djura 28 Napisano April 28, 2008 Drug član, 2245 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Jutros, odemo Svaba i ja na kafu kod mog kuma, sa namerom i da nesto prezalogajimo.... Ovo prvo moze, ovo drugo ne. Drugi dan Uskrsa, ne radi skoro nista....nema plazme Ode silne nervoze i pomucene svesti izazvane padom secera, Svabi pada na pamet najkretenskija moguca ideja – e ‘ajmo u Segedin na kolace! Jos od kada sam vozio prethodna dva motora koji su bili na USA table, imam naviku da nosim pasos sa sobom. Razmislim malo...mozda ideja i nije tako glupa. Ajd’ onda bar da ne idemo autoputem kao dva ludaka. Na brzinu smislim itinerer (prva varijanta je bila da idemo kroz Rumuniju...ali dosta nam je jedna glupost dnevno). Autoput do Rume, pa preko Fruske Gore, Novog Sada, Temerina, Ade, Beceja, Sente i na kraju Kanjize....do Madjarske. Da krenemo redom.... Posto sam, ko zna koliko puta, ispao kreten i sredjivao stvari noc pred put, uradio sam to jos jednom. Sinoc sam updateovao firmware za Zumo i on danas, NARAVNO, ne radi U stvari, radi, ali polovicno. Kada treba da od jednom obradi dve karte (SCG route i Evropu) - ugasi se sam. MARKONEEEEEEE > Dakle, prva stanica posle 2km i kupovina stare dobre karte! Do Fruske Gore stizemo relativno brzo. Kako smo jos uvek bili praznih stomaka, setim se ja da ovde sjajna klopa. Da se ne preopteretimo, uzmemo samo telecu corbu i lepinju (dosla nam je aromatizovana močom...ahhhh, bal, bal, bal...).... to sve pa skoro na planini Posle klope, penjemo se jos nekih 10ak km da pokazem Svabi Vojvodinu iz vazduha Ali njega to ne zanima, nego ode....negde... Jos jedna pozerska pa pokret... A onda, negde izvan Novog Sada, nepogresivi i prejeftini Zumo nam pokazuje da je ovo put :o Ja znam da se GS reklamira pod parolom "Unstoppable", ali ovo je vec previse. MARKONE, dobro ste ovo azurirali Nema, veze..pitamo, pokazu nam...i idemo dalje. Posle par km preticemo starijeg brata po motoru. Vidimo neki momak se bori sa silama generisanim u cilindrima, koje pokusavaju da ga obore. Kazem ja Svabi - Jebote, ono mora da je neki GS. Tako i bi. Ispade - covek sa foruma. Bojan Vozili smo kojih 20,30km zajedno, a onda smo se odvojili u Beceju. Mi ka granici a on...ne secam se. Eto nas... Posle 20ak min, stigosmo u Segedin... Razmisljam....ma da nakupujem ja Vaj krem i salame dok sam tu...nikad se ne zna kad ce kriza ponovo da udari...Ali me mrzelo Sedosmo na sladoled...kafu.... A onda dolazi i cilj putovanja. Ta-raaaaa.. Ostali samo dugmici... OK, to je to...ajd' nazad... Naravno, Zumo nas izdaje po treci put i daje nam neku rutu sacuvaj boze. Posle 15km voznje, vidim ja da nam ovim putem ne gine Bukurest, dajem naredjenje da se povlacimo (polukruzno) i istim putem nazad. Na kraju nas zdrav razum dovede tako gde smo i hteli - autoput ka granici. Na madjarskoj strani guzva kao u vreme sankcija. Obilazimo celu kolonu, najlepse zamilimo ciku da nas propusti pre njega i hop'la. Prolazimo. Kod nas - ni jednog jedinog automobila. OK, sada vec nema mesta experimentima, 17h je. Izlazimo na ono sto neki zovu "autoputem" i ja zapalim za BG a Svaba kod neke maloletnice u Novi Sad, tako da smo ipak 100km vozili zajedno pa sam ja malo pokusavao da slikam u voznji... Ovde tankamo i cao... Evo i jos jedna vojvodjanska lepa, za kraj. Ubismo mi nekih 540km....lepo se provozasmo....na kraju i nije ispalo tako lose.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa 1034 Napisano April 28, 2008 Ne silazi, 5470 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan A onda dolazi i cilj putovanja. Ta-raaaaa.. Jedan cijenjeni koleZa sa foruma ima obicaj reci " Sad Vas mrzim i zvanicno" ;D Kad je ovako uzivanje citati i gledati slicice, kako li je tek Vama bilo. E da Zummo Shiiiit! ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 447 Napisano April 28, 2008 www.markone-pegaz.rs, 2426 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan I svega toga ne bi bilo da je djura okrenuo poznati telefon za online help 064 82-44-003 ;D A pomoglo bi i da je pročitao u temi o update-u zumo firmvera da je Garmin ipak pogrešiv ;D ;D A još bi više pomoglo da je u kartu uneta "privremena" blokada puta kod petlje u izgradnji. Ali je procenjeno da je "privremena" pa da nije potrebno jer GPS uređaji imaju jedanu zgodnu opciju koja se zove "obilazak". Kada se to pritisne uređaj te vodi oko prepreke. Ali kada đaci ne slušaju na času, onda se dešavaju problemi ;D ;D ;D Za navigaciju po Mađarskoj, molim vas da se obratite proivođaču te karte jer mi to "samo prodavamo" ;D ;D ;D ;D A verujem da je i tu zez bio oko nekog podešavanja po sistemu - najkraće vreme, najkraći put, van puta, izbegavanje autoputa i sl. Dešava se i meni da me od Kruševca do Brzeća povede pomalo naokolo ali ipak stignem na cilj. Sva sreća ne preko Kosova A i ko vam kriv kad niste zvali na kolače! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikka 431 Napisano April 28, 2008 In Mud We Trust, 1918 postova Lokacija: BGD Motocikl: 950ADV Prijavi odgovor kao problematičan Wussy !!! > sto niste zvali !? Kakav si ti pozer, GS majca !!! ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Obelix 140 Napisano April 28, 2008 Zainteresovan, 584 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: ZX 12 R Prijavi odgovor kao problematičan 500 km a samo ste dva puta jeli...i to nešto sitno ;D Nema šanse da vas primimo u klub 100 - 120 + Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2005 Napisano April 28, 2008 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Djuro, ajde se seti kad si napisao putopis pre ovoga!? Kako se sada osecas? Koliko je GS trosio? Kojim tempom ste vozili? Utisci u poredjenju sa Stromom? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shvaba 17 Napisano April 28, 2008 Svrati ponekad, 438 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan NIJE MALOLETNA, KEVE MI ;D ;D ;D @lalajko, trosio 6.7/temp 20+ i sta ono jos bese.... a da poredjenje......pa strom ne zanosi u krivini ;D ;D ;D ;D @ MIKKA.....rekao ja Djuri....KEVE MI ;D ;D Mnogo se nesto zakevljujem u poslednje vreme....hmmmmm Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikka 431 Napisano April 29, 2008 In Mud We Trust, 1918 postova Lokacija: BGD Motocikl: 950ADV Prijavi odgovor kao problematičan Pa kad si wussy !!! ;D ;D ;D E, da ! jeste maloletnica ! sto lazes ljude !!! ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shvaba 17 Napisano April 29, 2008 Svrati ponekad, 438 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Pa kad si wussy !!! ;D ;D ;D E, da ! jeste maloletnica ! sto lazes ljude !!! ;D ;D ;D NIJE! NIJE! NIJE! A mozda i jeste ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shvaba 17 Napisano April 29, 2008 Svrati ponekad, 438 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan ??? :o ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikka 431 Napisano April 29, 2008 In Mud We Trust, 1918 postova Lokacija: BGD Motocikl: 950ADV Prijavi odgovor kao problematičan Pa kad si wussy !!! ;D ;D ;D E, da ! jeste maloletnica ! sto lazes ljude !!! ;D ;D ;D NIJE! NIJE! NIJE! A mozda i jeste ;D ;D ;D oooo da ! jeste !!! ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shvaba 17 Napisano April 29, 2008 Svrati ponekad, 438 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan marsh na spavanje....ciko ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikka 431 Napisano April 29, 2008 In Mud We Trust, 1918 postova Lokacija: BGD Motocikl: 950ADV Prijavi odgovor kao problematičan marsh na spavanje....ciko ;D ;D ;D xe xe ! evo sad cu ! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hitman 352 Napisano April 29, 2008 - enduro sector -, 2146 postova Lokacija: Beograd Motocikl: adventure Prijavi odgovor kao problematičan .. wama nema pomoci .. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shvaba 17 Napisano April 29, 2008 Svrati ponekad, 438 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan .. wama nema pomoci .. ;D nismo je ni trazili......a ko nam kaze .... "poslato: jutros u 03:46" :o :o :o ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djura 28 Napisano April 29, 2008 Drug član, 2245 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Djuro, ajde se seti kad si napisao putopis pre ovoga!? Kako se sada osecas? Koliko je GS trosio? Kojim tempom ste vozili? Utisci u poredjenju sa Stromom? Pa nisam nigde ni isao GS trosi zacudjujuce malo...jedva iznad 6.5lit. Otprilike 2lit manje od Stroma DL1000 Ima manje vibracija, manje se umaram nego na DL. Sediste je negde isto udobno, zastita od vetra dobra na oba (pricam o serijskim vetrobranima) podjednako dobra. Agregat vuce jednako dobro. GS ima siri korman nego Strom. U pocetku mi je malo bilo cudno, a onda sam se navikao, a sada mi odlicno odgovara. Sve ostalo - vesanje, kocnice, ciklistika - na strani GS-a Ono sto sam primetio da Arai Tour X nije bas za brzine 150+. Prevelika je buka. Pretpostavljam zbog onog kacketa. Moze da se vozi...ali je u Shoei prijatnije. Ovu su podaci sa Zuma: Markone, jebes ga, kasno videh tvoju poruku da ovaj firmware zeza....a pominjao sam rodbinu svima iz Garmina (onim glavonjama u "centrali" )...pa bar jednom u 20km Nema šanse da vas primimo u klub 100 - 120 + Bogami sam ja na veeeoma dobrom putu da dosegnem ovu donju granicu Wussy !!! > sto niste zvali !? Ne kenjaj,istekla ti viza. Morao bi Svaba da te nagura u kofer da te svercujemo preko granice. Isli smo na kolace a ne da pravimo krivicna dela ;D Kakav si ti pozer, GS majca !!! ;D ;D ;D Ma bila u tank torbi ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojan 0 Napisano April 29, 2008 U prolazu, 40 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan E sto volim kad sretnem ljude na drumu.... pa to ti je ;D jos i na finim motoricima I tako, ekipica ode za Segedin, a oni koji cuvaju klince popodne idu samo do Beceja na kafu... pih... ipak bih se pridruzio mrzenju gore spomenutih sa ostatkom foruma Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motoholic 2331 Napisano April 29, 2008 ¡Siempre adelante!, 2188 postova Lokacija: Kalifornija Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster Prijavi odgovor kao problematičan A onda dolazi i cilj putovanja. Ta-raaaaa.. Mmmmm, Zaher torta... Jednom davno sam gledao na TV-u emisiju o tome kako je nastala ova torta i ostalo mi je u glavi da je obavezno probam ako budem imao prilike... Ako se dobro sećam, originalna Zaher torta se pravi u istoimenom hotelu u Beču; predpostavljam da su je licencirali za prodaju i na drugim mestima... Djuro, super putopis i slike! (kao i uvek) E sto volim kad sretnem ljude na drumu.... pa to ti je ;D jos i na finim motoricima I tako, ekipica ode za Segedin, a oni koji cuvaju klince popodne idu samo do Beceja na kafu... pih... ipak bih se pridruzio mrzenju gore spomenutih sa ostatkom foruma E Bojane, a gde si našao Jesse kofere? Jel' to ima da se kupi u Srbiji il' ti neko doneo odavde?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djura 28 Napisano April 29, 2008 Drug član, 2245 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Mmmmm, Zaher torta... Jednom davno sam gledao na TV-u emisiju o tome kako je nastala ova torta i ostalo mi je u glavi da je obavezno probam ako budem imao prilike... Ako se dobro sećam, originalna Zaher torta se pravi u istoimenom hotelu u Beču; predpostavljam da su je licencirali za prodaju i na drugim mestima... Ovo na slici je hotel Sacher (Zaher) u Becu (ja sam slikao ovu pa je zato lepsa od drugih ;D): U njemu je i kafe koji spolja izgleda ovako: U hotelu cesto odsedaju i neki tvoji sugradjani... E tu je pre 180 godina nastala originalna zaher torta i recept joj od tada ne menjaju (uverevam vas da nema razloga ;D). Ja sam neko vreme radio u Becu a i dalje umem cesto tamo da odem, pa kad budes u Beogradu, vodim te....to je samo 5 sati (dosadne) voznje U prodavnici u hotelu mozes da je kupis u raznim velicinama i pakovanjima. Austrijanci, stari majstori tradicije, to sve lepo upakuju u drvene kutije sa pecatom u vosku. To tako mozes da transporujes i za LA jer joj je rok trajanja relativno dug (ne secam tacno koliko je to, ali znam da sam se iznenadio). Ovako to izgleda: A ovo je full package : 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladamir 9 Napisano April 29, 2008 Zainteresovan, 953 postova Lokacija: Bliski Istok Prijavi odgovor kao problematičan Truli zapad. Mame nas slatkisima. A posle tranzicija, pa teh. visak, pa tajkuni, pa sumnjiva privatizacija. A tamo sve lepo, al za Brus Vilisa. Drugovi i drugarice ne nasedajte. Realni socijalizam je majka. Da nebi bio Off slike su odlicne i lepa voznja cak iako ste isli traktorima ko sto Hitler kaze. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 447 Napisano April 29, 2008 www.markone-pegaz.rs, 2426 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan idi bre djuro! ;D ;D ;D Krenula mi voda na usta... mislim da će danas biti pojačan napad forumaša na poslastičarnice... Nije Zaher ali će i poneka tulumba da plati životom ovu vašu zahebanciju ;D ;D ;D A znam jednu poslastičarnicu... baš, baš Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojan 0 Napisano April 30, 2008 U prolazu, 40 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan E Bojane, a gde si našao Jesse kofere? Jel' to ima da se kupi u Srbiji il' ti neko doneo odavde?? U Srbiji nisam video u prodaji, a ovi moji su dosli sa motorom iz UK. Prethodni gazda je ga krstio par puta kroz Saharu, pa ostalo na motoru sa ostalom dodatnom opremom Ovde kod nas sam vidjao samo neke manje aluminijumske varijante... Jos se kod nas ne putuje dovoljno za uvoz ovakvih stvari, ali za koju godinicu verujem da ce biti i to... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
motoras 195 Napisano April 30, 2008 Drug član, 1162 postova Lokacija: turija Motocikl: Kawasaki Z750 Prijavi odgovor kao problematičan svaka cast momci kao u dobra stara vremena sto su mi pricali roditelji kada ti je dosadno ili bi u provod upalis auto i odes do hrvacke ,madjerske,ceske i okolne zemlje,bas lep provod za uskrs Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srkixt660 28 Napisano April 30, 2008 Zainteresovan, 651 postova Prijavi odgovor kao problematičan E Bojane, a gde si našao Jesse kofere? Jel' to ima da se kupi u Srbiji il' ti neko doneo odavde?? U Srbiji nisam video u prodaji, a ovi moji su dosli sa motorom iz UK. Prethodni gazda je ga krstio par puta kroz Saharu, pa ostalo na motoru sa ostalom dodatnom opremom Ovde kod nas sam vidjao samo neke manje aluminijumske varijante... Jos se kod nas ne putuje dovoljno za uvoz ovakvih stvari, ali za koju godinicu verujem da ce biti i to... Hehe, Bojane, evo ga tvoj motor. Slikao sam ga na moto skupu n NS pre 2 godine, tada je imao neke strane table. a i kofere sam naslikao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motoholic 2331 Napisano April 30, 2008 ¡Siempre adelante!, 2188 postova Lokacija: Kalifornija Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster Prijavi odgovor kao problematičan E tu je pre 180 godina nastala originalna zaher torta i recept joj od tada ne menjaju (uverevam vas da nema razloga ;D). Ja sam neko vreme radio u Becu a i dalje umem cesto tamo da odem, pa kad budes u Beogradu, vodim te....to je samo 5 sati (dosadne) voznje Držim te za reč. ;D A ovo je full package : Samo ovako dolazi u obzir, ništa ono upakovano. ;D a i kofere sam naslikao Jesse Luggage - najbolji moto koferi na svetu. Ni nuklearna bomba im ne može ništa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...