Alexandra995 4609 Napisano Septembar 28, 2022 Drug član, 1185 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda CBF 1000A ABS '07 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, vidakn je napisao: Pusti slike kako to izgleda nakon poliranja. Sent from my SM-A705FN using Tapatalk Pa to je nakon poliranja... Ne znam koliko se vidi uopšte, ali je baš požutelo i pocrnelo. Uživo je ogromna razlika. Ostalo je nešto paste, ja sam imala višak vremena i trljalo se dok nisu prsti utrneli. Visok sjaj mi nije bio nikakav cilj, ovo mi je sasvim ok. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 4609 Napisano Novembar 27, 2022 Drug član, 1185 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda CBF 1000A ABS '07 Prijavi odgovor kao problematičan Mali napredak... Maska i blatobran su stigli, izvareni. Danas su odneseni kod farbara, trebalo bi posle 10.12. da ih preuzmem... Far bio na poliranje. 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22686 Napisano Novembar 27, 2022 Integrisan, 9709 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Bice to hondica za primer! Sent from my EML-L09 using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko05 5778 Napisano Novembar 28, 2022 Drug član, 1426 postova Lokacija: Ужице Motocikl: Гулим ђонове... Prijavi odgovor kao problematičan Pre 15 sati, Alexandra995 je napisao: Mali napredak... Maska i blatobran su stigli, izvareni. Danas su odneseni kod farbara, trebalo bi posle 10.12. da ih preuzmem... Један предлог. Не знам како си се договорила са мајстором да фарбаш, али пошто сам виђао свашта, предлог је да пре лака излепиш налепнице па тек онда лакираш. Често виђам да да људи све офарбају па налепнице лепе накнадно, и онда се мало одлепе, оштете а и, што се каже, види се да је фарбано. Искрено, за мој укус ружно кад је налепница преко лака (осим ако фабрика другачије практикује). 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10659 Napisano Novembar 28, 2022 Hronični Motociklopata, 7393 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Koliko sam skontao, fabrike najčešće samo na rezervoaru rade nalepnice pa lak, ostatak je uglavnom obrnut redosled. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko05 5778 Napisano Novembar 28, 2022 Drug član, 1426 postova Lokacija: Ужице Motocikl: Гулим ђонове... Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, Disko Nindža je napisao: Koliko sam skontao, fabrike najčešće samo na rezervoaru rade nalepnice pa lak, ostatak je uglavnom obrnut redosled. Исти случај. Мени су на фазеру само налепљене. Додуше, њему је пластика у боју, није фарбан. Нпр. на Бандиту ми је лак био преко налепница. Е сад не знам да ли га је пре мене неко фарбао или је тако фабрички. Не знам како је код тебе? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10659 Napisano Novembar 28, 2022 Hronični Motociklopata, 7393 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Moj je klasika fabrika, nalepnice na rezervoaru lakirane, ostatak njet. Kontam da to rade zato što rezervoar trpi najviše trljanja od strane vozača, tu se meću tank torbe, odlažu kacige, rukavice, pivo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko05 5778 Napisano Novembar 28, 2022 Drug član, 1426 postova Lokacija: Ужице Motocikl: Гулим ђонове... Prijavi odgovor kao problematičan Онда је мој био фарбан. Некако мени много лепше кад је налепница испод лака. И естетски, и што се тиче прања, полирања... и некао ми логично да буде испод лака. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 4609 Napisano Novembar 28, 2022 Drug član, 1185 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda CBF 1000A ABS '07 Prijavi odgovor kao problematičan @Disko Nindža @Marko05 Upravo tako je i kod mene. Sve sem rezervoara je iznad laka. Mislila sam da to nije fabrički. I sad sam u dilemi šta da radim. Ako budu ispod laka, samo će one biti i rezervoar, a ostatak motora lak pa nalepnica. Nisam pametna. Da farbam ceo motor sve bi išlo ispod laka, tako je u suštini najbolje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko05 5778 Napisano Novembar 28, 2022 Drug član, 1426 postova Lokacija: Ужице Motocikl: Гулим ђонове... Prijavi odgovor kao problematičan pre 27 minuta, Alexandra995 je napisao: @Disko Nindža @Marko05 Upravo tako je i kod mene. Sve sem rezervoara je iznad laka. Mislila sam da to nije fabrički. I sad sam u dilemi šta da radim. Ako budu ispod laka, samo će one biti i rezervoar, a ostatak motora lak pa nalepnica. Nisam pametna. Da farbam ceo motor sve bi išlo ispod laka, tako je u suštini najbolje. Немој безвезе бацати паре. Уради само ту страну онако како је и пре била. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 4609 Napisano Decembar 3, 2022 Drug član, 1185 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda CBF 1000A ABS '07 Prijavi odgovor kao problematičan Mali napredak... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Decembar 3, 2022 (promenjeno) Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan @Alexandra995 Mislim da ti je ovo original kod crvene boje od Honde, ali neka majstor ako nije vec ofarbao opet provjeri. red - R258 Promenio Decembar 3, 2022 član Branko 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 4609 Napisano Decembar 3, 2022 Drug član, 1185 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda CBF 1000A ABS '07 Prijavi odgovor kao problematičan pre 7 minuta, Branko je napisao: @Alexandra995 Mislim da ti je ovo original kod crvene boje od Honde, ali neka majstor ako nije vec ofarbao opet provjeri. red - R167 - Furious wild red Ofarbaće sledeće nedelje, ja sam mu dala kod R-258 Winning Red, tako sam našla na stranim forumima. Najbolje bi bilo da imam nalepnicu negde na motoru (mislim da je kod mog modela na podrepu), ali pošto nije fabrički podrep, moram ovako da se snalazim. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 4609 Napisano Decembar 26, 2022 Drug član, 1185 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda CBF 1000A ABS '07 Prijavi odgovor kao problematičan Danas je dva meseca kako sam imala udes, juče smo je konačno sklopili i opet je kući. Taman sam se ponadala da bacim neki krug, ali pošto je magla bila ceo dan, put mokar i hladno vreme, išla sam najkraćim putem do destinacije. Trenutno je hladno za nalepnice (CBR), tako da ću da sačekam toplije vreme da ih zalepim. Naravno, preporuka za @NalepniceZaMotoreNis. 14 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 4609 Napisano Januar 3, 2023 Drug član, 1185 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda CBF 1000A ABS '07 Prijavi odgovor kao problematičan On 14.1.2022. at 15:17, Alexandra995 je napisao: Baš to, udavi se postepeno sam od sebe pri maloj brzini (na gas ne reaguje), samo što bi moj posle palio odmah iz prve (što bi rekli za kola, na pola ključa). Previše se nasumično dešava da i kad budemo ispitali sve što ste pisali, opet posle 2-3 meseca neću znati da li je problem rešen, čak iako bude bilo rešeno - svakako ću da pišem ovde šta sve budemo radili. Dan posle toga sam izlazila da ga namerno izazivam i nije se gasio, u smislu da sam vozila prva - druga, puštam da usporava u drugoj da vidim da li će samo da spadnu obrtaji, vratim u prvu ponovim isto - ništa. Da se javim povodom onog problema sa gašenjem motora u vožnji. Mislim da smo rešili problem kad smo odradili "bypass" na prekidaču kvačila maja prošle godine. Moguće da je krenuo da brljavi, pa mi se zato nasumično dešavalo kad menjam brzine, na otpuštanje kvačila mi je gasio motor. Ni jednom mi se više nije desilo od tada. Pa eto, možda nekom bude od pomoći. U planu smo da rasturimo prekidač, očistimo ga i spojimo sve nazad, mrsko mi da onako lepršaju žice. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MarkoMoto 809 Napisano Januar 3, 2023 (promenjeno) Zainteresovan, 498 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pa ne bi smeo on tako da utice na motor, onda bi ti i u voznji kad je sve ispravno prekidao paljenje. On treba samo da onemoguci verglanje bez kvacila dok je motor u brzini, a u voznji ti stalno koristis kvacilo, gde sme tad da ti gasi motor. Pre bih rekao da je slucajnost ili ste slucajno prilikom cackanja drugih stvari oko instalacije i raskacinjanja necega ocistili neki dzek. Copava vec moze da brljavi bas tako kako si opisivala(i desava se redovno, ali ona nije ni predvidjena da se dira u voznji). Promenio Januar 3, 2023 član MarkoMoto Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 4609 Napisano Januar 3, 2023 Drug član, 1185 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda CBF 1000A ABS '07 Prijavi odgovor kao problematičan Ni meni nije najjasnije. Ali se dešavalo samo kad menjam brzine, od te intervencije do sad više se nije dešavalo. Ćopavu sam ispitala i ona je okej. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VLAD81 1600 Napisano Januar 3, 2023 Zainteresovan, 429 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Kawasaki kle 500 Prijavi odgovor kao problematičan Meni se desilo da uopšte nisam mogao da zaverglam, bilo da je u brzini ili ne, dok je ručica kvačila stisnuta. Ubio sam se pola sata dok nisam slučajno zaverglao dok je ručica bila otpuštena. Skinuo prekidač, očistio kontakte i više nije bilo problema. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 4609 Napisano April 4, 2023 Drug član, 1185 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda CBF 1000A ABS '07 Prijavi odgovor kao problematičan On 14. 1. 2022. at 15:17, Alexandra995 je napisao: Baš to, udavi se postepeno sam od sebe pri maloj brzini (na gas ne reaguje), samo što bi moj posle palio odmah iz prve (što bi rekli za kola, na pola ključa). Previše se nasumično dešava da i kad budemo ispitali sve što ste pisali, opet posle 2-3 meseca neću znati da li je problem rešen, čak iako bude bilo rešeno - svakako ću da pišem ovde šta sve budemo radili. Dan posle toga sam izlazila da ga namerno izazivam i nije se gasio, u smislu da sam vozila prva - druga, puštam da usporava u drugoj da vidim da li će samo da spadnu obrtaji, vratim u prvu ponovim isto - ništa. Kad smo kod temperature, kad sam ga isprobavala, vozila sam ga sporo i u niskim obrtajima i na nižoj i višoj temperaturi da vidim da li će biti razlike. Koliko me sećanje služi, mislim da je oba puta bio tu oko 90-100°C kad mi se gasio zadnji put. Pisala sam u međuvremenu da je ovo prestalo da se dešava, napisaću opet - definitivno je prekidač kvačila koji je aprila/maja prošle godine prestao da radi i gasio motor čim se ubaci u brzinu, bez obzira na pritisnuto kvačilo. Lenja sam, priznajem. Stoje mi spojene žice tako godinu dana, ne mogu da nađem vremena da rasturim i poručim drugi. Našla sam ovo, nisam sigurna da li se uklapa za moj model? Prekidač kvačila Honda MOTOBIKESHOP.RS Ako nekom trebaju CBR nalepnice, može se javiti @NalepniceZaMotoreNis koji je meni štampao i super su ispale! Precrtala sam ih sa mog motora, odlično su se uklopile. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 4609 Napisano Maj 15, 2023 Drug član, 1185 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda CBF 1000A ABS '07 Prijavi odgovor kao problematičan Dete našlo zanimaciju... Elem, lonac ne greje, pa sam nalepila obične nalepnice. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 4609 Napisano Maj 22, 2023 Drug član, 1185 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda CBF 1000A ABS '07 Prijavi odgovor kao problematičan Konačno je došao i taj dan... Španer lanca čeka zamenu skoro godinu dana, u subotu je sređen, uz to taman i mali servis. Čulo se kratko "hrskanje" lanca oko 5k obrtaja, njegova opštepoznata mana. Na sve to su se pojačavale vibracije kako bi rasli obrtaji. Ja jesam tegićima rešila deo tih vibracija, ali se na nogama i dalje osećalo, nije mi smetalo toliko. Istraživanjem po netu sam našla još jednu opciju, a to je manuelni španer lanca... Pošto nisam pristalica takvih prepravki, odlučila sam se za OEM verziju (pa koliko traje - traje). Svakako bi se trebao zameniti lanac u nekom narednom periodu. Nedelja jutro, 1 sat iza ponoći, motor sklopljen i alat vraćen na svoje mesto. Idemo kući, počinje kiša. Ja kao da vozim drugi motor, srećna k'o malo dete. Vibracije su se smanjile, nema više onog jezivog hrskanja. Brojimo 54,200km. Fino se drži ova moja stara dama. 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 4609 Napisano Jun 14, 2023 Drug član, 1185 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda CBF 1000A ABS '07 Prijavi odgovor kao problematičan Ova tema postade kao neki moj lični dnevnik, pošto niko drugi sem mene ne piše... Pisala sam prošle godine o prekidaču kvačila koji mi je gasio motor čim ga ubacim u brzinu. Vozila sam sa spojenim žicama do sada, juče smo ga konačno zamenili. Opet sve funkcioniše u najboljem redu. U pitanju je ovaj prekidač, ako nekom zatreba: Prekidač kvačila Honda MOTOBIKESHOP.RS 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MarkoMoto 809 Napisano Jun 15, 2023 Zainteresovan, 498 postova Prijavi odgovor kao problematičan Meni i dalje nije jasno kako taj prekidac moze da gasi motor kad ga ubacis u brzinu. Sta se desi kad u voznji pritisnes kvacilo(efekat kao neispravan prekidac), ugasi ti se motor? Nije tebe to zezalo, zbog njega eventualno ne bi mogla da upalis motor u brzini a sa kvacilom nego samo u neutralu i to je sve Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 4609 Napisano Jun 15, 2023 Drug član, 1185 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda CBF 1000A ABS '07 Prijavi odgovor kao problematičan Verovatno da je detektovao da je kvačilo pušteno, pa je zbog toga gasio motor (nije znao koji je tačan položaj poluge kvačila). Motor je radio nornalno, pritisnem kvačilo, čim ga mrdnem milimetar nešto mu prekine rad. Sećam se da sam još tad na stranim forumima našla prekidač kvačila kao mogući problem. Istog trenutka kad smo spojili žice nestao je problem. Tako sam vozila godinu dana bez problema. Kupila sam drugi samo zbog estetike i da ga slučajno ne bi upalila dok je u brzini. 100% sam sigurna da je do njega. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m.milivojevic 2041 Napisano Jul 6, 2023 Drug član, 1138 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS 2009 K25 Prijavi odgovor kao problematičan Meni i dalje nije jasno kako taj prekidac moze da gasi motor kad ga ubacis u brzinu. Sta se desi kad u voznji pritisnes kvacilo(efekat kao neispravan prekidac), ugasi ti se motor? Nije tebe to zezalo, zbog njega eventualno ne bi mogla da upalis motor u brzini a sa kvacilom nego samo u neutralu i to je sve Pa sigurnosni prekidac.Pogledaj shemu svog motocikla pa ces znati.Kill, prekidac cooave i kvacila su u spreziSent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...