Jump to content

Moto Zajednica

Zaher torta u Segedinu...

Recommended Posts

• Drug član, 2245 postova

Jutros, odemo Svaba i ja na kafu kod mog kuma, sa namerom i da nesto prezalogajimo....

Ovo prvo moze, ovo drugo ne. Drugi dan Uskrsa, ne radi skoro nista....nema plazme :)

8p6c5_dsc05585ie8.jpg

Ode silne nervoze i pomucene svesti izazvane padom secera, Svabi pada na pamet najkretenskija moguca ideja – e ‘ajmo u Segedin na kolace!

1ZSZv_dsc05586ck3.jpg

Jos od kada sam vozio prethodna dva motora koji su bili na USA table, imam naviku da nosim pasos sa sobom. Razmislim malo...mozda ideja i nije tako glupa. Ajd’ onda bar da ne idemo autoputem kao dva ludaka. Na brzinu smislim itinerer (prva varijanta je bila da idemo kroz Rumuniju...ali dosta nam je jedna glupost dnevno). Autoput do Rume, pa preko Fruske Gore, Novog Sada, Temerina, Ade, Beceja, Sente i na kraju Kanjize....do Madjarske.

Da krenemo redom....

FsE5D_dsc05588tx5.jpg

404.jpg

Posto sam, ko zna koliko puta, ispao kreten i sredjivao stvari noc pred put, uradio sam to jos jednom. Sinoc sam updateovao firmware za Zumo i on danas, NARAVNO, ne radi :) U stvari, radi, ali polovicno. Kada treba da od jednom obradi dve karte (SCG route i Evropu) - ugasi se sam. MARKONEEEEEEE  >:( >:(>:(

Dakle, prva stanica posle 2km i kupovina stare dobre karte!

R5yaZ_dsc05591oc7.jpg

Do Fruske Gore stizemo relativno brzo. Kako smo jos uvek bili praznih stomaka, setim se ja da ovde sjajna klopa. Da se ne preopteretimo, uzmemo samo telecu corbu i lepinju (dosla nam je aromatizovana močom...ahhhh, bal, bal, bal...).... to sve pa skoro na planini :)

PYwbC_dsc05593hs6.jpg

ceb3L_dsc05594io4.jpg

RwD6K_dsc05597jp6.jpg

Posle klope, penjemo se jos nekih 10ak km da pokazem Svabi Vojvodinu iz vazduha :)

XyzAu_dsc05599ys4.jpg

WRzsI_dsc05604pp0.jpg

Ali njega to ne zanima, nego ode....negde...

7gW6t_dsc05601ys1.jpg

404.jpg

Jos jedna pozerska pa pokret...

J2t81_dsc05611wi0.jpg

A onda, negde izvan Novog Sada, nepogresivi i prejeftini Zumo nam pokazuje da je ovo put  :o

xMKcG_dsc05612xk1.jpg

Ja znam da se GS reklamira pod parolom "Unstoppable", ali ovo je vec previse. MARKONE, dobro ste ovo azurirali  ;)

Nema, veze..pitamo, pokazu nam...i idemo dalje. Posle par km preticemo starijeg brata po motoru. Vidimo neki momak se bori sa silama generisanim u cilindrima, koje pokusavaju da ga obore. Kazem ja Svabi - Jebote, ono mora da je neki GS. Tako i bi. Ispade - covek sa foruma. Bojan

eRhAe_dsc05615wj8.jpg

r0xla_dsc05616ri2.jpg

Vozili smo kojih 20,30km zajedno, a onda smo se odvojili u Beceju. Mi ka granici a on...ne secam se.

0DGNQ_dsc05618bu8.jpg

Eto nas...

yYCwQ_dsc05621co2.jpg

nH4SV_dsc05623vb5.jpg

Posle 20ak min, stigosmo u Segedin...

vUVGL_dsc05626dd9.jpg

Qm0gF_dsc05627ov8.jpg

Razmisljam....ma da nakupujem ja Vaj krem i salame dok sam tu...nikad se ne zna kad ce kriza ponovo da udari...Ali me mrzelo :)

Sedosmo na sladoled...kafu....

HEOow_dsc05628cv2.jpg

A onda dolazi i cilj putovanja. Ta-raaaaa..

404.jpg

rYVrL_dsc05632qu4.jpg

Ostali samo dugmici...

GfgA6_dsc05634xn5.jpg

OK, to je to...ajd' nazad...

404.jpg

Naravno, Zumo nas izdaje po treci put i daje nam neku rutu sacuvaj boze. Posle 15km voznje, vidim ja da nam ovim putem ne gine Bukurest, dajem naredjenje da se povlacimo (polukruzno) i istim putem nazad. Na kraju nas zdrav razum dovede tako gde smo i hteli - autoput ka granici.

Na madjarskoj strani guzva kao u vreme sankcija. Obilazimo celu kolonu, najlepse zamilimo ciku da nas propusti pre njega i hop'la. Prolazimo. Kod nas - ni jednog jedinog automobila.

OK, sada vec nema mesta experimentima, 17h je. Izlazimo na ono sto neki zovu "autoputem" i ja zapalim za BG a Svaba kod neke maloletnice u Novi Sad, tako da smo ipak 100km vozili zajedno pa sam ja malo pokusavao da slikam u voznji...

o9Y4h_dsc05640ob5.jpg

rgf79_dsc05644cu7.jpg

Ovde tankamo i cao...

5E0Aq_dsc05646ys2.jpg

Evo i jos jedna vojvodjanska lepa, za kraj.

Ubismo mi nekih 540km....lepo se provozasmo....na kraju i nije ispalo tako lose....

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 5470 postova
  • Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS

404.jpg

Jedan cijenjeni koleZa sa foruma ima obicaj reci " Sad Vas mrzim i zvanicno" ;D

Kad je ovako uzivanje citati i gledati slicice, kako li je tek Vama bilo.

E da Zummo Shiiiit! ;D ;D ;D

• www.markone-pegaz.rs, 2426 postova
  • Motocikl: Napokon... BMW R1150GS!

I svega toga ne bi bilo da je djura okrenuo poznati telefon za online help 064 82-44-003  ;D

A pomoglo bi i da je pročitao u temi o update-u zumo firmvera da je Garmin ipak pogrešiv  ;D ;D

A još bi više pomoglo da je u kartu uneta "privremena" blokada puta kod petlje u izgradnji. Ali je procenjeno da je "privremena" pa da nije potrebno jer GPS uređaji imaju jedanu zgodnu opciju koja se zove "obilazak". Kada se to pritisne uređaj te vodi oko prepreke.

Ali kada đaci ne slušaju na času, onda se dešavaju problemi  ;D ;D ;D

Za navigaciju po Mađarskoj, molim vas da se obratite proivođaču te karte jer mi to "samo prodavamo"  ;D ;D ;D ;D

A verujem da je i tu zez bio oko nekog podešavanja po sistemu - najkraće vreme, najkraći put, van puta, izbegavanje autoputa i sl. Dešava se i meni da me od Kruševca do Brzeća povede pomalo naokolo ali ipak stignem na cilj. Sva sreća ne preko Kosova :)

A i ko vam kriv kad niste zvali na kolače! :P

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Djuro, ajde se seti kad si napisao putopis pre ovoga!? :) Kako se sada osecas?

Koliko je GS trosio? Kojim tempom ste vozili? Utisci u poredjenju sa Stromom?

• Svrati ponekad, 438 postova

NIJE MALOLETNA, KEVE MI

;D ;D ;D

@lalajko, trosio 6.7/temp 20+ i sta ono jos bese.... a da poredjenje......pa strom ne zanosi u krivini  ;D ;D ;D ;D

@ MIKKA.....rekao ja Djuri....KEVE MI  ;D ;D

Mnogo se nesto zakevljujem u poslednje vreme....hmmmmm

• In Mud We Trust, 1918 postova
  • Motocikl: 950ADV

Pa kad si wussy !!! ;D ;D ;D

E, da ! jeste maloletnica ! sto lazes ljude !!! ;D ;D ;D

NIJE! NIJE! NIJE!

A mozda i jeste  ;D ;D ;D

oooo da ! jeste !!!  ;D ;D ;D

Djuro, ajde se seti kad si napisao putopis pre ovoga!? :) Kako se sada osecas?

Koliko je GS trosio? Kojim tempom ste vozili? Utisci u poredjenju sa Stromom?

Pa nisam nigde ni  isao :(

GS trosi zacudjujuce malo...jedva iznad 6.5lit. Otprilike 2lit manje od Stroma DL1000

Ima manje vibracija, manje se umaram nego na DL. Sediste je negde isto udobno, zastita od vetra dobra na oba (pricam o serijskim vetrobranima) podjednako dobra. Agregat vuce jednako dobro.

GS ima siri korman nego Strom. U pocetku mi je malo bilo cudno, a onda sam se navikao, a sada mi odlicno odgovara.

Sve ostalo - vesanje, kocnice, ciklistika - na strani GS-a

Ono sto sam primetio da Arai Tour X nije bas za brzine 150+. Prevelika je buka. Pretpostavljam zbog onog kacketa. Moze da se vozi...ali je u Shoei prijatnije.

Ovu su podaci sa Zuma:

125lb7.png

Markone, jebes ga, kasno videh tvoju poruku da ovaj firmware zeza....a pominjao sam rodbinu svima iz Garmina (onim glavonjama u "centrali" :))...pa bar jednom u 20km

Nema šanse da vas primimo u klub 100 - 120 + :D

Bogami sam ja na veeeoma dobrom putu da dosegnem ovu donju granicu

Wussy !!!  >:( >:(>:(

sto niste zvali !?

Ne kenjaj,istekla ti viza. Morao bi Svaba da te nagura u kofer da te svercujemo preko granice. Isli smo na kolace a ne da pravimo krivicna dela  ;D

Kakav si ti pozer, GS majca !!!  ;D ;D ;D

Ma bila u tank torbi  ;D

• U prolazu, 40 postova

E sto volim kad sretnem ljude na drumu.... pa to ti je  ;D jos i na finim motoricima  ;)

I tako, ekipica ode za Segedin, a oni koji cuvaju klince popodne idu samo do Beceja na kafu... pih... ipak bih se pridruzio mrzenju gore spomenutih sa ostatkom foruma  :D

• ¡Siempre adelante!, 2188 postova
  • Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster

404.jpg

Mmmmm, Zaher torta... Jednom davno sam gledao na TV-u emisiju o tome kako je nastala ova torta i ostalo mi je u glavi da je obavezno probam ako budem imao prilike... Ako se dobro sećam, originalna Zaher torta se pravi u istoimenom hotelu u Beču; predpostavljam da su je licencirali za prodaju i na drugim mestima...

Djuro, super putopis i slike! (kao i uvek)

E sto volim kad sretnem ljude na drumu.... pa to ti je  ;D jos i na finim motoricima  ;)

I tako, ekipica ode za Segedin, a oni koji cuvaju klince popodne idu samo do Beceja na kafu... pih... ipak bih se pridruzio mrzenju gore spomenutih sa ostatkom foruma  :D

E Bojane, a gde si našao Jesse kofere? Jel' to ima da se kupi u Srbiji il' ti neko doneo odavde??

Mmmmm, Zaher torta... Jednom davno sam gledao na TV-u emisiju o tome kako je nastala ova torta i ostalo mi je u glavi da je obavezno probam ako budem imao prilike... Ako se dobro sećam, originalna Zaher torta se pravi u istoimenom hotelu u Beču; predpostavljam da su je licencirali za prodaju i na drugim mestima...

Ovo na slici je hotel Sacher (Zaher) u Becu (ja sam slikao ovu pa je zato lepsa od drugih  ;D):

404.jpg

U njemu je i kafe koji spolja izgleda ovako:

2kUob_p277564viennacafesacherpk3.jpg

U hotelu cesto odsedaju i neki tvoji sugradjani...

OagVm_2086599530046091027vqrgji5.jpg

E tu je pre 180 godina nastala originalna zaher torta i recept joj od tada ne menjaju (uverevam vas da nema razloga  ;D). Ja sam neko vreme radio u Becu a i dalje umem cesto tamo da odem, pa kad budes u Beogradu, vodim te....to je samo 5 sati (dosadne) voznje

U prodavnici u hotelu mozes da je kupis u raznim velicinama i pakovanjima. Austrijanci, stari majstori tradicije, to sve lepo upakuju u drvene kutije sa pecatom u vosku. To tako mozes da transporujes i za LA jer joj je rok trajanja relativno dug (ne secam tacno koliko je to, ali znam da sam se iznenadio).

Ovako to izgleda:

404.jpg

A ovo je full package :):

9SuNa_p277566viennasachertortsc6.jpg

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 953 postova

Truli zapad. Mame nas slatkisima. A posle tranzicija, pa teh. visak, pa tajkuni, pa sumnjiva privatizacija. A tamo sve lepo, al za Brus Vilisa. Drugovi i drugarice ne nasedajte. Realni socijalizam je majka.

Da nebi bio Off slike su odlicne i lepa voznja cak iako ste isli traktorima ko sto Hitler kaze.  ;)

• www.markone-pegaz.rs, 2426 postova
  • Motocikl: Napokon... BMW R1150GS!

idi bre djuro!  ;D ;D ;D

Krenula mi voda na usta... mislim da će danas biti pojačan napad forumaša na poslastičarnice... Nije Zaher ali će i poneka tulumba da plati životom ovu vašu zahebanciju  ;D ;D ;D

A znam jednu poslastičarnicu... baš, baš ;)

• U prolazu, 40 postova

E Bojane, a gde si našao Jesse kofere? Jel' to ima da se kupi u Srbiji il' ti neko doneo odavde??

U Srbiji nisam video u prodaji, a ovi moji su dosli sa motorom iz UK. Prethodni gazda je ga krstio par puta kroz Saharu, pa ostalo na motoru sa ostalom dodatnom opremom  ;)

Ovde kod nas sam vidjao samo neke manje aluminijumske varijante... Jos se kod nas ne putuje dovoljno za uvoz ovakvih stvari, ali za koju godinicu verujem da ce biti i to...

• Drug član, 1162 postova
  • Motocikl: Kawasaki Z750

svaka cast momci kao u dobra  stara vremena sto su mi pricali roditelji kada ti je dosadno ili bi u provod upalis auto i odes do hrvacke ,madjerske,ceske i okolne zemlje,bas lep provod za uskrs

• Zainteresovan, 651 postova

U Srbiji nisam video u prodaji, a ovi moji su dosli sa motorom iz UK. Prethodni gazda je ga krstio par puta kroz Saharu, pa ostalo na motoru sa ostalom dodatnom opremom  ;)

Ovde kod nas sam vidjao samo neke manje aluminijumske varijante... Jos se kod nas ne putuje dovoljno za uvoz ovakvih stvari, ali za koju godinicu verujem da ce biti i to...

Hehe, Bojane, evo ga tvoj motor. Slikao sam ga na moto skupu n NS pre 2 godine, tada je imao neke strane table.

POfWk_36588495lq3.jpg

I9sSj_36588495lq3.c035f8e026.jpg

a i kofere sam naslikao

WmrDK_17542942xf4.jpg

vivGZ_17542942xf4.82bbe02291.jpg

• ¡Siempre adelante!, 2188 postova
  • Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster

E tu je pre 180 godina nastala originalna zaher torta i recept joj od tada ne menjaju (uverevam vas da nema razloga  ;D). Ja sam neko vreme radio u Becu a i dalje umem cesto tamo da odem, pa kad budes u Beogradu, vodim te....to je samo 5 sati (dosadne) voznje

Držim te za reč.  ;D

A ovo je full package :):

oyKuo_p277566viennasachertortsc6.jpg

Samo ovako dolazi u obzir, ništa ono upakovano.  ;D

a i kofere sam naslikao

1UhcH_17542942xf4.jpg

Jesse Luggage - najbolji moto koferi na svetu. Ni nuklearna bomba im ne može ništa.  :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja