Jump to content

Moto Zajednica

Honda CB-1 400ccm pitanja vezana za motor

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 332 postova

pozdrav bajkeri :).

pocetnik sam u svetu motora i ovaj motor mi je zapao za oko,pre svega zbog male kubikaze,solidnog broja konja,atraktivnog izgleda i 4 redna cilindra ;).

zeleo bih da ga kupim,ali pre toga da se dobro informisem o njemu posto je to dosta redak motor na nasim prostorima,pa se tu postavlja pitanje gde naci delove za njega,da li se cesto kvari,koliko kostaju delovi,kakav je za odrzavanje i tako to slicno.

nikad nisam vozio nikakav motor jer nemam prilike,jedino sam automatika vozao nesto malo,pa me zanima da kako bi mi odgovarao ovaj motor kao moj prvi motor s obzirom da nemam nikakvog iskustva s motorima,a mislim da nije ipak toliko strasan ako se umereno i normalno vozi.

zato bih molio vas da mi malo opsirnije napisete o ovome motoru,njegove mane i prednosti,a najvise bih voleo da cujem nekog ko ga je licno posedovao,ako uopste ima takvih ljudi ovde,a nadam se da ima.video sam ovaj motor u oglasima na motoberzi,2300e trazi covek,znaci malisa se dobro drzi sa cenom,pa me zanima jel to realna cena?

evo izvolite pa napisite sve sto znate i nadam se da cu dobiti odgovore na ponudjena pitanja  :).

hvala svima unapred i zivi bili pa se videli  ;)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 599 postova

Unapred ti pricam nesto sto neces prihvatiti ali bar se nadam da ce ti ostati negde u malom mozgu i aktivirati se u odlucujucem trenutku kupovine motora. Nemam nikakva iskustva sa CB-1 od 400ccm!  Ali imam iskustva sa CB 450 i sa CB 500 S.  Oba motora su primer pouzdanosti,jednostavne konstrukcije,male potrosnje,solidne konjaze i upravljivosti. Za pocetnika su stvoreni. Auto skole po Nemackoj su opremljene sa CB500! Onda mozes da zamislis sta ti motori prezivljavaju i u kakvim ekstremima rade! Sta je to sto tebe odvraca od ovih motora. Zvuk iz auspuha,verovatno. Oni su dvoklipasi pa nemaju onaj umilni zvuk "pevanja" kao cetvorocilindrasi. Ali zato imaju dva klipa manje za odrzavanje,za dva klipa manje je uzi motor,za dva manje karburatora,jeftiniji delovi i ima ih.  Moja topla preporuka su ti ova dva modela. Razmisljaj i o kasnijoj prodaji (kome prodati 92 god. i za koje pare ako mu je sada ovakva cena)? Primer: ja sam prodao Hondu CB 500S sa 4500km na satu za 3000e,2002 god,neogrebana.  Znaci: NE ZALECI SE!! Pogledaj taj motor-- otisao je pre 3 meseca.

Pozdrav!

post-1658-1287899639171_thumb.jpg

hm,u pravu si sto se tice zvuka,prvenstveno mi je taj motor zapao za oko zbog 4 redna cilindra i zbog zvuka,logicno 8).samo jbg,znam da je skupo odrzavati takvu masinu pa sam zato rekao sebi bolje da prvo pitam iskusnije ljude koji se bolje oko toga razumeju pa da me posavetuju;).

i hvala na savetu sto se tice prodaje i kupovine starijih motora i svega toga sam svestan i sve to imam na umu,ali svaka roba ima svog kupca,samo je pitanje vremena :)

ne bih planirao uopste vozati taj motor nesto dugo,ne bih se vezao za njega pa da ga zadrzavam sto duze jer tesko ga je prodati,to verujem,sluzio bi mi samo da udjem u svet velikih motora i da se priviknem na cetvorocilindrase i da se malo ispraksam na tom motoru,ali ono sto me najvise privlaci kod njega je taj zvuk 4 redna cilindra bez koga ne mogu da zivim i zbog toga me odbijaju dvocilindrasi poput ova 2 sto si naveo i naprimer gs 500e ;D

znam da je masina kod 450 i 500s jednostavnija a samim tim i manje se placa odrzavanje,ali opet kazem,ne bih to uzeo samo zbog zvuka,jbg takav sam i eto.

ali u svakom slucaju hvala na dobronamernim savetima :)

• U prolazu, 72 postova

CB 500S i 450 veze nemaju sa CB1. CB1 je pravljena iskljucivo za japansko trziste, a izvesne

kolicine su stigle u Englesku i Australiju kao "grey import". To ti govori dosta o nalazenju rez.

delova. Taj motor nije bas preporucljiv za nekog ko je dosad vozio samo Automatika. Cinjenica

je da je taj motor prilicno zivahan za tu kubikazu, veoma se lepo vozi, pogodan je za gradsku

voznju kao i da se pojuri s' njime. U nemackoj se moze naci za 1200 - 2000 Eur-a. Pored toga,

ako si visok, sumnjam da bi ti taj motor odgovarao. I dalje stoji problem rezervnih delova. Sve

ovo pisem jer i mene taj motor veoma zanima, malo sam kopao po netu o njemu. Ipak, visok sam

188 i sumnjam da bi mi taj motor "legao". Kao prvi motor, ako bas trazis nesto sto bi bilo "in" bolji

su CB 500S, Kawa GPz 500S, Suza 500E. Ti motori se kasnije lako prodaju, na njima se ne gubi mnogo.

Nadam se da sam bar malo pomogao, pozdrav.

• Svrati ponekad, 392 postova
  • Motocikl: Prodat, do daljeg cetiri tocka :(

Pored navedenih motora ako bas zelis cetiri cilindra uzmi u razmatranje i Suzuki GSF 400 Bandit.

hvala vam bajkeri,pomogli ste mi i odgovorili me od kupovine CB-1,a vec sam pre uzeo u razmatranje malog bandita i nije ni on los motor,mislim da sam cak jedan takav video u mitrovici na skupu,bio je crne boje sa nekim crnim fabrickim auspuhom,i simpatican motor.

a ne vidim sto bi bio problem da se vozi takav motor za pocetak,jer ja nemam nameru uopste da zavrcem motor prva druga pun gas nego opustena voznja do 60km/h jer strogi su pajkani ovde :(

kao sto ste rekli,ako se vozi mozgom,nema tu problema oko upravljanja motora,a nisam od onih da jurcaju 120 prvom po gradu.

samo opet i bandit 400 nije bas najvise zastupljen kod nas upravo zbog te male kubikaze,tako da cini mi se da je jedini a logican i ispravan izbor neki od twin motora za pocetak a kasnije neki 4 redna ako se bude imalo love:)

hvala jos jednom na savetima

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja