peratrap 787 Napisano Maj 5, 2018 Zainteresovan, 523 postova Lokacija: novi beograd Motocikl: HONDA GL1800 Prijavi odgovor kao problematičan Molim za pomoc one koji su se vozili po Istanbulu. Pretpostavljam da se prelaz preko Bosfora motorciklom placa ali kako ,bojim se da cu se zaglaviti na ulazu na most i gledati u Turcina kao tele i necu znati kako proci. hvala unapred Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bruno 68 2712 Napisano Maj 5, 2018 Drug član, 2106 postova Lokacija: Borca - Greda Motocikl: V-Strom 1050 XT Prijavi odgovor kao problematičan Ako me secanje ne vara ( od pre 15 god isao kolima) kupovinom HGS tiketa (turska vinjeta kupio na benziskoj) omogucava se koriscenje prelaska mosta ns Bosforu. Verovstno neko kao (MRadic ili ko je vec skoro posecivao Stambol (vidi putopise) moze preciznije dati informacije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
peratrap 787 Napisano Maj 5, 2018 Zainteresovan, 523 postova Lokacija: novi beograd Motocikl: HONDA GL1800 Prijavi odgovor kao problematičan i jel na RFID uplacujes koliko mislis da ces potrositi ili ima odredjenu vrednost Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Maj 5, 2018 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Ja koliko se sećam od pre neke 3 godine HGS je i dalje aktuelan. Ne znam sta je RFID ali imaš opciju da kupis u posti zasigurno neku nalepnicu sa čipom koji registruje kad prodjes i odbije ti sa kredita koji si pre toga uplatio. Ali...Ja nisam znao za to pa sam prolazio sve do istambula bez ičega. U suštini nema rampe već samo se popale neke sirene i nikom ništa voziš dalje. Isto je i na mostu. Meni je to bilo jako neprijatno pa sam se raspitao u hotelu kako da dodjem do te nalepnice i objasnise da mogu u posti da je uzmem uz priložen pasoš i saobraćajnu dozvolu. I tako i bi. Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
debeljan 822 Napisano Maj 6, 2018 Zainteresovan, 859 postova Lokacija: Negotin Motocikl: Honda XL1000 2004. Prijavi odgovor kao problematičan HGS kupi u PTT odmah iza granice. Ima i na SHELL pumpama. Zavisi gde putuješ ali se plaća prepaid pa se na besplatnim rampama automatski naplaćuje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_veseljak 1252 Napisano Maj 6, 2018 Drug član, 995 postova Lokacija: Banjaluka Motocikl: Triump Tiger 800 XRT Prijavi odgovor kao problematičan Istu muku muci A da li se placa putarina za motor u Turskoj? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
debeljan 822 Napisano Maj 6, 2018 Zainteresovan, 859 postova Lokacija: Negotin Motocikl: Honda XL1000 2004. Prijavi odgovor kao problematičan Mora ta HGS kartica. To je za autoput od granice do Istanbula, mostovi, od Izmira do Aydina..... .To što pričaš...mogu veliki problemi da se stvore. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
debeljan 822 Napisano Maj 6, 2018 Zainteresovan, 859 postova Lokacija: Negotin Motocikl: Honda XL1000 2004. Prijavi odgovor kao problematičan http://en.ptt.gov.tr/ptten#!ptt_hgs Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Maj 6, 2018 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Mora ta HGS kartica. To je za autoput od granice do Istanbula, mostovi, od Izmira do Aydina..... .To što pričaš...mogu veliki problemi da se stvore. Razumem. To je i razlog zašto sam jurio da nabavim tu karticu. Poseta istambulu je bila spontana ideja krenuvsi sa Tasosa tako da se nismo raspitali blagovremeno o putarinama(sreca pa smo se setili da proverimo za vize). Snašao nas je izbor HGS i još jedna opcija na samoj naplatnoj rampi gde nema nikoga da ti asistira i pomogne oko toga. A svakako si tog momenta već zakasnio. Izbor je nekom logikom pao na HGS jer je druga opcija čini mi se za neke pretplatnike i kad prodjes rampu onda se desi šta se desi. Rekoh, obraticu malo bolje pažnju na sledećoj rampi ako je bude bilo, ali nema ništa i opet prolazak na blef i opet sirene. I tako par rampi do istnmbula. Onda dan dva kasnije pri prelasku mosta, nije mi palo na pamet da i tu može da se desi ta rampa. Tamo sam se prevozio taksijem pa mi auto tj kartica nije trebala ranije sve do povratka. A problem se javlja i u posti, nekako se objasniš da ti treba ta markica i onda ti poture obrazac pod nos da popuniš...ali na turskom! čak ni na ulici nisam uspeo naci sposobno čeljade da mi pomogne. I popizdevsi na takve zajebancije vratim se u hotel da mi tamo to popune pa ponovo nazad do poste. Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nikvuksa 1688 Napisano Maj 6, 2018 Online, 952 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Kalkhoff Prijavi odgovor kao problematičan pre 29 minuta, debeljan je napisao: Mora ta HGS kartica. To je za autoput od granice do Istanbula, mostovi, od Izmira do Aydina..... .To što pričaš...mogu veliki problemi da se stvore. Meni su Turci rekli da važi HGS i za autoput Istanbul-Ankara. Mi ćemo za manje od mesec dana ići tuda, samo smo se odlučili za Istanbul - Mudurnu - Baypazar - Ankara. Dobar put, a makar nije autoput. Za HGS su nam rekli maksimalno 15eur po motoru za ceo krug: Edirne-Istanbul-Ankara-Goreme-Antalija-Kusadasi-Canakkale i izlaz ka Grčkoj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
peratrap 787 Napisano Maj 6, 2018 Zainteresovan, 523 postova Lokacija: novi beograd Motocikl: HONDA GL1800 Prijavi odgovor kao problematičan hvala mnogo na savetima i uputstvima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
peratrap 787 Napisano Maj 17, 2018 Zainteresovan, 523 postova Lokacija: novi beograd Motocikl: HONDA GL1800 Prijavi odgovor kao problematičan put za istanbul uspesno obavljen protekli vikend,hgs ima da se kupi odmah iza granice na shell pumpi ili posle 25 km neposredno na prvoj putarini, i jos jedan korisnik za one koji budu isli u Istanbul,zaustavna traka koja je negde sira negde uza na ulazima u grad ili u gradu je zvanicno rezervisana za policiju i sl. ali se tolerise voznja motorom njome samo da se pomerite kad panduri naidju.A verujte guzve su takve da ju je neophodno koristiti. Autoputevi su pod kamerama za brzinu ali za nas nema opasnosti ,vozi slobodno nas ne registruju, Ovo su proverene informacije od prijatelja turskog bajkera. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_veseljak 1252 Napisano Maj 17, 2018 Drug član, 995 postova Lokacija: Banjaluka Motocikl: Triump Tiger 800 XRT Prijavi odgovor kao problematičan Ako bog da sutra smo drustvo i ja u Istanbulu. Krenuli smo iz Banjaluke. Daj jos koju informaciju 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nikvuksa 1688 Napisano Maj 17, 2018 Online, 952 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Kalkhoff Prijavi odgovor kao problematičan I mi za 16 dana...hvala na info, ako imaš još nešto, javi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_veseljak 1252 Napisano Maj 18, 2018 Drug član, 995 postova Lokacija: Banjaluka Motocikl: Triump Tiger 800 XRT Prijavi odgovor kao problematičan Stigli. Eto bas smo izabrali da dodjemo na jedan od najvecih turskih nacionalnih praznika. Tolika je guzva da mi je bilo dosloda se okrenem i vratim Ali kad skontas da sto si vise bezobrazan bolje ide opustis se i extra. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
peratrap 787 Napisano Maj 18, 2018 Zainteresovan, 523 postova Lokacija: novi beograd Motocikl: HONDA GL1800 Prijavi odgovor kao problematičan Stigli. Eto bas smo izabrali da dodjemo na jedan od najvecih turskih nacionalnih praznika. Tolika je guzva da mi je bilo dosloda se okrenem i vratim Ali kad skontas da sto si vise bezobrazan bolje ide opustis se i extra.takve su guzve svaki dan sem subotom i nedeljom,nadjite obezbedjen parking za motore jer se mnogo kradu.Prosle godine ukradeno 5 goldwingova i ni jedan nije nadjen.Za ostale nemam podatak.brmmm,brmmm Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...