jednog GSX 750R u Cacku koji je tezak 425 kg i registrovan za petoro!!!

U svakom slucaju CB 5oo je dobar motor evo ti jedne fotke iste masine.Prodavala se u Vrbasu pre tri-cetiji meseca kada sam ja trazio masinu.Ako je kojim slucajem ista zapitaj se sto jos nije prodata.Kostala je 2000e a mislim da je bila 1996.

post-3106-12878996748023_thumb.jpg

Guest Borko_smorko

Sada ima da cujes ko zna kakve sve komentare. Ja sam iz BG i prodao sam skuter od pedeset kubika. Samo zelim da ti napomenem da mi mnogo nedostaje ( a imam tkz. gradski motor). Jednostavno ja sam pristalica teorije da je skuter za grad a motor za uzivanje. Kako god zvucalo ima razlike. Nadam se da te nisam zbunio. Inace slazem se da je cb500 jako dobar motor i da ces biti zadovoljan njime.

• Svrati ponekad, 343 postova

Sada ima da cujes ko zna kakve sve komentare. Ja sam iz BG i prodao sam skuter od pedeset kubika. Samo zelim da ti napomenem da mi mnogo nedostaje ( a imam tkz. gradski motor). Jednostavno ja sam pristalica teorije da je skuter za grad a motor za uzivanje. Kako god zvucalo ima razlike. Nadam se da te nisam zbunio. Inace slazem se da je cb500 jako dobar motor i da ces biti zadovoljan njime.

Ja imam XTX-a, da vidis sta radi po gradu... ;)

Guest Borko_smorko

Ja imam XTX-a, da vidis sta radi po gradu... ;)

Mnogo me privlaciiii. Odlican motor imas ;)

Meni licno je kreni stani najveci problem. I kvacilanje non stop.

• Svrati ponekad, 343 postova

Mnogo me privlaciiii. Odlican motor imas ;)

Meni licno je kreni stani najveci problem. I kvacilanje non stop.

Sta znam, mozda je problem u gradu od 2 miliona, a u gradu od 200.000 stanovnika, i nije bas. Ja do posla imam: 4 semafora, 2 lezeca policajca i 1 kruzni tok, do teretane isto tako, do grada isto tako plus dva semafora... Uvijek idem istim putem koji mi je razradjena varijanta zbog guzve i razdaljine. Moguce da bi skuter bio jos laganija varijanta ali i supermoto je sasvim ok, nije naporan :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja